האם הוספת טכנולוגיות אלקטרוניקה Rc ופילטרים לשיפור ביצועיי המערכת זו הדרך?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
תודה.. אני רואה בזה מחמאה...:)
יושרה זה השם האמצעי שלי..
יובל.

יובל.

בוא נשים את זה מאחורינו ונחזור לשרשור.

אני אשמח אם תשקיע את הזמן ותקשיב למערכת כזו, אתה לא חייב לאהוב, או להסכים שהיא משפרת/מוסיפה, אבל לפחות תתנסה מקרוב ותחזור עם תובנות פרקטיות.

רן

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
אין לך מושג כמה רמקולים בינוניים לא עונים ב-100% על חלק מהפרמטרים האלו..

- למה שיהיה לי אכפת מרמקולים מקולקלים?

פה מדובר על פרוססור שיודע למדוד ולנתח היענות של כל אחד מפרמטרים אלו, הוא משגר את הסיגנל שלו ובוחן את התוצאה בעזרת מיקרופון, ומרכיב את הפילטר על מנת לאזן את התוצאה האקוסטית בהשמעה.
זה לכשעצמו, סוג של משוב מתקן.

לא.
הפרוססור מודד מה קורה בחדר, דהיינו הפוך ממה שמודדים בתכנון רמקול.
שוב, אי אפשר "לתקן" קילקול כזה. אם אתה חושב שאפשר, תסביר איך.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
- למה שיהיה לי אכפת מרמקולים מקולקלים?
לא הפרוססור מודד מה קורה בחדר, דהיינו הפוך ממה שמודדים בתכנון רמקול.
שוב, אי אפשר "לתקן" קילקול כזה. אם אתה חושב שאפשר, תסביר איך.

כתבתי שהאפשרות הזו קיימת בפוטנציה.
מכיון שמכשירים אלו עושים שימוש במודלים מתמטיים ובטכניקות שקיימים בציוד מדידה וסימולציה של רמקולים, לכן, זו לא אמורה להיות בעיה מורכבת לייצרן לאפשר פונקציונליות כזאת, כי הכל כבר נמצא שם.

ולא, לא מדבר על רמקול מקולקל...

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
יובל.

בוא נשים את זה מאחורינו ונחזור לשרשור.

אני אשמח אם תשקיע את הזמן ותקשיב למערכת כזו, אתה לא חייב לאהוב, או להסכים שהיא משפרת/מוסיפה, אבל לפחות תתנסה מקרוב ותחזור עם תובנות פרקטיות.

רן

רן,
הכל בסדר.. בטוח שהמכשיר מוסיף, אצטרך לבחון מה זה בדיוק.

כשיעבור זעם הקורונה אמצא זמן לבקר את היבואן..
אגב מי היבואן??
תודה.

נערך לאחרונה ב:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אי אפשר להמליץ על יבואן ספציפי, כי יש הרבה חברות בעולם שמתמחות ב RC ולפיכך יש הרבה יבואנים.

אם נתרכז בפתרונות שנחשבים למתקדמים ביותר, אז אפשר לדבר על 3 חברות:

דירק נמצאת בכל מיני מוצרים והתוכנה היא זהה בכולם, אתה יכול לשמוע את זה ב ארקאם, או סטורם, או נאד, או JBL וכמובן DataSat. לכולם יש יבואנים בישראל.

את הפתרון של לינגדורף, שנקרא רום פרפקט, ניתן לשמוע, על פרוססורים/פרה סטריאו של לינגדורף, או בפרוססור העל של מקינטוש שמשלמת ללינגדורף על הטכנולוגיה.

טרינוב מייצרים פרוססורים רב ערוציים, או פרה סטריאו הכולל את התוכנה, או פתרונות stand alone.

טרינוב מוכרת את הטכנולוגיה שלה, באופן חלקי, ל JBL ואף בונה עבורה את הפרוססור העל שלה השייך לסדרת סינטזיס.

חשוב לציין שאחת הבעיות בכל המערכות הללו זה איכות הכיול. לא בהכרח הכיול שביצעת ביום ראשון יהיה זהה לזה של יום רביעי, זה נכון לגבי כל אחת מהחברות ותלוי באיכות המיקרופון, איכות המכייל, מיקום המיקרופון והידע שיש למכייל בכל הקשור ליכולות המכשיר.

ולכן, ההדגמה שתעבור, מייצגת כיול מאוד מסוים שבוצע, שלא בהכרח מהווה את המקסימום יכולות של אותה מערכת.

רן

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
יש מי שהתנסה בRC מבוסס תכנה שרצה על PC (בלי הקופסאות של חמרה נוספת) בדומה ל SONARWORKS או WAVES TRACT או משהו דומה? האם הם עושים עבודה דומה לסופר RC האלה כמו לינגדורף וטרינוב שיש להם מחירים בשביל טייקונים. מחירי מבוססי התכנה הם כמה מאות דולר בודד שגם עני כמוני אם אתאמץ קצת אצליח לקנות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יש מי שהתנסה בRC מבוסס תכנה שרצה על PC (בלי הקופסאות של חמרה נוספת) בדומה ל SONARWORKS או WAVES TRACT או משהו דומה? האם הם עושים עבודה דומה לסופר RC האלה כמו לינגדורף וטרינוב שיש להם מחירים בשביל טייקונים. מחירי מבוססי התכנה הם כמה מאות דולר בודד שגם עני כמוני אם אתאמץ קצת אצליח לקנות.
יש לי גם דיראק על המחשב וגם לינגדורף , התוכנה של דיראק עובדת מצויין !!!!!!
שונה בצליל מהליינגדורף אבל לא פחות טובה !
מציע לך להתייעץ עם מיכאל !

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
מעניין לקרוא את ההסבר הזה:
https://www.sonarworks.com/blog/learn/is-room-correction-effective/

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אכן יופי של מאמר פשוט שמתאר ששילוב של כל האמצעים יתן את התוצאה הטובה ביותר. טיפול אקוסטי בשילוב של RC יהיה הכי סבבה. אולי זה ישקיט קצת את הפולמוס וההתנגדות לכל דבר ש"עושה מניפולציות". אם כי אני לא בטוח שה"מאמינים" הכבדים בפיוריזם ישתכנעו. לדידם RC הוא חילול הקודש וזיהום הטוהר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
הוא משגר את הסיגנל שלו ובוחן את התוצאה בעזרת מיקרופון, ומרכיב את הפילטר על מנת לאזן את התוצאה האקוסטית בהשמעה.
זה לכשעצמו, סוג של משוב מתקן.
לא הבנתי...או שכן הבנתי?
אפשר לעשות מרמקול בינוני רמקול טוב בעזרת משגר סיגנל ?לצורך העניין,משגר הכי טוב בעולם.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אפשר לעשות מרמקול בינוני רמקול טוב בעזרת משגר סיגנל ?לצורך העניין,משגר הכי טוב בעולם.

בעזרת משוב, כן.

רוב ציוד ההגברה, משתמש במשוב לתיקון עיוותים.

קח לדוגמא וולודיין סאב-וופר, משתמש בחיישן משוב שמודבק לממברנה כדי לנטר את התנועה המכאנית ולנטרל עיוותים.

משוב, בכל נושא ותחום בעולמינו מאפשר תיקון, וזה כולל שיחה עם העובדים, שיכולה לסייע לתקן ליקויים בפס ייצור... וזו רק דוגמא אחת מתוך אין סוף.

הבעייה הטכנית הגדולה ברמקולים היא לנטר תדרים גבוהים יותר בזמן אמיתי, וזה על מנת לכלול אותם במעגל המשוב של המגבר, ובכך לנטרל את מגבלות המערכת האלקטרומכנית...

נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
לא הבנתי...או שכן הבנתי?
אני חושב שהבנתי. ל וואי ביי שבע יש הרבה רעיונות יצירתיים שיש בהם פוטנציאל. הוא אומר שניתן לשפר רמקול בינוני ע"י שימוש במשוב חשמלי של DSP ושינוי האות המגיע אליו שיתקן את התוצאה האקוסטית שהוא מוציא. רעיון מעניין... (הברון מינכהויזן הרים את עצמו ואת הסוס שלו מביצה טובענית - הוא משך בשערות ראשו עצמו והרים גם את הסוס יחד איתו)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

זאת לא תוכנה להאזנה ביתית.
Dirac - כן, גרסת סטראו עולה כ-300 יורו

אבל זה מתאים אם מקור שלך - מחשב. וגם תוכנה תומכת ב-VST

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני חושב שהבנתי. ל וואי ביי שבע יש הרבה רעיונות יצירתיים שיש בהם פוטנציאל. הוא אומר שניתן לשפר רמקול בינוני ע"י שימוש במשוב חשמלי של DSP ושינוי האות המגיע אליו שיתקן את התוצאה האקוסטית שהוא מוציא. רעיון מעניין... (הברון מינכהויזן הרים את עצמו ואת הסוס שלו מביצה טובענית - הוא משך בשערות ראשו עצמו והרים גם את הסוס יחד איתו)

סיפורי הופמן..
לא צריך ללכת כל כך רחוק...
להעלות רעיונות עבורי זה חלק מהכיף שבתחביב...

האם אתה האמנת בעבר שיתקנו את אקוסטיקת החדר בעזרת משוב שהוא תוצאה של PREDICTION מתימטי???

אז תלגלג כמה שאתה רוצה, אם תגלגל כמה דפים אחורה תווכח שהאשימו אותי כאן בשירשור הזה שאני טכנופוב... אז מה באמת נכון??

יש עוד הרבה שלגלגו עליהם לאורך ציר הזמן, אבל הוכח היסטורית שחלק מהתחזיות התקיימו...
והרי אתה עצמך אומר שהרעיון מעניין... ז"א שבאיזו פינה בראשך זה עושה היגיון.

ואני מוסיף..
אם זה גורם לך נחת, אז שיהיה לבריאות.:אצבע מורמת

נערך לאחרונה ב:

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
במוצאי שבת תראו אותי מפגין בבלפור ,עם שלט:
די נמאס כבר מטחינת המים. אתם מנותקים מהפורום רוצים רק מוזיקה.

אני מבין שכל אחד רוצה לחתום באיזושהיא הגדרה שעכשיו הכל יהיה נהיר וברור לכולם .
לא זה לא יקרה. אל תתאמצו שלא נצטרך לקרוא לכם ״ משוגעים רדו מהגג״

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זאת לא תוכנה להאזנה ביתית.
Dirac - כן, גרסת סטראו עולה כ-300 יורו

אבל זה מתאים אם מקור שלך - מחשב. וגם תוכנה תומכת ב-VST
לזה תוסיף מיקרופון איכותי לכיול עוד סדר גודל של 250 דולר
זה ממש לא יקר ביחס לחומרה
jriver תומכת בה
שווה בדיקה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
ואתה האמנת בעבר שיתקנו את אקוסטיקת החדר בעזרת משוב שהוא תוצאה של PREDICTION מתימטי???

נזכרתי שיש לי תואר במתמטיקה, קראתי כמה פעמים,.. לא ברור לי. סורי. מצטער, אריק

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור