הרבה הופכים לעניים לפי הקריטריונים שהמדינה קובעת
אז תגיד, אם הכל כל כך טוב פה וצהל ומכון ויצמן ותלג וגשרים ומנהרות ובגצ ובצלם והפרחת השממה.
אז אם ככה, למה לעזאזל מזי&נים אותנו ב40% מהמחיר האמיתי שאנחנו באים למכור ציוד אודיו יד שניה? וכשאנחנו באים לקנות אז בכלל לא מפרסמים את המחיר?
אתה רואה, הכל דפוק פה מהייסוד ולא ננוח ולא נשקוט עד שנעשה את השינוי!
Viva la revolution!!!
זה נכון ואתה צודק שמדובר בעוני מבחירה, אבל יש מי שמעודד את זה במדיניות מכוונת , במקום לצמצם את זה במדיניות אחרת. מי שפתח את הברזים בצורה חסרת תקדים, חוקק חוקים חדשים, שינה והקצין מדיניות, והעביר תקציבי עתק שלא היו כמוהם מעולם היה בגין. מאז ועד היום היו פה ושם נסייונות קצרים לשנות את המצב אבל העובדה היא חד משמעית - ממשלות הימין, במיוחד זו הנוכחית, מממנות את החרדים ביד מאוד נדיבה ובחקיקה גורפת. כל זה חייב לבוא על חשבון מישהו. אתה ואני ומרבית החברים כאן מממנים את החגיגה הזאת. כשסוללים כביש, בונים מדרכה, ומקימים ביה"סליחה או בית כנסת בישוב או שכונה חרדית, זה לא ממומן מכספי המיסים של המקומיים. רק מהכספים שלנו. ו....כן. זה בא על חשבון כיתות פחות צפופות, ויותר תקנים לרופאים, אחיות ומיטות בבתי חולים. השכבה המצטמצמת שלנו מממנת (ומגינה בגבולות ) את השכבה ההולכת וגדלה שלהם.
ולכן אנחנו חייבים כלכלה הוגנת הרבה יותר, כזו שלא תאפשר בשום פנים ואופן מצב שבו יש ילד אחד רעב, או קשיש אחד שאין לו חימום בחורף או כסף לתרופות. בשנים האחרונות יש לנו מאלה וגם מאלה, הרבה יותר מידי.
שוב אתה מעוות האמת!לא הממשלה אשמה בהכל. אבל נכון, בחלק מהדברים היא מסרבת לטפל בטפשותה. בין היתר בהון השחור ובגביית מיסים בכלל בחברה הערבית הישראלית (שהיא חלק בלתי נפרד מהמדינה)
מי אמר לך שהערבים לא משלמים מיסים? נכון לא כולם משלמים אבל החלק הגדול והגדול מאד כן משלם. תבדוק ברשות המיסים ומוכן להתערב על זה.
אתה יודע כמה הממשלה מעודדת נוכלים במדינה? כל כמה וכמה צץ ערס וניגש לממשלה שיש לו פרוייקט מסויים ואז מתחילים לחייב אנשים שמתעסקים בענף מסויים לשלם סכום בשנה לקרן y והתשלום הזה הופך לדבר חובה שבלעדיו לא תקבל כל האישורים השייכים לעסק ובסוף אנשי העסקים מקבלים זין מהערס הזה בעזרת המדינה.
קצת עירבבת מין בשאינו מינו, גם מזהה קצת כעס וזה חבל. מקבל את ההצלחה הכלכלית שלך כעובדה, לא בזה הענין. זה מונח בהתנשאות הכמעט אוטומטית שלך על כל מי שחולק עליך ובשימוש בדימויים זולים ומעליבים למדי. הביקורת שלי על מחיריהן של קופסאות אודיו ענין ישן ולטעמי ולניסיוני גם מבוסס, אין לו קשר לעומק ארנקי, גם לא לזה של ארנקך. הצורך הזה, שאינו רק שלך אגב, לקחת כל ביקורת כזו למקום של צרות עין או משהו כזה, הגם שהוא מובן במרבית המקרים, פשוט מחטיא את המטרה ומביא למשחקים ילדותיים של אגו במקום לדיון אמיתי ורציני בסוגיה שלהבנתי ראויה להתייחסות מעט רצינית יותר מהסיפור הזה של "זה המוטו שלי וזה האוטו שלי". חשוב לך לנפנף בהצלחה שלך, יופי, אין לניפנוף הזה קשר לא לעומק ידיעותיך, לא להבנתך, הגם שאתה משוכנע שכך הוא. לא ארחיב מעבר לזה ברשותך, לא אוהב לריב. ונהוג אגב לזכרוני לאיית את המינוח הלועזי לכיב קיבה כ"אולקוס" ולא "אולכוס".תקנה אגוזי - ימתיק לך.
גם אפשר תמיד לבדוק חשש לאולכוס. זה תמיד טוב לבדוק את זה כשמישהו מעז להגיד בפומבי שהוא מצליח כלכלית. ככה אגב שוללים חשש לאולכוס.
אם הייתי עושה את זה כל הזמן אז מילא. נדיר מאוד שאני מתבטא בעניינים הללו. אבל מה לעשות ויש לי מה להגיד ויש לי איך להוכיח (על עצמי). שנית, ה״שוויץ״ שלי מאפשר לך גם להתארח באירועים, תערוכות, להינות מאתר תוכן שכל פוסט של התחדשתי במשהו שהוא יותר מהממוצע יכול להיתפס כשוויץ. אז כן, יכול להרשות לעצמי לא מעט. מכיר את ה״ברנג׳ה״ הזו שכל כך אוהבים לשנוא כי הם הצליחו. במדינה הזו, אם אתה לא רוצה לעשות חמוץ בקיבה של איזה אולכוסניק, אל תעז לרמוז שאתה מצליח. תמיד תדאג להתחבא, לקנות מכונית צנועה (שלא כמוני) מערכת צנועה (שלא כמוני) שעון קסיו (שלא כמוני) משקפי שמש של מותג הבית הזול (שלא כמוני) ואם אתה יותר מזה, תהיה זהיר, מיצי קיבה עלולים להנתז עלייך.
אז זהו חביבי. אני לא משחק את המשחק של הצנוע המוחלט. צניעות היא דבר יפה אך גם עשויה להיות המפלט של מי שלא בטוח אם הוא מצליח או נכשל. עם זאת, אני לא נוטה לנפנף כל היום במה שיש/אין לי. אבל מתי שצריך לפתוח אני פותח. יש לי חסינות למיצי קיבה של אחרים. לכן, רצוי, למרות הטעם החמוץ, לבלוע בחזרה. זה יהיה בזבוז לשפוך אותם עלי. אני בעד שאנשים יראו את ההצלחה שלהם, ידברו עליה ויחשפו אותה. ככה בונים חברה עם שאיפות ולא חברה בינונית בה אדם מצליח צריך להתחבא.
ולמה אני מגיב לך ככה? משום שאותה חמיצות בקיבה חטפת שסיפרתי על הביקור אצל חגי ומעצם העובדה שהבאתי איתי סיגר שהיה, רחמנן ליצלן יקר.
בסקר ״מה לדעתכם המוצר האידיאלי לחובב המתחיל״ גם הערת הערה הקשורה לכך שמוציאים הרבה כסף על אודיו ואתה לא מצליח להבין את התופעה.
בקיצור. תמיד שמישהו מדבר על משהו יקר משהו מחמיץ לך. השאלה היא אם חמוץ לך בגלל שהמוצר יקר או בגלל האדם שרכש אותו. אל תגיב, תחשוב על זה ואל תשכח - קנה אגוזי.
http://www.themarker.com/misc/1.575402
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/517/061.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3789809,00.html
http://mida.org.il/2016/03/13/משהו-טוב-קורה-ברשויות-הערביות-בישראל/
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=15788
http://www.dirasat-aclp.org/arabic/files/Dr_Rafik_Haj_Arnona_2011-fin.pdf
יש עוד 100 לינקים אני יכול לשלוח לך.
לא יכול שלא להסכים איתך. אבל זה לא רק הממשלה הזו. מדובר בממשלות ישראל לדורותיה.
קצת עירבבת מין בשאינו מינו, גם מזהה קצת כעס וזה חבל. מקבל את ההצלחה הכלכלית שלך כעובדה, לא בזה הענין. זה מונח בהתנשאות הכמעט אוטומטית שלך על כל מי שחולק עליך ובשימוש בדימויים זולים ומעליבים למדי. הביקורת שלי על מחיריהן של קופסאות אודיו ענין ישן ולטעמי ולניסיוני גם מבוסס, אין לו קשר לעומק ארנקי, גם לא לזה של ארנקך. הצורך הזה, שאינו רק שלך אגב, לקחת כל ביקורת כזו למקום של צרות עין או משהו כזה, הגם שהוא מובן במרבית המקרים, פשוט מחטיא את המטרה ומביא למשחקים ילדותיים של אגו במקום לדיון אמיתי ורציני בסוגיה שלהבנתי ראויה להתייחסות מעט רצינית יותר מהסיפור הזה של "זה המוטו שלי וזה האוטו שלי". חשוב לך לנפנף בהצלחה שלך, יופי, אין לניפנוף הזה קשר לא לעומק ידיעותיך, לא להבנתך, הגם שאתה משוכנע שכך הוא. לא ארחיב מעבר לזה ברשותך, לא אוהב לריב. ונהוג אגב לזכרוני לאיית את המינוח הלועזי לכיב קיבה כ"אולקוס" ולא "אולכוס".
אתה צודק שזה מלמד על תרבות רעה של התחמקות מתשלום מס, א-ב-ל סוגיית המיסים העירוניים במגזר הערבי הרבה יותר
אתה לא יודע כמה. לך למוסכים בכפרים ערבים ותקן את האוטו שלך בזול, בלי ניירת. גם מלא זיופים של טקסטיל והכל בשחור. אני גם לא אספר לך איך הם קונים רכבים ומתי הם מעבירים בעלות. נשמה, לך לכפרים ותקבל קורסים של התחמקות ממיסים. ילמדו אותך גם איך לחיות כמו מלך ולהיות מוגדר כעני.
שלא תחשוב לרגע שמדובר בטיפשים עלובים. יש להם שכל, תחכום ובנוסף, יודעים לנצל היטב את הפחד מאכיפה בסביבתם.
אגב. החרדים טפילים ותחמנים בדיוק כמותם. גם את האוכלוסיה הזו אני מכיר. תחפש רכב ישן וזול 7 מקומות ותמצא אותו באוכלוסיה החרדית. חפש רכב יוקרה ותמצא אותו בכפרים הערבים. כנס ליד 2, בדוק אותי.
במגזר הערבי לא משלמים ארנונה בגלל תופעת השבטיות, ללא קשר לעובדה שערביי ישראל מקופחים.נמר, מדובר בארנונה.
לא באי תשלום גורף של מיסים.
אתה צודק שזה מלמד על תרבות רעה של התחמקות מתשלום מס, א-ב-ל סוגיית המיסים העירוניים במגזר הערבי הרבה יותר מורכבת.
בצד אחד של המשוואה יש אי תשלום או אי גבייה, ובצד השני של המשוואה יש גם אי קבלת שירותים......וזה כבר סימפטום של הזנחה של המדינה במשך עשרות שנים. האזרח הערבי בכפר בגליל או בכפר הבדואי בנגב, אומר לעצמו - אני לא מקבל כלום אז גם לא רוצה לשלם כלום. אין ויכוח על כך שרמת התשתיות הציבוריות וההשקעות במגזר הערבי הן עלובות ומקפחות בהשוואה למגזר היהודי. הם מקבלים פחות כמעט בכל תחום: גם בתחומי התשתיות, וגם בתחומי החינוך, התרבות, הרווחה, הספורט, הבריאות ומה לא.... . חלק מטעות נוראית עם השלכות לאומיות הסטוריות של המדינה. במצב כזה, בדיוק כמו בשכונות מצוקה יהודיות, רמת התשלום לעירייה נמוכה מאוד.
אגב, במגזר החרדי מצאו לכך פטנטים.
עיריית ירושלים למשל, מוציאה בסיטונאות עשרות אלפי 'פטורים' כל שנה. יש לך מעל 6 ילדים? קח הנחה מארנונה. יש לך 10 ילדים? קבל פטור. אתה גר באזור מסויים (שכונה חרדית )? תעריף הארנונה שלך הכי נמוך בעיר. אולי אפילו בארץ. גם אם זה מרכז העיר כמובן. וכך הלאה.
בסוף השנה יש גירעון של כמעט מילארד ש"ח, אז הולכים לממשלה ומקבלים "מענק איזון". אחלה פטנט.
במגזר הערבי פשוט לא מעיזים לעשות את זה כי משרד הפנים לא יאשר להם. הם לא יושבים בממשלה ולא קרובים לצלחת. הנה לך עוד עיוות נוראי בשיטת הממשל הישראלי - קבוצה או סקטור חזקים אלקטורלית זוכים במרבית העוגה (שאנחנו משלמים עליה ואופים אותה ) על חשבון הרוב. גם זה לדעתי סוג של קפיטליזם חזירי, שלא לומר נבזי. בדמוקרטיה כולם מקבלים, בלי קשר להשתייכותם הפוליטית. אבל אנחנו כבר מזמן לא ממש דמוקרטיה. רק חושבים שאנחנו כאלה.
יחד עם זאת, במגזר הערבי כן משלמים מס הכנסה כי מזה קשה להתחמק, וכן משלמים כמונו מיסים שערורייתיים עקיפים כמו על רכישת רכב, תדלוק הרכב וכל קנייה אחרת שבה המדינה לוקחת את הנתח שלה.
אז אם אתה רוצה לדייק, ראוי שתציין שבמגזר הערבי רבים (מאוד ) מתחמקים מתשלום ארנונה, בין היתר כי מרגישים מקופחים ולא מקבלים את התשתיות והשירותים כמו יתר תושבי הארץ.