לא מבין.
אתה טוען שבהאזנה אנשים זיהו מדידה לא נכונה ?
לא מודדים כמה פעמים לפני שמשחררים רמקול לקבוצת האזנה ?
ליצרן יש סט מלא של מדידות שלפיהם הוא יודע "לתקן" על מנת להגיע לסאונד הרצוי.
למשתמש רגיל אין גישה לסט הנתונים הזה ובדרך כלל גם אין את הידע/הבנה לקשור בין הדברים.
אם אתן לך נתונים שפרסמו לגבי רמקול מסוים, תדע לומר לי איך הוא יישמע ?
אולי אתה כאיש מקצוע שחקר בנושא תדע אבל האם זה ריאלי שכל חובב מוזיקה ייכנס לזה ?
לא יותר פשוט להאזין ?....
האם נמר, שבחר רמקול ללא שום מדידה אלא על סמך האזנה, פעל באופן "חובבני" או "לא רציני"?
ארז
שלום חבר,
אתה מנסה להכניס לי מילים לפה וגם להוציא מהקשרן - אז אנא מימך - אל תנסה.
לגבי עניין המדידה והאזנה - המון פעמים קורה שחברה מודדת רמקול ,הרמקול נמדד מצוין .עוברים לשמוע - נשמע לא פיקס.
איך המדידה לא הראתה את זה?
מרתק נכון? יופי. אז אתה יכול להסתכל על גרף היענות התדרים -של שני רמקולים - הם יראו זהים לגמרי - והסאונד שונה לחלוטין.איך זה יכול להיות ?
יש מאות מדידות שונות - בכולם - יש לך סיכוי לטעות.רעש רקע נניח - מחרבש את המדידה לחלוטין,בעיית תוכנה ריגעית וכו- אני נתקל בזה יום יום,ממוצע מיקומים שגוי וכו
החברות לרוב בונות מודל מדידה משלהם ,כדי להבין מה צפי הסאונד בחדר-זה מורכב(לאלו שמשקיעות במאות מדידות-לא פחות)
אבל בוא נזרום - אין תקלה .הכל תקין.
מספיק לדוגמא ,שעל הציר (מול הרמקול-קוו ישר לטוויטר,בהנחה שהוא באמצע)- שני רמקולים נמדדים זהה .
זזת - 30 מעלות הצידה - במדידה - מה קורה שם? נשאר זהה,משתנה לגמרי ? משתנה באופן לינארי ?לא לינארי?
סתם דוגמא קטנה .
איך תמדוד טראזיטים? (מהירות תגובה של הדרייבר להתחקות אחרי הסיגנל-גם זה בעל המתח הקטן ביותר ) - זה מה שיוצר מיקרו דנימאקה(שיוצרת אצלך הרגשה של ראליסטיות ).יש דרך למדוד את זה אגב - אבל זה לא זמין לכל יצרן .ולמה שירצה גם - אם כולם עפים על חותמת הצליל שלו ?
אז כן - אין יצרן רמקול אחד שלא ידע לצפות באופן דיי מדויק ,אך לא מדויק במאה אחוז, איך הרמקול שלו ישמע בחדר שאליו הוא מיעד את הרמקול.(במידה וליצרן שוב - יש את כל הנתונים).
אגב יש אין סוף סרטונים חינמיים שמסברים על זה.ומדגימים את זה לייב.
תוכנות כיול - חיות מזה ומתפרנסות מזה ועל הפופלאריות שלהן-אין צורל להרחיב.
זה שיש דברים שהן ,לא יכולות לתקן ,ושמתמש "מכריח" אותן לתקן - ולאחר מכן יוצא שם רע לתוכנת כיול זה כבר סיפור אחר.
באידאל - תעשה ככל שביכולתך לתקן פאסיבית ורק אז עבור לאקטיבי,אם בכלל.תלוי לאן אתה רוצה להגיע ומה ה"צרות " שיש לך בחדר .
לגבי נמר - תקרא את התרשמותי מהמערכת הנפלאה של נמר.
ואם אתה מנסה ,לגרום לי להצטייר כאחד שמאמין רק במדידות - זה לא ממש יעבוד לך.
הזמן שאני משקיע בשמיעה הוא לפחות כמו זמן המדידות,מידיעה ברורה ,שאין לי את כל הכלים למדוד כל דבר ,אבל כן יש לי כלים למדוד דברים מאוד חשובים,רובם.לא כולם.
ואם השיטה הזאת לא נראית לך - מכבד אותך ואת דעתך.רק אל תכריח אותי לחשוב כמוך.
תודה