arye.gur
חבר משקיען
- מעורבות
- 882
- נקודות
- 113
כבר סיפרתי בעבר אבל זה היה מזמן... יצא לי לדבר עם שכן על כך שאני מחפש לקנות שעון. לקח אותי למכונית שלו, פתח את תא המטען, פרס מין סוג של כיסוי בד ובתוכו עשרות שעונים. תיבחר אחד. המחירים: שליש ממה שראיתי בחנויות ואני מדבר על סיטיזן סייקו ואוריינט (בטח לא מה שאתה חיפשת...). זה נראה לי קצת מפחיד - אלה שעונים גנובים? שאלתי. לא - כך השכן - אני סוכן שעונים ואלה המחירים שאני מוכר לחנויות. קניתי ממנו שעון ב 500 ₪ שהיו כשליש מחיר ממה שהכרתי בחנויות.תגיד, להולנדי, לגרמני, לאיטלקי או ליפני אין הוצאות דומות?
עזוב לרגע את תחום האודיו בו לדעתי רוב אם לא כל יבואני הבוטיק מתנהלים בסדר גמור בנוגע לתמחור, האם חסרים תחומים בהם בארץ אנו נדרשים לשלם מחיר גבוה יותר ללא הצדקה בשל כל מיני מונופולים של יבוא/שיווק (רכב, מזון, מטבחים וכו...)?
כמעט בכל רכישה אני עושה חשבון האם שווה לי או לא שווה לי לרכוש בארץ, לא מפחד מיבוא אישי, בעבר ייבאתי לארץ אופנוע סופר ספורט יקר מאחר ובהפרש המחיר שנוצר זכיתי לבלות בארה"ב, כמו כן ייבאתי ציוד צילום, אלקטרוניקה, מוצרי חשמל, ביגוד והנעלה, ציוד ספורט אקסטרים שעונים ופעם אחת אף צמיגים לאופנוע .
בדומה לאחת התגובות מעלי אני מכיר לא מעט בעלי ממון שהעדיפו לשלח קונטיינר מאיטליה או גרמניה עם תכולת בית, הפרש המחירים מצדיק את הדבר.
בעבר הייתי עצמאי והעסקתי מעל 20 שכירים (לאחר שנתיים העסק נסגר), מכיר את הבעיות שיש בארץ, הן לא שונות בהרבה ממה שקורה באירופה. זכותו של יבואן לקבוע מחיר שירצה, זכותי לדלג מעליו במידה והמחיר בהשוואה לחו"ל שונה.
לפני מספר שבועות נתתי כאן דוגמה למקרה כזה, יבואן תמחר שעון ספציפי מחיר X, יבוא אישי של אותו השעון לאחר הובלה, שיחרור מהמכס ומע"מ עמד בדיוק 1/2 X.
דרך מקורב הגעתי להצהרת המכס של היבואן ולמידע העלות הכנסת ליין מוצרים הכולל את השעון המדובר, ע"פ הצהרת המכס של יבואן 1/4 X, כלומר היבואן הספציפי עושה סיבוב בלתי נתפס על לקוחותיו ועל החנויות להן הוא מוכר את הסחורה.
אותו סוכן, השכן הזה, קונה את השעון בפחות מ 500 ₪, לא ננסה לנחש כמה פחות. המוכרים בחנויות משחקים על פער של 1,000 ₪. ברור שיש להם הוצאות רבות והוצאות מימון כי לא קונים מהם את השעון באותה השנייה בה הם מניחים את השעון בחלון הראווה. עדיין, אם ניקח חנות שמציגה 100 שעונים, זה לא הרבה ומדובר בשעונים יחסית זולים, החנות יושבת על רווח תיאורטי של 100 אלף שקלים. מכאן גם נובע שהמוכר יכול לתת הנחות אבל מהניסיון הזה המאוד מצומצם שלי, מי שמרויח הכי הרבה מהמוצר זה המוכר, היצרן מרויח ככל הנראה שבריר ממחיר החנות.
אם מדובר בשעוני יוקרה, אני מניח שהחנות מרויחה סכומי עתק גבוהים בהרבה ממי שמוכרים שעונים זולים.
באנלוגיה אלינו, האודיופילים, אנלוגיה שאולי אינה נכונה אם כי נראה לי שכן, רובנו לא קונים שעונים זולים... אז ברור שהיבואנים לא מפסידים.
למה שאין התייחסות כאן ולדעתי זו נקודה מאוד חשובה, אני מוכן לשלם יותר אם המוכר אמין ונותן שירות טוב. אם אני ארצה לקנות מחר מגבר שעלותו בארץ 20,000 ₪ גם אם אראה שאני יכול לקנות אותו בחו״ל ב 15,000 ₪ אבל אני יודע שאקבל מהמוכר בארץ שירות טוב, אחריות אמינה ואפשרות לטרייד אין הוגן בעתיד, אעדיף לשלם את אותם 5,000 ₪.
אריה