@matanoosh ושאר הכותבים בפוסט הזה:
זה כמה ימים שאני חוזר וקורא פה. חוזר ומתלבט האם להגיב או להישאר הצופה מן הצד או,אולי,הצופה מהצד שצועק לשופט משהו על עיסוקיה של אימו או להחריש.
הפורום הזה,בכלל,והאתר הזה,בפרט,איננו המקום היחידי שבו אני מבטא את עצמי ואתה מחשבותי. התופעה הזו,שבה באים משתמשים וטוענים לרדידות ולירידה בתכנים ובאופי המעניין שלהם - התופעה הזו משותפת לכל הפורומים/אתרים שבהם אני חבר ושבחלקם אני גם בעל זכות סתימת פיות.
כאן המקום לשפוך לא מעט מילים ולהסביר את שאני רוצה להסביר אבל... לא אעשה זאת שכן אנחנו בפורום אודיו ומה שיש לי לומר מעורר מחלוקת ורחוק מלהיות תורה מסיני. אחסוך הגיגי מכם.
שורה תחתונה:
הבעיה היא לא בפורום אודיו,לא בכותבים שבו,לא באלה שפיותיהם נסתמו ולא בצופים הפסיביים. האשם הוא בחברה הישראלית שכולנו,בלי יוצא מן הכלל,חברים בה ואשר עוברת תהליך של שינוי בחשיבה ובאידיאולגיה שמריצה את המכונה הזו שנקראת "מדינה".
התהליך הזה,ולא חשוב אם אני חושב שהוא חיובי או שלילי,מרבד את החברה שלנו,זו המשותפת שמנוהלת ע"י רשות שנקראת:"מדינה",משנה את משקלם של הדור הצעיר (18 עד 40) דור הביניים (40 עד גיל פרישה) ודור ה"זקנים" גיל פרישה ועד לפרישה הסופית והמוחלטת. אציין רק שהחלוקה פה מאוד על קצה המזלג היא מורכבת הרבה יותר ממה שציינתי כאן ונכתב לצורך הדיון בלבד.
בעבר היה מקובל שהדור הצעיר צובר את הונו (אינטלקטואלי וכספי - ובזה הסדר) נהנה ממנו בתקופת הביניים ומכלה אותו בשלב הזיקנה. התיאוריה הזו התנפצה והתחלפה בתיאוריה שכל אחד לביתו ואחראי למעשיו ולתוצאות שלהם.
מזה,מקבלים חברה שצעיריה עסוקים בהשרדות ובסיפוק צרכים באופן מידי,כאן ועכשיו,דור אמצע שאם הצליח הגיע ל"מנוחה והנחלה" - אינטלקטואלית וכספית - ושוב,בזה הסדר,שהולך ומתכווץ ודור הזקנים שמי שמצליח שורד ומי שלא השרדותו נכשלת גם אם,בפועל,מאריך חיים.
לכן,הבעיה היא לא בפורום אודיו בכותבים שבו ובתכנים שבו אלא בחינוך ובחברה,המשתנה,שבה אנחנו חיים.
מכאן,שכל אחד יקח אתת הדברים לאיזה כיוון שהוא רוצה - אני רוצה להאיר "רק" שתי אפשרויות:
הראשונה: במה שכתבתי נמצאת התשובה למה אנחנו רואים פה מעטים מאוד מקבוצת הגיל ה"צעיר" (כהגדרתו לעיל) והשנייה היא למה סט שהוא פחות מעלות מזדה 3 (נאמר משהו כזה כמה פתילים מעלי) לא ממש נחשב.
כל זה,כמובן,רק הצעה למחשבה ותו לו.
בניגוד לכל פוסט שכתבתי פה אי פעם:אינני מתכוון להתעמת עם אף אחד על הדברים שכתבתי - לא כי שמורה לי איזו זכות מיוחדת פה אלא כי כל ויכוח בתחום הזה הוא מחוץ לסקופ של האתר הזה מהווה הפרה של תנאי השימוש בו ומעורר,מניסיון,ריב ומדון שלפעמים חורגים מהמקלדת והעכבר לחיים שמעבר להם. מה שנכתב בו,מעבר להיותו הצעה להסבר לטענה "הפורום מת" (והוא לא) היא למעשה חומר למחשבה.
עוד רגע אלחץ על "פרסם תגובה" אם כי,הפעם,לא ממש בלב שלם.
בהוקרה.
מנחם