למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי
שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד
אם מוצר שנמדד יותר טוב הוא פחות מפורט לאוזן, נשמע מרוח ועם טונאליות שנשמעת מנוזלת, אז זה לא מענין איך הוא נמדד.
אתה כרגיל רואה מציאות שחור לבן ולא יורד לעומק הדברים, אולי כשתגדל זה ישתנה.
אף אחד לא אומר שמדידות הן לא חשובות לפיתוח המוצר. אחרת איך אפשר לפתח מוצר? אבל רוב האודיופילים המנוסים לא ירצו מכשיר שנשמע חלום אבל נמדד מזעזע, וזה בגלל שברוב המקרים אין דבר כזה.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אל תחמיא לעצמך.
אתה לא הראשון ומן הסתם גם לא האחרון שמציג פה את אסכולת המדידות ואף אחד פה לא ממש מתרגש מזה.
כשתחליט להאזין עם האוזניים , זה הרי מהות התחביב, אז אולי תבין את מה שמנסים פה לשווא להסביר לך.
אבל אתה כנראה צריך לעבור כברת דרך משמעותית עד שתפסיק לדקלם סיסמאות ולחשוב שבאת "לגלות לנו את האור"....
לא יודע איפה פה דמיינת שהחמאתי לעצמי אבל זה כבר עניין שלך.
לעניין עצמו, היום ניתן לדעת בעזרת מדע ומדע מה אמת ומה שקר מה מעוות בסאונד ומה נטול עיוותים, זה לא עניין של שמיעה בכלל( הכלי הכי לא מדויק שקיים זה אוזן) ואני לא אתקרב בכלל לרמקול שלא נמדד טוב
למה כל דבר בעולם הזה הוא מדיד ורק סאונד לא?
כי מעורב פה רגש?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
למה כל דבר בעולם הזה הוא מדיד ורק סאונד לא?
כי מעורב פה רגש?
אף אחדלא אומר שזה לא מדיד, אם יודעים מה למדוד.
מסבירים לך שזה לא מעניין כי מדובר בחוויה חושית שהן שונות מאדם לאדם.
כשאתה אוכל משהו שחריף לך אתה רץ למדוד את רמת החריפות שלו ?
לא פגשת באנשים שאוכלים את אותו מאכל ואחד טוען שזה חריף מידי והשני טוען שזה לא חריף ?
יש הרי יחידות מידה אוביקטיביות למדידת רמת חריפות אבל את מי זה מעניין ?
ארז

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
התכוונת שהמערכת של נמר נראית אחלה או נשמעת אחלה?
לא בדיוק אפשרי לדעת איך היא נשמעת באמת דרך יוטיוב

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אם מוצר שנמדד יותר טוב הוא פחות מפורט לאוזן, נשמע מרוח ועם טונאליות שנשמעת מנוזלת, אז זה לא מענין איך הוא נמדד.
אתה כרגיל רואה מציאות שחור לבן ולא יורד לעומק הדברים, אולי כשתגדל זה ישתנה.
אף אחד לא אומר שמדידות הן לא חשובות לפיתוח המוצר. אחרת איך אפשר לפתח מוצר? אבל רוב האודיופילים המנוסים לא ירצו מכשיר שנשמע חלום אבל נמדד מזעזע, וזה בגלל שברוב המקרים אין דבר כזה.
אבל כן יש מכשירים כאלה שנמדדים מזעזע אבל נשמעים טוב לחלק מהאנשים, סאונד "חם ומלטף" שזה בייסקלי דיסטורשן

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אף אחדלא אומר שזה לא מדיד, אם יודעים מה למדוד.
מסבירים לך שזה לא מעניין כי מדובר בחוויה חושית שהן שונות מאדם לאדם.
כשאתה אוכל משהו שחריף לך אתה רץ למדוד את רמת החריפות שלו ?
לא פגשת באנשים שאוכלים את אותו מאכל ואחד טוען שזה חריף מידי והשני טוען שזה לא חריף ?
יש הרי יחידות מידה אוביקטיביות למדידת רמת חריפות אבל את מי זה מעניין ?
ארז
זה מאוד מעניין
כי יש מדדים אובייקטיביים אוניברסליים שלא ניתן לחלוק עליהם ולכן אם הם מספרים לך לפחות 90% מהסיפור

