חנות ממתקים לחובבי מוזיקה-"טידל"

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מתנוש, באופצית הסטרימינג אתה מקונפג על hifi נכון?
(בשפת הגשש החיוור: הכנסת רוורס?)
נכון קצת משונה שדווקא מתנוש לא נדלק ?,משהוא כנראה לא עובד אצלו ,או שהוא אנין מאוד ,האמת היה אצלי בשבת ZS הגדול ,גם הוא לא ממש התעלף ,אבל החברה האלה אוהבים מקסימום ,יש להם פטפונים רצחניים ,ראשים של שייכים סעודים,כבלים "סטילטיים" ,ואז בא איזה שניצל עייף ,מחובר עם כל מיני חוטים תוצרת בית והכבל המעפן של האינטרנט ושולח קובץ מעופש לדבריהם לממיר דרך הדפדפן ,תשמע ,גם לי היו זמנים שאם זה לא טופ טופ טופ היי אנד זה שווה לתחת ,ואילו עכשיו אני קצת יותר פשרן ,ויתרתי על הפטפון ,כמעט לגמרי על דיסקים ,ונשארתי עם קבצים ,האמת היא שאין לי כבר בכלל סשן של האזנה ממוקדת לכל פיפס ,אני רוצה לשמוע מוסיקה ,ואם זה לא נשמע חרה ,אז זה בסדר ,נכון הרף שלי הוא לא של סטודנט או זוג צעיר ,אני הבחלט יודע מתי זה טוב ומתי לא ,ומבחינתי ,הטידל נהדר ,הרמה מצוינת ,רק צריך לדאוג להזרים הקובץ נכון ,ואז הממיר וכל החרטבונה ממסביב (EMM WEISS ןכדומה ) הופכים את המי דלוחין למיים ראויים לשתיה ,נכון אולי זה לא מיים בטעמים ,אבל יש הרבה מיים והרבה טעמים לא מוכרים ,
אבל אני בהחלט מבין את כל ה"מהדרין " שקונים תקליט ב200 ש"ח ,ושולפים אותו כל אימת שיש "ביקור אודיופילי" ,גם אני הייתי שם והלכתי משם ,יש לי טונה של מוסיקה בהרד דיסק ,כל הדיסקים שלי בארגזים כבר יובלות ,ועכשיו טידל רענן לי את העניין ,
בסוד אני יכול לגלות לכל אלו שלא ממש סובלים אותי ,שגם עם הטידל לדעתי אני עדיין שומע הרבה יותר טוב ממערכות סופר סופר בעיני הציבור הרחב ,אבל זה טעמי הפרטי בלבד שבוודאי אין עליה קונצנזוס בקרב המורעלים שנמצאים כאן בקרב הציבור הקדוש הקורא שטויות אלו שכותב שניצל בסוף יום העבודה !
סליחה על בילבולי המוח וההשתפכות האופינית לפגועי נפש , יום טוב!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אלדר, זה השלב הראשון בגמילה שלך :)
שלום אורי!
בתור המומחה שלנו באתר ל"ציוד דרעק" ,תרשה לי לומר לך שהאפקט שונה לגמרי כשאתה מעביר קובץ בינוני (נניח) דרך מערכת סופר גדולה ולא דרך איזה מוניטור קטן ומגברונציק קרואטי .:(

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שלום אורי!
בתור המומחה שלנו באתר ל"ציוד דרעק" ,תרשה לי לומר לך שהאפקט שונה לגמרי כשאתה מעביר קובץ בינוני (נניח) דרך מערכת סופר גדולה ולא דרך איזה מוניטור קטן ומגברונציק קרואטי .:(
ציוד דרעאק?
מה זה אומר?
ואני מתנצל שאינני מורם מעם ואינני יכול לרכוש בגילי הצעיר מערכות יקרות ככ.
בוא נדבר כשאהיה בגילך טוב?

בנוסף אני מעדיף לשמוע מוזיקה טובה ורבה בטרנזיסטור מאשר 2-3 דיסקים במערכת ולבכות כי יש לי כבל כזה וכזה ואני צריך עכשיו 5000$ כדי לשמוע את הפלוץ שעשה נגן הקונטרה בזמן שהוא ניגן.

בקיצר, קצת הומור, מים קרים (חם היום עדיין) וזהו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לא התכוונתי חלילה לרע ,אתה יודע שאני מאוד מעריך מאת ידיעותיך כמעט בכל ציוד שנימכר בחנויות ואיננו דווקא היי אנד ,בעיני אתה תותח ,סליחה באם נעלבת !

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אני חושב שהשניצל כיוון לטווח הדינמי ולא להעליב.

כמדומני יש לו גם את החלל וגם את הרמקולים לכסות היטב את כל הטווח הדינמי שהקלטות מסויימות יכולות לתת.
מניסיוני הצנוע, אכן טווח דינמי הוא אחד הגורמים המרכזיים המבדילים הקלטה טובה מאחת שפחות טובה (וגם מראה הבדלים בין קבצים מקומפרסים לכאלו שלא).
הפגנת מלא הטווח הדינמי הינה מהדברים שרמקול קטן לא מבצע (וזו לעיתים בחירה נבונה מאוד, כי היכולת להפיק באס עמוק היא גם של החלל בו המערכת נמצא), לכן יש פחות יכולת לשקף את כלל ההבדלים בין הקלטה מצויינת לכזו שפחות.

נ.ב. אישית אני חושב שהיכולת להכיר בכך שיש הבדלים שאינם משנים זו תחילת הדרך להכרה שייתכן שיש הבדלים שאינם קיימים (למעשה מדומיינים), מה שמוביל בהמשך להתמקדות במה שכן עושה הבדל ובחיפוש אחר סאונד אמיתי, במקום אחר הוצאות ורכישות אינסופיות, שהן חסרות תכלית והשפעה שאיננה פסיכולוגית.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
נכון קצת משונה שדווקא מתנוש לא נדלק ?,משהוא כנראה לא עובד אצלו ,או שהוא אנין מאוד ,האמת היה אצלי בשבת ZS הגדול ,גם הוא לא ממש התעלף ,אבל החברה האלה אוהבים מקסימום ,יש להם פטפונים רצחניים ,ראשים של שייכים סעודים,כבלים "סטילטיים" ,ואז בא איזה שניצל עייף ,מחובר עם כל מיני חוטים תוצרת בית והכבל המעפן של האינטרנט ושולח קובץ מעופש לדבריהם לממיר דרך הדפדפן ,תשמע ,גם לי היו זמנים שאם זה לא טופ טופ טופ היי אנד זה שווה לתחת ,ואילו עכשיו אני קצת יותר פשרן ,ויתרתי על הפטפון ,כמעט לגמרי על דיסקים ,ונשארתי עם קבצים ,האמת היא שאין לי כבר בכלל סשן של האזנה ממוקדת לכל פיפס ,אני רוצה לשמוע מוסיקה ,ואם זה לא נשמע חרה ,אז זה בסדר ,נכון הרף שלי הוא לא של סטודנט או זוג צעיר ,אני הבחלט יודע מתי זה טוב ומתי לא ,ומבחינתי ,הטידל נהדר ,הרמה מצוינת ,רק צריך לדאוג להזרים הקובץ נכון ,ואז הממיר וכל החרטבונה ממסביב (EMM WEISS ןכדומה ) הופכים את המי דלוחין למיים ראויים לשתיה ,נכון אולי זה לא מיים בטעמים ,אבל יש הרבה מיים והרבה טעמים לא מוכרים ,
אבל אני בהחלט מבין את כל ה"מהדרין " שקונים תקליט ב200 ש"ח , יום טוב!
אל תרגיז אותי,בסוף אני אגלה אילו מים שפכתה עלי ע"מ שאזכיר לך איזה סאונד גם אתה אוהב.ושלא אתעלף באמת מהמים העכורים שהיו לפני:)

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

כמדומני יש לו גם את החלל וגם את הרמקולים לכסות היטב את כל הטווח הדינמי שהקלטות מסויימות יכולות לתת.
מניסיוני הצנוע, אכן טווח דינמי הוא אחד הגורמים המרכזיים המבדילים הקלטה טובה מאחת שפחות טובה (וגם מראה הבדלים בין קבצים מקומפרסים לכאלו שלא).
הפגנת מלא הטווח הדינמי הינה מהדברים שרמקול קטן לא מבצע (וזו לעיתים בחירה נבונה מאוד, כי היכולת להפיק באס עמוק היא גם של החלל בו המערכת נמצא), לכן יש פחות יכולת לשקף את כלל ההבדלים בין הקלטה מצויינת לכזו שפחות.

נ.ב. אישית אני חושב שהיכולת להכיר בכך שיש הבדלים שאינם משנים זו תחילת הדרך להכרה שייתכן שיש הבדלים שאינם קיימים (למעשה מדומיינים), מה שמוביל בהמשך להתמקדות במה שכן עושה הבדל ובחיפוש אחר סאונד אמיתי, במקום אחר הוצאות ורכישות אינסופיות, שהן חסרות תכלית והשפעה שאיננה פסיכולוגית.
ל
בסדר, בסדר, אתה צודק ואין צורך לקנות מוצרים יקרים, הכל פסיכולוגי.
עכשיו אתה מרגיש יותר טוב עם עצמך?
אולי עכשיו תוכל להפסיק לקרוא המון תאוריות "מדעיות" שמצדיקות את האי קנייה שלך.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

שניצל מכוון למה שיותר נוח. אין כוח ללכת לקנות דיסקים אז מורידים או מקבלים מחבר שהוריד כמה טרות, אין עצבים לקום ולהכניס דיסק לנגן אז מזרימים מרחוק. הקשר בין זה לסאונד הוא דמיוני בערך כמו הקשר בין בחירה נבונה להאזנה דרך המזרים מוסיקה של טידל (שמעתי אותו, סאונד מביך במקרה הטוב).

שנית. מאיפה לאיפה ה-vr7 מנצל את כל הטווח הדינמי. אני לא חושב ככה. הוא דינמי מאוד, אבל הוא לא מספיק שקוף ומדויק בשביל לעשות את זה. הוא יודע לנגן בקול רם, הוא איכותי בהחלט, אך אין שם ממש שקיפות, פרטים ורזולוציה.

נעבור ל-נ.ב
זו לא יכולת להכיר באין הבדלים אם כי חוסר יכולת לשמוע הבדלים. ואני לא מאמין שאלדר לא מבחין בכך שזה באותה רמה. עובדה, הוא טוען שהוא מוותר על המרדף הזה והוא יודע מה חסר לו. לכן, ניחסת לו יכולות שכרגע הוא בעצמו לא ממש מקבל.
ולפי ההמשך, אחרי היכולות שאתה שותל לאנשים, אתה גם מתווה דרך. יעני מרביץ בנו תורה. אתם המדמיינים ואנחנו השפויים. וואלה?

אגב. כל מגבר חזק עם רמקול גדול מסדר לך טווח דינמי שלא ממש תישאר אדיש. השאלה היא מה האיכות שם.

ולסיום סיומת.
במה צריך להתמקד ואיך משיגים איכויות סוניות כמו שיש אצל לא מעט אודיופילים עם מערכות על בלי הוצאות כאלה?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
נמר!תשמע ,לא ממש בא לי להגיב כאן ,אז שלחתי לך את כל מה שכתבתי ,שניה לפני שפרסמתי כאן,שיהיה לכולם יום טוב ותהנו מהשנינות,
ל
עכשיו אתה מרגיש יותר טוב עם עצמך?
אולי עכשיו תוכל להפסיק לקרוא המון תאוריות "מדעיות" שמצדיקות את האי קנייה שלך.

נערך לאחרונה ב:

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
דווקא כשנהיה קצת פחות חם מתחילים לריב? :)

ולענייננו, אם בלמצוא אמנים ו/או אלבומים באותו סגנון חשקה נפשכן, עזבו אתכן מ-Tidal ותלכו ישר לתנ"ך
המודרני של המוזיקה - AllMusic.com.

רוצים אמנים קשורים? חפשו אמן/להקה ובחרו ב-Related .
תמצאו שם אמנים שהאמן/להקה הושפעו מהם, אמנים/להקות המנגנים בסגנון דומה ואמנים/להקות חדשים יותר שהושפעו ישירות מהאמן/להקה שבחרתם.

רוצים אלבומים קשורים?
תגיעו לאמן/להקה, תבחרו ב-Discography, תבחרו אלבום ספציפי ואח"כ תבחרו ב-Similar Albums.

אמנם לא תוכלו לשמוע שם כלום אבל לפחות תדעו מה לחפש באמת ולא מה Tidal טענה עד עכשיו,
שלא לדבר על זה שהידע שהחברים ב-AllMusic כבר הספיקו לשכוח יקח לחברים ב-Tidal עוד עשור לפחות ללמוד.

ולגבי הפורמט:
למי שמעולם לא היו לו אלפי דיסקים שהוא עשה להם ריפ - Tidal יכול להיות אוצר בלום.
למי שיש לו אלפי דיסקים אבל עבר למחשב והתעצל לעשות להם ריפ - על עצלנות משלמים. לי נראה הגיוני, עדיין, שדיסק שנעשה לו ריפ יישמע טוב (בהרבה?) מסטרימינג דרך דפדפן.
למי שיש/היו לו אלפי דיסקים והוא עשה ליותר מ-90% מהם ריפ (כמוני לדוגמא) - Tidal לדעתי כרגע מיותר.

ולגבי זה שאני ואחרים אוהבים להוציא כסף סתם על ציוד שלא משנה את הסאונד והכל פסיכולוגי -
ככה בא לי/לנו. לא רוצה ולא חייב לתת לאף אחד דין וחשבון חוץ מלאשתי. יאללה תחפפו.

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
היתרון בסטרימינג נגד הריפ , שטידל קיבל את הקבצים מהאומנים שקרוב לוודאי איכותים ומדויקים מאוד .
לעומת ריפ שיכולה להיות איזה שגיאה בהעתקה למחשב .

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
ל

1. לא התייחסתי למחיר.
2. לא אמרתי שהכל פסיכולוגי.

אבל מי שחושב שהוא חסין להשפעות, והוא למעשה מכשיר מדידה סוני מדוייק וחסר פניות, חי בסרט.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
לי נראה הגיוני, עדיין, שדיסק שנעשה לו ריפ יישמע טוב (בהרבה?) מסטרימינג דרך דפדפן..

למה זה נראה לך הגיוני?

וגם אם זה נשמע יותר טוב מהאחר (או ההפך), מה ששניצל אומר זה שבהקלטות שהוא אוהב, במערכת שלו, גם אם יש הבדל, זה לא מספיק משנה כדי לפגום לו בהנאה.

עם מבחן התוצאה אי אפשר להתווכח.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
למה זה נראה לך הגיוני?

וגם אם זה נשמע יותר טוב מהאחר (או ההפך), מה ששניצל אומר זה שבהקלטות שהוא אוהב, במערכת שלו, גם אם יש הבדל, זה לא מספיק משנה כדי לפגום לו בהנאה.

עם מבחן התוצאה אי אפשר להתווכח.

בדיוק. עם מבחן התוצאה אי אפשר להתווכח.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
1. לא התייחסתי למחיר.
2. לא אמרתי שהכל פסיכולוגי.

אבל מי שחושב שהוא חסין להשפעות, והוא למעשה מכשיר מדידה סוני מדוייק וחסר פניות, חי בסרט.
תגיד, אתה מדדת מה גרם לך להתאהב, או מה גורם לך להינות מאוכל מסוים?
זה תחביב, ומה שגורם לחובב להינות ממנו יותר הוא מבורך.
אתה ממש לא חיב להיות זה שמטיף בשער לאנשים לשמור את הכסף בארנק.
זה באמת קל לשאוף לבינוניות, בכל דבר, ותמיד יש סיבות הגיוניות ופרקטיות להסתפק במספיק.
מצד שני, אם תפסיק למדוד ותתחיל להאזין בקשב ובסקרנות, יכול להיות שתמצא שחלק
מהתאוריות המדעיות שלך לא ממש עובדות במציאות.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
1. לא מדדתי כלום בחיי.
2. התחביב הוא להוציא כסף והמצטיין הוא מי שמוציא יותר?
3. אני לא חייב לעשות כלום, אני עושה מה שאני רוצה, לא חייב.
4. יש דרך רציונאלית לבדוק מה עובד ומה לא עובד. אחרת אנחנו עוסקים באמונות, וזה כבר עניין למיסטיקנים.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
1- חבל. זה היה יכול לערער לך כמה מהאימרות שלך.
2- לא נכון
3- ברור. אבל כשטוענים טענה מן הראוי שיגיבו לטענות שלך. ומשם אתה גם לא חייב לשתף פעולה. זה יהיה לא מנומס אבל זה כבר שטויות.
4- ברור. שומעים - מגיעים למסקנות - בודקים עלויות - רוכשים או לא רוכשים. הכי רציונלי.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לגבי סטרימינג וריפ, אפשר בטידל להוריד את התוכן לוקאלית למחשב ולנגן דרך הטידל לוקאלית. למה לעשות את זה? פחות עבודה מריפ סידי, ולא צריך לרוץ לקנות. לא רואה סיבה שישמע פחות טוב מקובץ רד בוק מחשב או סידי, בהנחה שהם מימשו את הנגן בקליינט (לא דפדפן) בצורה טובה.

לגבי מה שאתה אומר בובו, מסכים איתך. שיעשו כבר אינטגרציה לאולמיוזיק. אתר לפנתאון! איך מרימים דבר כזה למוזיקה ישראלית? נראה לי פרוייקט חובה!

לגבי המתיפייפים עם הפטפונים, יאללה תרדו מהאולימפוס! אפשר לשמוע טוב בדיגיטל, האמת שמעתי פטפון מדהים ולא נפלתי ביחס לממיר ברמה גבוהה. אתמול גם צילמתי את הילדים עם פילים שחור לבן, אחלה רזולוציה. יש לפטפון גם חסרונות כמו קצקוצים ושטויות. כל אילה נגד הקדם הפסיבי למה אין שלט וצריך לקום לשנות ווליום, משום מה לא אכפת להם להפוך צד בפטפון כל עשרים דקות :)

עשיתי מבחן a/b בין טידל לסידי, שניהם נשמעו אצלי גרוע באותה מידה. לא הצלחתי להבדיל, ואם חשבתי שכן, אז ממש בשוליים.

בקיצור כמו המאבק בין דתיים למסורתיים.. הדתיים חושבים המסורתיים חילונים. מי שמחמיר נחשב יותר מלומד או יותר צדיק או יותר מבין! אבל בסופו של דבר כל אחד עושה מה נח לו.

"הוא לא בישל כבוד הרב הוא לא בישל". זאב רווח בן 75.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
1. כמו מה?
2. אני שמח.
3. כתבו לי שאני לא חייב להיות מטיף, אבל אני לא הטפתי ואני גם לא ממש חייב. כתבתי איזה משפט דעה, וישר קפץ מי שקפץ. אני כותב את דעתי.
4. זה לא תהליך קבלת החלטות רציונאלי. צרכנים אינם מקבלים החלטות באופן רציונאלי. כל עולם הפרסום מתבסס על זה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ומי קובע את הדרך הרציונאלית?
כנראה שאצל חלק מהאנשים, האוזניים והמוח שלהם אינם עובדים בהתאם ל״רציונאל״ שלך.
לשמוע ולחוות אינם מיסטיקה.
מיסטיקה היא להאמין ( גם לדברים שמודפסים יפה וחתומים ע״י ״מומחים״) בלי לנסות ולחוות.
אתה גם כנראה שוכח את הפעמים הרבות לאורך השנים, שה״מדע״ שינה את דעותיו וקביעותיו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור