רן, נצא מנקודת הנחה שאין כזה דבר עולם מושלם, גם RC לא פותר ולא יכול לפתור 100% מהבעיות.
העובדה שאתה לא מוכן להכניס הביתה טיפול אקוסטי פאסיבי (מסיבות לגיטימיות) מעידה שגם אתה מוכן לפשרה.
מהכרותי את החלל אצלך, מדובר בחלל שונה מרוב החללים הביתיים, לכן ללא RC קשה להפיק את הפוטנציאל של המערכת אצלך.
הדבר אינו מעיד על מצב דומה בחללים אחרים, היות וברוב המקרים חלל האזנה הישראלי יהיה שונה מזה שאצלך.
לכן לחשוב שהדרמה ש RC יעשה בחלל ידידותי יותר יהיה שווה לדרמה המתחוללת אצלך אינו מדויק.
למעשה זה הפוך.
גיא,
למען האמת המצב הוא בדיוק הפוך.
החלל שלי יהיה טוב יותר מחללים אחרים, בגלל הגמישות שהוא מאפשר במיקום הרמקולים ובמיקום הספה.
אני יכול להרחיק את הרמקולים מהקירות הצידיים. יכול להרחיק את הרמקולים ממהקיר האחורי.
אין מאחורי קיר, למעשה הקיר מאחורי מרוחק למעלה מ 2.5 מטר.
יש לי רצפת פרקט ובנוסף, חומרים אקוסטיים מבודדים בתקרה ובקירות , בכל רחבי הבית, המורידים את רצפת הרעש הכללית.
ועם זאת, ההבדל בין עם ובלי RC, הוא ניכר ומשמעותי והוא יהיה עוד יותר ניכר בחדרים אחרים, זאת מנסיון אדיר ב-עשרות חדרים שונים בארץ ובעולם.
אני משוכנע שאצלך הוא יהיה דרמטי, אבל אין לך רצון לנסות וזה כמובן זכותך וזה בסדר גמור.
יפה רשמת, וכמו שאתה יודע במערכת הכי ריאליסטית שאתה ואני מכירים אין שימוש ב RC וגם אין שימוש ב אמצעים אקוסטיקה פאסיביים למעט על התקרה ובאחת הפינות.
רוצה לומר, ניתן להגיע לתוצאות מעלפות גם ללא שימוש ב RC בתנאי שהחלל הנתון סביר.
אני חושב שאתה קצת נצמד מדיי ל -RC ופחות לעיקר, מילא בוזגלו המתוסכל שלא מבין כלום בנושא, אבל אתה?
אני לא חושב שתנאי להגעה לתוצאה מושלמת ו/או מעלפת כהגדרתך, היא שימוש ב RC ובשום מקום לא כתבתי את זה,
כי אני לא מאמין בזה.
אכן מניתי (לא פעם ולא פעמיים) את היתרונות והחסרונות של האמור ביחס לדברים אחרים.
אני כן יודע שמעולם לא שמעתי מערכת מרגשת, מעלפת, יוצאת דופן בחדר רגיל ולא מטופל (מטופל = פאסיבי ,או דיגיטלי ,או שילוב) . מעולם.
מערכות בחללים רגילים ולא מטופלים (כמעט) תמיד יהיו להן בעיות כאלה ואחרות שיעיבו ברמה כזו או אחרת על התוצאה הסופית ובכך, נמנע מהן להפוך למרגשות, או מעלפות כהגדרתך.
ואם נתעקש על הדוגמא היוצאת מן הכלל שאתה ממשיך לציין אותה שוב ושוב חח, אז היא אינה סותרת את דברי, היות והמערכת המוזכרת לא נכנסת בשום צורה להגדרה של "חלל לא מטופל".
למרות שאנחנו ברגע זה מאבדים 99% מהקוראים שאין להם מושג על מה אתה מדבר, אבל רק על מנת לענות לך, אזי בחלל האמור יש אביזרים על הקירות, יש אביזרים על התקרה ויש אפילו טיפול דיגיטלי, ברמה כזו או אחרת, שכרגע לא אתה, לא אני ואפילו לא הבעלים של המערכת מודעים לחשיבות שלו והמשמעות של הסרתו.
בשלב זה, עד שיוכח אחרת, הטיפול הדיגיטלי במערכת האמורה הוא דרמטי ומהותי לשילוב בין הסאבוופרים הרבים שנמצאים באותו חלל ולרמקולים והראיה היא, שהבעלים של המערכת משתמש בפיתרון הדיגיטלי הזה, מה שהוא לא יהיה....בין אם הוא מתוחכם או פשטני.
מעניין יהיה לשחק עם זה, במיוחד שהחורף מתקרב ואיתו המרקים של זוגתו שתחייה.
רן