שוב, טכנית אתה צודק, ל DSD ולCD יש טווח דינמי גדול יותר, השאלה אם עושים בו שימוש, שי כבר ענה על השאלה הזו, בקצרה, מכיוון שלא נעשה שימוש בטווח דינמי כל כך גדול אין לערך הזה משמעות בפועל, רוב ההקלטות מבוצעות בטווח שלפטיפון אין בעיה להתמודד.
אוהו.. חתיכת תיבת פנדורה יש כאן. אבל בוא נדרוך על המוקש בכיף, מקסימום לא נסכים.. לתקליט יש טווח דינמי מקסימלי של 70DB (משמעותית פחות בד"כ). לאורגן יש טווח דינמי של למעלה מ 80DB. פסנתרים יכולים להגיע ע 50DB. תזמורת פילהרמונית, באולם קונצרטים מעולה, יכולה להגיע ל70+. איך שאתה לא הופך את זה, ל-DSD (או אפילו CD) יש פוטנציאל לבטא את זה ולתקליט פחות. עדיין טכנאי אולפן מעולה יודע לדחוס את הטווח הדינמי בצורה שלא יותר מדי תפריע או תורגש. אם אתה חובב ג'זז כמו שנדמה לי, אז זה לא יותר מדי משנה לך. תקליט יכול לבטא טווח דינמי של הרכבי ג'ז בצורה פנטסטית.
תבוא ותזכיר את הפיל שבחדר, שבסביבה עירונית יש רצפת רעש של 40DB ואפילו במושב אנו על 30DB.. אז בוא נירגע..
אבל בוא נעסוק בפוטנציאל. גם יצרני רמקולים טוענים לטווח דינמי של מאל 100DB. וכך גם יצרני מגברים, סטרימרים וכו..
אם זה מיותר כאן, אז זה בטח מיותר גם שם.
אני לא עוסק בפער שבין התיאורתי למעשי (או חוויתי) כי מזה לא נצא.
- AAA Audiophile 200g 33rpm Double LP
- Mastered by René Laflamme at 2xHD on Nagra Equipment
- Cut All Analog at Bernie Grundman Mastering
- Plated by Master Craft & Pressed at Le Vinylist in Quebec
לגבי גרסת הקובץ
ראה בתמונות, רשום במפורש שנלקח ממאסטר אנלוגי.
כן, לקוח. ברור, ההקלטה היתה על טייפ. אבל המאסטר (המ שאתה מנגן במערכת) הוא אחר לחלוטין.
אני מבטיח לך שאין להם יכולת (גם למהנדס המקורי), לשחזר את הקונסולות של המיקס (וכיוצ"ב) ב 100% גם בסביבה אנאלוגית, או בתוכנה. מה שהם יכולים לעשות זה פשוט למצות את האיכות המקסימלית ממה שיש.
אני לא נכנס לשאלה מה יותר טוב בכלל, ולמה אנשים מעדיפים ויניל. אני רק מדגיש את הרעיון שכאשר המקור (המאסטר) שונה, יש הסבר נוסף להתלהבות של חובבי תקליטים למעט חיבה לדיסטורשן וכיוצ"ב (דובר בהרחבה, חבל ללעוס).
וטוב שדגמו... הטייפים בסופו של דבר יילכו לעזאזל, והפורמט הדגיטלי מבטיח שרידות.
עם זאת, אני חייב לציים שהפתעת, שהרי טענת טענות בשבחו של הסיגנל הרציף האנלוגי, וכאן בפירוש יש לנו מידע דגום.
זה שורש הבעיה שלך... על פי האם זה השלב הטכני הראשוני, ללא המהות בדרך זה לא שווה כלום, חבל שאתה לא מבין את זה.
לא מעט אנשים איבדו את זה לאורך ההיסטוריה, חלקם היו קאפו, חלקם קצת אחרת.
אני לא השתתפתי בחילופי סטודנטים, תהנה, מקווה שזה יעשיר מה שצריך.
אם להתפלסף, בשונה מנצרות קתולית, יהדותו של אדם אינה נמדדת במעשים, אך ורק דרך הורשת האם.
אוהו! סוף סוף משהו שאני קצת מבין בו! אז לשאלה מי אנו היהודים, קודם כל עם או קודם כל דת. אפשר למלא (ואכן מילאו..) ספרים.
ברשותכם נזכיר רק עניין אחד:
אם יש לך תשעה צדיקים בדרגת משה רבנו בבית הכנסת, וחסר אחד למניין:
* יגיע גוי שבקיא בתורה, משנה, גמרא, הלכות, קבלה, תורת הסוד הישנה, חסידות, מומחה גם בבבלי וגם בירושלמי, גמר את הש"ס שלוש פעמים, ויודע כל סדרי המשניות. מכיר את התוספתות, המדרשים, ספרי המוסר, חרש את רמב"ם וזוכר בע"פ את השולחן ערוך, מקיים תרי"ג מצוות (ולא רק מצוות בני נוח)... עם כל הרצון הטוב, הוא לא יכול להשלים מניין.
* יגיע יהודי מבטן אמו, שבפעם היחידה שהיה בבית הכנסת זה היה כשהגיע לגיל מצוות, והוא יכול להשלים מניין.
אפילו הוא מחלל שבת בפרהסיה, כל עוד לא מחלל שבת בעת התפילה, כשר!