שלום מיכאל!
כהרגלך, אתה חופר מתחת לאדמה למצוא שגיאות, לא מוצא את השגיאות החשובות, טועה בצורת החשיבה ומרוב הפרטים מאבד בכלל את מה שהטענה מנסה להגיד. לא השתנה כלום בעיקבות הזמן שניתן לך לעשות מדיטאצייה, לחשוב ואולי גם ללמוד משהו, כולל להפסיק להשוויץ כל הזמן באי-ההבנות שלך
.
ראשית, שגיאה הרבה יותר משמעותית מזו שניטפלת אליה -- החמצת את זה שכתוב 2000W ו-4000W בלי לומר אם זה RMS או peak או whatever. אם תסתכל ב-specs של מכשירים אחרים שלהם תראה שהם בד"כ כותבים דווקא את ה-peak ולפעמים נותנים הספק של מגבר סטריאו כסיכום של שני הערוצים.
שנית, אם החברה הזו כאלה רמאים בנתונים, אז למה שלא ירמו גם בזה שברכב אי אפשר להפיק מהם את ההספק הנתון? (לא טרחתי לחפור בחישובים שלך)
שלישית -- טעות בצורת החשיבה -- מההספק ב-4 אוהם אתה לא יכול להסיק את ההספק ב-8 אוהם. למשל
במה שאתה מוכר פה לחבר'ה כחצי הדרך לנירוואנה, ההספק ל-4 הוא 500 אבל ל-8 הוא 300.
רוב המגברים בשוק לא מכפילים הספק בחציית האימפדאנס, ומגברי מנורות לרוב נשארים באותו הספק.
רביעית, ידעתי את כל זה כבר כשהפניתי למגבר הזה, פשוט התייחסתי לראשון שמצאתי כ"אפשר לדבר על", אבל מרוב החפירות החמצת את הפואנטה, כהרגלך:
הפואנטה הייתה:
אפשר לקשקש כמה שרוצים על הספקי המגברים -- לא ההספק הוא מה שקובע את איכות הצליל המקבל
.
לסוג כזה של שגיאה / סתירה (או "סטירה" בניסוח שלך) / טעות קוראים typo -- טעות הקלדה.
כבר היית אמור לקלוט שאני יודע מה זה dB בלי לשלוח אותי ל-wikipedia, ואם נדרשה לכך ראייה, הרי שבמקום אחר כתבתי את המספר הנכון
.
קצת פתיטי, הניסיון לחפש שגיאות בכל פינה כשאתה עצמך טועה בכל חור ופינה אפשריים.
כבר מזמן חשבתי להעיר לך של זה שאתה מסתמך על מדי הספק מיכאניים (שייש להם זמן תגובה ארוך יחסית, המחוגים לא נעים במהירות אינסופית) כאילו זו מדידה שייש להיסתמך עליה... לא חשוב.
ה"שעות" התייחסו כמובן למצב שבו האותת בכניסה הוא כזה שבווליום ימינה עד הסוף (להלן "שעה 5") מקבלים את ההספק הנומינאלי של המגבר, וכפתור הווליום בנוי כך שבסיבוב שמאלה עד הסוף (להלן "שעה 7") מקבלים 100dB- מההספק הנ"ל
.
נו, יופי, מה רצית להוכיח בזה? חוץ מזה שהמגבר שאתה מוכר כאן כ-סוף הדרך לנירוואנה והמאקסימום האפשרי נראה לפי זה כהגברת-יתר כסיכון עצום לאוזניים?
וכמובן שאת השטות העיקרית במסקנה שלי מהפוסטים הקודמים (וכנראה גם של שאר המתייחסים לנושא) גם פיספסת -- חשבתי על זה אחרי ששלחתי את הפוסט אבל לא הייה לי כוח לתקן -- מידת העניין שלי בנושא היא די מוגבלת.
בעצם ההספק המינימאלי הנדרש ממגבר לצורך הנעת רמקולים הוא (כמעט) רק פונקצייה של (1) הנצילות של הרמקול ו-(2) רמת ה-SPL המאקסימאלית המבוקשת (3) מרחק הישיבה ו-(4) מידת הספיגה של הקירות (בחדר ללא הידהוד תידרש עוצמה גבוהה בהרבה מאשר בחדר "רגיל"). ההספק הנתון של הרמקול אינו מעניין לצורך חישוב הספק המגבר אלא כמיגבלה אפשרית לעוצמתו -- במקרה שהרמקול בשיא ההספק שלו לא יכול לספק את רמת ה-SPL הנתונה.
בקיצור, מיכאל, עזוב אותך מחפירה אחרי שגיאות אצל אחרים. תתחיל בלהבין את השגיאות שלך ואת עומקן ואז נדבר.
כל התהליך הזה די מייגע ומעייף. לי הספיק מזה כבר בעבר, ועכשיו חוזרים לאותו מצב?

עמיר