למה הנושא הדיגיטאלי מוזנח האתר !

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אפשר לעשות מדריך על בניית מחשב עם כמה ספקים שעובדים במקביל, אחד לדיסק. אחד ללוח האם וכיו"ב. היחיד שאני מכיר בארץ שעשה את זה הוא מישל, אבל חוץ מהודעות מתלהבות שזה עשה הבדל משמעותי, לא הצלחתי לחלץ ממנו הרבה מידע על איך הוא עשה את זה :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שששששששששששששששששש אתם שומעים משהו ?
כי מה שאני שומע זה בילבולי מוח ולא דיון טכני מעניין
האם המנהלים כאן או הלכו לישון ?
יותר מדי פעמים נאמר פה שיש המעוניינים בידע ולא בבעלי הידע
אתם תעבירו אותו אנחנו נחליט מה טוב לנו ומה עושים עימו
לא מעניין התאר של אף אחד או באיזה חברה הוא עובד או מה תחום עיסוקו בכלל

ידידי היקר.
אני תמיד כאן. ואני חושב שחלק מהעניין של פורום הוא גם הויכוחים שבו. קוראים לזה ״חופש ביטוי״ מה שבכל תחום אחר מלבד אודיו אני נגד צירוף המילים הללו.

וחשוב יותר לזכור. זהו פורום אודיו גועש, חי ובו חוקים שלא ניתן לעבור עליהם. כל עוד הכל נעשה במסגרת חוקי הפורום (כולל לרדת על המנהלים והכתבים כשלא מסכימים איתם) אין לי בעיה עם זה.

אם היה מדובר בספריה העירונית, הייתי מחזק את דברייך.

בכל אופן. רוב המידע נפלט מתוך הויכוחים מהסוג הזה. בדרך כלל, כשלא מתווכחים וחולקים דיעות שונות, המידע הולך לאיבוד. הישראלים עושים את זה עם אמוציות, האירופאים ב״עוקצנות קרה״. אנחנו הישראלים ואנחנו לא בספריה.
;)

סנן את מה שמפריע לך ותתרכז בהמון המידע שרץ בין הויכוחים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
עכשיו אני מבין "למה נושא הדיגיטאל מוזנח באתר"
(באתר לא אצל החברים)
ניראה לי המון אלמנטים....וכולם לויכוח.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אני לא נכנס לוויכוח עם מי שיודע הכל על הכל ושופט את העולם ממרומי הוד מעלתו.
1. אין דבר כזה לשפוט "את העולם ממרומי הוד מעלתו" של מישהו.
2. לא ברור מה עניין "יודע הכל על הכל" לתגובה שלי, שהתייחסה לכך שהגבת בגסות אופיינית למישהו שטען טענה מסוימת על איכות מקצועית של אמירות שהועלו.
3. וויכוח? הגבתי לא לעניין הדיגיטלי, אלא לתגובה הגסה והריקנית שלך לטענתו של tivan על כך שלא נאמרו דברים בעלי תוכן מקצועי וענייני.
4. אז כרגיל: א. לא הבנת; ב. התעקשת להפגין זאת בשער בת רבים; ג. התגובה אינה עניינית לטיעונים (של tivan קודם, שלי אחר כך) אלא היא אד הומינם. ד. אתה שומר על כושר ראוי בעניינים אלה; ה. הניסוח לא משהו.
5. כה לחי
6. חקסמח

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
(באתר לא אצל החברים)
להיפך, דווקא זה הופך את ה"הזנחה" למפתיעה יותר -- יש כאן הרבה אנשים עם דיעות מאוד נחרצות, שדברים כמו ויכוחים והוכחות והפרכות ממש לא מרתיעים אותם, להיפך -- אז נראה לי לגמרי טבעי ומתבקש שדווקא תהייה מהומה רבה בנושאים האלה.

אולי היו המון דיונים כאלה בפורום "העולם הדיגיטלי באודיו" ואף אחד לא קרא? :)

עמיר

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
(באתר לא אצל החברים)
סלמון ידידי
זאת אומרת שבאנלוגי אין ויכוחים...:(

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
צחי, אני דווקא רוצה להתחיל בניסיון הפרכה.
מאווררים כן או לא .

מתאים ?
יש 2 סוגים של רעש ממאוררים : זימזום פיזי , יש כאילו שמפריע להם ויש שמתיחסים אל זה כמו הפיצפוצים באנלוג .
ויש רעש חשמלי : פה שווה בדיקה אממה היום להחריש את המחשב לא ביג דיל אז אולי מראש אפשר לוותר על הרעש הפיזי שקיים והחשמלי שאולי קיים .

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
דרך אגב במגברים מהנדסים יוצאים מגידרם לא להשתמש במאווררים ומגבר עם מאוורר נחשב לא אודיופילי.
אולי זה אומר משהו אולי לא .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מגבר עם מאוורר נחשב לא אודיופילי.
אולי זה אומר משהו אולי לא .

זה לא אומר הרבה כי זה לא נכון.
גם KRELL ו-Mark Levinson משתמשים במאווררים, אני מבין כי הם צריכים

מחשב זה סיפור אחר, 45W TDP ואף פחות לא צריך קירור אקטיבי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גם האודיו ריסרצ׳ רפרנס 250 מהדור הקודם והחדש גם כן משתמש במאוור על מנת לקרר את המנורות.
וכן, הוא נשמע בחדר, במיוחד אם הוא (החדר) שקט. אבל בסופו של דבר, כששומעים את הביצועים של המגבר הזה, את מי מעניין המאוורר.

שנית. הוא פועל רק לעיתים רחוקות מאוד. לפחות בדור הקודם.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
זה יותר חזק מרעש המזגן בקיץ הישראלי?

או הרעש של השכנה מלמעלה עושה אמבטיה לילדה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה יותר חזק מרעש המזגן בקיץ הישראלי?

או הרעש של השכנה מלמעלה עושה אמבטיה לילדה?

כל אחד והרגישות שלו.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אני מבין את ה-Trade-off של צוות הפיתוח.

פיתוח מגבר הספק גדול עם סילוק חום בהולכה (Convection) הוא אטרקטיבי: אפס רעש מכאני, אפס רעש חשמלי מושרה ממנוע המאורר, ואין צורך במנגנוני חישת טמפרטורה שינתקו את דרגת ההספק אם המאוורר נעצר מסיבה כלשהי.
המחיר:
קילוגרמים רבים נוספים של מתכת, בצורת צלעות קירור שמזכירות מנוע של מסרשמיט ממלחמת העולם השניה. קשה לשנע, קשה למכור לאנשים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז אתה לא מבין את ה-Trade-off.

רובם המוחלט של המגברים הנמכרים ביותר בעולם הם בדיוק הפוך ממה שאתה מגדיר כ-Trade-off.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אז לא הבנתי נמר:
עם או בלי מאווררים?

האם נמכרים מגברים גדולי הספק ללא מאווררים, שהם גם עדינים וקלי משקל?

או שנמכרים מגברים גדולי הספק עם מאווררים, וגם הרבה צלעות קירור?
איפה לא הבנתי?

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
סלמון ידידי
זאת אומרת שבאנלוגי אין ויכוחים...:(
לא מה הקשר ?
שאלו על הזנחה ?מבחינתי החברה יכולים לדסכס השקם וערב בנושא הדיגטאלי.רק ניראה לי שישנם המון אלמנטים שמרכיבים את הענין והרבה לא מכירים לעומק ולכן מדי פעם צץ לו איזה דיון על ממיר /טרנספורט כזה או אחר כמכשיר.
וכמכשיר זה לא בדיוק העניין.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני מבין את ה-Trade-off של צוות הפיתוח.

פיתוח מגבר הספק גדול עם סילוק חום בהולכה (Convection) הוא אטרקטיבי: אפס רעש מכאני, אפס רעש חשמלי מושרה ממנוע המאורר, ואין צורך במנגנוני חישת טמפרטורה שינתקו את דרגת ההספק אם המאוורר נעצר מסיבה כלשהי.
המחיר:
קילוגרמים רבים נוספים של מתכת, בצורת צלעות קירור שמזכירות מנוע של מסרשמיט ממלחמת העולם השניה. קשה לשנע, קשה למכור לאנשים.

לא בדיוק נכון...
אתה הרי יודע שההספקים ופריקת חום במחשב לא מתקרבים להספקים ופריקת חום של מגברי כח אנאלוגיים, אז לא באמת מדובר בקילוגרמים רבים של מתכת...
מדובר בסך הכל בצימוד תרמי של המעבד וספק הכח בעזרת צינורות מוליכי חום, לדופן המארז.. זה כל הסיפור.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור