לדעתך, אותה הודעה שלי שמחקת היא "רעלן"?כי בימים האחרונים בין ההודעות שלך להודעות של אלברט זורמים גם רעלנים.
אני רוצה שההתנהלות תהיה לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. האם זה מקובל עלייך?
לדעתך, אותה הודעה שלי שמחקת היא "רעלן"?כי בימים האחרונים בין ההודעות שלך להודעות של אלברט זורמים גם רעלנים.
אני רוצה שההתנהלות תהיה לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. האם זה מקובל עלייך?
לכיוון דיעותיך כפי שכתבת אותם (לעומת אחרות שהובעו כאן) ולרוברט שלדעתי מהווה גורם מפריע וכזה שיוצר אווירה לא נעימה בפורום,
בלי להוסיף ידע או ניסיון (אלא להיפך) לדברים שמרבית חברי הפורום רוצים לדון בהם.
אני תמיד שומר לעצמי את הזכות לטעות, אבל כך אני חושב ומרגיש כרגע.
נמר, הלוואי שהייתי חכם כמו אלברט (איינשטיין) .....אבל לעומת זאת אני כן יפה וחתיך כמו רוברט (רדפורד)......אין גם וגם. .....זה סותר כללים בסיסיים בפיזיקת הקוונטים - ובעצם את "עיקרון האי ודאות של הייזנברג"כי בימים האחרונים בין ההודעות שלך להודעות של אלברט זורמים גם.........
בעצם את "עיקרון האי ודאות של הייזנברג"
יום רע בעבודה?לא יכול להיות, כבלים לא גורמים למערכת להישמע יותר דינמית.....
בהתנסות שלי קואקס עדיף על אופטי.לגופו של עניין - טיפול אקוסטי הוא אכן חובה אני מבטיח לעדכן האם וכמה שיפר ובנוסף,אשמח לציין את היחס האדיב והמקצועי מאד של ארמה אודיו וזאת דעתי כלקוח .
מודה לכולכם על העצות ועכשיו נותר לי הכיף ב"לשחק קצת" עם כל המשתנים ולראות מה הכי משפיע .
מאחר והמגבר מאד טוב עבורי אני לא מתכוון להחליף אותו ולא את הרמקולים .
כרגע בהחלט אבדוק כבלים שונים ואוסיף ווילון לחדר .
עדכון - שימוש בכבל אופטי במקום USB עשה פלאים והסאונד הרבה יותר מהיר והבס יותר TIGHT.
אז נראה כמו כיוון חיובי .
תודה לכולם על המידע!
לא יכול להיות, כבלים לא גורמים למערכת להישמע יותר דינמית.....
בהתנסות שלי קואקס עדיף על אופטי.
אריה
נמר, לא עקצתי אותך.איציק חברי היקר.
אני בהחלט מבין את ה״עקיצה ששלחת לי״ אבל בוא אלמד אותך משהו קטן. אני מוכן להבטיח לך שההתנסות שלי עם כבלים שונים היא לפחות כמו הנסיון שלך. אני מושקע בכבילה עשרות אלפי דולרים במערכת האישית שלי.
אז מה כבל חשמל עושה שבכך הוא משפיע על דינמיקה.
כבל חשמל איכותי ומתאים למערכת ישפר את השקט והנקיון. ידוע לשנינו הדבר. זה אומר שהוא בהחלט משפר את הטווח הדינמי מלמטה. כלומר, רצפת הרעש נמוכה יותר. עם זאת, הוא אינו יודע להוסיף למגבר מסויים (לא הספציפי הזה, אלה מגבר בכלל) יותר ממה שיש לו. גם לא בגזרה השקטה שלו. זה אומר שבקטעים מתפרצים הוא עשוי לקרוס ושום כבל בעולם לא תיתן לו יותר ממה שיש לו. מדוע? משום שאין יש מאין.
אני בעד השקעה בכבלים וטוען שכבלים משפיעים בכל אספקט. אני טוען גם שבמערכות מסוימות, שקופות מאוד בסגנון של המערכת שלי/שלך/של עמיר, של זבדה וכ״ו. אני מוכן לחתום שניתן להרוס את התוצאה עם כבלים לא נכונים. אבל יש כאן ״אבל״. רוב המערכות אינן מסוגלות לחשוף את השינויים הללו באופן ברור כל כך דרוש בסיס כזה. ברמה הזו.
הבעיה היא שלעיתים רואים בכבלים פתרון מוחלט. כאילו האלקטרוניקה, הרמקולים והמקור הפכו להיות שוליים. זה לא עובד ככה איציק חברי היקר. אין כאן תחרות של מי שמדבר יותר על כבלים הוא יותר אודיופיל מהאחר שמה לעשות, רואה את הגזרה הזו כמותאמת מערכת מרמה מסויימת ואלה שמתחת, מה לעשות, פחות יושפעו מהם עד בכלל לא. המערכת של פותח השירשור בהחלט חושפת את היכולות של הכבלים. אבל זה עדיין לו קדמגבר ומגבר מהטופ של מון + פוקל אוטופיה. זה אומר שהיא תחשוף אבל לא כמו שאתה מכיר/רגיל.
נחזור אלי ולעוקץ הצפוי.
מעטים החובבים שלא רק מקדמים את תחום האודיו היי אנד (כולל כבלים) אלה פתחו אתר ממש בגלל שבמקום הקודם שהיו בו, לא רק זנחו את התחום הזה אם כי בזו לו (עד היום אגב). זה לא המקרה וזה בהחלט מעליב שאתה שולח את העקיצה הזו כלפי. ולמה זה כל כך מעליב? משום שבסופו של דבר יצא לי לשבת לצהריים אחד על אחד עם אודיוקוואסט, נורדוס וסטילת׳. יצא לי לשמוע את מה שקוראים אותו ״המקור״ בתחום הכבלים. וכולם מעידים על דבר אחד פשוט. הכבלים הם הרכיב החשוב ביותר במערכת יציבה. כשהיא אינה יציבה, רכישת כבלים לא ״בשלה״ תבוא בעוכרה של המערכת. וזה נכון.
