שלום עמיר
תראה כמה הזכרון שלך קצר!
ב-07-01-12 12:13 כתבת את הפוסט... ואני הגבתי באופן ענייני, בלי שום ימה אישית, כי היו לך כמה שגיאות.
ראה תגובתך, ותגיד לי מה זה אומר עליך
...
בוא נראה איך נראית "התייחסות עניינית" שלך, ולמה יש בה אולי משהו שקצת לא מזמין תשובה חביבה מדי:
להבנתי, הייתה לי טעות אחת -- ועוד מסוג typo -- טעות הקלדה -- שבמקום אחד כתבתי 3dB לאחר שבמקום אחר כתבתי לגבי אותו הדבר 9dB.
במקום לומר משהו כמו "כאן כתבת 3 וכאן כתבת 9, מה הנכון?" כתבת
המשפט שלך: "שימו לב שההבדל בין 10W ל-80W שקול להבדל בין 500W ל-4000W (!) -- בשני המקרים מדובר ב-3dB, למרות שההפרשים הם 70W לעומת 3500W!" פשוט לא נכון!
3dB הם 1/2 ההספק, מפני שהנוסחה אומרת:
שההבדל בדציבלים = ללוגריטם העשרוני (לא הטבעי) של היחס בין הספק A להספק B , כפול 10. ראה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
היחס בים 10W ל-80W הוא פי 8 וזה 9.03dB (כמובן שאם X2=3dB , אז 8=3^2 או 3dB x 3 = 9dB.
היחס בין 4,000W ל-500W הוא גם 8, או 9dB.
ואתה בעצם סוטר את דבריך מכמה שורות קודם בו אתה אומר שמגבר 100W חזק ממגבר 800W ב-9dB
אז פעם יחס של 1:8 הוא 9dB ופעם רק 3dB?
כלומר, למרות שהיית אמור לקלוט שאני יודע מה זה dB, הייה לך צורך לעשות מזה סיפור שלם, עם הסבר לילדים, ובלי יהירות בכלל שלחת אותי לוויקיפדייה. מאוד "ענייני".
לפני כן, בהקשר של:
אפשר לדבר גם על 2000W ב-$390, וזה סתם הראשון שמצאתי
כתבת:
לגבי המגבר שמצאת ב-390$ שנותן 2,000W: זה ב-4 אוהם (רכב). ב-8 אוהם זה רק 1000W.
אבל גם שם, אני מסופק באיזה אופן (נקיון) ההספק מסופק, ואם בכלל. 2X2,000W = 4KW. מתח ברכב =14.4V
זה מחיב ספק DC-DC שהנצילות שלו כ-80% (ההספק הנצרך מהמצבר יהיה 4KW/0.8=5KW, לחלק ל-14.4 = 347.22A
לא כל סביר...!
יש מגברים חזקים זולים לתחום המקצועי, כמו בהרינגר, אבל חלקם רועש (מאוורר) וחלקם לא נשמע טוב מסיבות אחרות.
מצאת לנכון לטרוח ולחשב (עם שתי ספרות אחרי הנקודה, כמובן) שנדרשים
347.22A כדי לקבל הספק כזה. האם זה מפתיע שקיבלתי תחושה שאתה חופר מתחת לאדמה לחפש שגיאות?
והאם אתה מתייחס לרמאות של החברה הזו כאל שגיאה שלי?
(דרך אגב, הם מרמים בצורה חמורה יותר ב-specs אחרים).
וחוצמזה, כשכבר חפרת, שגית בצורת החשיבה
: מההספק ב-4 אוהם אתה לא יכול להסיק את ההספק ב-8 אוהם, כפי שעשית כשכתבת ש-
2,000W: זה ב-4 אוהם (רכב). ב-8 אוהם זה רק 1000W: רוב המגברים בשוק לא מכפילים הספק בחציית האימפדאנס
הלאה, לגבי מיקום הכפתורים: מצאת לנכון לכתוב את הדבר הבא:
הדוגמאות שלך על מצב הכפתור (ווסת) עצמה הן גם שגויות. מצב הכפתור אינו מעיד על ההספק במוצא, והיחסים בין מצב
A (שעה 12) ומצב B (שעה 11 או 8) יכולים לנבוע מ-GAIN, עצמת האות בכניסה, או עכבת העומס.
הדבר היחיד שמנתר (MONITORS) הספק הם מדי הספק במגבר:
הנצילות של הדגם המדובר (RF-62) ורמקול עם נצילות בינונית של 90dB/W/m SPL, שהם 7dB, שווים ליחס של כ-X5.
או ההבדל בין מגבר של 100W למגבר של 500W...
כלומר שרמקול עם נצילות של 90dB/W/m SPL ומגבר של 500W ישמע חזק כמו רמקול עם נצילות של 97dB/W/m SPL
ומגבר של 100W.
ההערות האלה גם חופרות מתחת לאדמה -- ה"שעות" התייחסו כמובן למצב שבו האות בכניסה הוא כזה שבווליום ימינה עד הסוף (להלן "שעה 5") מקבלים את ההספק הנומינאלי של המגבר, וכפתור הווליום בנוי כך שבסיבוב שמאלה עד הסוף (להלן "שעה 7") מקבלים 100dB- מההספק הנ"ל.
ולגבי "הדבר היחיד שמנתר (MONITORS) הספק הם מדי הספק במגבר" – ברור שזה לא הייחיד, אפשר גם למדוד מחוץ למגבר, וחשוב יותר – בצורה דיגיטאלית: צירפת צילום של מדי-הספק מיכאניים שאינם נעים במהירות אינסופית - לא יגיבו נכון לקפיצות גדולות אך קצרות -- ואין להסתמך עליהם יתר-על-המידה.
וחוצמזה, לא נדרש בהקשר זה ניטור (monitoring), שזה מעקב רציף בזמן אמת – עצם הזכרת הנושא (שוויץ במגבר שייש לך שייש בו כאלה?) הוא עוד איזה אי-הבנה בסיסית.
ובסוף, כתבת
הנצילות של הדגם המדובר (RF-62) ורמקול עם נצילות בינונית של 90dB/W/m SPL, שהם 7dB, שווים ליחס של כ-X5.
או ההבדל בין מגבר של 100W למגבר של 500W...
כלומר שרמקול עם נצילות של 90dB/W/m SPL ומגבר של 500W ישמע חזק כמו רמקול עם נצילות של 97dB/W/m SPL
ומגבר של 100W.
שים לב שבדגם המתואר, החברה מציינת את ההספק המירבי אך לא את ה-MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
(למרות שאפר לחשב: אם הוא 97dB/W/m SPL, בהספק של 500W, זה עוד 27dB ל-97dB שווה ל-124dB SPL).
לדגם המוכר Klipschorn :
http://www.klipsch.com/klipschorn-floorstanding-speaker
הנצילות גבוהה בהרבה: 105dB @ 1watt/1meter אבל ה- MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
מגיע רק ל- 121dB SPL.
ב-Klipschorn נפיק בעצמה של 1W את אותה העצמה שידרש ברמקול רגיל 90dB/W/m SPL של כמעט 40W!
רמקול זה, עם מגבר של 200W יפיק את העצמה המקבילה של מגבר 5W עם ה-Klipschorn !
שזה מאוד מרתק, וזו הזדמנות להדגים עוד חישובים מדעיים, אם כי מאכזב שרק בשלמים, אבל באיזה עניין זה מהווה תגובה עניינית לפוסט שלי?
אז בעצם ה"תגובה העניינית" שלך מורכבת מ:
- צימעס שלם מטעות הקלדה פשוטה
- התייהרות קצת מביכה, כאילו רק אתה יודע מה זה dB, והפנייתי לוויקיפדייה
- חפירה מתחת לאדמה לחיפוש שגיאות, שאף אחת מהן אינה כוללת שגיאה שלי.
- השווצה בכל הזדמנות
- ובפוסט שבא לתקן, אתה עצמך שוגה בכמה מקומות (לא ספרתי עם שתי ספרות אחרי הנקודה), ולא סתם שגיאות הקלדה, אלא שגיאת מהותיות
אתה יודע, כשסתם מישהו שוגה, זה לא סיפור -- מתעלמים או מתקנים ועוברים הלאה.
המצב שונה לחלוטין כשמדובר במישהו שמתייהר כל הזמן, תוקע את עצמו בכל הזדמנות להשוויץ, יוצא ללמד את העם במשנה עתירת שגיאות (ברמה
הטכנית), לא מכיר באף אחת משגיאותיו, ועוד יוצא לתקן אחרים תוך השווצה ועשיית שגיאות נוספות במשך התהליך.
אין לי מושג באיזו צורה אחרים מקבלים את זה, אם מישהו בכלל נכנס לעניינים הטכניים האלה, אבל אותי ההתנהלות הזו מאוד
מאוד מקוממת, והיות והיא נמשכת זמן רב ללא שינוי, הגעתי כבר למקום של תיסכול וציניות.
אני מבין שאפשר לראות בתגובותי תגובות-יתר, ולכן רציתי לעדן את הניסוחים, כדי להקל עליך -- אני לא מאחל לך שום רע משום סוג -- אבל מצאת לנכון להשתמש גם בזה נגדי.
עמיר