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הטענה שלי היא שגם אם אנלוגי ישמע לי יותר טוב אני אעדיף דיגיטל כי מדעית הוא מתעלה על אנלוג ומתקרב הכי הרבה למקור ללא שום עיוות
וזאת המטרה שלי
לשמוע את ההקלטה כמו שהוקלטה, לא שיהיה לי נעים באוזן
זאת בסופו של דבר המטרה העליונה בתחביב הזה.
אגב ראיתי את המערכת שלך ביוטיוב והיא אחלה :)
קודם כול אתה ממש לא שומע את ההקלטה כפי שהוקלטה, כיוון שחוץ מפטיפון או ה DAC יש בערך עוד 75683 גורמים משפיעים במערכת ומחוצה לב, על איך היא תשמע.
דבר שני, ואני מקווה שאתה בחור צעיר, המטרה של התחביב היא להינות ולא להיות בעבודה במעבדה.
דבר שלישי, אם פטרישיה ברבר נשמעת אצלך צורחת או אווה קסידי (RIP) נשמעת נעימה כול הזמן, זאת לא ההקלטה - זאת המערכת שלך.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
קודם כול אתה ממש לא שומע את ההקלטה כפי שהוקלטה, כיוון שחוץ מפטיפון או ה DAC יש בערך עוד 75683 גורמים משפיעים במערכת ומחוצה לב, על איך היא תשמע.
דבר שני, ואני מקווה שאתה בחור צעיר, המטרה של התחביב היא להינות ולא להיות בעבודה במעבדה.
דבר שלישי, אם פטרישיה ברבר נשמעת אצלך צורחת או אווה קסידי (RIP) נשמעת נעימה כול הזמן, זאת לא ההקלטה - זאת המערכת שלך.

כן אבל לשיטתו כל עוד המעבדה מראה
שהפלט יצא תקין ,פטרישיה יכולה לצרוח עד מחר… אצלו זה נחשב תקין/עובר.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
נ.ב

ממליץ שוב לקרוא המאמר של william softky
ורק אחכ.לקפוץ למסקנה שלשעונים אטומיים ובכלל לדיגיטל, יתרון מול הגרסה הארכאית..זאת בכל הקשור ליצירת סאונד אותנטי, וכיצד זה בא לידי ביטוי סוני!

לא קראתם עד הסוף, צודקים. לא רק שהמאמר מדעי, הוא גם ובעיקר כבד לעיכול .

בדיעבד השיעמום הזה הבריח מהשרשור של zs את כל מי שחושב שאין על דיגיטל, ובתוך כך גרם לשניים וחצי חברים ששרדו אותו לעבור להתווכח על מי המציא הדוד בויילר ומתי!

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
רק "שכחת" לציין פרט אחד קטן שהתיקון שנעשה בעקבות מבחני האזנה בכלל לא משפר את המדידה משום שאין קורולציה בין המדידות לבין איך שזה נשמע.
ארז

התיקון שנעשה מצביע על כך שלא מדדו את המדידה הנכונה ,בהנחה שרוצים משהו טבעי ושטוח.לכן חוזרים לשולחן המדידות.

אופציה שניה ואין בה שום דבר פסול(בעיני)- מחפשים חתימת צליל מסוימת (לא רואה בזה רע אגב- תלוי כמה היא חריפה ומה היא).

אם אין קשר בין המדידות לאיך שזה נשמע - יותר טוב שלא אגיב לזה.מכבד אותך

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
שרון,
מה תעשה אם במערכת שנמדדת פחות טוב תגלה פרטים במוזיקה שבזו הנמדדת יותר טוב אתה לא שומע?
מה תעשה אם בזו הנמדדת פחות טוב תגלה במה תלת מימדית שלא קיבלת בזו שנמדדת מצויין?
מה תעשה אם המערכת שנמדדת מצויין אצל אותו מדען תכלס בחדר המוגבל שלך תימדד פחות טוב?
מה תעשה אם המערכת שרכשת במיטב כספך אך ורק מכיוון שהיא נמדדת טוב תעייף אותך אחרי 10 דקות של האזנה ולא תענג אותך?
מה מהות התחביב? לרכוש מכשירים מדוייקים שיידמו את חדר המסטרינג או לרכוש מכשירים שיגרמו לך להתעמק במוזיקה?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
שרון
לצערי
כמו הרמקולים
שטחת את כל ההובי הזה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
התכוונת שהמערכת של נמר נראית אחלה או נשמעת אחלה?
כפי שכבר רשמתי - המערכת של נמר נשמעת מדהים!
לא רציתי לצאת משם - נקודה .סוף פסוק. והמחיר שלה או איך שהיא נראית(מדהים) - ממש לא עניינו אותי.
נמר השקיע לא מעט מחשבה על אקוסטיקה - שום דבר שם לא "במקרה" - והתוצאה בהתאם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אבל כן יש מכשירים כאלה שנמדדים מזעזע אבל נשמעים טוב לחלק מהאנשים, סאונד "חם ומלטף" שזה בייסקלי דיסטורשן
נכון, וזה גועל נפש, ומעטים האודיופילים שנשארים על צליל כזה הרבה זמן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור