למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
שרון,
מה תעשה אם במערכת שנמדדת פחות טוב תגלה פרטים במוזיקה שבזו הנמדדת יותר טוב אתה לא שומע?
מה תעשה אם בזו הנמדדת פחות טוב תגלה במה תלת מימדית שלא קיבלת בזו שנמדדת מצויין?
מה תעשה אם המערכת שנמדדת מצויין אצל אותו מדען תכלס בחדר המוגבל שלך תימדד פחות טוב?
מה תעשה אם המערכת שרכשת במיטב כספך אך ורק מכיוון שהיא נמדדת טוב תעייף אותך אחרי 10 דקות של האזנה ולא תענג אותך?
מה מהות התחביב? לרכוש מכשירים מדוייקים שיידמו את חדר המסטרינג או לרכוש מכשירים שיגרמו לך להתעמק במוזיקה?
מטרת התחביב היא אחת - להסב לך הנאה וריגוש,כזו שיגרמו לך לחשוב שאין דבר בינך ובין הרמקולים -אלא רק הנגנים והמוזיקה - ריאליזם .אין שום מטרה אחרת (לדעתי לפחות) -ברגע שאפקט ה"אלקטורניקה" נעלם ונוצרת אשליה של "אני שם" - זה מה שמרגש כל אחד .ככה זה עובד בעיני .

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
כפי שכבר רשמתי - המערכת של נמר נשמעת מדהים!
לא רציתי לצאת משם - נקודה .סוף פסוק. והמחיר שלה או איך שהיא נראית(מדהים) - ממש לא עניינו אותי.
נמר השקיע לא מעט מחשבה על אקוסטיקה - שום דבר שם לא "במקרה" - והתוצאה בהתאם.

אז המקור שלו דיגיטלי? לא הבנתי!

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מטרת התחביב היא אחת - להסב לך הנאה וריגוש,כזו שיגרמו לך לחשוב שאין דבר בינך ובין הרמקולים -אלא רק הנגנים והמוזיקה - ריאליזם .אין שום מטרה אחרת (לדעתי לפחות) -ברגע שאפקט ה"אלקטורניקה" נעלם ונוצרת אשליה של "אני שם" - זה מה שמרגש כל אחד .ככה זה עובד בעיני .
זה העניין לשמוע מוזיקה!
סביר להניח שמערכת שנשמעת טוב גם נמדדת טוב, אבל תכלס מה זה משנה לי מה התהליך של יצרן הציוד על מנת להגיע לתוצאה שנשמעת טוב?
אני מעוניין לשמוע מוזיקה בבית שלי והקצבתי לכך סכום כסף ובעצם כרגע שישחקו היצרנים/יבואנים לפני…
כל יצרן בגישתו, שפורפרות, טרנזיסטורים, תקליטים, דיסקים, הזרמה מהרשת…
לכל פורמט יתרונות וחסרונות כאשר יש מי שנהנה יותר מאנלוג (לא אני), יש מי שמעדיף סידי (אני) ואני מניח שהזרמה זה כבר די סטנדרט בכל מערכת ולו כדי לשמוע חפיף…
פותח השרשור קבע שרוב האודיופילים מעדיפים מנורות ופטיפונים שלהערכתי זו קביעה שנועדה אך ורק להלהיט וויכוח מכיוון שהיא על פניו לא נכונה! הוא גם קבע שעל פי המדע דיגיטלי עדיף על אנלוגי, פה יש וויכוח גדול. על פי המדע העברה אנלוגית 100% מדוייקת לכל אורך התהליך מההקלטה עד לתקליט מוגמר ופטיפון מושלם עדיפה על דיגיטלית, הנדסית יש בדרך המון מגבלות מול הפורמט הדיגיטלי שבעצם לא משנה את איכות הקובץ לעולם ובסופו של דבר יכול להגיע אלינו בבית עם ציוד נכון יותר קרוב למצב בו סיימו את מלאכת המסטרינג. בדרך יש כל כך הרבה משתנים שאין לנו כצרכנים יכולת לשלוט בהם וכל אחד בוחר את הפורמט העדיף עליו משיקולים שונים כמו אוסף תקליטים ישן, אוסף דיסקים גדול ועוד.
בגלל חוסר היכולת לשלוט בכל הפרמטרים בדרך ובשאר המשתנים הדרך הנכונה לרכוש מוצר שאמור לענג אותך היא לבדוק אם הוא עושה את מה שהוא אמור לעשות וזה עניין מאוד סובייקטיבי…

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי
שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד
וואו
זה חזק
צריך לנעוץ בפורום ולוודא שכל נרשם חדש קורא את זה ומאשר שהבין לפי שיוכל לכתוב פה

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אפשר לדעת מה הכוונה ב"קובע"? קובע את מה?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
זה העניין לשמוע מוזיקה!
סביר להניח שמערכת שנשמעת טוב גם נמדדת טוב, אבל תכלס מה זה משנה לי מה התהליך של יצרן הציוד על מנת להגיע לתוצאה שנשמעת טוב?
אני מעוניין לשמוע מוזיקה בבית שלי והקצבתי לכך סכום כסף ובעצם כרגע שישחקו היצרנים/יבואנים לפני…
לכל פורמט יתרונות וחסרונות כאשר יש מי שנהנה יותר מאנלוג (לא אני), יש מי שמעדיף סידי (אני) ואני מניח שהזרמה זה כבר די סטנדרט בכל מערכת ולו כדי לשמוע חפיף…
פותח השרשור קבע שרוב האודיופילים מעדיפים מנורות ופטיפונים שלהערכתי זו קביעה שנועדה אך ורק להלהיט וויכוח מכיוון שהיא על פניו לא נכונה! הוא גם קבע שעל פי המדע דיגיטלי עדיף על אנלוגי, פה יש וויכוח גדול. על פי המדע העברה אנלוגית 100% מדוייקת לכל אורך התהליך מההקלטה עד לתקליט מוגמר ופטיפון מושלם עדיפה על דיגיטלית, הנדסית יש בדרך המון מגבלות מול הפורמט הדיגיטלי שבעצם לא משנה את איכות הקובץ לעולם ובסופו של דבר יכול להגיע אלינו בבית עם ציוד נכון יותר קרוב למצב בו סיימו את מלאכת המסטרינג. בדרך יש כל כך הרבה משתנים שאין לנו כצרכנים יכולת לשלוט בהם וכל אחד בוחר את הפורמט העדיף עליו משיקולים שונם כמו אוסף תקליטים ישן, אוסף דיסקים גדול ועוד.
בגלל חוסר היכולת לשלוט בכל הפרמטרים בדרך ובשאר המשתנים הדרך הנכונה לרכוש מוצר שאמור לענג אותך היא לבדוק אם הוא עושה את מה שהוא אמור לעשות וזה עניין מאוד סובייקטיבי…

לך אין טעם -אני מניח.לי יש.
אני מוצא לנכון פעם אחר פעם ,ללא יוצא מן הכלל (גם לא פעם אחת) - שמדידות משפרות את הביצועים של המערכת דרמטית וככל שאני יודע יותר על הרמקול לפני כן,כך החיים שלי קלים ומדויקים יותר .
תהליך ארוך שלא אכנס אליו כעת.
מעבר לזה ,לי אישית,זה מאוד עוזר לדעת היטב את ההתנהגות הצפויה של הרמקול
את הטיפול האקוסטי המתאים לו ,את זוית הפיזור שלו ,את אחידות הפיזור שלו ,את היכולות הדינמאיות שלו וכו.

כל רמקול דורש טיפול אקוסטי אחר.יותר נכון - לאיזה קבוצה הרמקול משתייך.
המדידות לפני ותוך כדי - הם כלי עזר רציני עבורי.זה הכל.
יש גם רמקולים (לא מעט) - שאתה יודע בוודאות שהם סלחניים יותר לחלל וישמעו דומה יותר במעבר בין חללים שונים,יש כאלה שבמקום אחד נשמעים טוב ומקום אחר - נוראי.אלו דברים שאפשר לצפות אותם.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
וואו
זה חזק
צריך לנעוץ בפורום ולוודא שכל נרשם חדש קורא את זה ומאשר שהבין לפי שיוכל לכתוב פה
כשקראתי את המשפט רציתי להגיב ולא מצאתי מילים, תודה לך לירן שהצלחת לנסח את התדהמה…

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

זכותך המלאה.
באותו האופן מציע לך להיות עקבי ואם אתה לא אוהב חריף אבל הוא לא מוגדר כחריף לפי יחידות המדידה האוביקטיביות אז בכל זאת תאכל את זה, גם אם זה חריף לך, כי הרי זה לא חריף.....

בכלל תתעלם מהחושים שלך. הם רק מפריעים לך להנות ממדידות אוביקטיביות....

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
זכותך המלאה.
באותו האופן מציע לך להיות עקבי ואם אתה לא אוהב חריף אבל הוא לא מוגדר כחריף לפי יחידות המדידה האוביקטיביות אז בכל זאת תאכל את זה, גם אם זה חריף לך, כי הרי זה לא חריף.....

בכלל תתעלם מהחושים שלך. הם רק מפריעים לך להנות ממדידות אוביקטיביות....

תראה, אם רוצים לעשות מיקס באולפן, או מסטרינג, אז זאת פרקטיקה לגיטימית!

אבל אני מניח שלא אני ולא אתה נרצה להתארח אצל שרון רק בשביל לשמוע את המערכת שלו anytime soon. יכול להיות שיש לו אחלה אוסף בולים, לעומת זאת.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
התיקון שנעשה מצביע על כך שלא מדדו את המדידה הנכונה ,בהנחה שרוצים משהו טבעי ושטוח.לכן חוזרים לשולחן המדידות.

לא מבין.
אתה טוען שבהאזנה אנשים זיהו מדידה לא נכונה ?
לא מודדים כמה פעמים לפני שמשחררים רמקול לקבוצת האזנה ?

אם אין קשר בין המדידות לאיך שזה נשמע - יותר טוב שלא אגיב לזה.מכבד אותך
ליצרן יש סט מלא של מדידות שלפיהם הוא יודע "לתקן" על מנת להגיע לסאונד הרצוי.
למשתמש רגיל אין גישה לסט הנתונים הזה ובדרך כלל גם אין את הידע/הבנה לקשור בין הדברים.
אם אתן לך נתונים שפרסמו לגבי רמקול מסוים, תדע לומר לי איך הוא יישמע ?
אולי אתה כאיש מקצוע שחקר בנושא תדע אבל האם זה ריאלי שכל חובב מוזיקה ייכנס לזה ?
לא יותר פשוט להאזין ?....
האם נמר, שבחר רמקול ללא שום מדידה אלא על סמך האזנה, פעל באופן "חובבני" או "לא רציני"?
ארז

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
Screenshot_20210707-170857.jpg
זה העניין לשמוע מוזיקה!
פותח השרשור קבע שרוב האודיופילים מעדיפים מנורות ופטיפונים שלהערכתי זו קביעה שנועדה אך ורק להלהיט וויכוח מכיוון שהיא על פניו לא נכונה! הוא גם קבע שעל פי המדע דיגיטלי עדיף על אנלוגי, פה יש וויכוח גדול. על פי המדע העברה אנלוגית 100% מדוייקת לכל אורך התהליך מההקלטה עד לתקליט מוגמר ופטיפון מושלם עדיפה על דיגיטלית, הנדסית יש בדרך המון מגבלות מול הפורמט הדיגיטלי שבעצם לא משנה את איכות הקובץ לעולם ובסופו של דבר יכול להגיע אלינו בבית עם ציוד נכון יותר קרוב למצב בו סיימו את מלאכת המסטרינג. בדרך יש כל כך הרבה משתנים שאין לנו כצרכנים יכולת לשלוט בהם וכל אחד בוחר את הפורמט העדיף עליו משיקולים שונים כמו אוסף תקליטים ישן, אוסף דיסקים גדול ועוד.

