מה שעשיתי זה לומר את האמת ישר ובפנים. בלי התפתלויות וללא פלפולים.
מה יעשו עם זה חברי הקבוצה ומנהליה זו כבר שאלה אחרת...
אך בכל מקרה, האמת, לאנשים הגונים, היא תמיד זרז .
מילא אם זו היתה "האמת", אבל עובדה היא שייש "אמת" אחרת, כמו הקוד הפתוח שהזכרתי, ומתנדבים באינספור תחומים, ולא מובן מאליו שמישהו אמור לעשות עם זה משהו.
אני מניח שייש הרבה אנשים מומחים שרכשו את מומחיותם בעמל רב, והם כותבים מדריכים כאלה בבלוג כלשהו, בחינם אין כסף, בזמנם החופשי, אבל לא הרבה אנשים מגיעים אליהם לבלוג ו/או יודעים עליהם.
מי שכותב כאן מקבל במה ונגישות גבוהה יותר מכל בלוג אישי.
צחי, אני דווקא רוצה להתחיל בניסיון הפרכה.
מאווררים כן או לא
אנא, בבקשה, לא!
אפילו כצופה מבחוץ, ללא הבנה מעמיקה בנושא, נראה לי שייש כאן trade-off:
מצד אחד, מאוורר/ים מרעיש/ים, אם בגלל רעש מנוע, ו/או רעש של האוויר, ו/או הפרעות אלקטרומגנטיות.
מצד שני, ה-CPU מתחמם, כפונקצייה כלשהי של כוח החישוב, ואז יש צורך לקרר אותו, או, לחליפין להגביל אותו (CPU חלש יותר) או את מידת הניצול שלו.
העובדה היא שייש פתרונות עם ופתרונות בלי, כמו בהרבה יישומים טכנולוגיים, ואפשר להגיע לתוצאות טובות בשיטות שונות, לא בדרך "נכונה" אחת ("יש את הטכנולוגייה וייש את מה שעושים איתה"
)
להיפך, כמה שמישהו יותר בטוח שייש שיטה אחת "נכונה" וכל האחרות לא, כך הוא פחות מתאים להיות מדריך לתחום.
אני מציע להתחיל ב-basics -- קודם כל, האם אפשר להפיק תוצאות טובות ממחשב מוכן שקונים בחנות מחשבים, אולי אפילו ממותג, או שחייבים להרכיב אותו (באופן עצמאי, או ע"י החנות, או ע"י מומחה לנושא).
אחר כך איזה דברים מיוחדים צריך, איזו מערכת הפעלה, וכו' וכו', לפי סדר הביצוע בפועל, בצורה מתודית.
להציג את האפשרויות בצורה אובייקטיבית ככל האפשר, עם הסברים על יתרונות וחסרונות, ובסוף העדפה אישית, אם יש כזו.
עמיר