@RanMoyal , תודה רבה על הפוסט המפורט והמשכיל
מניח שדברים כאלה מתרחשים בדלתיים סגורות ואתה נתת לנו אפשרות להצצה מיוחדת
ד"א יותר מהכבלים (שגם מאוד מרשימים אבל קלים יותר לשינוע) עוד יותר התרשמתי מההגברה שבדקת אצלך בבית... ממש ליגת האלופות
כל הכבוד לך ולמאפשרים את זה...
בנוסף לכל הנקודות שהועלו על ידי אחרים יש לי עוד כמה תובנות:
- הרבה מאוד פעמים אנחנו קונים כבלים בלי לבדוק באופו יסודי כי לא ניתן לבדוק כפי שעשה כותב הפוסט
(לא לכל האנשים יש גישה למספר שבועות ואפילו לא לכמה ימים, לכבלים או ציוד אחר)
- הרבה מאוד פעמים אודיופילים קונים "דיל" (בגלל המחיר) על כבל יקר או נחשב או שתמיד רצינו ומקווים לטוב במקרה המוצלח או שחוזר ללוחות במקרה פחות טוב.
תודה רבה שוב על ההשקעה והשיתוף
בשמחה.
אני בהחלט יכול להבין את הקושי בהשאלת ציוד ובוודאי השאלת הציוד, באופן בו הרכיבים הנבחנים, נמצאים באותו חלל ובאותו מועד בו זמנית. אכן לא פשוט.
מצד שני, אין באמת דרך אחרת כדיי לקבל החלטה מושכלת ולא, מנסיוני, אפשר לבצע כאן טעויות לא פשוטות בעקבות רכישות עיוורות למינהן, במיוחד בכל מה שקשור לאודיו, בניגוד גמור לוידאו, שם קל יותר לבצע רכישה עיוורת.
בגלל זה התעיקשתי לבחון מספר גדול של פרוססורים אחד מול השני, במשך שבועות ארוכים. אי אפשר לקבל החלטה מושכלת ונכונה באופן אחר.
צריכה להשאל השאלה, מי בעצם זה שלוקח את הסיכון.
אבסורדי בעיניי שהלקוח לוקח את הסיכון ומבצע רכישה של עשרות אלפי דולרים, מבלי שניתנה לו האפשרות לשמוע את זה בביתו, באקוסטיקה הרלוונטית, עם הציוד הרלוונטי שלו, בניגוד להקשבה בחנות, או בחלל אחר, שהם לא מעלים ולא מורידים בכל הקשור לתוצאה הסופית אצלו ומהווים חוויה נחמדה ותו לא.
לטעמי, היבואן הוא זה שצריך לקחת את הסיכון, ככל שהוא מאמין במוצרים שהוא מייבא ולייתן לצרכן את האפשרות להקשיב להם ולא למכור אותם בצירוף הבטחות שיווקיות, שיהיה בסדר וזה קיבל פרס כזה או אחר...
ישנם יבואני שמקבלים הגיון זה וישנם יבואנים שלא מקבלים הגיון זה ומשאירים את ההחלטה בידי הצרכן.
כמובן שזה קל להגיד ואני בהחלט מודע לבעיות הכלכליות שיש בהצעתי זו.
ברכישה עיוורת מבחינתי יש סיכון אדיר, לפעמים היא מושכלת יותר, כמו רכישה של ה- DAW, היות וזהו הרמקול הרביעי החדש שאני קונה של החברה, בעשרים השנים האחרונות, לעומת רכישה פחות מושכלת, כמו ההגברה של ה- ד'אגוסטינו, שהתברר לי מהר מאוד, שזה לא באמת בשבילי ונאלצתי לעבור מסע של בדיקות, במהלכו בחנתי לא מעט מוצרים מולו...
caveat emptor
רן