תמונות מצורפות

• Screenshot_20210707-170857.jpg
    Screenshot_20210707-170857.jpg
    KB 127.6 · צפיות: 204

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
Screenshot_20210707-185521.jpg

תמונות מצורפות

• Screenshot_20210707-185521.jpg
    Screenshot_20210707-185521.jpg
    KB 163.4 · צפיות: 234

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זה לא עונה לשום דבר ממה שכתבתי, זה גם לא משהו שחברים בפורום לא מודעים אליו.
בגדול באמת שעד עכשיו לא גילית שום דבר חדש לאנשים פה. יודע מה, לעצמך תרכוש מערכת אך ורק על פי מדידות ואני מקווה שהיא תישמע מדהים! אין שום פסול בגישה שלך…

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
לא מבין.
אתה טוען שבהאזנה אנשים זיהו מדידה לא נכונה ?
לא מודדים כמה פעמים לפני שמשחררים רמקול לקבוצת האזנה ?

ליצרן יש סט מלא של מדידות שלפיהם הוא יודע "לתקן" על מנת להגיע לסאונד הרצוי.
למשתמש רגיל אין גישה לסט הנתונים הזה ובדרך כלל גם אין את הידע/הבנה לקשור בין הדברים.
אם אתן לך נתונים שפרסמו לגבי רמקול מסוים, תדע לומר לי איך הוא יישמע ?
אולי אתה כאיש מקצוע שחקר בנושא תדע אבל האם זה ריאלי שכל חובב מוזיקה ייכנס לזה ?
לא יותר פשוט להאזין ?....
האם נמר, שבחר רמקול ללא שום מדידה אלא על סמך האזנה, פעל באופן "חובבני" או "לא רציני"?
ארז

שלום חבר,

אתה מנסה להכניס לי מילים לפה וגם להוציא מהקשרן - אז אנא מימך - אל תנסה.

לגבי עניין המדידה והאזנה - המון פעמים קורה שחברה מודדת רמקול ,הרמקול נמדד מצוין .עוברים לשמוע - נשמע לא פיקס.
איך המדידה לא הראתה את זה?
מרתק נכון? יופי. אז אתה יכול להסתכל על גרף היענות התדרים -של שני רמקולים - הם יראו זהים לגמרי - והסאונד שונה לחלוטין.איך זה יכול להיות ?

יש מאות מדידות שונות - בכולם - יש לך סיכוי לטעות.רעש רקע נניח - מחרבש את המדידה לחלוטין,בעיית תוכנה ריגעית וכו- אני נתקל בזה יום יום,ממוצע מיקומים שגוי וכו
החברות לרוב בונות מודל מדידה משלהם ,כדי להבין מה צפי הסאונד בחדר-זה מורכב(לאלו שמשקיעות במאות מדידות-לא פחות)

אבל בוא נזרום - אין תקלה .הכל תקין.

מספיק לדוגמא ,שעל הציר (מול הרמקול-קוו ישר לטוויטר,בהנחה שהוא באמצע)- שני רמקולים נמדדים זהה .
זזת - 30 מעלות הצידה - במדידה - מה קורה שם? נשאר זהה,משתנה לגמרי ? משתנה באופן לינארי ?לא לינארי?
סתם דוגמא קטנה .

איך תמדוד טראזיטים? (מהירות תגובה של הדרייבר להתחקות אחרי הסיגנל-גם זה בעל המתח הקטן ביותר ) - זה מה שיוצר מיקרו דנימאקה(שיוצרת אצלך הרגשה של ראליסטיות ).יש דרך למדוד את זה אגב - אבל זה לא זמין לכל יצרן .ולמה שירצה גם - אם כולם עפים על חותמת הצליל שלו ?

אז כן - אין יצרן רמקול אחד שלא ידע לצפות באופן דיי מדויק ,אך לא מדויק במאה אחוז, איך הרמקול שלו ישמע בחדר שאליו הוא מיעד את הרמקול.(במידה וליצרן שוב - יש את כל הנתונים).

אגב יש אין סוף סרטונים חינמיים שמסברים על זה.ומדגימים את זה לייב.
תוכנות כיול - חיות מזה ומתפרנסות מזה ועל הפופלאריות שלהן-אין צורל להרחיב.

זה שיש דברים שהן ,לא יכולות לתקן ,ושמתמש "מכריח" אותן לתקן - ולאחר מכן יוצא שם רע לתוכנת כיול זה כבר סיפור אחר.
באידאל - תעשה ככל שביכולתך לתקן פאסיבית ורק אז עבור לאקטיבי,אם בכלל.תלוי לאן אתה רוצה להגיע ומה ה"צרות " שיש לך בחדר .

לגבי נמר - תקרא את התרשמותי מהמערכת הנפלאה של נמר.

ואם אתה מנסה ,לגרום לי להצטייר כאחד שמאמין רק במדידות - זה לא ממש יעבוד לך.
הזמן שאני משקיע בשמיעה הוא לפחות כמו זמן המדידות,מידיעה ברורה ,שאין לי את כל הכלים למדוד כל דבר ,אבל כן יש לי כלים למדוד דברים מאוד חשובים,רובם.לא כולם.

ואם השיטה הזאת לא נראית לך - מכבד אותך ואת דעתך.רק אל תכריח אותי לחשוב כמוך.

תודה

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113

דיי נו, אין מצב בעולם שאתה לא אומר זאת בציניות נכון????!!!
רגע, או שלא??.......... נאאאאא לא יכול להיות.....

mikis_37

חבר אתר
מעורבות
10
נקודות
8
בעל הקדים לחזור לביתו מעבודתו ותפס את אשתו מקיימת יחסי מין עם עוזר הבית מגאנה.
בהמשך התברר לו שהם שוכבים מזה תקופה.
"למה?", תהה הבעל, "היחסים בינינו לא היו טובים?"
"היחסים היו מעולים", ענתה האישה. "אתה בן זוג מושלם, אתה מרגש אותי, אני אוהבת אותך, ואתה הסקס הכי טוב שהיה לי בחיים. ואם אתה רוצה לדעת, איתו לא נהנתי בכלל במיטה".
"אז מדוע עשית את זה והמשכת לעשות את זה?", שאל.
"אין מה לעשות, הוא נמדד נכון ואתה לא, וזה מה שחשוב", השיבה.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
המדידות של הLS50
כמו שאתם רואים, הכל מדיד.
Screenshot_20210707-185948.jpg
Screenshot_20210707-190028.jpg
Screenshot_20210707-190043.jpg
Screenshot_20210707-190047.jpg
Screenshot_20210707-190000.jpg
Screenshot_20210707-190033.jpg
Screenshot_20210707-185944.jpg
Screenshot_20210707-190038.jpg

תמונות מצורפות

• Screenshot_20210707-185948.jpg
    Screenshot_20210707-185948.jpg
    KB 98.8 · צפיות: 206
  • Screenshot_20210707-190028.jpg
    Screenshot_20210707-190028.jpg
    KB 107.2 · צפיות: 187
  • Screenshot_20210707-190043.jpg
    Screenshot_20210707-190043.jpg
    KB 124.4 · צפיות: 203
  • Screenshot_20210707-190047.jpg
    Screenshot_20210707-190047.jpg
    KB 114.8 · צפיות: 192
  • Screenshot_20210707-190000.jpg
    Screenshot_20210707-190000.jpg
    KB 115.5 · צפיות: 195
  • Screenshot_20210707-190033.jpg
    Screenshot_20210707-190033.jpg
    KB 135.9 · צפיות: 189
  • Screenshot_20210707-185944.jpg
    Screenshot_20210707-185944.jpg
    KB 101.1 · צפיות: 187
  • Screenshot_20210707-190038.jpg
    Screenshot_20210707-190038.jpg
    KB 96.6 · צפיות: 184

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
דיי נו, אין מצב בעולם שאתה לא אומר זאת בציניות נכון????!!!
רגע, או שלא??.......... נאאאאא לא יכול להיות.....
אם המדע הוא הסמכות העליונה בערך בכל תחום חיינו, למה שזה לא יהיה כך גם כשמדובר בסאונד?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
אם המדע הוא הסמכות העליונה בערך בכל תחום חיינו, למה שזה לא יהיה כך גם כשמדובר בסאונד?
עזוב חבר. אותי לא תגרור לדיון הזה. המשך בהצלחה עם החברים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור