מחפש מגבר שידחוף כמו שצריך

אור

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מחפש מגבר שידחןף כמו שצריך זוג רצפתי Klipsch RF62 , ההספק המקסימלי
שלהם הוא 125 וואט ואני רוצה להוציא את המקסימום מהם , יש המלצות ?:)

falou

אוהב את התחום
מעורבות
27
נקודות
28
לרמקולים עכבה נומינלית מאוד נוחה והם מאוד נצילים. מספיק מגבר מאוד צנוע, מבחינת הספק, כדי להוציא מהם את המקסימום.

panter

חבר משקיען
מעורבות
39
נקודות
48
לרמקולים עכבה נומינלית מאוד נוחה והם מאוד נצילים. מספיק מגבר מאוד צנוע, מבחינת הספק, כדי להוציא מהם את המקסימום.
יש לך נסיון עם הרמקול הזה ועם מגבר צנוע שחובר אליו והוציא ממנו את המקסימום?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,989
נקודות
113
רק זהירות, בבקשה: עם מגבר (טרנזיסטורי) חלש מדי אפשר לשרוף רמקולים (טוויטרים) הרבה יותר ביעילות מאשר מגבר חזק מדי.

חוצמזה -- לוגיקה בשבל שניצל :) -- ברור שאם קיים בעולם מגבר X שנשמע טוב יותר עם הרמקולים הנתונים מאשר מגבר Y, אז Y לא מוציא מהרמקולים את המאקסימום.

את המאקסימום תוכל להוציא מהרמקולים רק עם המגבר שהוא (לטעמך) הטוב ביותר בעולם עבורם, שזה כנראה לא משהו צנוע.

אבל עם משהו צנוע תוכל כנראה להוציא תוצאה שתהייה, לטעמך, קבילה עד מצויינת.

עמיר

אור

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כשרשום במפרט טכני power output 100 watts , הכוונה היא 100 וואט לכל רמקול או 50 וואט לכל רמקול ? כי בחלק גדול מהמפרטים שאני בודק לא רשום ליד per channel

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום
לך על כל הקופה. הרמקול מוגדר: http://mediacdn.shopatron.com/media/mfg/3579/media_document/live_1/RF62.pdf?1288063954
כ-POWER HANDLING: 125W RMS / 500W Peak

לי יש את ה-Forte-II ואני משתמש במגבר 250W RMS שמגיע ל-445 ב=PEAK. הנושא הוברר עם היצרן ואין בעיה!
חפש לך מגבר חזק בתקציב, אולי יד 2...אם אתה רוצה ללכת עד הסוף, קח את זה:
http://emotiva.com/xpa1.shtm יותר נכון 2 כאילו. גם זה יעשה את העבודה: http://emotiva.com/xpa2.shtm
הדבר הבא להוציא מהרמקול את המיטב הוא להוסיף סאב. בין 38HZ ל-20HZ יש הרבה אינפורמציה שאתה מחסיר. חשוב שלסאב
יהיה SPL גבוהה. אני בחרתי ב-http://www.klipsch.com/sub-12-subwoofer
בעיקר בשל 2 נתונים:
FREQUENCY RESPONSE: 24-120Hz +/-3dB
MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT: 117dB @ 30Hz 1/8 space, 1m

לשאלתך, מלבד מגברי מנורות פלצניים או יצרנים נוכלים, ההספק תמיד נתון לערוץ, ולא לחיבור של 2 ערוצים, מלבד במגברי MONOBLOCK. לפחות בנושא נתון ההספק יש כללים ברורים.
1047459996
ep
1047459996
ep

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מיכאל מה זה החברה הזו ?
מגבר כח 500W RMS ב1000$ ? נשמע כמו גרוטאה דלוקס.

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
מיכאל מה זה החברה הזו ?
מגבר כח 500W RMS ב1000$ ? נשמע כמו גרוטאה דלוקס.

שלום
חבר שלי לקח את הגרוטאה של ה-2 ערוצים, ולקח לבדיקה אצל חבר עם קלאסה שעולה פי 5!
בערב נגמר בזה שהבחור עם הקלאסה חיפש לו קונה והזמין את האמוטיבה.
לא לזלזל.
הם מוכרים רק ברשת, מותאם ל-110V/220V ושווה כל שקל. סביב יולי (יום העצמאות האמריקאי) וראש השנה בדצמבר,
המחיר צונח ב-10-15% וההובלה בתוך ארה"ב בחינם.
אם אתה חייב להוציא יותר, אז לך על משהו יקר. אני מבין שיחסית לכבל חשמל יד 2 שנמכר ב-2,000$ המגבר מציאה!
תבדוק את ה-DAC שלהם שזכה להכלל ברשימת ה-DAC של סטריאופייל וומה המחיר! ומה הוא נותן...
שוב, אם אתה מחפש דווקא משהו יקר, תמיד ימצא מישהו שימכור לך את מבוקשך.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מיכאל,
אתה מציע לו הגברה 500W RMS עבור רמקול שמוגדר 125W RMS .
זה עלול להוות סיכון,לפחות לפי חישוב שמנחם הסביר, שלפיו LOG של יחס ההגברה *10 צריך שיהיה בין מינוס 3DB לפלוס DB3 .
במקרה הזה, LOG של 6 = 0.6 וההכפלה ב 10 נותנת 6DB .

גם אם מדובר בסוג של "כלל אצבע" לא מדעי ולא מדויק, מה הטעם לחבר רמקול קל להנעה כמו זה להגברה כזאת חזקה?

ארז

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
בלי זלזול, אבל אולי החבר שלך פשוט לא יודע לעשות הבדל?
דבר שני , יכול להיות שהרמקול שלו לא יודע להראות את ההבדל?
ויכול להיות שקלאסה לא יותר טוב ?אבל זה בדיוק מוצר אחד. על זה עשית תורה?
אלהים יעזור.

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום
החבר שלי הלך לביתו של מישהו שהוא מכיר מהעבודה.
ההוא בעל הקלאסה ניתק את הקלאסה וחיבר את האמוטיבה. אותם רמקולים, אותו קדם ומקור, אותו חדר, אותם כבלים.
על מה אתה מדבר. יצרת תיאוריה שלמה מול מקרה אמיתי שהיה.
המגבר טוב, ולא יקר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מיכאל אתה קורא מה שאני כותב ואתה כותב?
אם לא , אני לא מתכוון לבזבז עוד ג'אול אחד של אנרגיה בשביל להתדיין איתך בשום מקום על גבי הפורום.

בהצלחה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,989
נקודות
113
שלום
לך על כל הקופה. הרמקול מוגדר: http://mediacdn.shopatron.com/media/mfg/3579/media_document/live_1/RF62.pdf?1288063954
כ-POWER HANDLING: 125W RMS / 500W Peak

לי יש את ה-Forte-II ואני משתמש במגבר 250W RMS שמגיע ל-445 ב=PEAK. הנושא הוברר עם היצרן ואין בעיה!
חפש לך מגבר חזק בתקציב, אולי יד 2...אם אתה רוצה ללכת עד הסוף, קח את זה:
http://emotiva.com/xpa1.shtm יותר נכון 2 כאילו. גם זה יעשה את העבודה: http://emotiva.com/xpa2.shtm
הדבר הבא להוציא מהרמקול את המיטב הוא להוסיף סאב. בין 38HZ ל-20HZ יש הרבה אינפורמציה שאתה מחסיר. חשוב שלסאב
יהיה SPL גבוהה. אני בחרתי ב-http://www.klipsch.com/sub-12-subwoofer
בעיקר בשל 2 נתונים:
FREQUENCY RESPONSE: 24-120Hz +/-3dB
MAXIMUM ACOUSTIC OUTPUT: 117dB @ 30Hz 1/8 space, 1m

לשאלתך, מלבד מגברי מנורות פלצניים או יצרנים נוכלים, ההספק תמיד נתון לערוץ, ולא לחיבור של 2 ערוצים, מלבד במגברי MONOBLOCK. לפחות בנושא נתון ההספק יש כללים ברורים.
1047459996
ep
1047459996
ep
מיכאל,
זה עלול להוות סיכון,לפחות לפי חישוב שמנחם הסביר, שלפיו LOG של יחס ההגברה *10 צריך שיהיה בין מינוס 3DB לפלוס DB3 .

גם אם מדובר בסוג של "כלל אצבע" לא מדעי ולא מדויק, מה הטעם לחבר רמקול קל להנעה כמו זה להגברה כזאת חזקה?

ארז
לא נראה שייש כאן סיכון אמיתי -- סביר שהווליום יכאב לאוזן לפני שהוא יכאב לרמקול -- לא ינגנו במקסימום עצמה או בכלל קרוב לזה. כאמור, הרבה יותר מסוכן מגבר חלש מדי.

ממילא לא ה"דחיפה" ו/או ההספק ו/או כל נתון טכני אחר מבין ה-specs הרגילים קובעים ו/או מנבאים את איכות הצליל.

אני לא מכיר את ה-Emotiva -- אני מבין שהחבר בדק, אבל אי אפשר לדעת מה יכולות ההבחנה שלו, טעמו ו/או הציוד שלו, כך שאני מקווה שייסלח לי החטא/פשע של פיקפוק קטנטן וזעיר בעדיפות על Classe.

לגבי סטריאופייל -- גם אפריורית לא רלוואנטי -- מדובר במכשיר אחר לגמרי בטכנולוגיות לא קשורות -- וגם נחמד -- אבל כבר מזמן לא בטוח כמה זה מדד לאיכות או לתקציב "פירסום".

בהינתן שהרמקול יורד עד 38Hz ב-3dB-, ונקודת ה-6dB- נמוכה עוד יותר, כנראה שלא תפסיד הרבה אינפורמאצייה משמעותית לי סאב, אם בכלל -- אין הרבה מוסיקה בתחומים האלה. ראה כאן. כך שסאב לאו דווקא נחוץ. בחלק מהמקרים סאב יכול לעזור, ובהרבה מקרים לקלקל,מה גם שלא כל כך פשוט לאזן סאב כך שיישתלב היטב עם הרמקולים. אז גם כאן -- לא לרוץ לקנות סאב.

בכל מקרה, להניח שכשהטבח מעיד על עיסתו ועל בחירותיו אכן מקבלים את "סוף הדרך" -- זו הנחה, איך לומר, מפוקפקת כלשהו? טיפה?

הצעות:
  • המלצות יכולות לכל היותר לתת לך כיוונים טובים להתחיל בהם, אבל אינן יכולות להחליף את טעמך, העדפותיך ואת האקוסטיקה של החדר שלך ו/או השילוב עם שאר המערכת שלך
  • אל תקנה לפני שניסית, אלא אם אתה מוכן לקחת סיכון גבוה ואתה בטוח בהימורים שלך.
  • בכל מקרה, הייתי מציע לבחון הגברות של לא פחות מ-120W (גם 100W יכול להספיק מבחינת "דחיפה" -- לא הבדל עקרוני), כשהגבול העליון פחות מעניין.
הכל -- לפי האוזן. לא לפי נתונים והסברים טכניים

בהצלחה בכל מקרה! (ורד)
עמיר

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
מיכאל,

ארז

שלום
מי זה מנחם ומה כלל שלו?
בוא נעשה סדר.
המוזיקה היא דבר דינאמי. כך שהיחס בין הממוצע לשיא יכול בקלות להגיע ל-1:20. רעש (עצמה) נמדד בסקאלה לוגריטמית.
זה אומר שכאשר ה-PEAKS ב-500W, הממוצע רק ב-25W.
הרמקול שלו בעל נצילות של 97dB/W/m SPL.
זה 107dB SPL ב-10W ו-117dB ב-100W. ב-500W זה כ-122dB SPL.
האיש ביקש את המקסימום, וזה המקסימום.
אגב, אחרי שירכוש מגבר חזק (בין 200W-500W) לך אליו ותקשיב לקטע תופים.
אח"כ תנסה את במע' שלך, ותגיד לנו מה ההבדלים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,832
נקודות
113
אני לא מכיר את החברה הזו , אבל נראה לי מציאה מטורפת יחסית לכסף ,
לעוצמה וליכולת של המגבר לספק זרם , יש משמעות עצומה מבחינת התנהגות הרמקול , לא פחות מאשר לגוון הצליל הטבוע בו , לרוב האודיופילים שביקרתי אצלם יש צליל טוב ,חלק , עשיר ,ועוד ,
רק מה יכולת האחיזה של המגברים שלהם את הרמקולים מחורבנת ,
הצעתו של מיכאל נראית לי מצוינת בתקציב נתון , ולא הייתי חושש לשרוף הרמקול ,(לא נורא אם ישרף הקליפש הזה ),
האמת שאם היה בארץ מגבר שכזה ,הייתי קונה אותו ולו רק כדי לנסות לחבר אותו לבסים בחלק התחתון של הרמקולים שלי ,
לי באופן אישי נמאס ממערכות רופסות בעלות תת כוח שמיצרות צליל חד מימדי שטוח שבו רק המיד ריינג בולט ללא קצוות , שבעליהם מסבירים איזה מיד ניפלא מפיק המגבר ,
הבעיה עם הטרנזיסטורים הגדולים הוא ,שברך כלל יש להם צליל של"פחים",(ביטוי של אודיופיל להגדרת מגבר מעפן)
באם האמוטיבה נשמע טוב , הרי שזו מציאת המציאות , הרי רק לייצר הזיווד שלו עולה ככה,
בכל מיקרה אני בעד מגברים חזקים מאוד.

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום שניצל
למגברים חזקים (ורבי הספק) יש יתרון מול מגברים חלשים ודלי הספק. במיוחד בטופולוגיה של מגבר מונובלוק, וחיבור XLR
ניתן למקם את המגברים קרוב מאוד לרמקול, ולחבר ביניהם בכבל קצר מאוד ועבה. זה הדבר הכי קרוב לרמקול מוגבר (מוכלל).
שליטה ברמקול, במשמעות הטכנוקראטית, משולה למטלים של רכב עם קשיחות מירבית: כל מהמורה בכביש תעבור לנוסע.
במובן התחביב, זו הנאמנות הגבוהה ביותר שניתן להשיג בקטע של בין הגברה ורמקול.
לגבי היחס מחיר תמורה, אתה יכול להציץ באתר שלהם, למשל ב-DAC (שעכשיו נמכר ב-SALE לקראת הופעתו של חדש).
המגבר מונובלוק, בתקופת החגים (יולי ודצמבר) נמכר בהנחה (899$ בלבד). יתרון נוסף שיש למכשירי החברה, שכולם
מותאמים לעבוד על 110V וגם 220V. הם מותאמים לארץ, מניח שתאלץ רק להחליף כבל מתח (לחבר כבל קומקום).
והם שולחים לכל העולם. המונובלוק, בנוי כמו טנק, והוא היחיד שממש מכפיל הספק ב-4 אוהם (1KW)!
חברי רכש את ה-דו ערוצי, ואת הקדם שלהם (A/V), לפני שנ, עם הנגן BD-93 של OPPO. יש לו רמקולים של TOTEM
והוא מאוד מרוצה. קדם/מעבד חדש בדרך, מחכים לו כבר יותר משנה! והוא אמור לתמוך ב-3D בסטירמינג (LAN) וגם
ביציאות וכניסות XLR, בנוסף ל-HDMI דיגיטאלי ואנלוגי.
שווה לעקוב אחריהם. הם ללא ספק שונים בנוף האודיופילי, במיוחד בנושא תווית המחיר. והמחיר שלהם ממש מתוק.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
שים לב לסאב שלהם ב 700 דולר.
נראה לא רע בכלל.
יכול להיות שהמוצרים שלהם באמת נותנים ערך פנומנאלי לסכום.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אגב,
האם מדובר בבחירה בין מגבר חלש מידי לבין מגבר חזק בטירוף?
מה לא מספק במגבר בהספק 200W RMS או 300W RMS לרמקול שמוגדר עד 125W RMS ? האם זה "תת-הספק"? רק 500W RMS יספקו ?

ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור