כבלים חשמל VS רמקול

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רגישות נמדדת ברמקולים שלך 88 דציבל והתנגדות 2.9 אוהם בבאס עליון. להזיז אותם עם 50 וואט זה כמו לנסות להזיז לימוזינה עם מנוע של פיאט 500.
יש הרבה יותר מ 50 ואט ב 2.9 אוהם.
אני מכיר מגברים עם 25 ואט ופחות שיזיזו את הרמקול הזה לכיוון ה 100 ויותר דציבלים ללא בעיה.

alont

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
18
זה תלוי במגבר - שלי למשל יכול לספק 50 וואט ב8 אוהם, ו90 וואט ב4 אוהם

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני לא ממש מעוניין להחליף רמקול ואין קשר בין היכולת של המגבר - הרמקול מאד נציל והמדבר הספציפי הזה הצליח להניע רמקולים הרבה יותר קשים .

אולי לא הייתי ברור בשאלה :
חתימת הצליל מהסטפ הנוכחי שלי מאד טובה לי ואני מאד אוהב אותה .
אני פשוט רוצה לשפר ניקיון וקצת יותר דינאמיות וממש לא להחליף הגברה או רמקול .
המגבר הזה נשמע הרבה יותר טוב ממכשירים יקרים יותר.
בעיני זו סתירה מהותית לחשוב שאתה מרוצה מחתימת הצליל אבל חסרה לך דינמיות. דינמיות מהווה מרכיב מאוד קריטי בחתימת הצליל, לטעמי, קריטית בהרבה מהיבטים אחרים הקשורים באיכות הצליל.
כמו שאני אוהב לטעון, אין ניסים באודיו. משהו מפריע לך ואתה מנסה לפתור אותו על ידי תזוזה הצידה במקום להתקדם.

אני הייתי מציע לך להזמין הבייתה מאזין עתיר ניסיון, אולי אפילו יבואן שאתה סומך עליו, שיזהה מה מפריע לך ויציע לך איך לשפר.

אריה

Dan Ganon

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
רגישות נמדדת ברמקולים שלך 88 דציבל והתנגדות 2.9 אוהם בבאס עליון. להזיז אותם עם 50 וואט זה כמו לנסות להזיז לימוזינה עם מנוע של פיאט 500.

אולי לא הבנתי אותך נכון
אבל הרגישות שלהם על הנייר היא 91.5 DB
ממליץ לך לבוא לשמוע .
על כל פנים אניחושב שההגדרה שלי את המצב אינה נכונה - חסר לי קצת יותר שקט .

Dan Ganon

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
בעיני זו סתירה מהותית לחשוב שאתה מרוצה מחתימת הצליל אבל חסרה לך דינמיות. דינמיות מהווה מרכיב מאוד קריטי בחתימת הצליל, לטעמי, קריטית בהרבה מהיבטים אחרים הקשורים באיכות הצליל.
כמו שאני אוהב לטעון, אין ניסים באודיו. משהו מפריע לך ואתה מנסה לפתור אותו על ידי תזוזה הצידה במקום להתקדם.

אני הייתי מציע לך להזמין הבייתה מאזין עתיר ניסיון, אולי אפילו יבואן שאתה סומך עליו, שיזהה מה מפריע לך ויציע לך איך לשפר.

אריה

אם יש מישהו כזה - יזכה גם לקפה משובח ואירוח ברמה גבוהה

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
לפני כל ההחלפות, החדר שלך סביר מבחינה אקוסטית?
אם לא, תתחיל לטפל בו.

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
http://www.salonav.com/arch/2013/12/060.htm לא אתחיל עם תרגום של כל התוכן. תמצית הדברים החשובים בעייני: בתופים סיניים נורת הקליפינג במגבר המבחן הייתה מהבהבת (ברייסטון עם 200 וואט לערוץ). ההמלצה: מגבר מעל 100 וואט לערוץ לחדר בגודל בינוני. הנתונים,שציינתי נלקחו מהטסט הנ"ל.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
בן אדם שואל על כבלים, אתה שולח אותו לאקוסטיקה? בוא אתן לך אנלוגיה:

-"שלום, אני מתעניין בקרם פנים שעוזר לטיפול בחצ'קונים".

התשובה שלך:
-"שמע, אומרים ש-x ו-y טובים אבל אני מציע לך קודם לבדוק את התזונה שלך, לעשות בדיקות דם והורמונים, ולהוריד את רמת הסטרס."

לגופן של עניין:
ההחלטה "מאיפה להתחיל" היא יותר פיננסית/צרכנית (הזדמנויות, דילים וכו') מאשר "מקצועית" ("אודיופילית").
הכל צריך. טיפול בחשמל יתן לך דברים אחרים מאשר החלפת כבלי רמקולים. למשל: רקע שחור ו"שקט" מקבלים ע"י חשמל. פירוט, דינמיקה, מהירות, מקבלים בדרך כלל ע"י החלפת כבלי רמקולים/אינטרקונקטים. אבל אלו הם כללי אצבע לא מדוייקים, לא תמיד נכונים, וחשוב מכל- לא פרקטיים. זה לא משנה. כל טיפול שתעשה בחשמל, כבלים או שיכוך, יקדם אותך. אם יקדם אותך בכיוון שאת רוצה זה רק אתה תוכל לדעת.

היות וכבל חשמל טוב יכול להיות זול יותר מכבל רמקול ברמה דומה, הייתי מתחיל שם. אבל כאמור, צריך טיפול מקיף בכל התחומים. רק כך תשיג התקדמות אמיתות.

תחשוב על זה כמו שאלה של מפתח גוף מתחיל: "במה עלי להתרכז קודם? רגליים, חזה, ידיים, שרירי ליבה?" וכו. זה לא משנה במה תתחיל, כדי לקבל תוצאה סופית טובה יותר, ההתקדמות צריכה להיות בכל המישורים.

בכל המישורים, כבר אמרתי? :) זה מה שקורה כשכותבים בנייד...
הבן אדם אמר שיש לו חוסר בדינמיות.
ואתה חושב שכבל למקור ישפר דינמיות

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני לא ממש מעוניין להחליף רמקול ואין קשר בין היכולת של המגבר - הרמקול מאד נציל והמדבר הספציפי הזה הצליח להניע רמקולים הרבה יותר קשים .

אולי לא הייתי ברור בשאלה :
חתימת הצליל מהסטפ הנוכחי שלי מאד טובה לי ואני מאד אוהב אותה .
אני פשוט רוצה לשפר ניקיון וקצת יותר דינאמיות וממש לא להחליף הגברה או רמקול .
המגבר הזה נשמע הרבה יותר טוב ממכשירים יקרים יותר.
אח יקר דינאמיות זה פונקציה של היכולות של לפי סדר רמקול מגבר פרה מקור.
אולי ניתן לשפר פרוט בעזרת כבל אבל דינאמיות זה סיפור אחר.

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
תלוי באיזו עוצמה אתה אוהב לשמוע את המוזיקה שלך. אני בד"כ לא עובר את ה80 דציבלים ולכן לא צריך מגבר חזק במיוחד. מגבר שיודע לספק 50 וואט נקיים ל3 אוהם ידחוף רמקול עם רגישות של 88 דציבל ל90+ דציבל... תלוי כמובן במרחק שאתה יושב מהרמקולים.
ok זו בדיוק הבעיה שלך גם עם אתה לא מגיע לדציבלים גבוהים. רמקול עם עקבה לא יציבה במיוחד 2.9 אום זקוק למגבר מפלצת מבחינת זרם . מיפלצת !!! זרם והמון והיכולת לספק אותו לפי דרישה במהירות ותאמין לי יש לי רמקול מאוד לא נציל ועברתי כמה מפלצות ועד שלא פינקתי אותו במפלצת אמיתית ואיחותית לא הבנתי מה אני מפסיד מבחינת דינאמיות ופרוט ודיוק ו......גם בווליום נמוך . במיוחד בווליום נמוך !!!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ההרגשה של חוסר דינאמיות אינה בהכרח בגלל חוסר ביכולות של מגבר רמקול.
לפעמים זה בגלל מקור עם אופי "רך" מידי.
לא מבין מה הבעיה להשאיל כבל חשמל ולתקוע בדאק ולשמוע מה קורה.
נראה לי הכי קל בעולם.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אופי רך במקור לא יעלם בעזרת כבל!!
ולדעתי תמיד עדיף לשדרג מקור על פני כבל למקור במידה וצריך לבחור בין השניים.
החלק שהכי משפיעה על החשמל במכשיר הוא היא ...........השנאי או שנאים בכניסה וספקיי המתח קרי הקבלים והפרדת שנאים וספקים לחלקי המקור השונים . ולכן שידרוג מקור בדרך כלל מאופיין במיוחד בשיפור השנאי והספק ושום כבל לא יכול לספק שידרוג כזה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הבן אדם אמר שיש לו חוסר בדינמיות.
ואתה חושב שכבל למקור ישפר דינמיות
הבן אדם שואל על כבלים. לא מתפקידי ולא מתפקידך להתחיל לייעץ לו על דברים שאולי יתכן ויכול להיות שיעזרו לו. כל דבר שיחליף יכול להיות נכון, ויכול להיות טעות. לכן כל העצות הנורא חכמות של להחליף מגבר, להתמקד באקוסטיקה וכיו"ב, לא רלוונטיות כי לא על זה הוא שאל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני מאד אוהב את הסאונד שבוקע מהסטאפ שלי , יחד עם זאת חסרה לי עוד טיפה דינאמיות וניקיון כזה שפוגש אותי יותר בתדרים גבוהים .
אני תוהה מה יקנה לי את הרצוי - שדרוג כבל הרמקול ? שדרוג כבל החשמל המחובר לDAC או מפצל חשמל ?

עם רמקול כזה, לדעתי עדיף מגבר יותר איכותי ועוצמתי, רצוי עם כניסות XLR . לאזן את הצליל אתה יכול למצוא כבל רמקול יותר מתאים, אך הכבל לכשעצמו לא ישפר לך דינאמיות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עם רמקול כזה, לדעתי עדיף מגבר יותר איכותי ועוצמתי, רצוי עם כניסות XLR . לאזן את הצליל אתה יכול למצוא כבל רמקול יותר מתאים, אך הכבל לכשעצמו לא ישפר לך דינאמיות.

אתה יודע בכמה מגברים בעלי כניסות מאוזנות נתקלתי שהקשר בניהם לבין דינמיקה הוא כמו הקשר בין פיל לרגל של שולחן?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
הבן אדם שואל על כבלים. לא מתפקידי ולא מתפקידך להתחיל לייעץ לו על דברים שאולי יתכן ויכול להיות שיעזרו לו. כל דבר שיחליף יכול להיות נכון, ויכול להיות טעות. לכן כל העצות הנורא חכמות של להחליף מגבר, להתמקד באקוסטיקה וכיו"ב, לא רלוונטיות כי לא על זה הוא שאל.
הבן אדם תיאר בעיה ושאל על כבלים מתפקידינו בהחלט לכוון אותו למקום הלדעתינו ולנסיונינו יש סיכוי שהוא יקבל את מבוקשו .
ונסיוני אומר שכבל לא פותר בעיות דינמיקה נקודה . ולכן המלצתי לו כיוון שאני חושב שהוא נכון יותר ..,.מנסיוני.
ואף אחד לא יגיד לי מה להמליץ ומה לא להמליץ ! לא נראה לך תמליץ אחרת .
משל : אדם בא לרופא מתלונן על עצירות ושואל עם אופטלגין יעזור לו ! מה לדעתך ירשום לו הרופא כדור לכאב ראש או ימליץ לו לאכל ירקות ולשתות הרבה מיים !

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הבן אדם תיאר בעיה ושאל על כבלים מתפקידינו בהחלט לכוון אותו למקום הלדעתינו ולנסיונינו יש סיכוי שהוא יקבל את מבוקשו .
ונסיוני אומר שכבל לא פותר בעיות דינמיקה נקודה . ולכן המלצתי לו כיוון שאני חושב שהוא נכון יותר ..,.מנסיוני.
ואף אחד לא יגיד לי מה להמליץ ומה לא להמליץ ! לא נראה לך תמליץ אחרת .
משל : אדם בא לרופא מתלונן על עצירות ושואל עם אופטלגין יעזור לו ! מה לדעתך ירשום לו הרופא כדור לכאב ראש או ימליץ לו לאכל ירקות ולשתות הרבה מיים !
וואלה, קשקשן גדול אתה.
כמה ישראלי מצידך. מישהו שואל על כבל, אתה בא ואומר לו שהוא טועה, ושהבעיה שלו לא שם, ושהוא צריך להסתכל בכל המקומות האחרים חוץ מאיפה שביקש. עכשיו בוא תגיד לי - מה הסיכוי שבגלל הטיפים המדהימים שלך, הבן אדם יעשה חישוב מסלול מחדש, וישקול החלפה של *מגבר* במקום כבל. אתה חי בסרט. הסיבה שאני טורח להגיב היא שבכלל לא היית אצלו, לא שמעת בכלל את המערכת שלו. העיקר להפגין כמה אתה יודע.
בסדר, צחי, אתה צודק צחי, להגדיל דינמיות זה להחליף למגבר חזק יותר. אתה יודע הכי הרבה, צחי. כל הכבוד צחי. המשאית עם הצל"שים בדרך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אתה יודע בכמה מגברים בעלי כניסות מאוזנות נתקלתי שהקשר בניהם לבין דינמיקה הוא כמו הקשר בין פיל לרגל של שולחן?

אבל בתור נמר אתה בטח יודע שפיל אי אפשר לרגל אבל רגל אפשר להפיל?

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור