ראשית כל המוכר חייב להיות ישר, אמין ושקוף.
המוכר חייב לדווח על כל דבר שהוא יודע על הציוד שרוצה למכור וחייב לרשום מס' טלפון האישי שלו.
מצד שני לא יפה מהקונה/הפונה להתערב בדברים שאינם שייכים לו, כמו:
למה אתה מוכר?
מה אתה הולך לקנות?
כמה עלה לך המוצר?
למה המחיר שאתה מבקש גבוהה?
ועוד...
בקיצור, כל מוכר מציב תנאים עם גמישות מסויימת. במידה והתנאים מקובלים על שני הצדדים סבבה. אחרת לא תתקיים עסקת מכירה/קניה.
זאת הפעם הלא יודע כמה שאני אומר לך שיש לך בעיה בהבנת הנקרא.ממתי למוכר יש יתרון במכירה,
שאתה כותב פה מגילת זכויות
של המוכר,
וולאה יופי,כל אחד מכוון את הרוח
על תחנת רוח שלו
זו תורת תחרות משוכללת על רגל אחת.אל תתערבו בכוחות השוק.
תנו למוכרים להחליט על טקטיקת המכירה ותנו לקונים לנהל לעצמם את טקטיקת הקנייה. שניהם יעשו את זה מצוין ללא התערבות 'אח גדול' או כל גורם אחר מלמעלה. אם כתוצאה מאי פרסום מחיר המוכרים ימכרו פחות, שיסיקו לבדם את המסקנות ויפרסמו מחיר. ואם מי שטורח ומרבה בפרטים על המוצר יצליח למכור מהר ובמחיר טוב יותר, אחרים ילכו בעקבותיו.
כמה שפחות רגולציה.
מיכאל, לדעתי זו הודעה די עלובה.
מה קשורה המנטליות המזרחית לכך שיש פה שוק קטן מוצף ומלא ב״מאעכרים״ וחכמולוגים?
וגם ההמלצה לחייב לרשום מחיר נשמעת לי קצת פאשיסטית...
מיכאל, לדעתי זו הודעה די עלובה.
אתה מזכיר את גולדה - היא טענה שהערבים גורמים לנו להיות רעים.ידעתי שלא אהיה ברור..
הכוונה היא שאני בתפקיד של מוכר חייב לתת מראש מחיר לא ריאלי, כי קונה יוציא לי את המיץ וינסה לשחוט אותי כמה שאפשר
וכמובן שהציפיה ממני בתפקיד של קונה להציע מחיר של שליש מחיר ולהתנהג כאילו אני מפרנס את הקונה
אותי זה מגעיל
כמובן ישנם אנשים נחמדים.
אבל כעיקרון זה בלתי אפשרי להציע מחיר הוגן ולצפות שבנאדם יקנה עם חיוך מבלי לבלבל את המוח ולהתמקח עוד בטרם הגעה
הפאשיזם הפך להיות ההייפ במדינה הזאת.מיכאל, לדעתי זו הודעה די עלובה.
אולי אתה רוצה מחירון יצחק לוי עבור אותם 1.5 מגברים ו 2.5 רמקולים שנמכרים בשנה וחצי?זו תורת תחרות משוכללת על רגל אחת.
יש רק בעיה אחת עם התיאוריה הכלכלית הזאת - הנחות העבודה שלה לא מתקיימות במציאות , למשל, מידע גלוי לכולם שזה אומר שיש טווח מחירים ידוע ומוכר הן למוכרים והן לקונים, יש מידע גלוי וידוע לגבי מוצרים תחליפיים בשוק בכל רמת מחיר וכו.
שלא לדבר שלכל מוכר יכולים להיות צרכים או שיקולים שונים שמשפיעים רבות על המחיר המבוקש וגם בין שני מוצרים זהים יכולים להיות הבדלים שמשפיעים על המחיר כמו מצב הציוד, הגיל שלו וכו.
אני לא נגד שוק חופשי. אני רק רוצה שיבינו את המגבלות של השיטה הזאת.
ארז
שוק היד שניה בישראל הוא אכזרי, מי שלא בא עם מנטליות מזרח תיכונית אפריקנית לא יכול לא למכור ולא לקנות, בשני המקרים יפסיד.
מביש ועצובמנטליות מזרח תיכונית אפריקנית.
ידעתי שלא אהיה ברור..
הכוונה היא שאני בתפקיד של מוכר חייב לתת מראש מחיר לא ריאלי, כי קונה יוציא לי את המיץ וינסה לשחוט אותי כמה שאפשר
וכמובן שהציפיה ממני בתפקיד של קונה להציע מחיר של שליש מחיר ולהתנהג כאילו אני מפרנס את הקונה
אותי זה מגעיל
כמובן ישנם אנשים נחמדים.
אבל כעיקרון זה בלתי אפשרי להציע מחיר הוגן ולצפות שבנאדם יקנה עם חיוך מבלי לבלבל את המוח ולהתמקח עוד בטרם הגעה
עשיתי המון עיסקאות בחיי. לא רק באודיו, אבל המון. יותר למשל מהעסקאות שתעשה גם אם אתן לך ולאורי לחיות עוד עשרים גלגולים שיוקדשו למסחר. מה שכתבת זה שטויות.
פגשתי תימנים, רוסים, ערבים, גרוזינים, פולנים ויגוסלבים שהיו פסולת אנושית בכל הנוגע למסחר ופגשתי אנשים מאותו זן שהיו הוגנים וכאלה בדיוק מאותו זן שהיו עסקנים מפולפלים.
אני יותר כועס על אורי שעשה לייק למה שאתה לא הבהרת נכון. אתה לפחות הצלחת איך שהוא להסביר את זה. ועדיין לא מקבל את השטות הזו - לא מזה שהיא נגועה בסטיגמות אם כי מזה שהיא שטות לא נכונה.
איך הגעת לפאשיזם ערן?ההמלצה לחייב לרשום מחיר נשמעת לי קצת פאשיסטית...
ראשית כל המוכר חייב להיות ישר, אמין ושקוף.
המוכר חייב לדווח על כל דבר שהוא יודע על הציוד שרוצה למכור וחייב לרשום מס' טלפון האישי שלו.
מצד שני לא יפה מהקונה/הפונה להתערב בדברים שאינם שייכים לו, כמו:
למה אתה מוכר?
מה אתה הולך לקנות?
כמה עלה לך המוצר?
למה המחיר שאתה מבקש גבוהה?
ועוד...
בקיצור, כל מוכר מציב תנאים עם גמישות מסויימת. במידה והתנאים מקובלים על שני הצדדים סבבה. אחרת לא תתקיים עסקת מכירה/קניה.