לא עדיף ולא כלום
שתי פלטפורמות לניגון
כל אחד והחבילה שלו.
רצוי להוסיף *אגב* לדעתי.
מפני שאתה טועה ומטעה.
מה אתה כועס, זה שאתה משתמש בגם
וגם, במה אני מטעה, אני לא נחרץ כמוך.
לא עדיף ולא כלום
שתי פלטפורמות לניגון
כל אחד והחבילה שלו.
רצוי להוסיף *אגב* לדעתי.
מפני שאתה טועה ומטעה.
החברות הטובות ברמת מכוונות, מתכננות ומייצרות נטו על בסיס המדע והמדידות ולא לפי האוזןחברים ,למה אתם חושבים שאלו עולמות שונים ?
אודיו - זה ביו היתר דבר מדעי .
יש מחקרים ברורים בעניין על מה רוב האנשים אוהבים לשמוע ואיך .החברות שאתם קונים משתמשות בהם ברמה כזו או אחרת.
אמיר ,לא המציא דבר- הוא נשען על מחקרים אלו.זה הכל
אתה יכול להתחיל עם הספר של פלוייד טול :
https://www.amazon.com/Sound-Reproduction-Psychoacoustics-Loudspeakers-Engineering/dp/0240520092
הוא גם היה חבר ב :
https://www.aes.org/
יש מחקרים חינמים בנושאים שונים על רמקולים,אקוסטיקה,פסיכואקוסטיקה.
אם ישנה מחשבה שחברות הרמקולים מכוונת רמקולים רק לפי האוזן - זה לא קיים.
שוב - גם וגם
אני לא קובע כלוםאני לא חושב שהוא שאל ( פותח הפוסט) הוא קבע שכך וכך....ומי שאינו כך וכך טפילו לקרוא לו אודיופיל זו טעות.מבחינתי הכל סבבה.אין רוח רעה בשום כלום.
מה אתה כועס, זה שאתה משתמש בגם
וגם, במה אני מטעה, אני לא נחרץ כמוך.
החברות הטובות ברמת מכוונות, מתכננות ומייצרות נטו על בסיס המדע והמדידות ולא לפי האוזן
אבל אהבתי את התגובה שלך באופן כללי
החברות הטובות ברמת מכוונות, מתכננות ומייצרות נטו על בסיס המדע והמדידות ולא לפי האוזן
אבל אהבתי את התגובה שלך באופן כללי
גם טעמים זה דבר מדיד...אני לא קובע כלום
אני אומר שהמדע קבע שדיגיטל לנצח יהיה יותר מדויק מאנלוג.
זה כמו שהמדע יקבע שהטמפרטורה של השמש היא X ואני אטען שהיא Y רק כי בבוקר יש עננים ועל הגוף שלי היא לא מרגישה כ"כ חמה כמו שהמדע קבע.
שוב סאונד זה דבר מדיד, ולכן זה מדע טהור.
אבל זה לפחות 90% מדעאני בקשר ישיר עם מספר חברות ,מובילות בעולם - למה ומה תפקידי - פחות חשוב.
זה מתחיל במדידות ובטכניקות של מדידות.
בסופו של יום - עובר למבחני האזנה - של אנשים מנוסים ואנשים לא מנוסים .פיין טיונינג .זה חלק בלתי נפרד מהתהליך.
אף אחד לא יוציא רמקול לשוק לפני מבחן האזנה וסקירת התוצאות.
פסיכואקוסטיקה היא מדע -גם.
הכל זה מדע .גם האזנה זה מדע - צריך ללמוד את זה גם.אבל זה לפחות 90% מדע
המטרה היא רמקול כמה שיותר Flat
עוד דבר ,אל תפשט את המדע .אבל זה לפחות 90% מדע
המטרה היא רמקול כמה שיותר Flat
דיברתי על הקליפלהכל זה מדע .גם האזנה זה מדע - צריך ללמוד את זה גם.
אני לא נכנס לאחוזים ,וגם אם כן - עשרה אחוזים יכולים להיות אלו שיגרמו לך לקנות או לא לקנות את הרמקול. אני יכול להגיד לך שחברה שאני מכיר מרמת האפס שלה- שנים על גבי שנים תכננה רמקול ,מדדה באמצעים הכי מתקדמים שיש(קליפל) .הרמקול נמדד פנומנאלי - ממש מהפכני.
לאחר מכן נשלח למספר לא מבוטל של אנשים - לקבלת פידבק .לאורך כל התקופה וכל אב טיפוס שיצא - גם עשו מבחני האזנה.ותמיד עם רמקול אחד - אף פעם לא שניים.הרבה יותר קל לזהות ככה בעיות ותמיד שרמקול אחד נשמע טוב יותר הוא ישמע טוב יותר גם כזוג.
הפידבק הוא לא רק לגבי טעמו של המאזין ,אלא גם לגבי התנהגות הרמקול בחדרים שונים,לא מטופלים- יש היום אפשרות לחזות איך רמקול יגיב בחדרים שונים בהנחה שאתה יודע את הנתונים שלו (לא רק גרף תדרים על הציר).
בסופו של יום,רמקול שנמדד ממש טוב ,בסבירות גבוהה ישמע טוב יותר מכזה שלא ,אבל זה עדיין לא יהפוך אותו לרמקול מעולה .פה אתה כבר צריך מבחני שמיעה קפדניים ומבוקרים- שוב תלוי מה השאיפות של החברה.אבל זו הדרך
Flat מכיל את כל מה שכתבת, אין לי צורך לפרט כל פרט ופרטעוד דבר ,אל תפשט את המדע .
יש רמקול ב 1000 דולר שנמדד פלוס מינוס 1.5 דיבי - FLAT.
יש אחר עם אותם נתונים שעולה פי 20.
אני לא ממחנה - יקר יותר =תמיד טוב יותר .
אבל יש כל כך הרבה נתונים מדידים נוספים מעבר ל FLAT שבסוף מתורגמים למה שאתה שומע בחדר.
FLAT זה דבר אחד והאמת שהכי קל לביצוע.אלו שבחורים ללכת על FLAT לרוב מצליחים.
מה קורה מחוץ לציר ?ספינורמה ?
עכבה של הרמקול ? יציבה ? בעייתית ?
איך הוא מגיב לטראנזיטים ? מהיר ?איטי ? עוכב אחרי הסניגנל ?
מה אחוזי הדיסטורשיין ? באיזה תדר ? באיזה עוצמה?
זה לא רק FLAT
תוכל להסביר לי מה הכוונה FLAT מכיל את כל מה שרשמתי ?Flat מכיל את כל מה שכתבת, אין לי צורך לפרט כל פרט ופרט
אבל יפה
את כל הנתונים והמדידות שציינת רק המדע יכול לספק לנו כי סאונד זה דבר מדיד , לא שום אוזן של אף אודיופיל יכולים להיות יותר מדויקים מזה, אז אתה בייסקלי מסכים איתי.
Flat מכיל את כל מה שכתבת, אין לי צורך לפרט כל פרט ופרט
אבל יפה
את כל הנתונים והמדידות שציינת רק המדע יכול לספק לנו כי סאונד זה דבר מדיד , לא שום אוזן של אף אודיופיל יכולים להיות יותר מדויקים מזה, אז אתה בייסקלי מסכים איתי.