נראה לי שידע טכני, ברמות שונות, קריטי רק למי שמתכנן, בונה, מייצר, [מוכר,] מכוון, ו/או מכייל מכשירים, ו/או מטפל באקוסטיקה. אולי שכחתי בעל מקצוע כלשהו.
למי שאינו מהקבוצות הנ"ל, כולל אלה ששכחתי, זה לא קריטי. בדרך כלל, מספיק רק ידע בסיסי ביותר, כדי שלא יוכלו "למכור" את המאזין או למכור לו "לוקשים", ואפשר להיעזר במי שיש לו את הידע המתאים בעת הצורך, ולפעמים זה בתשלום.
הידע שלי, למשל, אינו עולה בהרבה על מה שלמדתי בתיכון לפני איזה 50 שנה + כמה דברים שקראתי פה ושם. אני נעזר בקצת חשיבה הגיונית, אבל, כפי שכתבתי 729 אלף פעם, אני לא גאון הדור ולא ידען גדול, ובטח לא מחשיב את עצמי ככזה, ולא מתגאה בזה, ולא מנסה להשוויץ בזה, ולא מנסה להוכיח שאני יותר חכם מכולם. אני פשוט כותב מה שעולה לי בראש כשאני רואה דברים כתובים, ואנשים חושבים שאני מתנשא. אני לא. בשביל מה? יש כאן אנשים שיודעים הרבה יותר ממני ומבינים יותר ממני, אבל אני לא מתבייש בזה. למה שלא יהיו כאלה? זה בלתי נמנע.
אני לא חושב שצריך לקנא במי שיש לו ידע כלשהו או הבנה כלשהי שלו עצמו אין. תמיד יהיו כאלה. זה לא אומר עליו כלום, במיוחד אם הידע ו/או ההבנה אינם קריטיים למה שהוא צריך ו/או אוהב.
מה שנראה לי באמת חשוב הוא ליהנות ממה שיש לך, ולא להתעסק במה שאין לך, אלא אם יש לך רצון, יכולת, כוונה ואפשרות מעשית להשיג דברים שאין לך כדי להיטיב לעצמך, בלי לגרום נזק לעצמך וליקרים לך.
זה לא רק לגבי ידע והבנה, זה גם לגבי ציוד ואוסף מוזיקה, ובכלל בחיים.
נ.ב., גם שפה עשירה זה לא באמת חשוב -- העיקר שיבינו את מה שאתה אומר. אם יש מישהו ששופט אותך על זה, זו בעיה שלו. אף אחד לא צריך את השיפוטים שלו, והם חסרי משמעות לחלוטין אלא אם אתה נותן להם משמעות, ואת זה אתה לא חייב לעשות.