למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מסכים עם ההשגה עליהן , אך לא עם הניסיון להשתמש בהשגה זו בכדי לפסול אותן באופן גורף . אפשר לעשות בהן שימוש בכדי להשוות תוצאות בין סוגי ציוד שונים , רק לצורך מציאת מיתאם ראשוני ורק כאינדיקטור .
אכן אפשר להשתמש בהן כדי להשוות וכו', אבל כיוון שהן לא רלוונטיות, ההשוואות לא רלוונטיות, ודי טיפשי להסתמך על תוצאותיהן, אפילו כ"אינידקטורים" למשהו, כי הן עלולות להיות מטעות. מישהו עלול להעדיף מכשיר נפלא עם 1% THD על פני מכשיר גרוע עם 0.0001% THD.

ההיפך , השתמע מדבריך שיש יצרנים שמעדיפים לשמור עליהן כסוד מסחרי (וברור באיזה יצרנים מדובר..) , לכן פסלתי אפשרות שרק הם ואף אחד אחר לא יודע , לא שהן קיימות . מקווה שמובן , אחזור אח"כ .
לא יודע, משתמעים לך דברים שאפילו לא חלמתי עליהם. לא ניסיתי "להגן" על יצרני ציוד יקר, ולי לא היה ברור לאיזה כיוון מדובר, להיפך, ניסיתי להוריד אותך מזה שמדובר בכיוון מסויים, ולא כל כך הצלחתי. כתבתי במפורש שזה יכול להיות גם אצל חברות גדולות, ושהידע נמצא אצל בני אדם ולא אצל חברות, אבל גם זה לא הועיל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תיארת שמן זוחלים במיטבו ציוד היי אנד יקר להחריד שלעתים זהה בביצועיו או אפילו נחות ממכשיר הרבה יותר זול
אתה שומע את התיאור שאתה רוצה לשמוע, לא את מה שנאמר.

אני מתחיל להבין את מקור ההתייחסות של האחרים אליך.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אתה שומע את התיאור שאתה רוצה לשמוע, לא את מה שנאמר.

אני מתחיל להבין את מקור ההתייחסות של האחרים אליך.
גם אתה שומע את מה שאתה רוצה לשמוע
תנחש מה, ככה הם כל בני האדם.
מקור ההתייחסות אליי? פחחח תחשוב מה שבא לך זה לא אומר עליי דבר וחצי דבר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יש בני אדם שמנסים להבין מה האחר אומר, ויש המנסים למצוא אצל האחר מה תואם את האג'נדה שלהם ומה סותר אותה.

אני לא מוצא טעם לחשוב עליך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
פחחח וחחח וחיחיח וחוחוחו.

אני אתמול הישוויתי שני מפצלי חשמל. אחד עם פילטר, השני בלי.
נורא רציתי שהחדש ינצח כי הוא כ"כ יותר יפה. אבל הוא הפסיד בגדול.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
קצת מעייפות התגובות פה , לא רוצה לשמוע כמו הטכנאי באולפן הקלטות , היה מת לשמוע כמוני , מעבר לזה שכל אחד כאן עסוק להפגין את התחכום שלו והבנתו המפליגה , אפילו אין כח להסביר לכם מאיפה משתין הדג , שיבוסם לכם , שלום!!!!!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תגובות קצרות ,בלי לבלבל הביצים, נעלמה לי החסימה של כמה נודניקים פה , איך קרה ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חברים שלי כבר רותחים מעצבים

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לא מאמין שקיים “ שרון 100 “ _ לא יכול להיות

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
לא מאמין שקיים “ שרון 100 “ _ לא יכול להיות
אני קיים ;)
הכי מצחיק שאתה לא מאמין שאני קיים ומהצד השני אנשים בכלל טוענים שאני טרול שכל תפקידו להעלות את הטראפיק של האתר.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
יש בני אדם שמנסים להבין מה האחר אומר, ויש המנסים למצוא אצל האחר מה תואם את האג'נדה שלהם ומה סותר אותה.

אני לא מוצא טעם לחשוב עליך
כביכול אתה לא מוצא טעם לחשוב עליי מצד שני מצטט את אותה תגובה שלי פעמיים וגם מתייחס אליי מאוד
האמת? הוחמאתי.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
ככל הידוע לי, אפקט פלצבו הוא מצב שבו אתה חווה הבדל במצב שבו במציאות אין הבדל. בדרך כלל מתייחסים לזה בהקשר של רפואה, ששם החוויה מתרחשת/לא לאחר מתן התרופה/הטיפול, אבל כאן אנחנו לא בהקשר רפואי.

בהקשר שלנו, החוויה הזו מתרחשת בעת ההאזנה, הראשונה, השנייה, האלף, אלא אם משהו גרם לשינוי נקודת ההשקפה, או גם בלי סיבה. יכול להיות שבהאזנה מסויימת הוא מתרחש ובאחרת לא, או שכיוונו ו/או עוצמתו משתנים מפעם לפעם, במיוחד בהאזנות עיוורות. אם ההאזנה הראשונה מתרחשת לאחר הקנייה, אז אכן אפקט הפלצבו מתרחש לאחר הקנייה. אם שומעים לפני, הוא עשוי להתרחש לפני, ובהרבה מקרים הוא סיבת הקנייה.

לדיעה קדומה ו/או להטייה -- prejudice and/or bias -- יכולות להיות השפעה על היווצרותו וכיוונו של אפקט הפלצבו, אבל אף אחת מהן אינה הכרחיות כדי שאפקט הפלצבו יתרחש. הן לא *קובעות* את עצם ההיווצרות של האפקט ו/או הכיוון ו/או העוצמה. לפעמים כשעושים השוואה בין כבל א' שנחשב מצויין וכבל ב' שהוא underdog, מעדיפים את ב' (ולפעמים חושבים שזה מוכיח שהם שומעים טוב יותר).

אם אפקט הפלצבו (בעקבות האזנה) גורם למישהו לחשוב ש-א' עדיף על ב', זו כבר לא דיעה קדומה ולא הטייה, אלא העדפה שמבוססת על שמיעה, ללא תלות במה ואיך קרה בעת השמיעה.

כפי שכתבתי קודם, בזמן BT של השוואה בין א' ל-ב', יש אפשרות שהמאזין לא ישמע הבדלים, או שהוא ישמע משהו לגבי א' ו/או משהו לגבי ב', ותהייה לו העדפה, או שהוא יזהה הבדל, אבל בחזרה על הבדיקה, מה שהוא שומע ו/או מעדיף/מבחין לא יהיה עקבי ומובהק סטטיסטית.

ברפואה זה עניין של יש או אין , בניגוד לאודיו שם האפקט יכול להתקיים ללא תלות בהבדל קיים או לא . אלו 2 תרחישים שונים אבל הטריגר זהה - יצירת יש מאין , ובשניהם אמונה מקדימה היא תנאי הכרחי להיווצרותו , והוא אינו תלוי הבדל כלומר יכול להתקיים גם במקרים בהם יש הבדל כלשהו . האפקט לא קבוע כמו שרשמת ואכן נוצר לאחר האזנה ראשונית כפי שחידדת , בין אם זו לפני או אחרי הקניה.

תנאים מקדימים הם הכרחיים לקיומו של הפלסבו מעצם הגדרתו , בין אם זה הטיה או אמונה מוקדמת כלשהן . במקרה שתיארת , מספיק שלכבל א' יהיה מיצוב מסוים ("מצויין" במקרה הזה . יכול להיות באותה מידה גם "מחורבן") שהנבחן מודע לו , בכדי ליצור פוטנציאל טריגר לאפקט . עד כמה יבוא לידי ביטוי , אם בכלל - זה כבר עניין אינדיבידואלי , בתלות בתפיסה האישית של הנבחן את המיצוב של הכבל , וגם תוצאה הפוכה בה יתנו עדיפות לכבל הנחות אפשרית ! זה גם פלסבו . הוא תמיד ייגזר מהתנאים המקדימים .

"העדפה מבוססת שמיעה" אפשרית רק במצב בו הנבחן לא מודע למיצוב הכבל , או בBT , ועומדת בסתירה לאפקט הפלצבו - אם כי בהחלט יכול להתקיים העדפה לפי מאפיינים אובייקטיבים של הכבל כזו יחד אם האפקט , רק שאז זה יהיה "העדפה מבוססת חווייה" , או איזה שעטנז אחר . חשוב לדייק באבחנה .

BT בין א' ל-ב' אכן יפה כוחו להדגים את עניין האפקט מתוך חוסר המובהקות .

לומר ש"אם אין הוכחה להבדל אז כנראה שאין כזה" זו שגיאה לוגית בהסקת מסקנות.

אבל כתבתי "כנראה" , וגם "או לכל הפחות לא הבדל ברור" , והוספתי סייג נוסף "לא הייתי מבסס את זה ע"ס המדידות הידועות" ..... בבחינת התייחסות לSPECS ככלל אצבע לא מחייב.

אכן אפשר להשתמש בהן כדי להשוות וכו', אבל כיוון שהן לא רלוונטיות, ההשוואות לא רלוונטיות, ודי טיפשי להסתמך על תוצאותיהן, אפילו כ"אינידקטורים" למשהו, כי הן עלולות להיות מטעות. מישהו עלול להעדיף מכשיר נפלא עם 1% THD על פני מכשיר גרוע עם 0.0001% THD.

נראה לי ההיפך הוא הנכון לצורך הטיעון - אם אותו צרכן לא מיודע ולא מדקדק יסתמך על הSPECS ,ההגיון מכתיב שיבחר במוצר הגרוע עם העיוות האפסי - וזו האפשרות הפחות טובה מבחינתך , לא ההיפך .

לא יודע, משתמעים לך דברים שאפילו לא חלמתי עליהם. לא ניסיתי "להגן" על יצרני ציוד יקר, ולי לא היה ברור לאיזה כיוון מדובר, להיפך, ניסיתי להוריד אותך מזה שמדובר בכיוון מסויים, ולא כל כך הצלחתי. כתבתי במפורש שזה יכול להיות גם אצל חברות גדולות, ושהידע נמצא אצל בני אדם ולא אצל חברות, אבל גם זה לא הועיל.

לא הבנת . לא השתמע לי , אלא מתחתי ביקורת על מה שמשתמע לצרכני ומקדשי האודיופיליה , שטוענים לעליונות *אובייקטיבית* של ציוד כזה ללא ביסוס עובדתי מגובה מדידות , אך כשנדרשים לכך , נוקטים בטקטיקה בנוסח "המדע לא יודע הכל" / "עדיין לא המציאו מדידה "X/Y/Z" / "המדידות הן סוד מסחרי" . פרט לזה, לי נראה קצת לא סביר - אבל זה אולי רק אני- שאדם שעובד בחברה , מפתח עבורה טכנולוגיות או מוצרים ועוזב מתישהו - לוקח איתו את כל הסודות המקצועיים הללו ושום דבר לא נשאר מאחור . זה קצת מזכיר לי את הטענה של נאסא למה לא חזרנו לירח : "הארכיבים עלו באש ... היתה לנו את הטכנולוגיה בעבר , אבל איבדנו אותה" . לא שאני מרמז למשהו ! אומר מראש.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני רק שאלה: מה הקשר בין המחקר, שמדבר על מוליכות של אטומים בודדים בין שכבות מבודדות לבין כבלי אודיו?
האם מישהו חושב שכך בנויים כבלי אודיו? עם שכבות מבודדות וביניהן אטומים בודדים??

אני מבין שאנשים אוהבים לקפוץ על מקומות ש"לא ידועים למדע" כעל הוכחות שמה שיודעים לגבי כבלים לא מתאר את המציאות במידה מספקת, וכאילו באמת קורים דברים מופלאים שם שהם בלתי ניתנים להבחנה במכשירים הרגישים ביותר, אבל אוזניים אנושיות -- שגם את הרגישות שלהן ניתן למדוד -- יכולות להבחין בהם?
.
אתה בטח מכיר את הקבל הזה המיועד לאודיו :
http://www.elna-america.com/products/pdf_files/AL/ROA.pdf
נקרא כך כי בין השכבות המבודדות של הנייר יש שכבה קרמית, להלן שמו cerafine והנה לך ההקשר. להזכירך במאמר מדובר על שכבות של חומר קרמי.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ברפואה זה עניין של יש או אין , בניגוד לאודיו שם האפקט יכול להתקיים ללא תלות בהבדל קיים או לא . אלו 2 תרחישים שונים אבל הטריגר זהה - יצירת יש מאין , ובשניהם אמונה מקדימה היא תנאי הכרחי להיווצרותו , והוא אינו תלוי הבדל כלומר יכול להתקיים גם במקרים בהם יש הבדל כלשהו . האפקט לא קבוע כמו שרשמת ואכן נוצר לאחר האזנה ראשונית כפי שחידדת , בין אם זו לפני או אחרי הקניה.

תנאים מקדימים הם הכרחיים לקיומו של הפלסבו מעצם הגדרתו , בין אם זה הטיה או אמונה מוקדמת כלשהן . במקרה שתיארת , מספיק שלכבל א' יהיה מיצוב מסוים ("מצויין" במקרה הזה . יכול להיות באותה מידה גם "מחורבן") שהנבחן מודע לו , בכדי ליצור פוטנציאל טריגר לאפקט . עד כמה יבוא לידי ביטוי , אם בכלל - זה כבר עניין אינדיבידואלי , בתלות בתפיסה האישית של הנבחן את המיצוב של הכבל , וגם תוצאה הפוכה בה יתנו עדיפות לכבל הנחות אפשרית ! זה גם פלסבו . הוא תמיד ייגזר מהתנאים המקדימים .

"העדפה מבוססת שמיעה" אפשרית רק במצב בו הנבחן לא מודע למיצוב הכבל , או בBT , ועומדת בסתירה לאפקט הפלצבו - אם כי בהחלט יכול להתקיים העדפה לפי מאפיינים אובייקטיבים של הכבל כזו יחד אם האפקט , רק שאז זה יהיה "העדפה מבוססת חווייה" , או איזה שעטנז אחר . חשוב לדייק באבחנה .
כמו בהרבה מאוד מקרים, הוויכוח הוא בגלל הבדל בהגדרות.
אני משתמש בהגדרת אפקט פלצבו שמתייחסת לתגובה לגירוי שאינו קיים במציאות, מה שעלול לקרות גם ללא שום ידע מוקדם בנושא, ואתה מגדיר אפקט פלצבו כתגובה לידע מוקדם. אולי אחד מהם קולע יותר להגדרה המילונית בהקשר הלא-רפואי, שאין לי כוח לחפש אותה. בכל אופן, לזה אני מתכוון -- לכך שהמאזין שומע תופעה זו או אחרת ומייחס אותה למשהו שאינו קיים, ללא תלות בידע מוקדם: גם בלי ידע כזה, גם עם ידע בכיכול בכיון נסויים וגם עם ידע כביכול בכיוון ההפוך.

העדפה מבוססת שמיעה -- גם כאן יש הבדל בהגדרות. אני מגדיר כל העדפה שמבוססת על מה שהמאזין שמע -- ללא תלות באיזה תנאים -- כהעדפה מבוססת שמיעה, ואתה מתכוון למשהו שהייתי מגדיר, בהקשר שלנו, כהעדפה מבוססת מציאות+טעם, שהיא גם עונה להגדרה של מבוססת שמיעה, אבל לא כל העדפה מבוססת שמיעה היא גם מבוססת מציאות+טעם.

נראה לי ההיפך הוא הנכון לצורך הטיעון - אם אותו צרכן לא מיודע ולא מדקדק יסתמך על הSPECS ,ההגיון מכתיב שיבחר במוצר הגרוע עם העיוות האפסי - וזו האפשרות הפחות טובה מבחינתך , לא ההיפך .
אכן הוא יבחר במכשיר עם העיוות האפסי ולא יטרח אפילו לבדוק את המכשיר שיכול להיות עדיף לפי טעמו.
לעומת זאת, אם הוא היה עושה מה שהגיוני כשהבדיקות לא רלוונטיות -- מהתעלם מהן כאילו הן לא קיימות -- ובודק את המכשיר(ים), הוא היה מוצע מה באמת עדיף מבחינתו ללא קשר למדידיות.

לא הבנת . לא השתמע לי , אלא מתחתי ביקורת על מה שמשתמע לצרכני ומקדשי האודיופיליה , שטוענים לעליונות *אובייקטיבית* של ציוד כזה ללא ביסוס עובדתי מגובה מדידות , אך כשנדרשים לכך , נוקטים בטקטיקה בנוסח "המדע לא יודע הכל" / "עדיין לא המציאו מדידה "X/Y/Z" / "המדידות הן סוד מסחרי" . פרט לזה, לי נראה קצת לא סביר - אבל זה אולי רק אני- שאדם שעובד בחברה , מפתח עבורה טכנולוגיות או מוצרים ועוזב מתישהו - לוקח איתו את כל הסודות המקצועיים הללו ושום דבר לא נשאר מאחור . זה קצת מזכיר לי את הטענה של נאסא למה לא חזרנו לירח : "הארכיבים עלו באש ... היתה לנו את הטכנולוגיה בעבר , אבל איבדנו אותה" . לא שאני מרמז למשהו ! אומר מראש.
זה נראה לי כמו המצב שהיה עם שרון -- לא הקשבת בדיוק למה שכתבתי, אלא יותר לאיך זה מתאים או סותר את האג'נדה שלך של לפורר את הכן האודיופילי ומלחמה במה שהאודיופילים נוהגים לטעון, כפי שציטטת.

בשום שלב לא אמרתי שמי שעובר לוקח את הידע בלי להשאיר מאחור. זו תוספת נטו שלך. התכוונתי שגם אם מישהו עבד בחברת בוטיק, כאשר הוא עובר לחברה גדולה, הוא מביא איתו את הידע לחברה הגדולה, וגם היא תוכל להשתמש במדידות שהוא מצא שהן רלוונטיות. הידע נמצא אצל בני אדם, לאו דווקא אצל חברות.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
כמו בהרבה מאוד מקרים, הוויכוח הוא בגלל הבדל בהגדרות.
אני משתמש בהגדרת אפקט פלצבו שמתייחסת לתגובה לגירוי שאינו קיים במציאות, מה שעלול לקרות גם ללא שום ידע מוקדם בנושא, ואתה מגדיר אפקט פלצבו כתגובה לידע מוקדם. אולי אחד מהם קולע יותר להגדרה המילונית בהקשר הלא-רפואי, שאין לי כוח לחפש אותה. בכל אופן, לזה אני מתכוון -- לכך שהמאזין שומע תופעה זו או אחרת ומייחס אותה למשהו שאינו קיים, ללא תלות בידע מוקדם: גם בלי ידע כזה, גם עם ידע בכיכול בכיון נסויים וגם עם ידע כביכול בכיוון ההפוך.

העדפה מבוססת שמיעה -- גם כאן יש הבדל בהגדרות. אני מגדיר כל העדפה שמבוססת על מה שהמאזין שמע -- ללא תלות באיזה תנאים -- כהעדפה מבוססת שמיעה, ואתה מתכוון למשהו שהייתי מגדיר, בהקשר שלנו, כהעדפה מבוססת מציאות+טעם, שהיא גם עונה להגדרה של מבוססת שמיעה, אבל לא כל העדפה מבוססת שמיעה היא גם מבוססת מציאות+טעם.

אכן הוא יבחר במכשיר עם העיוות האפסי ולא יטרח אפילו לבדוק את המכשיר שיכול להיות עדיף לפי טעמו.
לעומת זאת, אם הוא היה עושה מה שהגיוני כשהבדיקות לא רלוונטיות -- מהתעלם מהן כאילו הן לא קיימות -- ובודק את המכשיר(ים), הוא היה מוצע מה באמת עדיף מבחינתו ללא קשר למדידיות.

זה נראה לי כמו המצב שהיה עם שרון -- לא הקשבת בדיוק למה שכתבתי, אלא יותר לאיך זה מתאים או סותר את האג'נדה שלך של לפורר את הכן האודיופילי ומלחמה במה שהאודיופילים נוהגים לטעון, כפי שציטטת.

בשום שלב לא אמרתי שמי שעובר לוקח את הידע בלי להשאיר מאחור. זו תוספת נטו שלך. התכוונתי שגם אם מישהו עבד בחברת בוטיק, כאשר הוא עובר לחברה גדולה, הוא מביא איתו את הידע לחברה הגדולה, וגם היא תוכל להשתמש במדידות שהוא מצא שהן רלוונטיות. הידע נמצא אצל בני אדם, לאו דווקא אצל חברות.
אני חייב להגיד שכמישהו שאומר לאחרים שהם לא מקשיבים או שומעים רק את מה שהם רוצים זה דווקא בדיוק מה שאתה עושה בתגובות שלך
אם מישהו לא הגיב לך בדיוק כמו שרצית אז"יש לך אגנ'דה או שמעת את מה שאתה רוצה"
זה לא עובד ככה ולא רק הדעה שלך קובעת או נכונה ולא משנה באיזו נחרצות אתה כותב אותה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תנאים מקדימים הם הכרחיים לקיומו של הפלסבו מעצם הגדרתו
במחשבה נוספת, כנראה שברוב המקרים יש איזשהו טריגר, אבל לא תמיד. אני יכול לחשוב על זה שאולי מישהו בא לחנות לציוד אודיו ומבקש לשמוע נגן דיסקים אחד, ואחר כך אחר, ואחר כך שלישי, כי זה נראה הגיוני על פניו שיש טעם לבדוק הבדלים בין מכשירים, גם בלי שיגידו לו משהו בנדון, בין אם שכדאי כי יש הבדלים, או שלא כדאי כי אין הבדלים.

אבל קשה לי לדמיין, למשל, מישהו שמעלה בדעתו באופן עצמאי שבכבלים או בפיוזים יש משהו לבדוק, אז כנראה שבמקרים כאלה, מישהו צריך לומר לו משהו כדי לפחות לגרום לו לבדוק. מה שאומרים לו יכול לגרום לדיעה קדומה בכיוון מסויים ("וואו, זה ענק!" או "מה פתאום?? אין מצב!"), או רק לסקרנות, אבל לא זה ולא זה *קובעים* את כיוון ועוצמת הפלצבו (שיכולה להיות אפס).

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
במחשבה נוספת, כנראה שברוב המקרים יש איזשהו טריגר, אבל לא תמיד. אני יכול לחשוב על זה שאולי מישהו בא לחנות לציוד אודיו ומבקש לשמוע נגן דיסקים אחד, ואחר כך אחר, ואחר כך שלישי, כי זה נראה הגיוני על פניו שיש טעם לבדוק הבדלים בין מכשירים, גם בלי שיגידו לו משהו בנדון, בין אם שכדאי כי יש הבדלים, או שלא כדאי כי אין הבדלים.

אבל קשה לי לדמיין, למשל, מישהו שמעלה בדעתו באופן עצמאי שבכבלים או בפיוזים יש משהו לבדוק, אז כנראה שבמקרים כאלה, מישהו צריך לומר לו משהו כדי לפחות לגרום לו לבדוק. מה שאומרים לו יכול לגרום לדיעה קדומה בכיוון מסויים ("וואו, זה ענק!" או "מה פתאום?? אין מצב!"), או רק לסקרנות, אבל לא זה ולא זה *קובעים* את כיוון ועוצמת הפלצבו (שיכולה להיות אפס).

אם תתן לכלב שלך מזון קבוע ומגעיל מיום לידתו בשבילו זה האוכל הכי טעים כי הוא לא יודע שיש אופציות אחרות, תן לו שלושה סוגים במקביל והוא יאכל את מה שיותר טעים לו ולא ירצה את הראשון.
תשמיע למישהו שלא ידע שכבלים עושים הבדל כבלים אודיופילים, במידה ויש לו אוזן מוזיקלית, הבנת את הפואנטה...?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אם תתן לכלב שלך מזון קבוע ומגעיל מיום לידתו בשבילו זה האוכל הכי טעים כי הוא לא יודע שיש אופציות אחרות, תן לו שלושה סוגים במקביל והוא יאכל את מה שיותר טעים לו ולא ירצה את הראשון.
תשמיע למישהו שלא ידע שכבלים עושים הבדל כבלים אודיופילים, במידה ויש לו אוזן מוזיקלית, הבנת את הפואנטה...?
פסיכואקוסטיקה עובדת בשני הכיוונים ומכחישי הכבלים לא שומעים הבדלים גם אם תשים לרמקול אחד חוט טלפון ולשני נורדוסט אודין..

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הפואנטה לא ממש מסובכת, אבל מעצם זה שאתה מציג בפניו כמה אפשרויות, זה אומר שלפחות לדעתך יש הבדלים, אחרת לא היית קונה אותם ו/או מתעסק בלהשוות אותם. בחלק מהמקרים הוא גם יקרא את שפת הגוף שלך לגבי מה שאתה חושב שטוב/רע, אפילו בלי להיות מודע לזה. בכל מקרה, בין אם נוצרו אצלו דיעות קדומות כלשהן ובין אם לא, הוא יאזין, וישמע מה שישמע. אולי יחשוב שיש הבדלים, אולי שלא, אולי יעדיף אחרת ממך, או בהסתברות הגבוהה ביותר כמוך.

ברוב המקרים אף אחד לא ידרוש שהשוואה תהייה double-blind, וגם לא תחזרו על ההשוואות מספיק פעמים כדי לדעת אם ההעדפות שלו, אם היו כאלה, הן מובהקות סטטיסטית.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
הפואנטה לא ממש מסובכת, אבל מעצם זה שאתה מציג בפניו כמה אפשרויות, זה אומר שלפחות לדעתך יש הבדלים, אחרת לא היית קונה אותם ו/או מתעסק בלהשוות אותם. בחלק מהמקרים הוא גם יקרא את שפת הגוף שלך לגבי מה שאתה חושב שטוב/רע, אפילו בלי להיות מודע לזה. בכל מקרה, בין אם נוצרו אצלו דיעות קדומות כלשהן ובין אם לא, הוא יאזין, וישמע מה שישמע. אולי יחשוב שיש הבדלים, אולי שלא, אולי יעדיף אחרת ממך, או בהסתברות הגבוהה ביותר כמוך.

ברוב המקרים אף אחד לא ידרוש שהשוואה תהייה double-blind, וגם לא תחזרו על ההשוואות מספיק פעמים כדי לדעת אם ההעדפות שלו, אם היו כאלה, הן מובהקות סטטיסטית.
עם כלבים ידוע שהם קוראים ניואנסים אנושיים ולכן המבחן נערך בחדר ריק כשהצלחות במעגל במרחק שווה.
לגבי כבלים אני מקווה שאומרים לקבוצה ב' של הניסוי שיש אפשרות שאין ביניהם הבדל לעומת קבוצה א' שאומרים להם מה לדעתכם נשמע יותר טוב מהשלושה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור