בלי קפיטליזם תקבל דור של פרזיטים נכשלים ונתמכים.
אני קפיטליסט מושבע. זה מאפשר לי גם לתרום יותר.
כאשר לוקחים את הקפיטליזם לקיצוניות מקבלים קפיטליזם חזירי. לא סתם ישראל ניצבת במקום גבוה באי שיוויון חברתי. המדיניות הכלכלית היא להיטיב עם בעלי ההון מתוך מחשבה שזה יתגלגל גם למעמד הפועלים אלא שתיאוריה לחוד ומעשים לחוד...
כאשר יש שני בני זוג שעובדים ולא מצליחים לגמור את החודשה בגלל יוקר המחיה , זה כשל של חברה קפיטליסטית ופה בדיוק הממשלה צריכה להתערב.
הממשלה לא מתערבת כי לפי תורת הפוליטיקה הצינית הישראלית אם אין לך כוח אלקטורלי או פטרון פוליטי , אתה לא מעניין בשיט...
לכן אנחנו רואים נכים שאמורים להתקיים מקצבת עולב של פחות מחצי שכר מינימום , לכן מסבירים לנו ש"אין תקציב" למטרות שכולם מסכימים שהן חשובות - זקנים שנאלצים לוותר על תרופות כי אין להם כסף לממן אותן, תרופות מצילות חיים או משפרות איכות חיים משמעותית וכך הלאה.
קשה לשלב קפיטליזם עם חברה הומנית שמאפשרת חיים בכבוד גם למשפחות ששני ההורים עובדים. צמצום פערים חברתיים זו לא סיסמא גסה ולא צריך לפחד ממנה.
זה החוסן החברתי שמהווה את הבסיס לקיומה של חברה.
תראו מה קרה פה בארץ בשלושת העשורים האחרונים - יש הרבה עבודה לתאילנדים, פיליפינים , רומניים ושאר ארצות מזרח אירופה.
זה קרה "בזכות" הקפילטיזם החזירי שלא מאפשר לפועלים ישראליים להתקיים בכבוד מעבודות שהפועלים הזרים עושים.
זו תעודת עניות למדיניות כלכלית חברתית, בוודאי לא משהו להתפאר בו....
בזכות הקפיטליזם החזירי התפתחה פה תעשיית התרומות שאתה כל כך מתגאה בה. בתעשייה הזאת התורמים דואגים לאוכלוסיה נחשלת כלכלית לשתי ארוחות חמות בשנה !! איזה יופי לנו ואיזה אנשים טובים אנחנו....בשאר ימי השנה יתכבדו לצום או לדאוג לעצמם לבד...
טוב, נסחפתי קצת בעניין וזה ממש לא אישית כלפיך.
פשוט יושב לי על הלב העניין הזה יותר מידי זמן ומתסכל אותי שאנשים נאורים כמוך לא רואים את ההתקרנפות והאטימות בחברה הישראלית שנובעת , בין השאר , ממדיניות כלכלית חברתית אכזרית.
ארז