הטוויטר המתכתי של פוקאל אכן זכה להרבה ביקורת בהיותו חריף במקור ואנשים אכן נאלצו לבצע כל מיני התאמות ושינויים על מנת למתן את אותה חריפות, עדיין, כידוע לך בוודאי, מדובר על סדרת הרמקולים המצליחה בעולם By Far ולא בכדי.
הרבה סטיגמות מסתובבות ברשת בלי יותר מידי (או בכלל) גיבוי אובייקטיבי.
אני מכיר את פוקאל שנים רבות, אני מכיר היטב את רוב הרמקולים שלהם (כמו גם רמקולים רבים מחברות שונות, כמו רוב האנשים בפורום) והייתי בעלים של 9 רמקולים שונים מסדרת אוטופיה בנוסף לרמקולים מסדרת אלקטרה וסופרה, וקראתי לאורך השנים כמה קשקושים על "חריפות", איך לומר בעדינות ? אנשים אוהבים לספר סיפורים בלי באמת לחוות את החוויות באמת, כלומר : קשקשנים !.
אגב, לקרוא לבריליום "טוויטר מתכתי" זה כמו לקרוא ליהלום "פחמן בצורה מתומנת" - עובדתית זה נכון אבל לא ממש מתאר את הדבר כפי שהוא.
לא בא לי להיות הסנגור של חברת פוקאל, אני לא מקבל מהם שכר, אבל המציאות שאני מכיר שונה משלך, טוויטר הבריליום הוא הטוויטר שמסוגל לתת הכי הרבה רזולוציה ושכבות על גבי שכבות של אינפורמציה - בלי להגיע לעיוותים כמעט בשום עוצמה שקיימת - יותר מכל טוויטר אחר שקיים בעולם ! וזו הסיבה שוילסון רכשו את הטוויטרים מפוקאל.
אגב, מאיפה הקביעה "מדובר על סדרת הרמקולים המצליחה בעולם By Far ולא בכדי" ? יש לך אסמכתה/נתונים לטענה כזו ? או שזו דעתך/משאלתך?
הצליל הפך להיות רך יותר, נעים יותר, עגול יותר, הרמוני יותר ומשמעותית יותר מוזיקלי, תוך שהם מצליחים לשמור על הדינמיות והדרמה המפורסמים שלהם.
כמובן, שלמרות אותם יתרונות, כביכול,
מצטער אחי, אי אפשר לטעון את הדבר הזה ואז לומר שיש אנשים שיעדיפו את הצליל הישן, מה זה אומר ? שהם לא אוהבים "הרמוני" ? שלא אוהבים "מוזיקלי" ? ולפי איזה קריטריונים יש לוילסון (אגב, כול הרמקולים שלהם ? כל הסדרות, כולם ???) "הדינמיות והדרמה המפורסמים שלהם" ? יצרנים אחרים לא מפורסמים בהם ?
אין שום בעיה עם הטוויטרים של פוקאל.
ווילסון הפסיקו עם פוקאל
ועברו ל scan
בשל סיום חוזה והפסקת עבודה עם פוקאל.
עכשיו זאת עובדה ! אגב גם את הדרייברים שלהם הם הפסיקו למכור לחברות אחרות בערך בשנת 2005,
אלו העובדות ! בלי פרשנות אישית.
כך או כך, זה בחזקת common knowledge שזה היה המקור לחריפות (לא מעיד שזה נכון כמובן..).
שוב, לטעון שזה common knowledge זה פשוט לא רציני. לפי איזה מדד אתה קובע את זה ? הפורום הזה ? הפורום הכחול ? השחור ? AVS ? פורום אחר ? סקר עולמי ? יש בכלל מדד שהחלטת לפיו ?
אתה אוהב וילסון ? אחלה ! אגב גם אני, אבל
אני בד"כ מעדיף את הסאונד של פוקאל על פני כל רמקול אחר ולראיה בחרתי רמקול שלהם כאשר יכולתי לבחור בכל רמקול שיש בעולם (בערך..),
גילוי נאות, אני כאמור בעלים של רמקולים של חברת פוקאל ואנחנו חברים כבר לא מעט שנים, אבל נראה לי שאתה מבלבל עובדות עם WISHFUL THINKING.
ועוד משהו קטן, האדם היחיד שאני מכיר שהשווה ראש בראש בין DAW ל SCALA EVO עם הגברות שונות, פרה שונים וכבילה שונה - כלומר בחינה מאד רצינית, באותו מקום, באותו חדר שלו הגיע למסקנה הבאה :
ה-DAW רמקול מדהים ! אבל, ה-SCALA EVO בכלל לא מתחרה איתו, הוא מתחרה עם ה-ALEXIA 2 !
זו בכל אופן דעתו האישית. אגב הוא בעלים של ALEXIA 2..
ודעתי האישית, יש המון רמקולים מצויינים, הרבה חברות אודיו רציניות, כל אחד שיעשה מה שטוב לו.
שאו ברכה ותהיו בריאים.