המטרה היא ״לחנך״ לבסיס איכותי ולהביא את החובב לטפס לאט לאט ובצורה מושכלת לתוך הליבה של האודיופיליה. עם אחד זה יקרה מהר ועם אחר ייקח יותר זמן - הזמן שלו, הקצב שלו. ברוב המקרים אני אמליץ לחובב המתחיל או המתחיל פלוס להתנסות במגברים, רמקולים, מקורות (לתפיסתי המקור הוא החשוב ביותר במערכת). אחרי שהוא מבין את הסיפור והאוזניים שלו הופכות למיומנות יותר בהבחנה בהבדלים, יואיל ויתחים לשחק עם כבלים, מעמדים, שיכוך וכ״ו.
אקוסטיקה למשל היא מחוץ לתחום עבורי. מדוע? משום שאני לא מבין באקוסטיקה. זו הסיבה שלקחתי יועץ לבית שלי כשטיפלתי בה (יואב שדמה). מאידך, באלקטרוניקה, רמקולים, כבלים אני די מבין - וואלה מבין איציק, בחיי שמבין, נשבע לך. אז בוא ביחד נרד מהזלזול החד צדדי הזה הנוגע אלי במקרה שלך. זה לא משום שאני ואתה כנראה מבינים אותו הדבר. זה רק משום שיש סיכוי יותר מסביר שיצא לי לשמוע כמה כבלים בחיי. יש סיכוי אפילו, רחמנן ליצלן, שיצא לי אפילו, ונגיד את זה ממש בשקט, שאף אחד לא ישמע חלילה - להתנסות ולשמוע לא פחות ממך...
אז אל תעצבן אותי!!!!
לא יכול להיות, כבלים לא גורמים למערכת להישמע יותר דינמית.....
דווקא אינטר קונקט דיגיטלי בהחלט יכול להשפיע על הדינאמיות או לחילופי יכול להרוס (הכבנה למעבר ביין כניסות שונות ולא בין סוגי כבלים ). החיבורים הדיגיטאלים משלבים כל מיני ממירים ואיקסמוסים ואמרה ביין אור למתח וקלוקים וכל מיני דברים שאני לא מבין בהם כלום אבל משפיעים מאוד על האנפורמצייה הדיגיטאלית . ולמכשירים שונים וגם במכשיר עצמו יש הבדלי השקעה בכניסות ויציאות שיכולים לשנות בצורה קיצונית את אייכות הסיגנל וכל מה שמשתמעה מכך.
יכול להסביר למה לדעתך עבד טוב יותר?
תודה, ואגב יש לי BLUE LABEL אתה מוזמן
אל תשכחו בדיון הסוער הזה , שאף אחד ממכם לא שמע את המגבר הזה עם הרמקול הנ״ל .
ככה שרוב הצעות הפתרון פה ,הם על בסיס של רצון טוב , והצעות בשלט רחוק ש ״אולי״ יעזרו , ותו לא .
אבל 2 אנשים שמעו את הסט הזה עובד , אני ובעליו , וסינרגיה ודינאמיות ושקט יש .
אממה,זה היה כששמענו אצלי . לי יש אקוסטיקה , כבלים , וכבלי חשמל איכותיים , ולכן זה נשמע כמו שצריך.
ולכן פותח השרשור יודע שכבלים איכותיים, ואקוסטיקה (יש לו הדהודים) יפתרו לו את הבעייה .
הוא מטפל בזה , וקצת סבלנות ....
זה לא אומר שיהיה מושלם כי אין דבר כזה מושלם- אבל תהיה תוצאה טובה שתניח את דעתו .
וזה הכי חשוב.
הכי פשוט זה להחליף מכשירים בשנייה .
אל תשכחו בדיון הסוער הזה , שאף אחד ממכם לא שמע את המגבר הזה עם הרמקול הנ״ל .
ככה שרוב הצעות הפתרון פה ,הם על בסיס של רצון טוב , והצעות בשלט רחוק ש ״אולי״ יעזרו , ותו לא .
אבל 2 אנשים שמעו את הסט הזה עובד , אני ובעליו , וסינרגיה ודינאמיות ושקט יש .
אממה,זה היה כששמענו אצלי . לי יש אקוסטיקה , כבלים , וכבלי חשמל איכותיים , ולכן זה נשמע כמו שצריך.
ולכן פותח השרשור יודע שכבלים איכותיים, ואקוסטיקה (יש לו הדהודים) יפתרו לו את הבעייה .
הוא מטפל בזה , וקצת סבלנות ....
זה לא אומר שיהיה מושלם כי אין דבר כזה מושלם- אבל תהיה תוצאה טובה שתניח את דעתו .
וזה הכי חשוב.
הכי פשוט זה להחליף מכשירים בשנייה .
תשובה יותר מפורטת מזו לא יכולת לבקש (מצורף לינק) - תהנהרוברט,
בעיני התפיסות שלך בנוגע לשמיעה הן מדהימות.
על פי מדידות אפשר לדעת איך כבל נשמע..
על פי תמונה אפשר ל ה ב י ן אם החדר שלו מהדהד.
אנחנו פה מדברים כל הזמן על ש מ י ע ה ואתה לוקח אותנו למחוזות שונים.
אריה