1- דעתי היא שנדרש להכשיר אותו להבחין בהבדלים...
2- זה טיעון מסוג אד-הומינם -- פסילת הדובר במקום התמודדות עם טיעוניו.
3- הגזמת כאן. זה לא נוגד את הנ"ל, אלא את דעתם של כאלה שלקחו על עצמם לייצג את "המדע" בלי שייש להם צורת חשיבה מדעית די הצורך..
4- הם מדדו כבלים והגיעו למסקנה שלא הגיוני שהבדלים כאלה קטנים הם שמיעים, במקום למדוד את תוצאת השימוש בכבלים ולמדוד אם יש הבדל וכמה. גם "לא הגיוני ש" עבורם שאם מרעידים מכשיר אלקטרוני זה משפיע על הצליל שלו. באו הנורדוסטים ושותפיהם ומדדו את מה שבאמת צריך למדוד כדי להבחין בהבדלים וקיבלו תוצאות בהתאם. עדיין יש פגמים בצורת הצגת התוצאות..
5- וזו לא פעם ראשונה שמדענים טעו בתחומי האודיו -- למשל ה-perfect sound של 44.1/16....
עמיר
1 - בסדר , אני מקבל . נניח ואנו שואלים אותו , מבלי שיידע מה מנגן , אם הוא מבחין בניואנס מסוים , שטועני ההבדלים בטוחים שאינו מתקיים בכבל השני . עניין טכני פשוט לביצוע , אני בטוח.
רק קח בחשבון שאני עושה הבדלה בין "וידוא יכולת" לבין "הכשרה" , שכן האחרונה בעצם חותרת תחת כל הרעיון להביא אדם נטול הטיות ולחצים , שזה כשל מובנה בשיטה שלך שלא לקחת בחשבון כנראה.
2 - לא כל כך מסכים , כי טענה כמו זו שהוא משמיע לא עולה בקנה אחד עם עובדות מדעיות , זה קודם כל . דבר שני , כמו שעוסק מסחרי אמור להימנע מלהביע דעות אישיות בפורום ציבורי , אדם שיש לו אינטרס מסחרי ויוצא בהצהרות כאלה, שלא רק שהן חסרות ביסוס עובדתי (אות חשמלי שנמדד זהה בפרמטרים המוכרים למדע נשמע שונה לאוזן האדם) , אין לנו ודאות שהן חפות מאינטרס מסחרי.
3 - זה נוגד אם יודעים בוודאות שהמדע לא יודע הכל . האם מישהו יודע בוודאות? אם מישהו מסרב להגיע לשמוע מערכת על ולבדוק אם הוא שומע הבדל , האם יש בכך להכשיר את הטענה הנגדית בדבר קיום ההבדל? נכון להיום אף אדם לא הצליח להוכיח שההבדל קיים , לבד מ"שמעתי".
4- צריך לדייק באבחנה . מה זה לא שמיע? זעיר , בתחום השמע , או גדול מחוצה לו? כיצד יבוא לדעתך הבדל מדיד בקצה הגבוה של הסקאלה הרחק מהטווח האנושי לידי ביטוי ? אם ישמיעו לך/יחשפו אותך לשינוי בתדר כזה במציאות , תבחין בו? אם יכרכו תדר כזה במידע מוזיקלי וישמיעו לך פעמיים , פעם עם פעם בלי, תחוש בהבדל? האם מישהו נתן פעם את הדעת על כך? חוץ מזה, הדיון הוא על כבלים לגביהם לא נמדד הבדל, תמיד זה היה כך.
מה ואיך הנורדוסטים מדדו שהניב הבדל לעומת שיטות מדידה מסורתיות שלא מוצאות כלום? יש לך קישור לבדיקה כזו , שמתאר את המשתנים והשיטה העלומים?
5- תורת הדגימה נהגתה עשרות שנים לפני שהקומפקט דיסק הראשון הגיע לשוק האודיו הביתי , הוגי תיאוריה זו לא לקחו בחשבון שיום אחד יהיה לה יישום מסוים שלא עולה בקנה אחד עם המציאות שהוא ינסה לתאר . אני מאמין , אולי תתקן אותי , שלא המדע יצא בהכרזה שתדר דגימה מסוים מספיק לצורך שחזור ספרתי של אות אנלוגי אלא יוצרי הפורמט דיגיטלי ויצרני המכשירים התומכים בפורמט הזה .
לעומת זאת תורת החשמל קיימת הרבה יותר זמן , וחזקה על האסכולה המדעית שהיתה מוצאת כבר מזמן אם יש משהו בטענות להבדלים . אבל לא , למדע לא ידוע פרמטר נוסף על פיו נמדד אות חשמלי במערכות אלקטרומגנטיות , ולא ידוע פרמטר נוסף למדידת כבלים חשמליים .
לא נראה לך שכדאי במקרה כזה , שבו מדווחת תופעה שאין לה ביסוס עובדתי-מדעי , להפעיל פשוט את תער אוקאם?