למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
פלויד בגדול טען והוכיח פעם אחר פעם -שיש קשר הדוק בין איך שרמקול נמדד בתא אנאקואי לאיך שהוא נשמע בחדר האזנה טיפוסי - בתדרים מסוימים שבהם הרמקול הוא הפקטור המשמעותי(בניגוד לבאס -שבו החדר הוא הגורם המשמעותי)
ידוע ומכיר את הטיעון.

"חדר האזנה טיפוסי" - זה חדר האזנה אמריקאי טיפוסי עם רצפה וקירות מעץ, שטיחים מקיר לקיר ובקיצור, תענוג אקוסטי בלי להוציא שקל. כמעט כל רמקול שתמקם שם ישמע במיטבו.

זה לא רלוונטי אלינו, לדירה ממוצעת שבנוייה מבלוקים ובטון עם חדר ממ"ד ובלוק 30 ס"מ והחזרים מטורפים מהקירות או לחילופין סלון עם יציאה למטבח ולמרפסת וריצוף קרמיקה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
ידוע ומכיר את הטיעון.

"חדר האזנה טיפוסי" - זה חדר האזנה אמריקאי טיפוסי עם רצפה וקירות מעץ, שטיחים מקיר לקיר ובקיצור, תענוג אקוסטי בלי להוציא שקל. כמעט כל רמקול שתמקם שם ישמע במיטבו.

זה לא רלוונטי אלינו, לדירה ממוצעת שבנוייה מבלוקים ובטון עם חדר ממ"ד ובלוק 30 ס"מ והחזרים מטורפים מהקירות או לחילופין סלון עם יציאה למטבח ולמרפסת וריצוף קרמיקה.

אני חי את הטיעון הזה יום יום.
הוא רלוונטי לכל חדר באשר הוא ובמיוחד אלינו.
אם תקח שני רמקולים זהים בכל התכונות שלהם (דבר שלא קיים) - אחד יציג פיזור אחיד יותר בצדדים והשני - באלגן אחד גדול ולא לינארי.
ההחזרים שתקבל מהקירות יהיו שונים בטונאליות שלהם מהסאונד הישיר שמגיע אליך.
האוזן שלך תתרגם את זה כמשהו "לא אמיתי" כי כך זה לא עובד בטבע .

במיוחד בחדרים רפלקטיבים -רוב הסאונד שאתה בסוף שומע - הוא לא זה שמגיע אליך ישירות מהרמקול - למה לא לתת עליו את הדעת?

יש עוד דברים ברמקולים כמובן - זו רק נקודה אחת .
וזה לא טיעון - זו עובדה חיה ,קיימת ובועטת - שרוב החברות שאתה מכיר מנסות להתיישר אליה.

שיטה אחת מדברת על פיזור רחב ואחיד ככל האפשר (מג'יקו למשל שנמדד פשוט נהדר) ושיטה שניה מדברת על פיזור צר יותר פחות רפלקטיבי אבל עדיין אחיד.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
פלויד לא בעד ואף הזהיר מ EQ לרמקול לא מאוזן - זה מתיישר היטב עם הדעות השולטות כאן.

מה זה רמקול לא מאוזן? יש חיה כזאת בגזרת היי אנד? כל אחד פה מזמר שרמקול שלו זה הכי טבעי ונכון ובכלל...

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אני חי את הטיעון הזה יום יום.
הוא רלוונטי לכל חדר באשר הוא ובמיוחד אלינו.
אם תקח שני רמקולים זהים בכל התכונות שלהם (דבר שלא קיים) - אחד יציג פיזור אחיד יותר בצדדים והשני - באלגן אחד גדול ולא לינארי.
ההחזרים שתקבל מהקירות יהיו שונים בטונאליות שלהם מהסאונד הישיר שמגיע אליך.
האוזן שלך תתרגם את זה כמשהו "לא אמיתי" כי כך זה לא עובד בטבע .

במיוחד בחדרים רפלקטיבים -רוב הסאונד שאתה בסוף שומע - הוא לא זה שמגיע אליך ישירות מהרמקול - למה לא לתת עליו את הדעת?

יש עוד דברים ברמקולים כמובן - זו רק נקודה אחת .
וזה לא טיעון - זו עובדה חיה ,קיימת ובועטת - שרוב החברות שאתה מכיר מנסות להתיישר אליה.

שיטה אחת מדברת על פיזור רחב ואחיד ככל האפשר (מג'יקו למשל שנמדד פשוט נהדר) ושיטה שניה מדברת על פיזור צר יותר פחות רפלקטיבי אבל עדיין אחיד.
ידידי, אני חולק על דעתך בעניין. לא ניתן להשוות חדר אמריקאי טיפוסי לממ"ד.

גם מיטב חסידי פלויד התעלמו מהשאלה.

אגב, אני חי טוב מאוד עם הרמקול ה"לא מאוזן" שלי, שהקשר בינו לבין עקומת הרמן הוא כמזרח למערב. חי נהדר בלי EQ ובלי כלום.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
מה זה רמקול לא מאוזן? יש חיה כזאת בגזרת היי אנד? כל אחד פה מזמר שרמקול שלו זה הכי טבעי ונכון ובכלל...
רמקול לא מאוזן זה רמקול שכתוצאה משינויים גדולים שיש בהתנהגות של הרמקול -על ומחוץ לציר - יווצר לך דיפ של 6-10 דיבי ולפעמים גם 20 בתדרים מסוימים - ולא - זה לא נשמע טוב.

כשאתה מכניס רמקול מאוזן לחדר(שטוח במדידה אנאקואית) - התוצאה שתקבל לרוב תהיה שהבאס יהיה חם יותר מהשאר והגרף שיתקבל הוא גרף יורד.זה מה שרוב האנשים האנשים אוהבים.ולשם רוב החברות מכוונות.

גרף שטוח בחדר ישמע משעמם,נטול חיים ולא מהנה.

לי אין רמקולים אגב - אין מהאו"ם חחחחח ואני לא מאמין במושג הרמקול הטוב ביותר - לכל תכנון יש פשרות וגם יתרונות.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
ידידי, אני חולק על דעתך בעניין. לא ניתן להשוות חדר אמריקאי טיפוסי לממ"ד.

גם מיטב חסידי פלויד התעלמו מהשאלה.

אגב, אני חי טוב מאוד עם הרמקול ה"לא מאוזן" שלי, שהקשר בינו לבין עקומת הרמן הוא כמזרח למערב. חי נהדר בלי EQ ובלי כלום.
אני מבין שלא קראת מה שכתבתי.
אני דיברתי על EQ במובן חיובי?

חבר יקר,אני לא מתעלם משום שאלה.
אתה צודק לא ניתן להשוות - פה זה חשוב יותר,שם המרחקים מהקירות גדולים יותר וסופגים יותר וההחזרים יהיו חלשים יותר.

זה בסדר -אין לי שום צורך שתסכים איתי.
ולא דיברתי על הרמקול שלך- קטונתי .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
אתה הראשון שיוזמן אליי כשהמערכת תושלם :אצבע מורמת
אבל היא לא תושלם, רובנו כבר הבנו את זה.
אתה כאן רק כדי להטריל במקרה הרע או ליצור תנועה לאתר במקרה הטוב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מדען מטעם NASA
המכשיר פגום אז הציטוט שלך די לא רלוונטי וגם התגובה

אתה לא מדען. אתה מהונדס. אסביר.

ההבדל בין מדען למהנדס הוא שכשמהנדס שומע דיווח על תופעה, הוא אומר מראש שזה לא יכול להתרחש לפי מה שהוא מכיר ברמה ההנדסים/מתמטית/מדעית.

כשמדען שומע דיווח על תופעה, הוא שואל לאן ניתן להגיע ולשמוע.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מסעדת מישלן 3 כוכבים מאכילה טרול 32 עמודים

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מסעדת מישלן מסכים,רק שלי נראה ,שמי שנהנה מהתפריט זה דווקא הטרול.אוכל ושותה בהנאה את כל מי שמקיז דם פה...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מסעדת מישלן מסכים,רק שלי נראה ,שמי שנהנה מהתפריט זה דווקא הטרול.אוכל ושותה בהנאה את כל מי שמקיז דם פה...
מי מקיז דם ?
אל תיקח את זה קשה.
קצת שעשועים לימים החמים...
ארז

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113

בעיני מי שמקיז פה דם סוג של "מגיע לו". הרי יושב פה "מדען NASA" וצוחק עליהם בקול גדול. פתטי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הרי יושב פה "מדען NASA" וצוחק עליהם בקול גדול. פתטי.

מהמשפט הזה, כמו גם מכמה "פנינים" קודמים של הבחור, אפשר ללמוד שיש גם כאלו עם בעיה של מודעות עצמית וזה בשילוב של התלהבות וחוסר הבנה והרי לך קוקטייל שלא היה פה המון זמן.
אתה מייחס לו הרבה יותר ממה שהוא באמת ראוי וזכאי במקום להבין ולהתחשב.
הוא לא ממש בר פלוגתא ראוי וגם לא קרוב לזה.
אולי הזמן יעשה את שלו ואולי לא...
ארז

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
יכולים ללעוג לי כמה שרוצים
להשתמש בכינויי חיבה כמה שרוצים
להגיד שאני לא מבין כלום כמה שרוצים.
בינתיים אני מביא עובדות שלא ניתנות לסתירה או הכחשה.
כמו שטכנית שויניל זה פורמט פגום מיסודו ולעולם לא ישתווה לדיגיטל
ושלמדידות יש הרבה יותר משקל ממה שהאודיפיל הממוצע מוכן להודות, ושהשאיפה למערכת שהיא לגמרי שקופה ורמקולים שהם לגמרי flat הם בייסקלי הגביע הקדוש של התחום וניתנים להשגה בדרכים ובתקציבים לגמרי שונים ממה שהאודיפיל הממוצע מכיר.
אהבתי את הקטע של המישלן אגב;)

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
יפה שרון...615 הודעות שבהם העסקת את רובנו! מבחינה חוקית התחום שהעלת קשור לאודיו, למרות שכמעט כולנו חושבים אחרת מדעתך.

הרעיון של הפורום להפוך לסביבה נעימה לדיונים על אודיו. כאמור, בתור כותב חדש יחסית נצל לטובה את האנונימיות שלך, ישפטו אותך לפי איכות הכתיבה שלך והעזרה לחברי פורום אחרים.

אתה יכול לקחת חלק בהצלחת הפורום, שום כלל אינו תחליף לרצון טוב ולהתחשבות באחרים.

ד"א, תזמין גם אותי אם המערכת תהיה טובה :)...
אחי כבר שפטו אותי, זה כבר לא משנה מה אעשה
דבר שני 99% מהתגובות שלי חיוביות.
רצון טוב והתחשבות יש, משום מה אני מקבל יחס הפוך מזה, רוב הפעמים.
נזמין גם אותך, אם היא תהיה טובה? לא יודע אתה תשפוט ;)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
אתם אשמים לא הוא!

מצד שני
לא היה פה שרשור מעניין כבר ימבה זמן.
אולי חוץ משרשורי תרבות שנפתחו לאחרונה, שתמיד מרתקים את מי שאוהב מוזיקה.
ופה ושם הברקה של גיא, עם ציוד אמיתי שבוחן.

ככה שמפליגים עם מה שיש,
או שוקעים...o_O

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יכולים ללעוג לי כמה שרוצים
להשתמש בכינויי חיבה כמה שרוצים
להגיד שאני לא מבין כלום כמה שרוצים.
בינתיים אני מביא עובדות שלא ניתנות לסתירה או הכחשה.
כמו שטכנית שויניל זה פורמט פגום מיסודו ולעולם לא ישתווה לדיגיטל
ושלמדידות יש הרבה יותר משקל ממה שהאודיפיל הממוצע מוכן להודות, ושהשאיפה למערכת שהיא לגמרי שקופה ורמקולים שהם לגמרי flat הם בייסקלי הגביע הקדוש של התחום וניתנים להשגה בדרכים ובתקציבים לגמרי שונים ממה שהאודיפיל הממוצע מכיר.
אהבתי את הקטע של המישלן אגב;)

בסדר, בסדר, אל תתבאס אבל באמת שאין לנו צורך בכל העבודה שלך.
זה פשוט לא מחדש לנו שום דבר ויש לנו דיעה שמבוססת על ניסיון.
אולי גם לך יהיה פעם ניסיון מעשי ואולי לא.
זה בסדר להעדיף סאונד דיגיטלי ומתכתי. כל אחד שומע אחרת.
אתה למשל שומע עם טבלאות וגרפים.
בהצלחה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מי מקיז דם ?
אל תיקח את זה קשה.
קצת שעשועים לימים החמים...
ארז
ארז,אני מודה למי שצריך על כך,שעברתי את השלב שבו צריך לקחת קשה ענייני אודיו.אכן היה שלב כזה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מצד שני
לא היה פה שרשור מעניין כבר ימבה זמן.

לא צריך להתייחס ברצינות יותר מידי...
זה התחיל כמעניין אבל לאט לאט הסתבר שלא מדובר במישהו שיכול באמת לייצג את האסכולה הזאת כמו כמה שהיו פה קודם.
זה לא ממש כוחות ולכן אני לא רואה טעם להתייחס לדברים ברצינות.
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור