מחפש מגבר שידחוף כמו שצריך

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,820
נקודות
113
אגב,
האם מדובר בבחירה בין מגבר חלש מידי לבין מגבר חזק בטירוף?
מה לא מספק במגבר בהספק 200W RMS או 300W RMS לרמקול שמוגדר עד 125W RMS ? האם זה "תת-הספק"? רק 500W RMS יספקו ?

ארז
אבל יחי ההבדל הקטן,ההבדל הזה יכול לעשות את העומק ,לבין שטיחות ממוצעת שאנחנו כל כך מורגלים בה, תביא פעם הביתה מן הרקולס שכזה ותראה

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
אגב,
מה לא מספק במגבר בהספק 200W RMS או 300W RMS לרמקול שמוגדר עד 125W RMS ? האם זה "תת-הספק"? רק 500W RMS יספקו ?

ארז

שלום
שלא יהיה ספק, גם מגבר של 50W או פחות יפיק יופי של צליל מהרמקול. הרמקול נציל מאוד (97dB/W/m SPL) וקל לדחיפה. ברוב המקרים 10W יהיו מעל ומעבר למה שצריך לבית. אצלי היה מחובר פעם אודיו לאב 8000 והצליל נשמע נפלא.
אבל אם מישהו מחפש למקסם את ההגברה, התשובה נתונה ב-SPEC: 125W רציף, 500W שיא.
ובאיזה קטעים זה יבוא לידי ביטוי?
בקטע תופים סולו.
בקטע קלאסי כמו הכניסה של כל התזמורת בקטע הסיום של ה-1 של מהלר...
וכו'.
הרמקול בשילוב מגבר חזק (כמה מאות W) מיצרים אפקט מוחשי של שחזור תופים, ששום רמקול עם נצילות בינונית או נמוכה לא יצליחו לשחזר.
אין מגבר חזק מדי, מפני שמספר המגברים הקיימים בשוק הביתי, מעל 500W ל-8 אוהם, אפסי.
מבחינת נזק לרמקול (שכמה הביעו חשש לכך), יותר סיכוי לשרוף רמקול עם מגבר חלש (שמוגבר ייתר על המידה),
מאשר עם מגבר חזק. מסתבר שבמציאות קטעי הפרץ של עצמה קצרים בעוד שההספק הממוצע קטן ממנו בהרבה.
קליפש בד"כ מציינים יחס של 1:4 (כמו במקרה הזה) או 1:5 בדגמים אחרים: 100W או 125W רציף, 500W שיא.
בבדיקות של S&V בתקופה מסויימת, בדקו יכולות של רמקולים לספוג הספק בפרקי זמן קצרים (10mS) והיגיעו
להספקים מפלצתיים בני 4 ספרות.
כך שאין לדאוג במקרה של קליפש מ-500W. מה גם שהנושא נבדק בהתכתבות עם מהנדסי החברה, שכתבו במפורש
שאין שום בעיה. אם כי הם התפלאו על הרגלי ההאזנה שלי (הם אמרו משהו כמו: זה לא קצת חזק?).
בעוד מגבר כמו שהומלץ, יעשה טוב לצליל בהספקים הנדרשים בד"כ (פחות מ-20W).

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,972
נקודות
113
נראה לי שכמו בהרבה מאוד נושאים באודיו, גם בעניין הספק ההגברה יש אסכולות :)

כשההספק נמוך מדי, במגבר טראנזיסטורי, הגברה מעבר להספק גורמת לחיתוך הגלים ביציאה, מה שגורם להם להידמות לגלים מרובעים. גלים כאלה מכילים מעצם טבעם הרבה מאוד צלילם גבוהים, ו-פוק, הטוויטרים עפים מהר מאוד.

כשההספק גבה מדי, האמפליטודה של הגלים גדולה כד כי כך שהיא גורמת לרמקולים "לצאת" או "להיכנס" מעבר ליכולתם ו-בום! הם נקרעים, וייתכנו גם מצבים שבהם החוטים שבהם נשרפים. לרוב הנזק הוא בוופרים ובמיד, בתלות במוסיקה המושמעת.

בכל מקרה, הן לגבי הגברה חלשה מדי והן חזקה מדי:

• אם האות בכניסה (המוסיקה המושמעת) הוא חלש מאוד, לא ייגרם נזק
  • אם עבור אות חזק מעלים את הווליום יותר מדי, ייגרם נזק לרמקולים
ההבדל בין מגבר של 100W לכזה של 800W, למשל, הוא 9dB. כיוון שההשפעה של כפתור ה-ווליום היא לוגאריתמית, ולרוב היא בין כ- 100dB- ל-0dB, כלומר 9 ה-dB האלה באים לידי ביטוי לקראת הקצה של הסקאלה (אחרי "שעה 3" בווליום "רגיל").

כלומר, אם למישהו יש מגבר של 100W ועוצמה של "שעה 12" היא מחרישת אוזניים עבור מוסיקה נתונה, זה לא שכשהוא יחבר מגבר של 800W הוא יקבל את אותה עוצמה ב"שעה 8", אלא בסביבת "שעה 11+"..

שימו לב שההבדל בין 10W ל-80W שקול להבדל בין 500W ל-4000W (!) -- בשני המקרים מדובר ב-3dB, למרות שההפרשים הם 70W לעומת 3500W!

הסמקנה שלי -- עדיף שהמגבר יהייה חזק יותר מהגדרת ההספק של הרמקולים, ולא לגמרי חשוב אם במעט או פי כמה וכמה, מאשר חלש מדי, אפילו ביחסית מעט.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,972
נקודות
113
אגב,

ארז
מבחינת הספק ו"דחיפה", זה יספיק בהחלט. מכאן והלאה זה תלוי בעיקר במידת הגאוניות של המתכנן ובהמשך גם באיכות החלקים והבנייה.

כנראה שלבנות "סתם" מפלצות עתירות הספק דורש פחות גאוניות מאשר לתת איכות טובה בהספק שאינו מפלצתי.

אפשר לדבר גם על 2000W ב-$390, וזה סתם הראשון שמצאתי, בטח יש עם הספק גבוה יותר במחיר נמוך יותר, ולא רק למכוניות. אז מה?

זה לא אומר שאי אפשר לתת גם איכות וגם הספק, אבל ההספק לכשעצמו ממש אינו נותן את התמונה במלואה, אפילו כשמוסיפים לו frequency response עם deviation נמוך ואחוז עיוותים נמוך. לרוב לבס-בלבד זה יכל להיות מספיק, אבל ל-full range?

מה קרה לכם עם ההספקים, בעצם?

עמיר

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום עמיר - (2 הפוסטים האחרונים)
לגבי המגבר שמצאת ב-390$ שנותן 2,000W: זה ב-4 אוהם (רכב). ב-8 אוהם זה רק 1000W.
אבל גם שם, אני מסופק באיזה אופן (נקיון) ההספק מסופק, ואם בכלל. 2X2,000W = 4KW. מתח ברכב =14.4V
זה מחיב ספק DC-DC שהנצילות שלו כ-80% (ההספק הנצרך מהמצבר יהיה 4KW/0.8=5KW, לחלק ל-14.4 = 347.22A
לא כל סביר...!
יש מגברים חזקים זולים לתחום המקצועי, כמו בהרינגר, אבל חלקם רועש (מאוורר) וחלקם לא נשמע טוב מסיבות אחרות.

המשפט שלך: "שימו לב שההבדל בין 10W ל-80W שקול להבדל בין 500W ל-4000W (!) -- בשני המקרים מדובר ב-3dB, למרות שההפרשים הם 70W לעומת 3500W!" פשוט לא נכון!
3dB הם 1/2 ההספק, מפני שהנוסחה אומרת:
שההבדל בדציבלים = ללוגריטם העשרוני (לא הטבעי) של היחס בין הספק A להספק B , כפול 10. ראה: http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
היחס בים 10W ל-80W הוא פי 8 וזה 9.03dB (כמובן שאם X2=3dB , אז 8=3^2 או 3dB x 3 = 9dB.
היחס בין 4,000W ל-500W הוא גם 8, או 9dB.
ואתה בעצם סוטר את דבריך מכמה שורות קודם בו אתה אומר שמגבר 100W חזק ממגבר 800W ב-9dB
אז פעם יחס של 1:8 הוא 9dB ופעם רק 3dB?

הדוגמאות שלך על מצב הכפתור (ווסת) עצמה הן גם שגויות. מצב הכפתור אינו מעיד על ההספק במוצא, והיחסים בין מצב
A (שעה 12) ומצב B (שעה 11 או 8) יכולים לנבוע מ-GAIN, עצמת האות בכניסה, או עכבת העומס.
הדבר היחיד שמנתר (MONITORS) הספק הם מדי הספק במגבר: 011.jpg

הנצילות של הדגם המדובר (RF-62) ורמקול עם נצילות בינונית של 90dB/W/m SPL, שהם 7dB, שווים ליחס של כ-X5.
או ההבדל בין מגבר של 100W למגבר של 500W...
כלומר שרמקול עם נצילות של 90dB/W/m SPL ומגבר של 500W ישמע חזק כמו רמקול עם נצילות של 97dB/W/m SPL
ומגבר של 100W.

שים לב שבדגם המתואר, החברה מציינת את ההספק המירבי אך לא את ה-MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
(למרות שאפר לחשב: אם הוא 97dB/W/m SPL, בהספק של 500W, זה עוד 27dB ל-97dB שווה ל-124dB SPL).
לדגם המוכר Klipschorn : http://www.klipsch.com/klipschorn-floorstanding-speaker
הנצילות גבוהה בהרבה: 105dB @ 1watt/1meter אבל ה- MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
מגיע רק ל- 121dB SPL.
ב-Klipschorn נפיק בעצמה של 1W את אותה העצמה שידרש ברמקול רגיל 90dB/W/m SPL של כמעט 40W!
רמקול זה, עם מגבר של 200W יפיק את העצמה המקבילה של מגבר 5W עם ה-Klipschorn !

1047459996
ep
1047459996
ep
1047459996
ep
1047459996
ep
1047459996
ep

תמונות מצורפות

• 011.jpg
    011.jpg
    KB 147.2 · צפיות: 589

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,972
נקודות
113
שלום מיכאל!

כהרגלך, אתה חופר מתחת לאדמה למצוא שגיאות, לא מוצא את השגיאות החשובות, טועה בצורת החשיבה ומרוב הפרטים מאבד בכלל את מה שהטענה מנסה להגיד. לא השתנה כלום בעיקבות הזמן שניתן לך לעשות מדיטאצייה, לחשוב ואולי גם ללמוד משהו, כולל להפסיק להשוויץ כל הזמן באי-ההבנות שלך
.
שלום עמיר - (2 הפוסטים האחרונים)
לגבי המגבר שמצאת ב-390$ שנותן 2,000W: זה ב-4 אוהם (רכב). ב-8 אוהם זה רק 1000W.
אבל גם שם, אני מסופק באיזה אופן (נקיון) ההספק מסופק, ואם בכלל. 2X2,000W = 4KW. מתח ברכב =14.4V
זה מחיב ספק DC-DC שהנצילות שלו כ-80% (ההספק הנצרך מהמצבר יהיה 4KW/0.8=5KW, לחלק ל-14.4 = 347.22A
לא כל סביר...!
יש מגברים חזקים זולים לתחום המקצועי, כמו בהרינגר, אבל חלקם רועש (מאוורר) וחלקם לא נשמע טוב מסיבות אחרות.
ראשית, שגיאה הרבה יותר משמעותית מזו שניטפלת אליה -- החמצת את זה שכתוב 2000W ו-4000W בלי לומר אם זה RMS או peak או whatever. אם תסתכל ב-specs של מכשירים אחרים שלהם תראה שהם בד"כ כותבים דווקא את ה-peak ולפעמים נותנים הספק של מגבר סטריאו כסיכום של שני הערוצים.

שנית, אם החברה הזו כאלה רמאים בנתונים, אז למה שלא ירמו גם בזה שברכב אי אפשר להפיק מהם את ההספק הנתון? (לא טרחתי לחפור בחישובים שלך)

שלישית -- טעות בצורת החשיבה -- מההספק ב-4 אוהם אתה לא יכול להסיק את ההספק ב-8 אוהם. למשל במה שאתה מוכר פה לחבר'ה כחצי הדרך לנירוואנה, ההספק ל-4 הוא 500 אבל ל-8 הוא 300.
רוב המגברים בשוק לא מכפילים הספק בחציית האימפדאנס, ומגברי מנורות לרוב נשארים באותו הספק.

רביעית, ידעתי את כל זה כבר כשהפניתי למגבר הזה, פשוט התייחסתי לראשון שמצאתי כ"אפשר לדבר על", אבל מרוב החפירות החמצת את הפואנטה, כהרגלך:

הפואנטה הייתה: אפשר לקשקש כמה שרוצים על הספקי המגברים -- לא ההספק הוא מה שקובע את איכות הצליל המקבל
.
המשפט שלך: "שימו לב שההבדל בין 10W ל-80W שקול להבדל בין 500W ל-4000W (!) -- בשני המקרים מדובר ב-3dB, למרות שההפרשים הם 70W לעומת 3500W!" פשוט לא נכון!
3dB הם 1/2 ההספק, מפני שהנוסחה אומרת:
שההבדל בדציבלים = ללוגריטם העשרוני (לא הטבעי) של היחס בין הספק A להספק B , כפול 10. ראה: http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
היחס בים 10W ל-80W הוא פי 8 וזה 9.03dB (כמובן שאם X2=3dB , אז 8=3^2 או 3dB x 3 = 9dB.
היחס בין 4,000W ל-500W הוא גם 8, או 9dB.
ואתה בעצם סוטר את דבריך מכמה שורות קודם בו אתה אומר שמגבר 100W חזק ממגבר 800W ב-9dB
אז פעם יחס של 1:8 הוא 9dB ופעם רק 3dB?
ep
1047459996
ep
1047459996
ep
1047459996
ep
לסוג כזה של שגיאה / סתירה (או "סטירה" בניסוח שלך) / טעות קוראים typo -- טעות הקלדה.
כבר היית אמור לקלוט שאני יודע מה זה dB בלי לשלוח אותי ל-wikipedia, ואם נדרשה לכך ראייה, הרי שבמקום אחר כתבתי את המספר הנכון
.
הדוגמאות שלך על מצב הכפתור (ווסת) עצמה הן גם שגויות. מצב הכפתור אינו מעיד על ההספק במוצא, והיחסים בין מצב
A (שעה 12) ומצב B (שעה 11 או 8) יכולים לנבוע מ-GAIN, עצמת האות בכניסה, או עכבת העומס.
הדבר היחיד שמנתר (MONITORS) הספק הם מדי הספק במגבר: צפה בקובץ המצורף 9601
קצת פתיטי, הניסיון לחפש שגיאות בכל פינה כשאתה עצמך טועה בכל חור ופינה אפשריים.

כבר מזמן חשבתי להעיר לך של זה שאתה מסתמך על מדי הספק מיכאניים (שייש להם זמן תגובה ארוך יחסית, המחוגים לא נעים במהירות אינסופית) כאילו זו מדידה שייש להיסתמך עליה... לא חשוב.

ה"שעות" התייחסו כמובן למצב שבו האותת בכניסה הוא כזה שבווליום ימינה עד הסוף (להלן "שעה 5") מקבלים את ההספק הנומינאלי של המגבר, וכפתור הווליום בנוי כך שבסיבוב שמאלה עד הסוף (להלן "שעה 7") מקבלים 100dB- מההספק הנ"ל
.
הנצילות של הדגם המדובר (RF-62) ורמקול עם נצילות בינונית של 90dB/W/m SPL, שהם 7dB, שווים ליחס של כ-X5.
או ההבדל בין מגבר של 100W למגבר של 500W...
כלומר שרמקול עם נצילות של 90dB/W/m SPL ומגבר של 500W ישמע חזק כמו רמקול עם נצילות של 97dB/W/m SPL
ומגבר של 100W.

שים לב שבדגם המתואר, החברה מציינת את ההספק המירבי אך לא את ה-MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
(למרות שאפר לחשב: אם הוא 97dB/W/m SPL, בהספק של 500W, זה עוד 27dB ל-97dB שווה ל-124dB SPL).
לדגם המוכר Klipschorn : http://www.klipsch.com/klipschorn-floorstanding-speaker
הנצילות גבוהה בהרבה: 105dB @ 1watt/1meter אבל ה- MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT
מגיע רק ל- 121dB SPL.
ב-Klipschorn נפיק בעצמה של 1W את אותה העצמה שידרש ברמקול רגיל 90dB/W/m SPL של כמעט 40W!
רמקול זה, עם מגבר של 200W יפיק את העצמה המקבילה של מגבר 5W עם ה-Klipschorn !
נו, יופי, מה רצית להוכיח בזה? חוץ מזה שהמגבר שאתה מוכר כאן כ-סוף הדרך לנירוואנה והמאקסימום האפשרי נראה לפי זה כהגברת-יתר כסיכון עצום לאוזניים?

וכמובן שאת השטות העיקרית במסקנה שלי מהפוסטים הקודמים (וכנראה גם של שאר המתייחסים לנושא) גם פיספסת -- חשבתי על זה אחרי ששלחתי את הפוסט אבל לא הייה לי כוח לתקן -- מידת העניין שלי בנושא היא די מוגבלת.

בעצם ההספק המינימאלי הנדרש ממגבר לצורך הנעת רמקולים הוא (כמעט) רק פונקצייה של (1) הנצילות של הרמקול ו-(2) רמת ה-SPL המאקסימאלית המבוקשת (3) מרחק הישיבה ו-(4) מידת הספיגה של הקירות (בחדר ללא הידהוד תידרש עוצמה גבוהה בהרבה מאשר בחדר "רגיל"). ההספק הנתון של הרמקול אינו מעניין לצורך חישוב הספק המגבר אלא כמיגבלה אפשרית לעוצמתו -- במקרה שהרמקול בשיא ההספק שלו לא יכול לספק את רמת ה-SPL הנתונה.

בקיצור, מיכאל, עזוב אותך מחפירה אחרי שגיאות אצל אחרים. תתחיל בלהבין את השגיאות שלך ואת עומקן ואז נדבר.

כל התהליך הזה די מייגע ומעייף. לי הספיק מזה כבר בעבר, ועכשיו חוזרים לאותו מצב? :(
עמיר

נערך לאחרונה ב:

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום מיכאל!

כהרגלך, אתה חופר מתחת לאדמה למצוא שגיאות, לא מוצא את השגיאות החשובות, טועה בצורת החשיבה ומרוב הפרטים מאבד בכלל את מה שהטענה מנסה להגיד. לא השתנה כלום בעיקבות הזמן שניתן לך לעשות מדיטאצייה, לחשוב ואולי גם ללמוד משהו, כולל להפסיק להשוויץ כל הזמן באי-ההבנות שלך
.

ראשית, שגיאה הרבה יותר משמעותית מזו שניטפלת אליה -- החמצת את זה שכתוב 2000W ו-4000W בלי לומר אם זה RMS או peak או whatever. אם תסתכל ב-specs של מכשירים אחרים שלהם תראה שהם בד"כ כותבים דווקא את ה-peak ולפעמים נותנים הספק של מגבר סטריאו כסיכום של שני הערוצים.

שנית, אם החברה הזו כאלה רמאים בנתונים, אז למה שלא ירמו גם בזה שברכב אי אפשר להפיק מהם את ההספק הנתון? (לא טרחתי לחפור בחישובים שלך)

שלישית -- טעות בצורת החשיבה -- מההספק ב-4 אוהם אתה לא יכול להסיק את ההספק ב-8 אוהם. למשל במה שאתה מוכר פה לחבר'ה כחצי הדרך לנירוואנה, ההספק ל-4 הוא 500 אבל ל-8 הוא 300.
רוב המגברים בשוק לא מכפילים הספק בחציית האימפדאנס, ומגברי מנורות לרוב נשארים באותו הספק.

רביעית, ידעתי את כל זה כבר כשהפניתי למגבר הזה, פשוט התייחסתי לראשון שמצאתי כ"אפשר לדבר על", אבל מרוב החפירות החמצת את הפואנטה, כהרגלך:

הפואנטה הייתה: אפשר לקשקש כמה שרוצים על הספקי המגברים -- לא ההספק הוא מה שקובע את איכות הצליל המקבל
.

לסוג כזה של שגיאה / סתירה (או "סטירה" בניסוח שלך) / טעות קוראים typo -- טעות הקלדה.
כבר היית אמור לקלוט שאני יודע מה זה dB בלי לשלוח אותי ל-wikipedia, ואם נדרשה לכך ראייה, הרי שבמקום אחר כתבתי את המספר הנכון
.

קצת פתיטי, הניסיון לחפש שגיאות בכל פינה כשאתה עצמך טועה בכל חור ופינה אפשריים.

כבר מזמן חשבתי להעיר לך של זה שאתה מסתמך על מדי הספק מיכאניים (שייש להם זמן תגובה ארוך יחסית, המחוגים לא נעים במהירות אינסופית) כאילו זו מדידה שייש להיסתמך עליה... לא חשוב.

ה"שעות" התייחסו כמובן למצב שבו האותת בכניסה הוא כזה שבווליום ימינה עד הסוף (להלן "שעה 5") מקבלים את ההספק הנומינאלי של המגבר, וכפתור הווליום בנוי כך שבסיבוב שמאלה עד הסוף (להלן "שעה 7") מקבלים 100dB- מההספק הנ"ל
.

נו, יופי, מה רצית להוכיח בזה? חוץ מזה שהמגבר שאתה מוכר כאן כ-סוף הדרך לנירוואנה והמאקסימום האפשרי נראה לפי זה כהגברת-יתר כסיכון עצום לאוזניים?

וכמובן שאת השטות העיקרית במסקנה שלי מהפוסטים הקודמים (וכנראה גם של שאר המתייחסים לנושא) גם פיספסת -- חשבתי על זה אחרי ששלחתי את הפוסט אבל לא הייה לי כוח לתקן -- מידת העניין שלי בנושא היא די מוגבלת.

בעצם ההספק המינימאלי הנדרש ממגבר לצורך הנעת רמקולים הוא (כמעט) רק פונקצייה של (1) הנצילות של הרמקול ו-(2) רמת ה-SPL המאקסימאלית המבוקשת (3) מרחק הישיבה ו-(4) מידת הספיגה של הקירות (בחדר ללא הידהוד תידרש עוצמה גבוהה בהרבה מאשר בחדר "רגיל"). ההספק הנתון של הרמקול אינו מעניין לצורך חישוב הספק המגבר אלא כמיגבלה אפשרית לעוצמתו -- במקרה שהרמקול בשיא ההספק שלו לא יכול לספק את רמת ה-SPL הנתונה.

בקיצור, מיכאל, עזוב אותך מחפירה אחרי שגיאות אצל אחרים. תתחיל בלהבין את השגיאות שלך ואת עומקן ואז נדבר.

כל התהליך הזה די מייגע ומעייף. לי הספיק מזה כבר בעבר, ועכשיו חוזרים לאותו מצב? :(
עמיר

שלום עמיר
לא השתנה דבר. שלום ולא להתראות...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,972
נקודות
113
שלום עמיר
לא השתנה דבר. שלום ולא להתראות...
אני בעד :)

אור

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכל מי שהגיב, מאוד עזר לי :)

חשבתי על RB1070 ROTEL , מה אתם אומרים ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,972
נקודות
113

נקודת פתיחה טובה היא שהנתונחם הטכניים טובים, אם כי לא מלאים -- חסר למשל ההספק ל-4 אוהם -- אבל גם חסר בנתוני הרמקולים עד כמה הם יורדים מתחת ל-8 אוהם :)

לא שמעתי אותם, ובוודאי לא עם הרמקולים האלה ו/או בחדר שלך, כך שאין לי מה לתרום מעבר להצעה שתשמע אותם בעצמך בחדר שלך, עדיף עם מגבר מתצווגה, שעבר break-in.

שאלה אם אתה שוקל גם יד-שנייה, שאז יש סיכוי שתוכל בתקציב דומה לקבל מגבר שיישמע לך טוב יותר מזה.

תיהנה!
עמיר

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום אור,

מה התקציב?
מה גודל החדר?
כמה חזק אתה אוהב להאזין?
איזה מוזיקה אתה אוהב לשמוע?

תומר

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18

שלום
היה לי את ה-970 Mk-II (ששימש רוב חייו כמגבר ל-C בחיבור גשר http://www.hifidatabase.com/Detailed/Rotel_RB-970BX_MKII_31.php), אך כאשר המגבר הראשי היה בתיקון, חיברתי אותו.
זה נשמע הכי פחות טוב מכל מגבר שחובר לקליפשים שלי Forte-II.
ממליץ לך בחום לשמוע את הצמד לפני שתרכוש, ובמיוחד להשוות לעוד מגבר...
לסדרה הזו של ROTEL יש DF מטורף (טוב) אבל הוא מזוייף, ע"י משוב. גם יש לו אפס תחום דינאמי עודף.
http://www.rotel.com/content/leaflets/rb1070_infosheet_lr.pdf
לדעתי יש טעות בחיבור גשר (MONO) שמפיק את אותו ההספק (130W) כמו בדו ערוצי.
כמו שכתבתי ה-DF = 500, מספר מדהים למגבר בליגה הזו.
שלי כפי שהקישור מראה, הראה נתונים נפלאים על הנייר, אך בשילוב עם הרמקול (לעומת ה-CARVER TFM-35X)
היה אכזבה גדולה...
הנה מגבר ב-1,200 ש"ח שיעשו טוב לקליפש שלך:
http://www.hifimusic.co.il/מגבר-כוח-איכותי-NOVA-דגם:-EARTHQUAKE-PA-600-הורדת-מחיר-t8742.html

נערך לאחרונה ב:

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18

שלום
היה לי את ה-970 Mk-II (ששימש רוב חייו כמגבר ל-C בחיבור גשר http://www.hifidatabase.com/Detailed/Rotel_RB-970BX_MKII_31.php), אך כאשר המגבר הראשי היה בתיקון, חיברתי אותו.
לסדרה הזו של ROTEL יש DF מטורף (טוב) אבל הוא מזוייף, ע"י משוב. גם יש לו אפס תחום דינאמי עודף.
שלי כפי שהקישור מראה, הראה נתונים נפלאים על הנייר, אך בשילוב עם הרמקול (לעומת ה-CARVER TFM-35X)
היה אכזבה גדולה...
http://www.hifimusic.co.il/מגבר-כוח-איכותי-NOVA-דגם%3A-EARTHQUAKE-PA-600-הורדת-מחיר-t8742.html

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום
היה אכזבה גדולה...
http://www.hifimusic.co.il/מגבר-כוח-איכותי-NOVA-דגם%3A-EARTHQUAKE-PA-600-הורדת-מחיר-t8742.html

שלום
היה אכזבה גדולה...
http://www.hifimusic.co.il/מגבר-כוח-איכותי-NOVA-דגם:-EARTHQUAKE-PA-600-הורדת-מחיר-t8742.html

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
מישום מה ההודעות שלי לא נראות באתר!

שלום
היה אכזבה גדולה...

נערך לאחרונה ב:

אור

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
נקודת פתיחה טובה היא שהנתונחם הטכניים טובים, אם כי לא מלאים -- חסר למשל ההספק ל-4 אוהם -- אבל גם חסר בנתוני הרמקולים עד כמה הם יורדים מתחת ל-8 אוהם :)

לא שמעתי אותם, ובוודאי לא עם הרמקולים האלה ו/או בחדר שלך, כך שאין לי מה לתרום מעבר להצעה שתשמע אותם בעצמך בחדר שלך, עדיף עם מגבר מתצווגה, שעבר break-in.

שאלה אם אתה שוקל גם יד-שנייה, שאז יש סיכוי שתוכל בתקציב דומה לקבל מגבר שיישמע לך טוב יותר מזה.

תיהנה!
עמיר

אני חושש לקנות יד שנייה בסכומים כאלה , אין אחריות ואין כלום אחר כך , מה גם שאני לא יודע איפה יש חנויות יד שניה
כל כך .

אור

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום אור,

מה התקציב?
מה גודל החדר?
כמה חזק אתה אוהב להאזין?
איזה מוזיקה אתה אוהב לשמוע?

תומר

התקציב : 7100 ש''ח טופ !
גודל החדר : 14 מטר מרובע
כמה חזק אני אוהב להאזין ? אני לא אוהב רעש , אוהב שהכל במקום ובהרמוניה כמה שאפשר.
מוזיקה ? בעיקר ג'אז , אסיד ג'אז , פ'אנק , דיפ האוס , דראם אנ בייס , דאב , האבי מטאל ורוק כבד , וזה הבעיקר כי אני שומע עוד מלא סגנונות לא מעט , אבל זה תחום ההתעסקות בעיקר .

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
התקציב : 7100 ש''ח טופ !
גודל החדר : 14 מטר מרובע
כמה חזק אני אוהב להאזין ? אני לא אוהב רעש , אוהב שהכל במקום ובהרמוניה כמה שאפשר.
מוזיקה ? בעיקר ג'אז , אסיד ג'אז , פ'אנק , דיפ האוס , דראם אנ בייס , דאב , האבי מטאל ורוק כבד , וזה הבעיקר כי אני שומע עוד מלא סגנונות לא מעט , אבל זה תחום ההתעסקות בעיקר .

שלום
היה אכזבה גדולה...

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,820
נקודות
113
למה לא עולה ההןדעה

שלום
היה אכזבה גדולה...
הנה ההודעה שלך!

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,820
נקודות
113
מה קרה לאתר?

למה אי אפשר לשלוח הודעה?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור