עמיר היקר,
ואני אומר יקר ומתכוון לזה .אני באמת חושב שיש לך את היכולת להבין ולנתח עובדות.
אני מצרף פה סרטון של דוקטור פלויד טול משנת 2015 - הסרטון מסכם מספר רפרנסים על עבודות מחקר שהתחילו להתבצע לפני עשרות שנים.
מה שמדהים שגם מבחן שבוצע עם עשרות סוגי רמקולים ומאות מאזינים מכל מיני קבוצות - הגיע למסקנה אחת ויחידה . יש סטנדרט .
סטנדרט בניה של רמקול/תגובה אקוסטית - שגורם לאנשים להגיד "זה נשמע טוב".
זאת אומרת שבעזרת טכנולוגיה אפשר להגיע לגביע הקדוש - והוא - שכמעט 90 אחוז מהאנשים יגידו - זה נשמע טוב .
מסתבר שמה שכן אנשים אוהבים - זה רמקול ניטראלי (עופר ונמר אמרו - הכלי הוא הרפרנס שזה בדיוק כמו להגיד "רמקול טיבעי" רמקול ניטראלי).
הוידאו מנתח לעומק את הספינורמה (קובץ של מדידות רבות שאוגד לתקן) ומראה מספר דברים מאוד פשוטים :
רמקול ניטראלי -הוא כזה שנמדד שטוח על הציר אבללללללל עם שליטה בכיווניות וטרנד דומה מחוץ לציר(צידי הרמקול) -זה חשוב להבנה .זה הפואנטה .במיוחד לחללים של בית מגורים.
הבאס ,איכותו וכו - מהווה כ 30 אחוז מהציון ומהמשקל שאנו נותנים לתוצאה.
רמקול "מושלם" לא יכול להישמע טוב בכל הקלטה.יש הקלטות - לא טובות ומסבירים גם למה.
גרף יצרן של פלוס מינוס 3 די בי - לא אומר חצי דבר על הרמקול.
עכשיו חשוב להוסיף ,ההרצאה שלו היא מרתקת ולא מתעסקת רק במישור הטכני ומראה ק
שר ישיר לחלוטין בין מדידות לרגש,כאשר אלו מבוצעות נכון.
גם סטיראופיל מאשר את זה - ש 9 מתוך 10 רמקולים שעלו לטופ השנתי היו עם ספינורמה טובה.
המוח האנושי -בין אם המאזין מנוסה או לא - יודע להגיד מתי משהו או ריאלסטי ומתי זה נשמע "לא טיבעי"
למען הסר ספק,רוב החברות הממש מוערכות - מתכננות את הרמקולים סביב העקרונות האלה - החל CURVED BAFFLE כדי לשמור על שליטה בהקרנה של הצליל,טוויטר גדול שחתוך נמוך וקרוב למיד שיאפשר - התאמה בהקרנה,דרייברים קואקסלים עם מנחה תדר .
מה שיפה שזה לא קיים רק שם -רק בחברות העל .אבל כולם נאבקים באותן בעיות ושואפים לשם.
יש עוד לא מעט פרמטרים לרמקולים- אחוזי עיוות,מהירות דרייברים,סליל פחות אוגר ועוד - אבל הבסיס נמצא שם ליצירת רפרנס טכני שהוא
רפרנס שמיעתי מוכח של מרבית האנשים
תוספת : מערכות RC לא יכולות לתקן באופן מוצלח פגם מולד ברמקול.חשוב להבין את זה וזו הסיבה מספר 1 שלפעמים הן נשמעות : חשמליות/לא טבעיות/עשויות/מלאכותיות.
את הוידאו צריך לראות לדעתי לפחות פעמיים -בוא נראה מי יראה ומי יפסיק אחרי חמש דקות.
לינק כאן