סאונד אנליטי /נייטרלי vs סאונד חם

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
התחביב הזה נראה לי קשור לשמיעה , לא למדידה

1. המוצרים שהוא מקדם תמיד נמדדים מעולה
2.המוצרים שהוא לא חפץ ביקרם נמדדים רע
3. הוא אירני

לא מאמין לו
התחביב הזה קשור גם קשר חזק למדידות, שבעזרתן מפתחים ובודקים את הציוד שאתה מאזין לו בלי למדוד אותו. אין שום סיבה שמישהו לא יעסוק בפן הזה של התחביב. אולי לא בפורום הזה, אבל באופן עקרוני.

אולי אתה הופך את הסדר? אולי הוא קודם מוצא שחלק נמדדים טוב ואחר כך הוא "חפץ ביקרם", וחלק נמדדים רע ויחסו אליהם הפוך בעקבות זאת?

ואירני=נוכל בהגדרה, מבחינתך? במה זה עדיף על יהודי=נוכל כפי שטענו בכל העולם בכל הזמנים?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
התחביב הזה קשור גם קשר חזק למדידות, שבעזרתן מפתחים ובודקים את הציוד שאתה מאזין לו בלי למדוד אותו. אין שום סיבה שמישהו לא יעסוק בפן הזה של התחביב. אולי לא בפורום הזה, אבל באופן עקרוני.

אולי אתה הופך את הסדר? אולי הוא קודם מוצא שחלק נמדדים טוב ואחר כך הוא "חפץ ביקרם", וחלק נמדדים רע ויחסו אליהם הפוך בעקבות זאת?

ואירני=נוכל בהגדרה, מבחינתך? במה זה עדיף על יהודי=נוכל כפי שטענו בכל העולם בכל הזמנים?
קודם אתה הופך לי את הסדר ואז מאשים אותי בגזענות?
אמרתי בבירור
כל מוצרי הזבל הסיני smsl, topping נמדדים אצלו מדהים
חלק ממוצרי חברות רציניות כמו הדוגמא שנתתי ps audio נמדדים אצלו זוועה
לא מבין, ל ps audio אין מהנדסים?
הם לא יודעים למדוד או שאתה מאמין למדידות שלו יותר משלהם

בשלב האחרון ציינתי שהוא אירני וכאן מעניין לי את התחת הפוליטיקלי קורקט , אני לא מאמין לו

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
3. הוא אירני
איך זה קשור?
איראן היא מדינת אויב בגלל שמשמרות המהפיכה שולטים שם ביד רמה. יש איראנים שהם אנשים טובים שאין בינם לבין מדיניותה של איראן כלום ושום דבר!

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
איך זה קשור?
איראן היא מדינת אויב בגלל שמשמרות המהפיכה שולטים שם ביד רמה. יש איראנים שהם אנשים טובים שאין בינם לבין מדיניותה של איראן כלום ושום דבר!
לא מאמין לו!! נקודה
הוא גם אירני
מה שלא תרם לשנות את דעתי עליו
לא אמרתי בשום מקום שכל האירנים הם נוכלים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
קודם אתה הופך לי את הסדר ואז מאשים אותי בגזענות?
אמרתי בבירור
כל מוצרי הזבל הסיני smsl, topping נמדדים אצלו מדהים
חלק ממוצרי חברות רציניות כמו הדוגמא שנתתי ps audio נמדדים אצלו זוועה
לא מבין, ל ps audio אין מהנדסים?
הם לא יודעים למדוד או שאתה מאמין למדידות שלו יותר משלהם

בשלב האחרון ציינתי שהוא אירני וכאן מעניין לי את התחת הפוליטיקלי קורקט , אני לא מאמין לו
לא "הפכתי" אותך לשום דבר. התייחסתי להערה שלך לגבי משהו שאין לו שום רלוונטיות לנושא, אבל אתה יצרת קשר.

הוא מתייחס גם למדידות בסטראופייל של ה-PS, שמצד אחד אומרים שהוא נמדד טוב במיוחד ומצד שני, סטריאופייל נותנים את המדידה הבאה (Fig. 10)
index.jpg

והוא תמה האם זו מדידה טובה במיוחד מבחינתם עבור

spectrum of 50Hz sinewave, DC–1kHz, at 0dBFS into 100k ohms (left channel blue, right red; linear frequency scale)

האם לדעתך זו מדידה טובה? עם הרמוניה ראשונה ברמה של 45dB- !!!

לפרופורציה, הנה הגרף של Benchmark DAC3 HGC עם אותו קלט:
index.jpg

כאן ההרמוניה ראשונה ברמה של 115dB- !!!

אז לא הייתי מציע לצאת מנקודת הנחה ש-PS כאלה טובים כהוכחה למשהו.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
מעבר למה שאתה רושם,שבאמת אין לי מושג - ודווקא נראה שהאתר שלו זהה בתוצאות מדידות לאתרים אחרים. הבעיה היא הרבה יותר שורשית.

הוא יוצא מנקודת הנחה שמה שלא מדיד - לא שמיע . מה שלא נכון. לפחות לא עם הציוד וסט המדידות העומד לרשותו.לכן ממבחינתו אין הבדלים בין כבלי חשמל/כבלים דיגטלים וכו - ובשטח כל מי שמגיע פתוח שומע מיד הבדלים משמעותיים.

הוא מקדש ציוד שנמדד מדהים לעומת זה שנמדד טוב מאוד ,כאשר הפרמטרים אותם הוא בודק כבר - לא שמיעים.

המשקל של מבחן האזנה קיים במשקל נמוך מאוד אם בכלל.
מקשה על כבודו.

להבנתי, מכשיר המדידה רגיש יותר מהאוזן האנושית - לא מדיד לא נשמע. מדוע מה שהוא טוען לא נכון?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
לא מאמין לו!! נקודה
הוא גם אירני
מה שלא תרם לשנות את דעתי עליו
לא אמרתי בשום מקום שכל האירנים הם נוכלים.
עובדת היותו אירני לא אמורה לשפר את דעתך עליו או להגריע אותה.
היא לא אמורה להשפיע בשום צורה.
זה נתון לא רלוונטי לכלום.
אין קשר!!

ולא היית צריך לומר שכל האירנים נוכלים, אבל ברגע שכללת את היותו אירני בין הנימוקים למה אתה לא מאמין לו, ולא אמרת במפורש שזה לא אומר שום דבר לגבי האירנים האחרים, נובע ישירות שמבחינתך לאירני לא מאמינים.

וזה כבר לא ברמה של פוליטיקלי קורקט, אלא של גזענות טהורה, ממש כמו יהודי=נוכל כפי שטענו בכל העולם בכל הזמנים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
עובדת היותו אירני לא אמורה לשפר את דעתך עליו או להגריע אותה.
היא לא אמורה להשפיע בשום צורה.
זה נתון לא רלוונטי לכלום.
אין קשר!!

ולא היית צריך לומר שכל האירנים נוכלים, אבל ברגע שכללת את היותו אירני בין הנימוקים למה אתה לא מאמין לו, ולא אמרת במפורש שזה לא אומר שום דבר לגבי האירנים האחרים, נובע ישירות שמבחינתך לאירני לא מאמינים.

וזה כבר לא ברמה של פוליטיקלי קורקט, אלא של גזענות טהורה, ממש כמו יהודי=נוכל כפי שטענו בכל העולם בכל הזמנים.
שחרר
לך סגוד לו

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
שחרר
לך סגוד לו
אלה שתי האופציות? לפסול אותו כנוכל ללא שום ראיות, ובלי שום יכולת לסתור את טענותיו -- מה שנקרא בלעז ad hominem -- או "לסגוד" לו?? :(

העדפתי האישית היא להתייחס לדבריו ברמה הטכנית -- בהרבה מקרים הם מאירי עיניים, שוברים מיתוסים ומעוררי מחשבה -- ולא לסמוך על דבריו בהקשר לאיך המכשירים נשמעים.

כאן "להתייחס" אין משמעו להאמין או לא, אלא לשקול כל דבר עניינית לגופו, בהינתן שמדובר באדם עם ידע וניסיון ממשיים בתחום עיסוקו.

לפחות בדבר אחד אני חולק עליו מהותית: הוא מתייחס ל-SINAD כמדד חשוב מאוד, ומתלהב/מתבאס מכל הבדל זעיר, בעוד שלהבנתי, אין משמעות להבדל בין ערכים קטנים מאחוז או חצי אחוז -- האוזן לא רגישה לזה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
מקשה על כבודו.

להבנתי, מכשיר המדידה רגיש יותר מהאוזן האנושית - לא מדיד לא נשמע. מדוע מה שהוא טוען לא נכון?
איפה כבודו ? חחחחחחחחח

ובכן אני אסביר .

שים לב למה שרשמתי למעלה : "לפחות לא עם הציוד וסט המדידות העומד לרשותו".

אתן דוגמא - את כולנו לימדו ש JITTER הוא נחלת העבר -גם אותי. ואכן מוצרים טובים מראים נתונים אפסיים של JITTER במכשיר מדידה איכותי ועדיין - זה שם .
אני מכיר חברות שלדוגמא תפקידם הוא לפתח שיטות חדשות למדידת JITTER טובה ואמינה יותר ,או אנשים שזו התמקצעות חייהם. אני נחשפתי למכשיר כזה לאחרונה שדיי הפך את עולמי הדיגטלי.(מניח שיש עוד כאלה)

נמשיך - ברונו פוצי אותו לא צריך להזכיר ולציין את רמתו הטכנית והטכנולוגיה שהוא פיתח/מפתח ויפתח - משתמש באוזן לכיוןן פילטרים סופיים לכל קצב דגימה .אל תבין לא נכון - הכל חייב להימדד מדהים אבל פילטר סופי עם האוזן,המדידה ( שיש ברשותם) לא תייצג את השינויים .(כנ"ל החברה למעלה).

נמשיך -ציינתי כבר שחברה שאני מכיר ומעריך ומדבר עם המהנדס - פסלה פס יצור שלם של מגבר ,שהשתמש בקבל בעל ערך זהה לשני קבלים קטנים - טכנית הכל נמדד זהה - אבל זה לא נשמע טוב.

נמשיך - ספינורמה של רמקולים - אתה יכול לקבל תוצאות מעולות ודומות מרמקולים שונים ועדיין הם ישמעו שונה מאוד .גם בשיחות עם מהנדס שאני מכיר שפיתח רמקולי היי אנד לבית ורמקולים לתעשיית הפרו דיברנו על זה בדיוק בהקשר ל ASR - איך הם נשמעו שונה ?
דרייברים של הבית היו הרבה יותר קלים ומהירים - כן רואים את זה במדידה אחרת שהיא לא ספינורמה - אבל אתה לא מעריך שההבדלים יהיו כאלה דרמטיים ,יש כנראה עוד דברים.

הנקודה שלי היא כזו .כן - כנראה שהכל או לפחות הרוב מדיד . אבל אתה ממש לא מקבל את זה מאף אחד - בטח לא ברשת ולדעתי גם לא אם תשב עם מהנדס החברה בעצמו והוא יחשוף לך את המדידות שהוא ביצע. יש כל כך הרבה שיטות מדידה ,כל כך הרבה ציוד מדידה , כל כך הרבה Errors - אתה יכול שנים רק למדוד ואף אחד לא יבצע כל מדידה אפשרית - לכל אחד יש את הסט שלו שהוא מאמין שהוא מייצג(זה במקרה הטוב שיש סט בכלל ) .

החוכמה היא (לדעתי) למצוא את הסט הנכון - לעבור להאזנה וחוזר חלילה.
מוצרים חייבים להימדד טוב בפרמטרים המוכרים אבל מהנדסים גדולים - משקיעים גם וגם מתוך הבנה שלכל צד יש מגבלות

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
בואו נעשה סדר
הוא מפיץ של Revel וJBL וכותב גילוי נאות על כל סקירה
הקשר בינו וביןDACs סינים הוא אפסי לדעתי
אני הדבר הכי רחוק מלהיות שמאלן אבל זה שהוא פרסי לא רלוונטי לי.
הסקירות שלו פי 1000 רלוונטיות ואוייבקטיביות משל כמה סוקרים בני 80 במגזינים שסוגדים לכמה שמות מוכרים כי ככה שטפן להם את המוח במשך שנים וגם כי לחלקם משלמים
הידע שם הוא מעבר ליכולת שלי להסביר את הכל וגם אם נשים אותו בצד המגיבים סופר מבינים שם ותורמים מהידע שלהם בכיף
מצחיק שקוראים איזושהי סקירה במגזין עולמי ידוע של בן 90 עם שמיעה גרועה וזה סבבה וASR עם המידע הכי אובייקטיבי ומבוסס מדעית זה פח פתאום

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
בואו נעשה סדר
בדיוק, בוא נעשה סדר:
  1. השימוש הרגיל של בני אדם הגיוניים בציוד אודיו הוא להאזנה.

2. יש כאלה שהשימוש שלהם בציוד אודיו הוא מדידתו, אם כמקצוע ואם כתחביב, אבל יש גבול לכמה זה אמור לעניין את הראשונים.

3. את אלה שעוסקים בהאזנה אמורות לעניין רק מדידות שיש מתאם בין תוצאותיהן לבין משהו ששומעים.

4. מפתחי ציוד, בודקי ציוד, מכיילי ציוד ואקוסטיקאים מתעניינים במדידות מכל הסוגים לצורך מקצועם.

5. לרוב המדינות הסטנדרטיות, במיוחד כאלה שמפורסמות כ-specs, ורוב/כל אלה ש-ASR מודד, במיוחד SINAD, אין מתאם למשהו שמיע, ולכן לא אמורות לעניין את מי שעוסק בהאזנה.

6. זה שמדידות הן אובייקטיביות לא אמור לעניין את מי שלא אמור להתעניין במדידות.

7. יש נודניקים שמברברים על מדידות לא רלוונטיות ומתעקשים שאחרים צריכים להתייחס אליהם ברצינות, אז לא. אין שום צורך.

מצחיק שקוראים איזושהי סקירה במגזין עולמי ידוע של בן 90 עם שמיעה גרועה וזה סבבה וASR עם המידע הכי אובייקטיבי ומבוסס מדעית זה פח פתאום
זה לא "פתאום".
  1. כאמור, רוב/כל אלה ש-ASR מודד, לא רלוונטי לעוסקים בהאזנה, בעוד שהכתבים של מגזינים מדברים רק על מה שמעניין כאלה שעוסקים בהאזנה.

2. לרוב הכתבים יש ניסיון רב בהאזנה, ולחלקם יש מוניטין ככאלה שהמלצותיהם אכן תואמות את טעמם של מאזינים.

3. ברור שהם לא אובייקטיביים. אלה הם אנשים עם טעמים ספציפיים, שלאו דווקא זהים או אפילו מייצגים את טעם הקוראים הספציפיים, ויתכן שחלקם אפילו אולי מקבל הטבות מהיצרנים, כך שידוע לכל מי שאינו מתחיל שצריך לקחת את דבריהם עם הרבה גרגירי מלח.

4. עדיין בהרבה מקרים -- ממש לא כולם -- עדיף לקרוא כתבות על פני לא לקרוא, במיוחד כשאין אפשרות להאזין בעצמך, שזה מקרה נפוץ בציוד קצה.

5. ביקורת טובה במגזין מכובד יכולה להיות פקטור גם בקניית מכשיר וגם בקלות למכור אותו -- אם בהקדם ואם אחרי שנים.
אז מבחינת המתעניינים בהאזנה, ASR לא רלוונטי -- זה לא מה שאתה קורא לו "פח" -- זה לא זבל, אבל זה לא רלוונטי -- ומגזינים הרבה יותר.

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
בדיוק, בוא נעשה סדר:
  1. השימוש הרגיל של בני אדם הגיוניים בציוד אודיו הוא להאזנה.

2. יש כאלה שהשימוש שלהם בציוד אודיו הוא מדידתו, אם כמקצוע ואם כתחביב, אבל יש גבול לכמה זה אמור לעניין את הראשונים.

3. את אלה שעוסקים בהאזנה אמורות לעניין רק מדידות שיש מתאם בין תוצאותיהן לבין משהו ששומעים.

4. מפתחי ציוד, בודקי ציוד, מכיילי ציוד ואקוסטיקאים מתעניינים במדידות מכל הסוגים לצורך מקצועם.

5. לרוב המדינות הסטנדרטיות, במיוחד כאלה שמפורסמות כ-specs, ורוב/כל אלה ש-ASR מודד, במיוחד SINAD, אין מתאם למשהו שמיע, ולכן לא אמורות לעניין את מי שעוסק בהאזנה.

6. זה שמדידות הן אובייקטיביות לא אמור לעניין את מי שלא אמור להתעניין במדידות.

7. יש נודניקים שמברברים על מדידות לא רלוונטיות ומתעקשים שאחרים צריכים להתייחס אליהם ברצינות, אז לא. אין שום צורך.

זה לא "פתאום".
  1. כאמור, רוב/כל אלה ש-ASR מודד, לא רלוונטי לעוסקים בהאזנה, בעוד שהכתבים של מגזינים מדברים רק על מה שמעניין כאלה שעוסקים בהאזנה.

2. לרוב הכתבים יש ניסיון רב בהאזנה, ולחלקם יש מוניטין ככאלה שהמלצותיהם אכן תואמות את טעמם של מאזינים.

3. ברור שהם לא אובייקטיביים. אלה הם אנשים עם טעמים ספציפיים, שלאו דווקא זהים או אפילו מייצגים את טעם הקוראים הספציפיים, ויתכן שחלקם אפילו אולי מקבל הטבות מהיצרנים, כך שידוע לכל מי שאינו מתחיל שצריך לקחת את דבריהם עם הרבה גרגירי מלח.

4. עדיין בהרבה מקרים -- ממש לא כולם -- עדיף לקרוא כתבות על פני לא לקרוא, במיוחד כשאין אפשרות להאזין בעצמך, שזה מקרה נפוץ בציוד קצה.

5. ביקורת טובה במגזין מכובד יכולה להיות פקטור גם בקניית מכשיר וגם בקלות למכור אותו -- אם בהקדם ואם אחרי שנים.
אז מבחינת המתעניינים בהאזנה, ASR לא רלוונטי -- זה לא מה שאתה קורא לו "פח" -- זה לא זבל, אבל זה לא רלוונטי -- ומגזינים הרבה יותר.
אין סתירה בין מדידות להאזנה ולרוב יש גם התאמה בין השניים
עושים גם וגם
ואני מעדיף פי 1000 את האובייקטיביות של המדידות של Amir מה סובייקטיביות משל כל סוקר אחר
לKlippel אין העדפות או נטיות
הוא אובייקטיבי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
עושים גם וגם
ואני מעדיף פי 1000 את האובייקטיביות של המדידות של Amir מה סובייקטיביות משל כל סוקר אחר
הוא אובייקטיבי
כאמור, לאלה המתעניינים בהאזנה, אין משמעות לאובייקטיביות של מדידות שאינן משמעותיות להאזנה. אתה נתפס לעניין השולי הזה ולא מרפה.

אז שוב: אין משמעות לאובייקטיביות של מדידות שאינן משמעותיות להאזנה. האובייקטיביות לא הופכת אותן למשמעותיות.

לעומת זאת, לדברי סוקרים אחרים יש משמעות לגבי האזנה, אם כי יש לקחת את דבריהם עם הרבה מלח.

לאובייקטיביות אין ערך בפני עצמה. יש לה ערך רק בהקשרים שבהם היא נדרשת/מועילה.
גם לסובייקטיביות אין ערך בפני עצמה. יש לה ערך רק בהקשרים שבהם היא נדרשת/מועילה.

אם מדידות מסוימות אינן רלוונטית, כל מה שנוגע אליהן, כולל אובייקטיביות, באיזה ציוד השתמשו, האם המודד יודע את העבודה וכו'', אינו רלוונטי.

יש דברים שקיימים רק בעולם הסובייקטיבי, כמו למשל האם הצליל יפה, מרגש, נוגע, וכו', ואין להם שום מדידה, אבל זה מה שהכי חשוב כאן, ומזה אתה מתעלם באופן עקבי, ותקוע רק בענייני מדידות ואובייקטיביות בלתי רלוונטיים.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הבנאדם תכלס, פשוט וסתם אך ורק תקוע!

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
עולם האודיו לא עובר שום מהפכה. אולי מבחינתך הוא עובר.
המטרה תמיד הייתה זהה וידעו מה השאיפה - אך היה מאוד קשה להגיע אליה .
תמיד ידעו מה מרכיב סאונד טוב.אבל חברות לא מורכבות רק מסאונד טוב.
הכל מתחיל אי שם בשנות ה 80 עם מחקרי טול וחבריו.אין חדש תחת השמש לעניין השאיפות הסוניות.
מה שכן התפתח זה היכולות למידול ממוחשב סופר מתקדם, מחקר חומרים,ציוד מדידה והחובה להיות טוב יותר כי יש פי חברות, חשיפת ביצועים מדידים של מוצרים (שלא נותנים את כל התמונה).

כשאתה מגביל את עצמך ל ASR - אתה מצמצם מאוד את עולמך ומפשט משהו מאוד מורכב. מבחינתי זו לא המציאות.
אתה יוצא מנקודת הנחה שאפשר למדוד הכל - וזה פשוט לא נכון .

קח לדוגמא את עניין הספינורמה של עמיר מ ASR ,כן - זה מצביע על תכנון נכון או גרוע ופה זה נגמר .זו מערכת טובה לזיהוי כשלים. לא מעבר. לא תוכל לדעת האם הרמקול טוב או טוב מאוד או מצוין לפי מדידות בלבד.
אני גם מביא חברת הגברה שלטעמי מצויינת - מדידות יוצאות דופן. בשיחה עם המהנדס של החברה - שאלתי אותו כמה זמן הם מקדישים למדידות וכמה להאזנה . אז מבחינתם, המדידות הן חשובות לעמוד בסטנדרט מסוים אבל אם תיקח קבל אחד עם ערך הזהה בדיוק לשני קבלים קטנים יותר יחדיו - הסאונד שונה לגמרי . איך הם עלו על זה ? בסיום פס יצור - שמעו את המוצר - לא נשמע טוב .הבינו שמשהו השתנה.המהנדס אמר ששום דבר לא השתנה (מבחינתו ) - בסוף עלו על זה.

אז ברמת המדידה - אתה לא תראה שינוי -נאדה.אבל באוזן את תשמע.
אותו דבר בכבל דיגטלי
אותו דבר ב JITTER שמראה שהכול מושלם - אבל בפועל לא יודעים למדוד את כל מה שהאוזן שומעת. זה כן קוו מנחה ויעיל- לא מעבר.

אם אתה מפספס את העולם החווייתי - אתה תחווה הרבה אכזבות ולא תחקור ותהנה ותרוויח מרבדים עמוקים יותר של אודיו. אני לא אומר שצריך להתעלם מעולם המדידות - אבל לא צריך גם להמליך אותו וזו הבעיה שלי עם ASR.

ההנחה שמדידות הן חזות הכל - היא טעות של חסרי ניסיון.

חברה מוצלחת - חייבת לשלב המון מדידות ועוד יותר המון -שעות האזנה.
דן אתה עונה למתחזה שסולק מהפורום וחזר בשם משתמש חדש,
מה שהוא אוהב זה להיות במרכז מעגל כמו בגן עם כתר על הראש.

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
כאמור, לאלה המתעניינים בהאזנה, אין משמעות לאובייקטיביות של מדידות שאינן משמעותיות להאזנה. אתה נתפס לעניין השולי הזה ולא מרפה.

אז שוב: אין משמעות לאובייקטיביות של מדידות שאינן משמעותיות להאזנה. האובייקטיביות לא הופכת אותן למשמעותיות.

לעומת זאת, לדברי סוקרים אחרים יש משמעות לגבי האזנה, אם כי יש לקחת את דבריהם עם הרבה מלח.

לאובייקטיביות אין ערך בפני עצמה. יש לה ערך רק בהקשרים שבהם היא נדרשת/מועילה.
גם לסובייקטיביות אין ערך בפני עצמה. יש לה ערך רק בהקשרים שבהם היא נדרשת/מועילה.

אם מדידות מסוימות אינן רלוונטית, כל מה שנוגע אליהן, כולל אובייקטיביות, באיזה ציוד השתמשו, האם המודד יודע את העבודה וכו'', אינו רלוונטי.

יש דברים שקיימים רק בעולם הסובייקטיבי, כמו למשל האם הצליל יפה, מרגש, נוגע, וכו', ואין להם שום מדידה, אבל זה מה שהכי חשוב כאן, ומזה אתה מתעלם באופן עקבי, ותקוע רק בענייני מדידות ואובייקטיביות בלתי רלוונטיים.
אתה טועה
נגיד שאני אוהב נהיגה ונוסע ברכב
זה אומר שלא מעניינים אותי כוחות הסוס או ה specs או הביצועים בתנאי מעבדה? זה נותן לך תמונה כללית
בטח בתחום שהוא כ"כ אמורפי כמו סאונד
כשיש מדידות שהן אינדיקציה לגבי הרמקול והביצועים שלו וניתן להשוות בינן לבין מדידות של אלפי רמקולים אחרים
אז כן זה פי 100 אובייקטיבי וחשוב וקריטי לבחירת רמקול מאיזה קשיש שמאמין שווילסון הכי טובים בעולם כי הם הכי יקרים ואין לו הבנה מינימלית ב room correction, diffraction, waveguide, on axis off axis וכו וכו
לגבי מה שמרגש זה אכן סובייקטיבי
אם רמקול הוא מדויק או לא, זה לא סובייקטיבי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
עושים גם וגם
הוא אובייקטיבי
מדידות אובייקטיביות ???
תשמע, אני לא מבין גדול במדידות, אני קונה לפי האוזן בחלל שלי שבהחלט מאתגר
מה שאני כן מבין בו זה בשיווק באינטרנט. לאמיר היה אתר מסחרי שמכר את הסינים שהוא סוקר. הוא הוריד אותו כדי שלא יהיה שקוף אבל דומיין על שמו שנקרא smsl-topping לא משאיר מקום לספק
אובייקטיבי הוא לא

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
אתה טועה
נגיד שאני אוהב נהיגה ונוסע ברכב
זה אומר שלא מעניינים אותי כוחות הסוס או ה specs או הביצועים בתנאי מעבדה? זה נותן לך תמונה כללית
בטח בתחום שהוא כ"כ אמורפי כמו סאונד
כשיש מדידות שהן אינדיקציה לגבי הרמקול והביצועים שלו וניתן להשוות בינן לבין מדידות של אלפי רמקולים אחרים
אז כן זה פי 100 אובייקטיבי וחשוב וקריטי לבחירת רמקול מאיזה קשיש שמאמין שווילסון הכי טובים בעולם כי הם הכי יקרים ואין לו הבנה מינימלית ב room correction, diffraction, waveguide, on axis off axis וכו וכו
לגבי מה שמרגש זה אכן סובייקטיבי
אם רמקול הוא מדויק או לא, זה לא סובייקטיבי
אתה לא מבין את הבסיס והמהות של הדברים שאתה מברבר עליהם כל הזמן מאותה זווית. מתחיל להיות ממש מעייף
  1. ברכב המדידות קשורות ישירות למציאות
    .
  2. באודיו לא (לא הבדיקות של ASR ושל specs)

3. לכן דוגמאות מעולם הרכב אינן רלוונטיות לאודיו. נסגר הנושא.

4. רמקול אחד יכול להיות מדויק יותר מאחר, אבל החדר הופך את כולם ללא מדויקים בסטיות גדולות בהרבה מההבדלים ביניהם

5. אתה יוצא מנקודת מבט שכולם מטומטמים ואתה לא, בעוד שלמעשה, המצב די הפוך.
    אלה שאוהבים ווילסונים זה לרוב לא בגלל שהם יקרים -- יש הרבה רמקולים יקרים אחרים, וגם יקרים בהרבה יותר -- אלא בגלל שהם אוהבים את הסאונד שלהם ופחות את זה של האחרים.

6. אנשים לא חייבים להבין בכל המדדים כדי לדעת מה הם אוהבים, במיוחד אם הם שומעים את הציוד אצלם בבית.

7. שוב, לאובייקטיבי אין ערך בזכות עצמו, ללא רלוונטיות. באופן כללי, זה שמשהו אובייקטיבי לא בהכרח נותן לו עדיפות על סובייקטיבי, ובמקרה הספציפי של ציוד אודיו המצב הפוך -- הסובייקטיבי קריטי והאובייקטיבי משנה הרבה פחות, אם בכלל. לכל היותר אפשר להשתמש במדידות משמעותיות יותר, כמו ספינורמה, כדי לבחור מועמדים בעלי סיכוי גבוה יותר להישמע טוב כשאין אפשרות לשמוע אותם. אבל זה לא אומר שציון עדיף בספינורמה נותן תמיד סאונד טוב יותר.
כמה פעמים יהיה צורך להסביר שוב את אותן נקודות??? :(

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,929
נקודות
113
מדידות אובייקטיביות ???
תשמע, אני לא מבין גדול במדידות, אני קונה לפי האוזן בחלל שלי שבהחלט מאתגר
מה שאני כן מבין בו זה בשיווק באינטרנט. לאמיר היה אתר מסחרי שמכר את הסינים שהוא סוקר. הוא הוריד אותו כדי שלא יהיה שקוף אבל דומיין על שמו שנקרא smsl-topping לא משאיר מקום לספק
אובייקטיבי הוא לא
מה הדומיין, smsl-topping.com? ואיך אתה יודע שזה על שמו? אני כבר לא זוכר איך בודקים את זה בוודאות. מה שראיתי זה:

Domain Name: SMSL-TOPPING.COM
Registry Domain ID: 2365921811_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.paycenter.com.cn
Registrar URL: http://www.xinnet.com
Updated Date: 2022-04-09T22:25:19Z
Creation Date: 2019-03-04T02:05:38Z
Registry Expiry Date: 2023-03-04T02:05:38Z
Registrar: Xin Net Technology Corporation
Registrar IANA ID: 120
Registrar Abuse Contact Email: supervision@xinnet.com
Registrar Abuse Contact Phone: +86.4008182233
Domain Status: ok https://icann.org/epp#ok
Name Server: NS7.CNMSN.NET
Name Server: NS8.CNMSN.NET
DNSSEC: unsigned
URL of the ICANN Whois Inaccuracy Complaint Form: https://www.icann.org/wicf/
>>> Last update of whois database: 2022-05-04T17:51:54Z <<<

אבל שוב, גם כאן הכל תלוי בסדר.
  • אם הוא (1) קיבל שוחד עבור מוצר, ואז (2) זייף מדידות ו-(3) הקים אתר למכור את המוצר בעצמו (או בחילוף 2 ו-3), אז זה אכן בעייתי.

• אם הוא (1) מדד וקיבל תוצאות מדהימות ואז (2) הקים אתר למכור את המוצר בעצמו, זה כבר פחות בעייתי. אם כי לא ברור לי למה שלא יעשה הסכם עם החברה שהוא יקבל אחוזים מהמכירות שלהם ואז אף אחר לא יוכל לעלות על זה ללא מידע פנימי.
האם/איך אתה יודע מה היה הסדר?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור