רונן ש
חבר משקיען
- מעורבות
- 270
- נקודות
- 63
ושוב, אינני בא לייצג משפטית את ההנהלה. אני רק אומר שצריך לשים לב להבדל בין רמת דיון מכובדת לבין חופש דיון.
ויכוח שיורד לרמת רחוב ההנהלה תתערב. וזה הגיוני ורצוי.
גיא, יש הרבה במה שאתה אומר.
הנה, נמר עודד אותי לכתוב ולפרסם פה לפני מספר שבועות כתבה על יצרן רמקולים חדש, על אף שאני חובב ומעולם לא עשיתי את זה, ואף צייד אותי ב"מדריך לכותב הכתבות המתחיל" - בכלל לא מובן מאיליו. שאפו.
ואני גם לא מתייחס להבדל בין דיון מכובד ובין קרב חתולי רחוב - גם פה אתה ואני חושבים אותו דבר.
אני התייחסתי לתופעה של "נושאים בקונצנזוס" מול "נושאים מחוץ לקונצנזוס". האחרונים זוכים בדרך כלל לקוצר רוח מופגן מצד אותו חוג מצומצם ופעיל של חברי הפורום, וברוב המקרים גם לכתף קרה ברורה למדי מצד ההנהלה.
להזכיר לך תגובות מסוג "אוף, שוב פעם בא ילדון לשכנע אותנו שרסיבר מעץ משמיע סאונד מצויין", או "הנה, עוד גאון תורן מנסה ללמד אותנו שכל החוטי חשמל אותו דבר, ושמדפי עץ לא זוכרים את המוזיקה שעברה בהם" ?
עוד דוגמה:
יש לדעתי ממש בטענה כי משנתו של הפורום מופנית חזק מאד לפטיפונים, כטכנולוגיה ה"נכונה" להפקת מוזיקה. זה נאמר בעוצמה רבה כל הזמן על ידי אנשי מפתח, במיוחד נמר, לפעמים תחת הכותרת: מטרתי להנחיל את התורה וללמד את ציבור האודיו הישראלי היכן מצוי האור.
עכשיו תחשוב מה יקרה אם יעלה נעבעך תמים ויעז לכתוב פוסט תחת הכותרת: פטיפונים - אנחנו משקרים לעצמנו? - ויעלה דעה מנומקת היטב כמה המדיה הזו מעוותת, מעוותת, ונחותה מכל המדיות הדיגיטאליות.
לא חשוב כמה פצצות RPG הוא יחטוף - דיון מעניין ומרתק לא יצא מזה. זה יהיה קרב חתולים.
יש כאלה דיונים מרתקים ומלאי הנמקות התנסותיות בפורומים בחו"ל.
ואני אוהב פטיפונים, וחושב שהם נפלאים, אבל קורא ומשכיל גם מדעות הפוכות.
לא נראה לי שיש לזה מקום בפורומי האודיו פה.
אני יכול להעיד על עצמי:
אני חושב שאני "מאלה שכותבים", לא פסיבי ולא מהרוב הדומם. כמה כותב? פוסט פה, פוסט שם, לא רע בגדול.
אבל מבחינת ספקטרום הנושאים שמעניינים אותי באודיו אני אכתוב רק על אותם 20$ שהם פחות או יותר בתוך רוחב הפס המותר.
ואל צמצום הספקטרום הזה ניסיתי להתייחס קודם.