למה הנושא הדיגיטאלי מוזנח האתר !

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא.
ואני אסביר.
יש X ידע שאי אפשר ללמוד סתם ככה.
צריך להבין דברים קצת יותר לעומק.

כמה שהוא ירצה, יש דברים שעד שהוא לא ילמד בעבודה בחברות מתמחות, וילמד באוניברסיטה לא יעזור.

בנושא האנלוגי לי ולנמר גם יש חילוקי דעות. אין שם אמת אחת.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לא.
ואני אסביר.

כמה שהוא ירצה, יש דברים שעד שהוא לא ילמד בעבודה בחברות מתמחות, וילמד באוניברסיטה לא יעזור.

מה עניין אמת אחת? יש עניין של העדפה. ההעדפה יכולה לנבוע מגורמים שונים, חלקם משונים, חלקם ענייניים, אחרים קשורים בידע מסוג מסוים שאינו מגובה בניסיון, יש כאלה שההפך.

אני מעדיף מקור מסוג אחד, כי הוא נשמע לי גם נכון יותר, גם חסר תוספות אלקטרוניות המאפיינות את האחר. אני מתמצא ממש קצת, זוגתי שתחיה מתמצאת אפס - והיא תעדיף קנטטות של בך בתקליט על פני קנטטות של בך בתקליטור. תמיד. למה? זה נשמע לה נכון יותר מצד אחד, פחות סינטטי מהצד השני.

בעניין שמן נחשים: יש דבר, גם במדע, שנקרא "תופעה" (פנומנה, בלע"ז). למיטב ניסיוני, והוא לא מועט, יש הבדלים באופן בו מוזיקה משוחזרת בבית בגלל רכיבים הנקראים "שמן נחשים" אצל אנשים מסוימים, או סוג מסוים של אנשים.

האם אותם אנשים נחשפו לאותה תופעה? לפי כמה שהסתובבו כאן ודיברו בקול גדול, כולל התבססות על השכלתם, הם לא נחשפו לכך. אז?

נכון שהביטוי מזלזל, אבל גם המושג "מפץ גדול" הוא כזה, מכיוון שנוצר על ידי אדם (פרד הויל, 1949) שטען שהתיאוריה המדוברת אינה נכונה. נוז, אז מה לעשות, האיש טעה והתיאוריה הנ"ל מוכחת. שלו ("המצב היציב") דווקא לא.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שאני נכנס לcomputer audiophile ואתרים אחרים שמתעסקים עם מחשבים לאודיו , יש לנו דרך ארוכה לעומתם .

מצחיק הוא שבפוקס SPEC של המחשב שלי ושל אלדר זההים לקונפיגורציה המומלצת שם..

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לא.
ואני אסביר.

אורי הבחור מ PPA במקצועו מהנדס אלקטרוניקה ( תואר שני ) , וכבר עובד מעל 20 שנה בהיי-טק , הוא גם חובב מוזיקה ובונה את מצוריו ומוכר כעיסוק משני .

אני באופן אישי , בודק גם שמן נחשים , ומחליט לפי אוזניי אם באמת הוא ככה .

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מצחיק הוא שבפוקס SPEC של המחשב שלי ושל אלדר זההים לקונפיגורציה המומלצת שם..
נו, וזה אומר שזה הכי טוב?
זה הכי טוב לאוזניים שלך.

אני אזכיר לך שישבנו אצל עופר שחורי ואני ואתה ממש לא הסכמנו על מה ששמענו.

האם לקחת מחשב אחר ועשית בדיוק אבל בדיוק אותו טסט?

מה בדיוק הטסט שאתה מעביר על המחשב כדי להבין אם הוא טוב או לא?

האם ב2016 כשאנחנו תכף כבר אחרי SKYLAKE אתה עדיין תמליץ לקנות צ'יפסט 87 ?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אורי הבחור מ PPA במקצועו מהנדס אלקטרוניקה ( תואר שני ) , וכבר עובד מעל 20 שנה בהיי-טק , הוא גם חובב מוזיקה ובונה את מצוריו ומוכר כעיסוק משני .

אני באופן אישי , בודק גם שמן נחשים ומחליט אם לפי אוזניי .

שיהיה לו שני דוקטורטים. האם הוא עובד בתחום הזה?
אני מכיר אלפי מהנדסי אלק' שאין להם מושג במה המחשב שלהם עושה או ממה הוא בנוי או איך הוא מתנהג.

מאידך הם יודעים לתכנן ספק כח או לתכנן נגד, או לתכנן טרנזיסטור, ועוד מילארד אופציות שמהנדסי אלק' עושים.

בקיצור, מה בדיוק הקשR?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מזה מחשב נורמלי ? לא ענית קודם ?
לא ראיתי.
מחשב נורמלי זה מחשב עם חומרה איכותית, קרי, לא פנטיום 4.
עם זכרונות מתוצרת טובה.
עם ספק נורמלי.
עם עבודת חיווט סבירה.
ובעיקר מותקן בצורה נכונה, עם דרייברים נכונים ומתאימים והתקנה נקיה.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
שיהיה לו שני דוקטורטים. האם הוא עובד בתחום הזה?
אני מכיר אלפי מהנדסי אלק' שאין להם מושג במה המחשב שלהם עושה או ממה הוא בנוי או איך הוא מתנהג.R?
טוב הבנו שאתה המהנדס היחיד שמבין והמציא את הגלגל וכל שאר המהנדסים, מאסטרנטים ודוקטורנטים חמורים ולא מבינים בכלום!!!

קצת צניעות וכמו שאתה חושב שמבין יש בפורום פה ובחו"ל מבינים כמוך, פחות ממך ויותר ממך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
מצויין!

אם גם יש לך היידע, ואתה גם כתב באתר, אני חושב שייעניין הרבה אנשים כאן -- כולל ספציפית אותי, שבדיוק מתחיל לרחרח בכיוון -- שיהייה מדריך למתחילים, איזה סוג מחשב לקנות, איזה רכיבים נוספים ומה לעשות איתם, עם איזה מערכת הפעלה ואיזה תוכנות כדאי לעבוד, איך לקנפג אותן וכו'

האם מעניין אותך לקחת את האתגר?

תודה בכל מקרה!
עמיר

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
לא ראיתי.
מחשב נורמלי זה מחשב עם חומרה איכותית, קרי, לא פנטיום 4.
עם זכרונות מתוצרת טובה.
עם ספק נורמלי.
עם עבודת חיווט סבירה.
ובעיקר מותקן בצורה נכונה, עם דרייברים נכונים ומתאימים והתקנה נקיה.
לא מצליח להבין את הטענה שלך
האם אתה טוען שאין הבדל בשמע בין שתי מחשבים בעלי חומרה מעודכנת או שהמחשב שתיארו פה הוא מחשב שאין לו סגולות אודיופליות .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נו, וזה אומר שזה הכי טוב?

לא, לא אמרתי כזה דבר.
פשוט אודיו-פילים מחפשים חיזוקים, כגון המלצה של TAS או recommended components, אז היני יצא לי משהו דומה (אותו מארז, לוח, דיסק, פילטרים וכו'). ספק כוח שידרגתי, פנימי אותו אחד שמופיע שם

מחשב שקט, חזק, אמין. עובד אצלי כבר שנתיים, 24X7. משמש אותו לא רק לאודיו אלא גם לסרטים והופעות.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לא, לא אמרתי כזה דבר.
פשוט אודיו-פילים מחפשים חיזוקים, כגון המלצה של TAS או recommended components, אז היני יצא לי משהו דומה (אותו מארז, לוח, דיסק, פילטרים וכו'). ספק כוח שידרגתי, פנימי אותו אחד שמופיע שם

מחשב שקט, חזק, אמין. עובד אצלי כבר שנתיים, 24X7. משמש אותו לא רק לאודיו אלא גם לסרטים והופעות.
קנפגת את הביוס לטעמך , תדרים , מתחים ואו שהכל נשאר בדיפולט?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מישל, זה כי 99.9999% מהם לא שמעו מקור מחשוב נורמלי בחייהם.
מה שהוא עשה זה בעיקר להרוס.

אורי בשביל זה פתחתי את השירשור !!!
שיתחילו לדבר פה על מה טוב ומה לא טוב למקור דיגיטאלי . מה שהראתי זה רק דוגמה . לי אן הבנה מיוחדת בתחום אבל יש לי ניסיון עם מספר רכיבים שבחנתי סביב הדיגיטאל שאני מוכן לחלוק את החוויה כגון : ספק לינארי ופיקו אודיופילי ובזמן האחרון אני בודק את הרקלוקים והרבפרים .
לך או למי שיש יותר נסיון והבנה תחלקו .
אני היום מבין כמה חשוב כל שיפורון במקור ועובד על למקסם אותו במיסגרת התקציב המצומצם שאן לי .
לי לדוגמה אן שום נסיון עם תוכנות ניגון שונות עד היום רק FOOBAR אני השמח לדעת על חידושים והבדלים .
זו המטרה ! תאשירו אותנו !

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
עוד חוויה מיחשובית שעברתי היתה תוכנה שקיבלתי מגיא דומה לקומיוטראודיופייל .
שהיה לה מצב אקספרט והיא מבצעת שינויים שניתן לתקן רק בפירמוט . לא ממליץ בכלל !!!
הפכה את הסאונד לרזה דו מימדי וצווחני .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
וגם אני לא ממליץ בכלל מסיבות אחרות לגמרי !!!

EREZ100

אוהב את התחום
מעורבות
48
נקודות
28
מיכאל ,
הכתבה הזו פורסמה בסוף שנת 2012 .אין ספק שמאז יצאו מספר דגמים חדשים ועדכניים יותר .
בהנחה והיית מחליט להחליף למחשב חדש , תוכל בבקשה לפרט באילו רכיבים היית משתמש ?
תודה !
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור