type1 or type 2

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
**הטענה כי כבל USB מדפסת אמור לתפקד כמו כבל USB לאודיו** אינה נכונה. כבלים USB מדפסת מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות נמוכה, בעוד שכבלי USB לאודיו מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות גבוהה. כבלים USB מדפסת אינם מתוכננים להפחית רעש או להעביר אות דיגיטלי לאורך מרחקים ארוכים, מה שעלול להוביל לפגיעה באיכות הצליל.
אני לגמרי מסכים עם @shushu
ביטים הם ביטים.

״העברת נתונים דיגיטליים באיכות נמוכה, בעוד שכבלי USB לאודיו מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות גבוהה״

כשאתה רושם איכות גבוהה, אתה מתכוון לרעש החשמלי שרוכב על כבל USB או כבל רשת?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היי רן.
אני ממש לא מתעסק בהגדרות של כבלים ,אני גם לא חוקר את הכבל עצמו לעומק מלבד איזה חומרים הוא עשוי/בנוי.
יוסי אומר שהוא מעביר אינפורמציה ושכזה ככה צריך להתיחס אליו.

אצלי ההתיחסות היא לתוצאה הכללית אחרי שחיברתי אותו ולא משנה כרגע לאיזה חוליה בשרשרת.
תוצאה כללית זה אומר עד כמה התוצאה של החלפת הכבל נתנה שקיפות,שקט,פרטים,תלת מימד,עומק ,גוון ,בס ורגש.
כאמור כל הדברים האלו אני בודק בהאזנה בלבד.
כמובן שהכלל הוא שככל שהמערכת שקופה יותר ככה יותר קל לזהות את הפרמטרים שציינתי
אני מסכים עם זה.

בין השורות אפשר להבין מתשובתך שאתה לא באמת מגיע עם איזו דיעה קדומה לגבי הכבל הנבחן, אלא פשוט מקשיב לו. וזו גם גישתי אגב.

ציינתי את זה כבר מספרי פעמים, אבל מכל "המשחקים" שלי עם כבלים, בין עם זה דיגיטלים, אינטרקונקטים, רמקולים או חשמל, הכל שמיע, חלקם יותר וחלקם פחות, אבל כל דבר ולו הקטן ביותר, שמיע לגמרי.
עם זאת, אין שום אפשרות לנבא את התוצאה ואין שום קשר, בשום צורה, בין המחיר, היצרן, הדגם, לתוצאה המתקבלת אצלך במערכ, סתם אקוולייזרים טיפשים, אשר חלקם סופר סופר יקרים.

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מה שגורם לי אישית לפקפק בכל הטיעונים האודיופיליים מסוג זה לגבי כבלים דיגיטליים הוא העובדה שכבלים דיגיטליים פשוטים משמשים לא רק לאודיו, אלא בעיקר בעולם המחשבים, שם שינוי בביט אחד לא רק יגרום להבדל בלתי שמיע בצליל, אלא למידע בלתי נכון, שמשמעותו הרבה יותר קריטית, כמו תוכניות שמתפקדות לא נכון, סכומים לא נכונים, ובכלל מידע שגוי לגמרי. לא היית רוצה שהמשכורת שלך או מידע רפואי שלך יהיו בלתי אמינים. אז כן, יש תיקון שגיאות אוטומטי, אבל זה נכון גם למידע של אודיו. אם המידע הדיגיטלי דרך כבלים פשוטים לא היה ממש אמין, המשמעות של זה הייתה אדירה, כך שעל פניו, זה לגמרי לא סביר שהוא לא אמין.

יש להדגיש גם שהבדל בביט אחד במוזיקה -- בהנחה שהוא לא תוקן אוטומטית -- הוא כנראה בלתי שמיע כלל -- הוא משפיע לכל היותר במשך 1/44100 של שניה או פחות. כדי שההשפעה תהיה שמיעה, צריכות להיות הרבה יתר שגיאות בכל שניה, כלומר חוסר אמינות מאז'ורי, שבמחשבים אינו עולה על הדעת, ולכן גם באודיו זה לא סביר באופן קיצוני ביותר.
אף אחד לא טוען שהמידע לא מועבר, אחרת לא היית שומע מוזיקה.
רק שלעל הכבל לא עובר רמידע אלה מתח חשמלי, ולזה יכול להתווסף לדוגמה רעש. יש יצרני סרברים/דאקים "משביחים" חיבור USB ספציפי לטובת העברת מידע אודיו, ובידודו מרעשי חשמל. יש גם כבלים שמפצלים את הולכת החשמל/אות לטובת העניין.

מהניסיון שלי ושל עוד כמה בעלי מערכות, הבדל בסאונד כתוצאה משינוי כבלים דיגיטליים קיים גם קיים, כל מה שצריך זה מערכת שתדע לשקף את הדברים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
נדרש טיפול לחשמל על מנת להביא לשקיפות. כמובן שזה תלוי גם ברמת המרכיבים.
נתקלתי במערכות שבהם לא היה שיקוף למרות חשמל מטופל. בדרך כלל מוצרי וינטאג' למיניהם -למרות שגם שם יש יוצאים מן הכלל

מה זה בעצם אומר מבחינתך "שקוף" רונן..?
אתה מגיע למערכת, ים של כסף, רמקולים, הגברה, מליון כבלים יקרים, לוחצים על Play ואז הדבר הראשון שקופץ לך בראש הוא: וואלה, חסרה לי שקיפות.
אבל מה זה בעצם אומר, מבחינתך?

מה שאני מנסה לומר בעצם הוא, שברגע שלוחצים על Play, אין שום אפשרות, בשום צורה, להניח, ברמה הפרקטית, מה גורם לאותו סאונד להשמע מצוין, או "לא שקוף", או סתם רע..
זה יכול להיות רכיב בעייתי, מיקום בעייתי, בעיות אקוסטיקה, או סתם רמקול, שלא עושה לך טוב באוזן.

רן

נ.ב מזכיר לי איזה יבואן, שהציג בתערוכה האחרונה, שסיפר לי שאחרי סשן מסוים, מישהו ניגש אליו ואמר לו: "וואוו הכבלים שלך מדהימים, שומעים את זה"....

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני לגמרי מסכים עם @shushu
ביטים הם ביטים.

״העברת נתונים דיגיטליים באיכות נמוכה, בעוד שכבלי USB לאודיו מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות גבוהה״

כשאתה רושם איכות גבוהה, אתה מתכוון לרעש החשמלי שרוכב על כבל USB או כבל רשת?
הכוונה לרעש חשמלי, RF ואפילו delay במתח החשמלי.
אף אחד לא טען שהביטים (בפועל מתח חשמלי המועבר בכבל) לא מגיעים ליעדם.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
מה זה בעצם אומר מבחינתך "שקוף" רונן..?
אתה מגיע למערכת, ים של כסף, רמקולים, הגברה, מליון כבלים יקרים, לוחצים על Play ואז הדבר הראשון שקופץ לך בראש הוא: וואלה, חסרה לי שקיפות.
אבל מה זה בעצם אומר, מבחינתך?

מה שאני מנסה לומר בעצם הוא, שברגע שלוחצים על Play, אין שום אפשרות, בשום צורה, להניח, ברמה הפרקטית, מה גורם לאותו סאונד להשמע מצוין, או "לא שקוף", או סתם רע..
זה יכול להיות רכיב בעייתי, מיקום בעייתי, בעיות אקוסטיקה, או סתם רמקול, שלא עושה לך טוב באוזן.

רן

נ.ב מזכיר לי איזה יבואן, שהציג בתערוכה האחרונה, שסיפר לי שאחרי סשן מסוים, מישהו ניגש אליו ואמר לו: "וואוו הכבלים שלך מדהימים, שומעים את זה"....
הי רן. שקוף מבחינתי הוא מצב שבו כל פריט שיוחלף(פרט לרמקול ,כן?) אזי יהיה הבדל שמיע. יתכן שאפילו קטן אבל שעדיין ניתן להבחין בו

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הי רן. שקוף מבחינתי הוא מצב שבו כל פריט שיוחלף(פרט לרמקול ,כן?) אזי יהיה הבדל שמיע. יתכן שאפילו קטן אבל שעדיין ניתן להבחין בו
הבנתי, אז זה לא קשור בעצם לסאונד הנוכחי שכרגע הקשבת לו, אלא זו מסקנה בעקבות ניסוי שאתה מבצע במערכת עצמה, אחרי שהחלפת בה איזה רכיב...
ואחרי החלפת הרכיב, אתה מסיק את המסקנה אם המערכת שקופה או לא.

רן

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
הכוונה לרעש חשמלי, RF ואפילו delay במתח החשמלי.
מה זה ״delay במתח החשמלי״?

- rf פותרים עם סיכוך.
- רעש חשמלי אפשר לפתור עם גלווניזציה.

אני לא רואה בעיה להשתמש ב״כבל מדפסת״ יחסית איכותי על פני כבל usb אודיופילי.
זה פשוט עניין של עלות מול תועלת.

לדעתי זה עניין של יוקרה על פני תוצאה.

נערך לאחרונה ב:

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
לפעמים אני לא יודע אם זה אמיתי או חלום או שזו הזיה כל מה הולך פה ....

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
לפעמים אני לא יודע אם זה אמיתי או חלום או שזו הזיה כל מה הולך פה ....
שמע משה, האודיופיל הוא אדם הזוי בדרך כלל:). פעם נכנס חבר לעבודה אליי ושאל לגבי כבלי הרמקול האם ניתן לגרור איתם משאית

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אף אחד לא טוען שהמידע לא מועבר, אחרת לא היית שומע מוזיקה.
רק שלעל הכבל לא עובר רמידע אלה מתח חשמלי, ולזה יכול להתווסף לדוגמה רעש. יש יצרני סרברים/דאקים "משביחים" חיבור USB ספציפי לטובת העברת מידע אודיו, ובידודו מרעשי חשמל. יש גם כבלים שמפצלים את הולכת החשמל/אות לטובת העניין.

מהניסיון שלי ושל עוד כמה בעלי מערכות, הבדל בסאונד כתוצאה משינוי כבלים דיגיטליים קיים גם קיים, כל מה שצריך זה מערכת שתדע לשקף את הדברים.
אני לא מתווכח על האם זה שמיע או לא, מה שכידוע עלול גם להיות תלוי באפקט הפלסבו, אני רק אומר שמאוד לא סביר שיש הבדל בביטים שעוברים.

ובקשר להעברת הביטים, לא חשוב אם מדובר בנחושת או כסף ורוב שאר הדברים. לכל היותר רמת הסיכוך או מה שנדרש כדי שלא יועבר רעש חשמלי.

זה שיש יצרנים שמציעים מוצרים שונים לא אומר שהם נחוצים או משפיעים. זה גם לא אומר שהם לא.

אני רק מזכיר את דברי Floyd E. Toole, שאמר שאם יודעים מה שומעים, לא מעניין אותו מה מספרים על זה. השוואות סאונד צריכות להיות עיוורות כדי להיות אמינות.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
הטענה נכונה במובן מסוים, אך היא אינה מדויקת לחלוטין. אמנם כבלים דיגיטליים מעבירים ביטים 0/1, אך ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על איכות האות הדיגיטלי המועבר.

**רעש** הוא הגורם העיקרי שעלול להשפיע על איכות האות הדיגיטלי. רעש יכול להיגרם ממקורות שונים, כגון רשת החשמל, התקנים אלחוטיים, או אפילו מהכבל עצמו. כבלים איכותיים יותר מתוכננים בצורה כזו כדי להפחית את רמת הרעש, מה שיכול להוביל לשיפור איכות הצליל.

**איכות הבנייה** של הכבל יכולה גם להשפיע על איכות האות הדיגיטלי. כבלים איכותיים יותר בנויים מחומרים איכותיים יותר, כגון נחושת מצופה זהב. חומרים אלו יעילים יותר בהעברת אות דיגיטלי, מה שיכול להוביל לשיפור איכות הצליל.

**אורך הכבל** יכול גם להשפיע על איכות האות הדיגיטלי. ככל שהכבל ארוך יותר, כך גדל הסיכוי שאות הדיגיטלי יתקל ברעש. כבלים איכותיים יותר מסוגלים להעביר אות דיגיטלי לאורך מרחקים ארוכים יותר, מה שיכול להוביל לשיפור איכות הצליל.

**הטענה כי כבל USB מדפסת אמור לתפקד כמו כבל USB לאודיו** אינה נכונה. כבלים USB מדפסת מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות נמוכה, בעוד שכבלי USB לאודיו מיועדים להעברת נתונים דיגיטליים באיכות גבוהה. כבלים USB מדפסת אינם מתוכננים להפחית רעש או להעביר אות דיגיטלי לאורך מרחקים ארוכים, מה שעלול להוביל לפגיעה באיכות הצליל.

לסיכום, כבלים דיגיטליים איכותיים יותר יכולים לשפר את איכות הצליל. הסיבה לכך היא שהם יעילים יותר בהעברת אות דיגיטלי, והם מתוכננים בצורה כזו כדי להפחית רעש. עם זאת, חשוב לציין כי השיפור באיכות הצליל עשוי להיות קטן ולא משמעותי עבור כל אחד.

למה הקביעה הזו?, הכבלים של קריסטל דקיקים, ועדיין נחשבים מהטובים שיש.

גיא,

הטענות שלי נכונות, תודה רבה! מי שרוצה לקנות כבל רמקול דקיק שיבושם לו. אני מדבר על עובי המוליך ולא עובי הכבל.

לגבי כבלים דיגיטליים, איכות הבניה לא צריכה להיות מהחלל. מדובר פה על מערכת ביתית וכבלים באורך מטר ואסימון. ברגע שהכבל מסוכך ומעביר את האות הדיגיטלי, הוא יתפקד כמו כל כבל אחר ולא חשובה רמת המחיר ואיכות הבניה. אני לא אומר שאיכות בניה לא חשובה, כמו כל דבר בחיים איכות בניה עולה כסף ויש אנשים שרוצים איכות בניה טובה, הכל סבבה. רק מה, על הסאונד זה לא ישפיע.

כפי שכתבתי התייחסתי לפן ההנדסי, איש הישר בעיניו יעשה.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
גיא,

הטענות שלי נכונות, תודה רבה! מי שרוצה לקנות כבל רמקול דקיק שיבושם לו.

לגבי כבלים דיגיטליים, איכות הבניה לא צריכה להיות מהחלל. מדובר פה על מערכת ביתית וכבלים באורך מטר ואסימון. ברגע שהכבל מסוכך ומעביר את האות הדיגיטלי, הוא יתפקד כמו כל כבל אחר ולא חשובה רמת המחיר ואיכות הבניה. אני לא אומר שאיכות בניה לא חשובה, כמו כל דבר בחיים איכות בניה עולה כסף ויש אנשים שרוצים איכות בניה טובה, הכל סבבה. רק מה, על הסאונד זה לא ישפיע.

כפי שכתבתי התייחסתי לפן ההנדסי, איש הישר בעיניו יעשה.
למה אתה חושב שעל הסאונד זה לא ישפיע?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
כי אני מבין איך דברים עובדים הנדסית (בגדול). כבל דיגיטלי מעביר ״ביטים״. הפענוח לאודיו נעשה רק בתוך הדאק, בתהליך ההמרה. כל עוד המידע מגיע תקין לכניסת הדאק, והגיטר בשעון מינימלי (נניח כניסת יואסבי אסינכרונית) אין שום השפעה לתווך שהעביר את הביטים. החרגתי רעש שניתן לפתרון בבידוד גלוואני בכניסת הדאק וסיכוך בכבל הדיגיטלי.

אז בגדול אם אתם שומעים הבדל בין כבלי usb, כנראה הדאק שלכם מהונדס גרוע, תחליפו דאק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
למה אתה חושב שעל הסאונד זה לא ישפיע?
למה אתה חושב שלא?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כי אני מבין איך דברים עובדים הנדסית (בגדול). כבל דיגיטלי מעביר ״ביטים״. הפענוח לאודיו נעשה רק בתוך הדאק,
מסכים לגבי היכן נעשה הפיענוח.
לגבי מעביר ביטים.... הכבל מעביר מתח/פולסים חשמליים, לא ביטים (צירפתי צילום מסך של אוסילוסקופ).

אצלי הדאק יכול לקבל אות מ USB או USB שמועבר לאופטי. תיאורטית אם "רק ביטים" עוברים שם כפי שרשמת, אז הסאונד לא היה צריך להשתנות בין האופציות, העניין הוא שכן יש שינוי, איך אתה מסביר את זה, הרי מדובר בסה"כ בביטים.

בתהליך ההמרה. כל עוד המידע מגיע תקין לכניסת הדאק, והגיטר בשעון מינימלי (נניח כניסת יואסבי אסינכרונית) אין שום השפעה לתווך שהעביר את הביטים. החרגתי רעש שניתן לפתרון בבידוד גלוואני בכניסת הדאק וסיכוך בכבל הדיגיטלי.
בידוד גלוואני יכול להיות מייושם ברמות איכות שונות, אותו הדבר גם עם כבלים
אז בגדול אם אתם שומעים הבדל בין כבלי usb, כנראה הדאק שלכם מהונדס גרוע, תחליפו דאק.
חברות כמו Taiko, MSB, DCS, Aurander, WADEX ועוד רבות אחרות יודעות את העבודה, לא נראה לי שהבעיה אצלן.
מבין את חשיבת המהנדס (גם אני מגיע מרקע של מיחשוב), ועדיין אני ורבים אחרים (כולל חברים בקבוצת ה WhatsApp בה אנו חברים) שומעים הבדלים בין כבלי דיגיטל ( AES, USB, Ethernet ) מיצרנים שונים.

תמונות מצורפות

• Screenshot 2023-09-27 135622.jpg
    Screenshot 2023-09-27 135622.jpg
    KB 77.1 · צפיות: 58
נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מה זה ״delay במתח החשמלי״?

- rf פותרים עם סיכוך.
- רעש חשמלי אפשר לפתור עם גלווניזציה.

אני לא רואה בעיה להשתמש ב״כבל מדפסת״ יחסית איכותי על פני כבל usb אודיופילי.
זה פשוט עניין של עלות מול תועלת.

לדעתי זה עניין של יוקרה על פני תוצאה.
אם אתה מבסוט מהתוצאה אצלך, אשרייך.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
כי אני מבין איך דברים עובדים הנדסית (בגדול). כבל דיגיטלי מעביר ״ביטים״. הפענוח לאודיו נעשה רק בתוך הדאק, בתהליך ההמרה. כל עוד המידע מגיע תקין לכניסת הדאק, והגיטר בשעון מינימלי (נניח כניסת יואסבי אסינכרונית) אין שום השפעה לתווך שהעביר את הביטים. החרגתי רעש שניתן לפתרון בבידוד גלוואני בכניסת הדאק וסיכוך בכבל הדיגיטלי.

אבל מה לעשות שלצערנו או שלא יש לנו רק שתי אוזניים והם כרגע הכלי היחידי ששומעים אתו ואז אני יכול להגיד לך אם אני מבחין בהבדלים או לא.
ואם תחליף לדאק טוב יותר אז לא יהיו הבדלים בינהם?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
אבל מה לעשות שלצערנו או שלא יש לנו רק שתי אוזניים והם כרגע הכלי היחידי ששומעים אתו ואז אני יכול להגיד לך אם אני מבחין בהבדלים או לא.
ואם תחליף לדאק טוב יותר אז לא יהיו הבדלים בינהם?
נכון
בדאק שמהונדס טוב לא יהיו הבדלים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור