כבלי חשמל: השדרוג הקטן שעושה את ההבדל הגדול בסאונד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
כולנו מחפשים את אותו "קסם" בשחזור הצליל – אותו רגע שבו המוזיקה מתעוררת לחיים. לפעמים, המסע הזה מביא אותנו למקומות לא צפויים, כמו ההבנה שהשפעה של כבל חשמל על מערכת השמע יכולה להיות משמעותית הרבה יותר ממה שחשבנו. זה אולי נשמע מפתיע, אבל כששומעים את ההבדל – זה פשוט משנה את כל החוויה.

אז מה הסיפור עם כבלי חשמל?

זה לא סתם חוט שמעביר חשמל. הכבל הוא בעצם השלב הראשון בתקשורת של המערכת שלך עם החשמל שמגיע מהקיר. העיצוב שלו משפיע על הדרך שבה המערכת מתמודדת עם רעשים, הפרעות אלקטרומגנטיות (EMI), ואפילו על היציבות הכללית של האספקה החשמלית. התוצאה? צליל נקי יותר, מעברים מדויקים יותר, ושכבה נוספת של בהירות.

"ומה עם כל החוטים מרשת חברת החשמל ועד לקיר?"

זו שאלה הגיונית. אבל לדעתי, ההבדל טמון במה שקורה קרוב לציוד שלנו. כבלי החשמל הם החלק המיידי שמתחבר למערכת, והאיכות שלהם משפיעה ישירות על איך היא מתמודדת עם הרעש והפרעות שמגיעים מהרשת.

"האם כבלים טובים זה למי שיש ציוד פשוט?"

לא, גם הציוד הכי יקר ומתקדם יכול להרוויח מכבל חשמל איכותי. בדיוק כמו שכבל רמקול טוב משפר את הצליל, כבל חשמל טוב נותן למערכת שלך את הבסיס שהיא צריכה בשביל להוציא את המקסימום.

מה עושה את ההבדל?

1. צמצום רעשים והפרעות: כבל איכותי מפחית EMI ומונע רעשים בתדר גבוה מלהיכנס למערכת.
  2. חומרים איכותיים: חומרים כמו מוליכים טובים וסיכוך נכון משפיעים על התוצאה הסופית.
  3. עיצוב ותכנון: התכנון המדויק עושה את ההבדל בין מערכת "סבבה" למערכת שגורמת לך לשבת שעות ולהאזין.
כבלי חשמל אולי נראים כמו משהו קטן, אבל בפועל – הם יכולים לשדרג משמעותית את התוצאה.

האם ניסיתם לשדרג את כבלי החשמל שלכם, או שאתם חושבים על זה?

Tamir159

חבר אתר
מעורבות
35
נקודות
18
גיא,
תודה על הנושא שאתה מעלה.
תמיד שווה לקרוא ולהכיר עוד משהו, שיכולה להיות לו השפעה על הסאונד ועל התחביב שלנו.
גילוי נאות שלי,
כל הרכיבים במערכת אצלי מחוברים בכבל חשמל ייעודי. חלק בכבל שעלותו מספר אלפי שקלים, חלק אחר, שעלותו מאות שקלים.
אני חלק מהמשחק הזה:)
להגיד שאני מאמין שזה עושה הבדל בסאונד? התשובה היא לא.
להגיד שערכתי בדיקות וחיבורים שונים? גם כאן התשובה היא לא. אין לי סבלנות לזה.
מה כן,
המערכת מחוברת אצלי בקו חשמל יעודי ישירות ללוח. את זה עשיתי עוד בשלב הבניה.
לפני כשבועיים אני מתחיל לשמוע זמזום מהמגבר. לקח לי רגע לגלות שזה מה שמזמזם. נלחצתי, אפילו מאד.
כיביתי את המגבר, הזמזום חולף.
הדלקתי, הזמזום חוזר.
אגב, מדובר בזוג מונו. אני מכבה, מדליק לסירוגין.. ומגלה שהזמזום משניהם.
האשמתי את הפרה, האשמתי את מקור, ניתקתי אותם. הזמזום ממשיך.
אפילו נתקתי את כבלי הרמקולים מהמגברים (בידיעה שאין לזה קשר) אבל הייתי מוטרד ולחוץ למצוא את המקור לבעיה.
וכבר הסרטים בראש, איך משנעים 60 קג כפול שניים לתיקון. מי מתקן, מה מתקן, מה עושים? סרט..
ואז טלפון לרועי קודו.
הוא שואל, האם חיברת משהו חדש, אולי תנור?
וכן, בדיוק חיברתי תנור פטריה כזה במרפסת, שכנראה מלכלך את הרשת והמגברים מתחילים לזמזם.
ניתקתי כמובן (וגם העפתי את התנור מהבית) והכל חזר חזר לקדמותו. שקט ומנגן נפלא.
אז לסיכום,
בהחלט לרשת חשמל נקייה ויציבה יש משמעות לסאונד. גם מהנסיון הצנוע שלי.

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
92
נקודות
28
נושא מעניין, עד היום כל התעסקות עם חשמל, (לא רק כבלים אלא מפצלים שמהווים דרמה לא פחות מכבל) נתנה תגובה מאוד מאוד מורגשת.
האם כל תגובה מורגשת היא שדרוג? פה אני חושב שלא, למעשה, לדעתי, מעטים מאוד המקרים שאין טרייד אוף.
אבל מעבר לזה, יש המון מוצרים לטיפול בחשמל (מדבר על פאסיביים) כבלים, מפצלים וכו' שפשוט "חונקים" את הצליל, למעשה, נתקלתי ביותר כאלה שהורסים יותר מאשר נותנים.
לדעתי זה תחום שבחירות נכונות בו, והתאמה לציוד היא קריטית יותר מכל דבר אחר.

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
המערכת מחוברת אצלי בקו חשמל יעודי ישירות ללוח. את זה עשיתי עוד בשלב הבניה.
סליחה אם מסיט את השירשור בשאלה ( שהיא אולי קשורה)
מה היתרון בכבל חשמל יעודי אם הפרעה מקו אחר מגיעה בכל זאת

Tamir159

חבר אתר
מעורבות
35
נקודות
18
סליחה אם מסיט את השירשור בשאלה ( שהיא אולי קשורה)
מה היתרון בכבל חשמל יעודי אם הפרעה מקו אחר מגיעה בכל זאת
שאלה טובה:)
אני יודע שמומלץ להפריד לפאזה נפרדת (מתוך השלוש). שרק צרכני שלוש פאזות ישתתפו (מזגן, כיריים).
לא בטוח שכך זה אצלי.
התנור ״לכלך״ את רשת החשמל בשתי נקודות שונות. אולי שתיהן על אותה פאזה. לא יודע? לא בדקתי.
בתוכנית להביא חשמלאי שיפריד את הפאזה רק למערכת.
אבל אולי מי שמכיר, שיענה על השאלה שלך.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
כאשר החלפתי את כבלי החשמל המקוריים של הרכיבים האלקטרוניים והוספתי מפצל איכותי, חוויתי שיפור במספר היבטים. המערכת הציגה פוקוס משופר, מיקרו-דינמיקה עשירה יותר, והפרדה טובה יותר בין הכלים. לדעתי ההבדל המרשים ביותר הגיע לידי ביטוי בשקט המוחלט של המערכת, כולל ברכיבים האנלוגיים. אמנם השינויים היו עדינים, אך הם היו מורגשים באופן ברור ומיידי ברגע שהושלמה החלפת כל כבלי החשמל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
כידוע זה תחום מאוד טעון, עם חילוקי דעות לאורך דורות, עם דו שיח בין חרשים, שכל אחד מהם בטוח שהוא אומר את האמת המוחלטת והאחר לא מבין מהחיים שלו בנושא.

הדבר היחיד שאין לגביו ספק הוא שלפחות בחלק מהמקרים עבור חלק מהמאזינים מדובר בפלסבו טהור.

בחלק אחר הכבל מהווה פשוט פילטר, והמאזין מעדיף פילטר כזה ולא אחר בחיבור בין שני המכשירים הספציפיים שהוא מחבר באמצעותו.

