תגיד, להולנדי, לגרמני, לאיטלקי או ליפני אין הוצאות דומות?
עזוב לרגע את תחום האודיו בו לדעתי רוב אם לא כל יבואני הבוטיק מתנהלים בסדר גמור בנוגע לתמחור, האם חסרים תחומים בהם בארץ אנו נדרשים לשלם מחיר גבוה יותר ללא הצדקה בשל כל מיני מונופולים של יבוא/שיווק (רכב, מזון, מטבחים וכו...)?
כמעט בכל רכישה אני עושה חשבון האם שווה לי או לא שווה לי לרכוש בארץ, לא מפחד מיבוא אישי, בעבר ייבאתי לארץ אופנוע סופר ספורט יקר מאחר ובהפרש המחיר שנוצר זכיתי לבלות בארה"ב, כמו כן ייבאתי ציוד צילום, אלקטרוניקה, מוצרי חשמל, ביגוד והנעלה, ציוד ספורט אקסטרים שעונים ופעם אחת אף צמיגים לאופנוע
.
בדומה לאחת התגובות מעלי אני מכיר לא מעט בעלי ממון שהעדיפו לשלח קונטיינר מאיטליה או גרמניה עם תכולת בית, הפרש המחירים מצדיק את הדבר.
בעבר הייתי עצמאי והעסקתי מעל 20 שכירים (לאחר שנתיים העסק נסגר), מכיר את הבעיות שיש בארץ, הן לא שונות בהרבה ממה שקורה באירופה. זכותו של יבואן לקבוע מחיר שירצה, זכותי לדלג מעליו במידה והמחיר בהשוואה לחו"ל שונה.
לפני מספר שבועות נתתי כאן דוגמה למקרה כזה, יבואן תמחר שעון ספציפי מחיר X, יבוא אישי של אותו השעון לאחר הובלה, שיחרור מהמכס ומע"מ עמד בדיוק 1/2 X.
דרך מקורב הגעתי להצהרת המכס של היבואן ולמידע העלות הכנסת ליין מוצרים הכולל את השעון המדובר, ע"פ הצהרת המכס של יבואן 1/4 X, כלומר היבואן הספציפי עושה סיבוב בלתי נתפס על לקוחותיו ועל החנויות להן הוא מוכר את הסחורה.