מקשה על כבודו.
להבנתי, מכשיר המדידה רגיש יותר מהאוזן האנושית - לא מדיד לא נשמע. מדוע מה שהוא טוען לא נכון?
איפה כבודו ? חחחחחחחחח
ובכן אני אסביר .
שים לב למה שרשמתי למעלה : "
לפחות לא עם הציוד וסט המדידות העומד לרשותו".
אתן דוגמא - את כולנו לימדו ש JITTER הוא נחלת העבר -גם אותי. ואכן מוצרים טובים מראים נתונים אפסיים של JITTER במכשיר מדידה איכותי ועדיין - זה שם .
אני מכיר חברות שלדוגמא תפקידם הוא לפתח שיטות חדשות למדידת JITTER טובה ואמינה יותר ,או אנשים שזו התמקצעות חייהם. אני נחשפתי למכשיר כזה לאחרונה שדיי הפך את עולמי הדיגטלי.(מניח שיש עוד כאלה)
נמשיך - ברונו פוצי אותו לא צריך להזכיר ולציין את רמתו הטכנית והטכנולוגיה שהוא פיתח/מפתח ויפתח - משתמש באוזן לכיוןן פילטרים סופיים לכל קצב דגימה .אל תבין לא נכון - הכל חייב להימדד מדהים אבל פילטר סופי עם האוזן,המדידה ( שיש ברשותם) לא תייצג את השינויים .(כנ"ל החברה למעלה).
נמשיך -ציינתי כבר שחברה שאני מכיר ומעריך ומדבר עם המהנדס - פסלה פס יצור שלם של מגבר ,שהשתמש בקבל בעל ערך זהה לשני קבלים קטנים - טכנית הכל נמדד זהה - אבל זה לא נשמע טוב.
נמשיך - ספינורמה של רמקולים - אתה יכול לקבל תוצאות מעולות ודומות מרמקולים שונים ועדיין הם ישמעו שונה מאוד .גם בשיחות עם מהנדס שאני מכיר שפיתח רמקולי היי אנד לבית ורמקולים לתעשיית הפרו דיברנו על זה בדיוק בהקשר ל ASR - איך הם נשמעו שונה ?
דרייברים של הבית היו הרבה יותר קלים ומהירים - כן רואים את זה במדידה אחרת
שהיא לא ספינורמה - אבל אתה לא מעריך שההבדלים יהיו כאלה דרמטיים ,יש כנראה עוד דברים.
הנקודה שלי היא כזו .כן - כנראה שהכל או לפחות הרוב מדיד . אבל אתה ממש לא מקבל את זה מאף אחד - בטח לא ברשת ולדעתי גם לא אם תשב עם מהנדס החברה בעצמו והוא יחשוף לך את המדידות שהוא ביצע. יש כל כך הרבה שיטות מדידה ,כל כך הרבה ציוד מדידה , כל כך הרבה Errors - אתה יכול שנים רק למדוד
ואף אחד לא יבצע כל מדידה אפשרית - לכל אחד יש את הסט שלו שהוא מאמין שהוא מייצג(זה במקרה הטוב שיש סט בכלל ) .
החוכמה היא (לדעתי) למצוא את הסט הנכון - לעבור להאזנה וחוזר חלילה.
מוצרים חייבים להימדד טוב בפרמטרים המוכרים אבל מהנדסים גדולים - משקיעים גם וגם מתוך הבנה שלכל צד יש מגבלות