תיאורטית, הצורה האמינה ביותר לבדוק את השפעת כבל על הסאונד היא השוואה double-blind או ABX, כשלפניה דואגים להתאים במדויק את הווליום הנשמע של רעש ורוד -- לא מצב כפתור הווליום -- או עדיף במדידת SPL, ועדיף אפילו יותר במדידת המתח על הטרמינלים של הרמקולים. כמובן שאלה שנכשלים בבדיקות כאלה טוענים שהבדיקות לא מתאימות לאודיו, אם הטיעונים למה הן לא מתאימות לא בהכרח משכנעים.

המומחה העולמי להשוואות סאונד, Floyd E. Toole, זה מהספינורמה, תיאר את המצב: ללא השוואה כזו המאזינים מתארים הבדלי יום ולילה בפירוט גדול, ואיתה ברוב המקרים ההבדלים נעלמים כלא היו, אפילו עד כדי אי יכולת להבחין בין השמעת פריטים שונים או אותו פריט פעמיים, וזאת אפילו בהשוואות רמקולים, שבהם ההבדלים יכולים להיות גדולים בסדרי גודל מאשר בכבלים. הוא אמר שאם אנשים יודעים מה הם שומעים בעת השוואת פריטי ציוד, לא מעניין אותו בכלל לשמוע מה דעתם.

חוצמזה, הוא גם אמר במפורש שההבדלים בין כבלים הם מדומיינים, לא אמיתיים. אז אמר, זו לא בהכרח "האמת", אבל זה לא סתם עוד מישהו שאמר.

היה לנו כאן שירשור על השוואה עיוורת (דומני ש-single blind), שבה @נמר ו- @שניצל הבחינו בין כבלים אצל @RanMoyal , אבל אני לא זוכר אם הייתה התאמת ווליומים לפני ההשוואות, והאם הם רק הבדילו או גם זיהו.

אני לא פוסל קיום של הבדלים בין כבלים, ואפילו אפשרות להשתמש בהם בצורה מועילה כפילטרים, אם כי הכבל שנשמע טוב יותר בין שני מכשירים נתונים לא בהכרח יישמע טוב יותר בין שני מכשירים אחרים, כך שזה לא בהכרח בגלל הבדלי איכות ביניהם אלא יכול להיות שבגלל הבדלי התאמה, או הבדלי טעם:
  • אם קיים מצב שבו כבל X עדיף על Y, ואחר שבו Y עדיף על X, זה מראה שלא מדובר בהבדלי איכות, אלא כנראה בהבדלי התאמה.
  • אם קיים מצב שבו מבין המאזינים המנוסים לאותה מערכת, חלק טוענים ש-X עדיף וחלק טוענים ש-Y עדיף, זה מראה שלא מדובר בהבדלי איכות, אלא כנראה בהבדלי טעם.
אישית, השקעתי עשרות אלפי שקלים בכבלים, שבזמנו שמעתי או דמיינתי הבדלים לטובתם בהשוואות רגילות, אם כי עם הזמן, האמונה שלי במידת ומשמעות ההבדלים, יכולות השמיעה הפיזיולוגית שלי, והסבלנות שלי להשוואות כאלה, ירדו. עדיין, כשנאלצתי להחליף כבלים, מכל מיני סיבות, עדיין החלפתי לכבלים באלפי דולרים (לא עשרות אלפים), לפחות על תקן של לעשות V, לייתר ביטחון.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
AK1, הנקודות שאתה מעלה ממחישות היטב את המורכבות והדיון המתמשך סביב סוגיית כבלי החשמל והאודיו בכלל.

אין ספק שמבחנים עיוורים ותיאוריות כמו אלו של Floyd E. Toole מציבים את התחום הזה בפני אתגרים, במיוחד כאשר לא תמיד ניתן לזהות את ההבדלים באופן אובייקטיבי. מדידות הן כלי חשוב ומועיל, אך הן אינן מספרות את הסיפור השלם. מדידות שמתייחסות לפרמטרים כמו THD או SNR אינן בהכרח משקפות את אופן הפעולה של המערכת בתנאים דינמיים או בסביבת האזנה אמיתית. מעבר לכך, רכיבי אודיו אינם פועלים בחלל ריק – הם נמצאים באינטראקציה מתמדת עם רכיבים אחרים במערכת, מה שמוסיף עוד רבדים של מורכבות.

מבחינתי, השאלה המרכזית אינה רק האם משהו יוצר הבדל, אלא למה הוא יוצר אותו, והאם ההבדל הזה מצדיק את ההשקעה בהשוואה לחלופות אחרות במערכת. גישה זו מאפשרת לי לשמור על איזון בריא בין הנתונים האובייקטיביים לבין החוויה הסובייקטיבית – שהיא בעיניי הליבה האמיתית של התחביב הזה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,182
נקודות
113
אני לא רוצה להישמע מסובך ….
ברור שהחוויה הסוביקטיבית היא הדבר הכי חשוב בתחביב הזה .אף אחד לא נהנה מגרפים / מדידות / חפירות / מדע מעמיק וקריאה סיזיפית אלא אם כן - הוא ידוע שזה יתגמל אותו רגשית ! יצר סקרנות גם עוזר .

הטענה ( שלי לפחות ) שהחוויה האוביקטיבית תקדם ותגרום להנאה סובקיטיבית מהירה יותר /זולה יותר / ללא יריות באפילה / דמיונות /החלפות / תסכול ובעיקר תוצאה תביא טובה יותר ומהר !

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אין ספק שמבחנים עיוורים ותיאוריות כמו אלו של Floyd E. Toole מציבים את התחום הזה בפני אתגרים, במיוחד כאשר לא תמיד ניתן לזהות את ההבדלים באופן אובייקטיבי.
אם לא ניתן לזהות -- בשמיעה -- אנחנו מדברים על אוזן *בלבד*, אבל בתנאים מבוקרים -- לא מדידות -- האם הם קיימים מבחינת המאזינים?
ואפילו אם/כאשר הם קיימים, ואפילו מדידים, אבל המאזין אינו מסוגל לזהות אותם ולהרגיש בהם בפועל, האם יש להם משמעות/חשיבות?

ואם ההבדלים הם בפועל כאלה קטנים ו"מאתגרים", איך זה משתלב עם כל התיאורים שהבאת, שנראים *מאוד* משמעותיים?
זה אולי נשמע מפתיע, אבל כששומעים את ההבדל – זה פשוט משנה את כל החוויה.
...
התוצאה? צליל נקי יותר, מעברים מדויקים יותר, ושכבה נוספת של בהירות.
...
האיכות שלהם משפיעה ישירות על איך היא מתמודדת עם הרעש והפרעות שמגיעים מהרשת.
...
עושה את ההבדל בין מערכת "סבבה" למערכת שגורמת לך לשבת שעות ולהאזין.
...
כבלי חשמל אולי נראים כמו משהו קטן, אבל בפועל – הם יכולים לשדרג משמעותית את התוצאה.
הסתירה כאן היא מאוד חריפה, זה לא משהו שאפשר/רצוי להתעלם ממנו. זה צועק דרשני.

מדידות הן כלי חשוב ומועיל, אך הן אינן מספרות את הסיפור השלם. מדידות שמתייחסות לפרמטרים כמו THD או SNR אינן בהכרח משקפות את אופן הפעולה של המערכת בתנאים דינמיים או בסביבת האזנה אמיתית.
מדידות הן מחוץ לתחום הדיון (מעבר להתאמת ווליומים). כל הדיון לגבי השפעת כבלים הוא אודיופילי -- סאונד בלבד, *אוזן*.

מעבר לכך, רכיבי אודיו אינם פועלים בחלל ריק – הם נמצאים באינטראקציה מתמדת עם רכיבים אחרים במערכת, מה שמוסיף עוד רבדים של מורכבות.
האינטראקציות שרלוונטית כאן הן בעיקר העובדות שהשפעת כבל היא בעיקר על הרכיבים שנמצאים בשני קצותיו, ולפעמים גם שימוש כפילטר כדי לשפר אספקטים של רכיבים אחרים בשרשרת או אקוסטיקה, ואולי גם [אי] יכולתו למנוע חדירת הפרעות, אם מבחוץ ואם בין רכיבים.

מעבר לזה לדבר על רבדים של מורכבות רק הופך דברים שעקרונית הם די פשוטים למורכבים, ויוצר עירפול מיותר.

מבחינתי, השאלה המרכזית אינה רק האם משהו יוצר הבדל, אלא למה הוא יוצר אותו, והאם ההבדל הזה מצדיק את ההשקעה בהשוואה לחלופות אחרות במערכת. גישה זו מאפשרת לי לשמור על איזון בריא בין הנתונים האובייקטיביים לבין החוויה הסובייקטיבית – שהיא בעיניי הליבה האמיתית של התחביב הזה.
אני חושב שלהתעסק בלמה ואיך לכאורה כבלים משפיעים מעניין רק ברמה התיאורטית, אבל ברמה המעשית, הסברים מסוג זה, שהרבה מהם מיסטיים, מופרכים, ו/או מוגזמים, רק גורמים למאזין להאמין שכבלים אכן משפיעים בצורה מאוד משמעותית, וכפי שאומר Floyd E. Toole, ידידנו החכם: באודיו, כאשר אתה מאמין במשהו, רוב הסיכויים שזה מה שתשמע. כלומר העיסוק בזה לא תורם שום דבר לגבי ההשפעה המעשית, ורק יוצר או מאוד מחזק פלסבו.

ושוב, אתה לוקח את זה למקום הלא רלוונטי של האובייקטיביות והמדידות. אנחנו לא שם. זה לא הדיון וזה לא מעניין/רלוונטי.

מה שחשוב באמת הוא *רק* האם מאזין נתון אכן שומע הבדלים בתנאים המבוקרים או לא, ואם הוא לא שומע, אבל מספר סיפורי פלאים ונפלאות, סימן שהכל אכן סיפורים.

עם זאת, נקודה חשובה מבחינתי, שכבר חזרתי עליה הרבה פעמים: אנחנו לא משלמים על תוצאות אובייקטיביות, אנחנו משלמים על תוצאות סובייקטיביות, על הנאה, כך שאפילו אם אין *שום* הבדל אמיתי, הכל 100% פלסבו, אבל מאזין נהנה יותר מכבל X מאשר מכבל Y, ושומע ניסים ונפלאות ש-X מבחינתו עושה, לדעתי זה מספיק טוב, ומזווית ראייתו, זו לא שטות לקנות משהו יקר שלא עושה כלום פרט להגדלת הנאתו.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
אני לא רוצה להישמע מסובך ….
ברור שהחוויה הסוביקטיבית היא הדבר הכי חשוב בתחביב הזה .אף אחד לא נהנה מגרפים / מדידות / חפירות / מדע מעמיק וקריאה סיזיפית אלא אם כן - הוא ידוע שזה יתגמל אותו רגשית ! יצר סקרנות גם עוזר .

הטענה ( שלי לפחות ) שהחוויה האוביקטיבית תקדם ותגרום להנאה סובקיטיבית מהירה יותר /זולה יותר / ללא יריות באפילה / דמיונות /החלפות / תסכול ובעיקר תוצאה תביא טובה יותר ומהר !
דן,
אנחנו סוטים מהנושא, בעניין המדידות, את שלי רשמתי כבר למעלה
האם יצא לך לשמוע שינוי בהחלפת כבלי חשמל?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
חשמל לפי הנסיון שלי הוא החולייה החוטית הכי חשובה במערכת. כשהכבל טוב ההבדלים הם משמעותיים, ובעיקר מורגשים בהתחלה בבאס ובאנרגיות חדשות שמתפרצות החוצה.

אני משתמש בכבלי חשמל של חננאל אלון והם חלק קריטי מהסאונד שאני חותר אליו.

כעובדה הרבה חברות היום מטפלות בספק כח שלהם כעדות לשדרוג ושיפור צליל. וההבדלים ניכרים וייתכן שמדידים כפועל יוצא.
ייתכן שיצליחו להוכיח את ההבדלים במדידות בין כבלי חשמל שונים וייתכן שלא. אצלי זה לא נתון לספק או ויכוח.
ומי שלא שומע הבדל בחשמל , כשהוא קיים, הפסיד כמה צלילים והרוויח כמה שקלים .

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,182
נקודות
113
דן,
אנחנו סוטים מהנושא, בעניין המדידות, את שלי רשמתי כבר למעלה
האם יצא לך לשמוע שינוי בהחלפת כבלי חשמל?
לא התייחסתי לכבלים לעניין המדידות .
התייחסתי לעניין החויה ( ללא שום קשר לכבלים).
אתה הרי יודע שהייתי איתך ועם רבים אחרים שאתה מכיר וגם לא מכיר ושמעתי הבדל בין כבלים וגם קניתי כבלים יקרים מאוד בכל קנה מידה .

כנ״ל כבלי חשמל אצלי.
אם תושיב אותי במבחן עיוור ותיתן לי לשמוע - אני לא יודע להגיד עד כמה ארגיש . לא טרחתי לעשות את זה .
המערכת במצב טוב - אוביקטיבית וסובייקטיבית - שומע הבדל ? אוהב אותו ? קונה .

מה גם שאני כן מצאתי שינויים במדידות עם כבלים בחדר שלי ( מיק לא זז ) . לא שינויים גדולים אבל שינויים .

אני מגיע לכבלים כדובדבן שבקצפת ואני מוכן לשלם עליו הרבה כסף .
אבל זה רק אחרי שכל הבעיות הגדולות , שכן מדידות באופן אדיר ואני רואה אותם בגרף ושומע אותם באזן - רק אחרי שפתרתי את כל אלה - אגש לכבלים .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ניסיתי רק להצביע על כך שלהרבה מאוד אנשים יש דעות מאוד מוצקות ומפורטות לגבי השפעת כל סוג כבל, ואיזה סוגים משפיעים יותר ובמה ואיך, ואיזה חומרים משפיעים איך ולמה וכיו"ב, אבל:
  • כמעט אף אחד מכל הרבים האלה לא בדק את דעותיו בתנאים מבוקרים.
  • הרבה מתוך המאוד מעטים שטרחו/הסתכנו לבדוק, נכשלו בבדיקה: או שבכלל לא הבחינו בין הכבלים, או שהבחינו, אבל לא שמעו את הבדלי הענק יום ולילה שהם תיארו קודם כל כך בפירוט וביטחון.
מבחינת מה שאמרתי בהזדמנויות קודמות, שאין בעיה לקנות דברים שלא משפיעים במציאות אבל מעצימים את החווייה, דווקא כדאי שיהיו סיפורים והסברים חזקים ומשכנעים ומפורטים ככל האפשר, גם ללא אחיזה במציאות -- זה בונה ומחזק את הפלסבו שמאפשר את הגדלת ההנאה. מה רע? ברצינות, לא בציניות.

ללא פלסבו, מי שהיה יכול להגדיל את הנאתו ע"י קניית כבל, יפסיד את האפשרות הזו. עם הפלסבו, כולם מרוויחים -- גם הקונים נהנים יותר, וכמובן שהמוכרים נהנים יותר. עם זאת, יש כאלה שזה שמוכרים מרוויחים הרבה מאוד מפריע להם, ואז הם לא יקנו דבר שהם נהנים ממנו רק כדי לעשות למוכרים דווקא, וזו ההנאה שלהם, אם כי המוכרים בכלל לא מרגישים בזה שהם נמנעו מרכישה.

למען הסר ספק: כאן כתבתי "פלסבו" כאילו בטוח שמדובר רק בפלסבו, אבל אולי יש כאלה ששומעים הבדלים אדירים גם בתנאים המבוקרים. זה שלא ידוע לי עליהם לא אומר שהם לא קיימים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
המערכת במצב טוב - אוביקטיבית וסובייקטיבית - שומע הבדל ? אוהב אותו ? קונה .
כנ״ל
מה גם שאני כן מצאתי שינויים במדידות עם כבלים בחדר שלי ( מיק לא זז ) . לא שינויים גדולים אבל שינויים .
מעניין, האם לדעתך זה נופל בסטיות/טעות מדידה ?
אני מגיע לכבלים כדובדבן שבקצפת ואני מוכן לשלם עליו הרבה כסף .
אבל זה רק אחרי שכל הבעיות הגדולות , שכן מדידות באופן אדיר ואני רואה אותם בגרף ושומע אותם באזן - רק אחרי שפתרתי את כל אלה - אגש לכבלים

לכן רשמתי ״מבחינתי, השאלה המרכזית אינה רק האם משהו יוצר הבדל, אלא למה הוא יוצר אותו, והאם ההבדל הזה מצדיק את ההשקעה בהשוואה לחלופות אחרות במערכת.״

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
חשמל לפי הנסיון שלי הוא החולייה החוטית הכי חשובה במערכת. כשהכבל טוב ההבדלים הם משמעותיים, ובעיקר מורגשים בהתחלה בבאס ובאנרגיות חדשות שמתפרצות החוצה.
לפני משהו כמו עשור ויותר מישהו העלה סרטון על אודיופילים מיוון, אני חושב שעד אז לא הייתי ער לגודל החשיבות. הסרטון הזה עשה לי סוויץ בראש, והוא אחד הגורמים שדחפו אותי לפני שנים….לנסות ולבדוק אם אני שומע השפעה.
אני משתמש בכבלי חשמל של חננאל אלון והם חלק קריטי מהסאונד שאני חותר אליו.
מה מאפיין אותם ?
כעובדה הרבה חברות היום מטפלות בספק כח שלהם כעדות לשדרוג ושיפור צליל. וההבדלים ניכרים וייתכן שמדידים כפועל יוצא.
ייתכן שיצליחו להוכיח את ההבדלים במדידות בין כבלי חשמל שונים וייתכן שלא. אצלי זה לא נתון לספק או ויכוח.
ומי שלא שומע הבדל בחשמל , כשהוא קיים, הפסיד כמה צלילים והרוויח כמה שקלים .
אכן, כיום ניתן להבחין בתשומת לב גוברת לנושא רכיבי האודיו, הנוגעת גם לפרטים הקטנים ביותר במערכת. אך עולה השאלה המהותית: האם יש להתייחס לכבל החשמל כאל חלק אינטגרלי ממערכת אספקת הכוח של המכשיר, המשפיע על איכותו, או שמא דינו כדין חוט החשמל בקירות – חלק פסיבי הנשען באופן מוחלט על רשת החשמל ומנותק מהמשוואה?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,182
נקודות
113
מעניין, האם לדעתך זה נופל בסטיות/טעות מדידה ?
אני לא זוכר .אולי זה עוד שמור לי .
חושב שזה מעבר לסטיה וכבר רשמתי את זה לא פעם אחת .
פשוט ראיתי ביקורת שמדדה כבל שהתעניינתי בו ממש בחדר . ולא כמוצר בודד מול מכשיר מדידה .וזה סיקרן אותי .
ההבדלים היו ברורים במדידה . חושב שכך בגלל הגעתי לחברה הזו .
לכן רשמתי ״מבחינתי, השאלה המרכזית אינה רק האם משהו יוצר הבדל, אלא למה הוא יוצר אותו, והאם ההבדל הזה מצדיק את ההשקעה בהשוואה לחלופות אחרות במערכת.״
זה כבר אישי .
יש לי כל כך הרבה דברים וטכנולוגיות חדשות שאני רוצה עוד ללמוד באודיו שבאים לפני כבלים ( עבורי ) .
הרשימה שלי רק גדלה חחחחח

אני חושב שאנחנו בעידן מרתק של אודיו והולך להיות עוד יותר מרתק .
מה שאפשר להוציא עכשיו במידול של רמקולים ובהבנה של חדרים זה דברים שרק יכולנו לחלום עליהם לפני כן .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,129
נקודות
113
ניסיתי רק להצביע על כך שלהרבה מאוד אנשים יש דעות מאוד מוצקות ומפורטות לגבי השפעת כל סוג כבל, ואיזה סוגים משפיעים יותר ובמה ואיך, ואיזה חומרים משפיעים איך ולמה וכיו"ב, אבל:
  • כמעט אף אחד מכל הרבים האלה לא בדק את דעותיו בתנאים מבוקרים.
  • הרבה מתוך המאוד מעטים שטרחו/הסתכנו לבדוק, נכשלו בבדיקה: או שבכלל לא הבחינו בין הכבלים, או שהבחינו, אבל לא שמעו את הבדלי הענק יום ולילה שהם תיארו קודם כל כך בפירוט וביטחון.
מסכים לחלוטין.

בזמנו, לאחר דיון מעמיק עם נמר בנושא (כשאז עבורי כבל היה אך ורק כבל, לא יותר מכך), לקחתי על עצמי את האתגר: השאלתי כבלים ממספר חברות, אספתי דגמים שונים, וישבתי לבחון ולהאזין יחד עם זוגתי. ההבדלים בסאונד היו ברורים ומורגשים, אם כי השאלה האם השינוי לטובה או לרעה נותרה עניין לפרשנות ולדיון בפני עצמו.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
מה מאפיין אותם ?
אני משתמש בכבלים של חננאל מהחשמל עד הרמקולים. בכולם חוזרת אותה חתימת צליל- איזון טונלי , רקע שחור שמבליט את כל הניואנסים , פירוט דינמיות יוצאי דופן. כבלי החשמל של חננאל, אותם שדרגתי אצלו מספר פעמים לפי ההמצאתיות המתפתחת שלו, כל פעם חשפו עוד,שכבה בצליל עוד ריסון בבאס מצד אחד והגדלה שלו מצד שני. שום דבר לא בא על חשבון משהו אחר, הכל גודל בצורה הרמונית.
האנרגיות והחיבור בין הסאב שלי לתחום התחתון של הרמקול פשוט הלכו והשתפרו ולעיתים נדמה היה שנעשה כביכול סוג,של טיפול אקוסטי בחדר. למעשה הכבל חשמל אצלי שרלבנטי לסאב הוא הכבל חשמל של הממיר, כי אין לי עדיין כבל חשמל ייעודי לסאב...יגיע גם הזמן הזה. על כל פנים, בכל חלק שמחובר לחשמל חזרה אותה נגיעת צליל שנדמה שמוסיפה ומוסיפה שכבות בלי לגרוע כלום. חלק מכבלים אחרים ששמעתי תפקדו כפילטר- כיסית את הראש וחשפת את הרגליים, השמיכה שלהם הייתה קצרה...
אכן, כיום ניתן להבחין בתשומת לב גוברת לנושא רכיבי האודיו, הנוגעת גם לפרטים הקטנים ביותר במערכת. אך עולה השאלה המהותית: האם יש להתייחס לכבל החשמל כאל חלק אינטגרלי ממערכת אספקת הכוח של המכשיר, המשפיע על איכותו, או שמא דינו כדין חוט החשמל בקירות – חלק פסיבי הנשען באופן מוחלט על רשת החשמל ומנותק מהמשוואה?
לפי נסיוני כחלק אינטגרלי, שכמובן נשען על החשמל מסביב כמו שהחדר משפיע על צלילי המערכת והמערכת נשענת עליו. אבל כן, לדוגמא אצלי החשמל לא מטופל בארון חשמל - שמישהו סוגר אור באחד החדרים לעיתים יש לי " תיק" שמיע במערכת, הכל מלוכלך, ועדיין הכבל חשמל עושה קסמים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
בזמנו, לאחר דיון מעמיק עם נמר בנושא (כשאז עבורי כבל היה אך ורק כבל, לא יותר מכך), לקחתי על עצמי את האתגר: השאלתי כבלים ממספר חברות, אספתי דגמים שונים, וישבתי לבחון ולהאזין יחד עם זוגתי. ההבדלים בסאונד היו ברורים ומורגשים, אם כי השאלה האם השינוי לטובה או לרעה נותרה עניין לפרשנות ולדיון בפני עצמו.
אבל שניכם ידעתם למה אתם מאזינים כל רגע. זה לא double blind ולא ABX, כך שלא זה "האתגר" שבו מדובר.

אך עולה השאלה המהותית: האם יש להתייחס לכבל החשמל כאל חלק אינטגרלי ממערכת אספקת הכוח של המכשיר, המשפיע על איכותו, או שמא דינו כדין חוט החשמל בקירות – חלק פסיבי הנשען באופן מוחלט על רשת החשמל ומנותק מהמשוואה?
לדעתי, התשובה מאוד פשוטה. להניח בצד את כל התיאוריות של איזה חלק הכבל מהווה במערכת ו/או אם הוא פסיבי או אקטיבי, או כל שיקול פילוסופי אחר, ולהתייחס רק למידת ההנאה שהכבל תורם לך יחסית למחירו, ויחסית לדברים אחרים שאתה יכול לקנות בסכום דומה, תוך שקלול האפשרות שאם אחד מהרכיבים בשרשרת יוחלף, במיוחד אלה שהכבל מחבר ביניהם, או שמשהו באקוסטיקה ישתנה, כולל למשל מעבר דירה, ההנאה שהכבל יתן לך עלולה שלא להיות באותו סדר גודל, אפילו לרדת לאפס.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור