הבאסה בדיון כאן היא שהטענות לטובת הויניל לא קיבלו מענה נימוקי טכני מספק.
למשל, כשאני אומר לך שיש יותר פירוט או במה יותר מוגדרת, אתה ישר אומר שזה "סובייקטיבי" ומביא הרבה מטריקות טכניות שלא יכולות להסביר את החוויה יותר מאשר מדידת סוכר, מלח ו- PH במנה, כדי להעריך את הטעם שלה.
זה אכן סובייקטיבי, אחרת כולם היו שומעים אותו דבר, ואוהבים אותו דבר, אבל זה לא המצב.
אני מניח שלמרות שאתה הבאת את הדוגמה של מנת אוכל, אתה לא חושב שיש הערכה לטעמה שאינה סובייקטיבית.
מעבר לזאת, מדידות סוכר, מלח ו- PH אינן מהוות מדד איכות לטעם, בעוד שהמדדים שהזכרתי הם מדדים לאיכות טכנולוגית.
אבל! כל אחד שישב וישמע יגיע למסקנה דומה במקרה הספציפי (דהיינו על אותו סט-אפ, השווה של אותם חומרים בדיגיטל ובאנלוג) - כלומר, זה לא שאחד יגיד שזה יותר מפורט והשני יגיד שפחות. כנ"ל לגבי במה. וזה, אין לנו הסבר. ולכן לדעתי הדיון ממש לא מוצה.
אני לא בטוח שכולם יסכימו על מידת הפירוט, ועל רוחב וגובה הבמה ובאיזו זווית יחסית למרכז כל נגן/זמר נמצא, וברור שבמערכות אחרות, או בנקודות האזנה שונות, דברים יכולים להשתנות. ומה שחשוב -- לא כולם יאהבו אותם הדברים באותה מידה, אלא אולי אם כולם שייכים לאותה קליקה, ונהנים מהתאמת עמדות. גם ייתכן שחובבי ויניל מובהקים לא יסבלו את הדיגיטל בכלל, ולהיפך, כך שמראש הם בכלל לא יגיעו להשוואה עניינית של פירוט ובמה.
אבל לא לכל דבר ששומעים יש הסבר מפורט ומלא למה הוא נשמע -- למי שהוא נשמע -- בדרך מסוימת. לפחות
לנו אין הסברים ברמת פירוט כזו, ולכן להמשיך לדון בלי תוספת נתונים ותובנות זה חסר תוחלת.
כנראה שכן מיצינו את הדיון -- ברמה
שאנחנו יכולים להגיע אליה ללא עזרה חיצונית משמעותית, שאינה מופרכת/מקושקשת.
לזרוק "עיוותים", "עניין של טעם", "אין אמת אחת", "שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה", זה לטמון את הראש בחול.
להגיד "ערך רומנטי", "נוגעים בנייר", "טקס מבורך" וכו', זה ללכת הצידה ולא להתמודד עם הנושא.
נושא העיוותים לא "נזרק", אלא פורט מאוד במפורש:
- פורטו איזה סוגי עיוותים נכנסים באיזה שלבים בשתי הטכנולוגיות
- פורטו המדידות של עיוותים ספציפיים באנלוג ובדיגיטל
- הוסבר העניין שבהינתן הדיוק הגבוה של דיגיטל ככל אספקט שניתן למדוד, אפשר להתייחס אליו כאל מדויק, ואם אוהבים ויניל, משמע שמה שאוהבים מוכל בהבדלים שבין ויניל לדיגיטל, וההבדלים יחסית למדויק הם עיוותים.
- פורטו סוגי עיוותים שחלק מהאנשים מעדיפים לשמוע איתם מאשר בלעדיהם
- הוזכרה העובדה שבוויניל יש את העיוותים האלה.
אני לא יודע איזו הוכחה חזקה יותר אתה מחפש.
חוצמזה, להגיד שהעדפות אישיות של מה נשמע עדיף, כשאנשים שונים חווים ומעריכים מאוד אחרת את אותו הדבר זה "עניין של טעם" זו פשוט עובדה. אין משהו שאינו טעם אישי, שגורם לאנשים שונים לאהוב דברים שונים. זה עניין תחושתי ורגשי, שאינו קשור לעובדות חיצוניות.
לא זכור לי שמישהו כאן אמר ש"אין אמת אחת". אולי תוצאות מדידות הן סוג של אמת אחת, אם כי יתכנו גם מצבים שלא.
"שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה", זה לא לטמון את הראש בחול -- זו האפשרות הסבירה היחידה.
אולי אתה מנסה להגיע למצב שבו יש אמת מוחלטת אחת, שכולם צריכים לפעול לפיה, ואין חופש לאף אחד לעשות מה שהוא נהנה ממנו, אלא הוא חייב לפעול על פי דוקטרינה מוכתבת מלמעלה. לי זה נראה לגמרי לא לעניין מכל אספקט שהוא.
בקשר ל"ערך רומנטי, נוגעים בנייר, טקס מבורך" -- אין לי מושג על מה אתה מדבר.