זום של מחט

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לרועי ובמיוחד לעמיר
שאפו ענק על הסבלנות שלכם והיכולת לנהל את הדיאלוג הזה.
מאוד לא פשוט.
:כל-הכבוד::כל-הכבוד::כל-הכבוד:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
יש תופעה שבעיני מוזרה - היו כמה הסברים של עמיר שזכו ללייק של audiogod אבל לא שינו את דעתו …
למה זה מוזר ?
אם נותנים לייק סימן שמסכימים.
אם מסכימים אז הדיעה צריכה להשתנות בהתאם.
הפתרונים ל״אלוהי האודיו״…

RB68

חבר משקיען
מעורבות
587
נקודות
93
לרועי ובמיוחד לעמיר
שאפו ענק על הסבלנות שלכם והיכולת לנהל את הדיאלוג הזה.
מאוד לא פשוט.
:כל-הכבוד::כל-הכבוד::כל-הכבוד:
תודה ארז. זה תפס אותי בעבודה על איזה מסמך אפיון ארוך כאורך הגלות. מדי פעם בורח הצידה לפורום - עוזר לADHD :cool:
יש תופעה שבעיני מוזרה - היו כמה הסברים של עמיר שזכו ללייק של audiogod אבל לא שינו את דעתו …
למה זה מוזר ?
דווקא מבין את זה - זה סיגנל די פשוט - "אם מתייחסים אלי כמו בנאדם - זה משמח - גם אם לא מסכימים"
ר.

• Like
Reactions: gds

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תביא לי הוכחה או מאמר או משהו שיתמוך בדעתך
למרות שחובת ההוכחה עליך, במקרה נתקלתי בהסבר של מייקרוסופט שמתאר את התופעה של השינוי החוזר של הווליום בגלל טווח דינאמי גבוה, ונותן הנחיות איך להפעיל קומפרסיה של הטווח. מקווה שזו סמכות מספיקה עבורך, אבל גם אם לא, אם אתה טוען שמה שכתבתי אינו נכון, חובת ההוכחה עליך.

The dynamic range of a piece of audio content is basically the difference between the lowest volume and the maximum volume. If the dynamic range of the content is too high, users may find themselves adjusting the volume repeatedly during playback. For example, movies frequently have a high dynamic range. Often, when the volume is adjusted so that dialog can be understood during quiet scenes, other parts of the movie with music or sound effects are louder than desired.

נ.ב., הציטוט הזה ממש מתאים לך -- הוא משתמש במילה basically :)
מעניין אם גם במילה basic אתה טוען שלא שומעים את ה-i :)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אגב, הידע שלי לא נופל משל אף אחד כאן למרות מה שאתם חושבים.
עד כמה שזה נכון כבר ראינו

ואני לעולם לא אשנה את דעותיי לא משנה מה יגידו עליי כאן.
זו בדיוק הבעיה: אתה לא מעדכן את דעותיך גם כשנוספים נתונים, עובדות, הסברים, לא חשוב מה.

אתה נשאר עם אותן אקסיומות וקלישאות כמו בהתחלה, ורק מוכיח שוב ושוב, בצורה ממש משכנעת, שאתה בכלל לא מבין את משמעויותיהן במציאות.

בגלל שבאים להגיד לי שויניל עם טווח דינמי מוגבל של 70db יותר טוב מדיגיטל שמגיע למעבר ל100db
זה שלויניל יש 0.4% - 3% THD לעומת 0.001% בדיגיטלי.
אז אני אמור להגיד אמן, כן אני לא מבין כלום צדקתם?
נראה לי שבשלב זה אמור להיות מובן לכולם שזה בדיוק מה שאתה אמור להגיד. לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.

טכנית דיגיטל יותר טוב מאנלוג נקודה.
ואגב מבחינת תפיסת עולם קוהרנטית לגבי סאונד אני די חושב ששלי מבוססת הרבה יותר משל חלק מהאנשים כאן.
עד כמה שזה נכון כבר ראינו

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אני דווקא חושב שלמרות הכל בגלל התשובות המפורטות של עמיר לומדים הרבה מהפוסט הזה.
כלומר בשורה התחתונה בעקיפין דעות שונות כם אם הן מעצבנות חלק מהחברים פה יוצרות דיון מקצועי

בטח עדיף על קרב האיגרוף שהיה בין שני יבואנים בימים האחרונים

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אולי הדוגמא הבאה תעזור במשהו.
ניקח רזולוציה של מסך טלוויזיה - ברור שמסך טלוויזיה ברזולוציה של 8k עדיף על פני מסך ברזולוציה 4k שעדיף על מסך ברזולוציה full hd.
במצב של מרחק ישיבה 4 מטר ממסך בגודל 32 אינץ , האם יש למסך 8k יתרון כלשהו על פני מסך full hd?
התשובה היא לא כי העין שלנו לא מסוגלת להבחין בפרטים הנוספים שברזולוציה 8k ניתן לראות אבל ממרחק צפייה הרבה יותר קרוב או בגודל מסך הרבה יותר גדול.
זאת אנלוגיה לדברים שעמיר חזר והסביר כבר כמה פעמים לגבי אחוז THD - אין שום יתרון ל THD 0.00001% על פני THD 0.01% בגלל יכולת השמיעה המוגבלת של אוזן האדם.
לגבי טווח דינמי - זאת עוד מגבלה של חוש השמיעה שלנו וקומפרסיה במידה נכונה עוזרת לנו ומונעת הגברה/החלשת ווליום בתדירות גבוהה בזמן האזנה, במיוחד כאשר זמן האזנה הוא בלילה.

• Like
Reactions: AK1

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כלומר בשורה התחתונה בעקיפין דעות שונות כם אם הן מעצבנות חלק מהחברים פה יוצרות דיון מקצועי

בטח עדיף על קרב האיגרוף שהיה בין שני יבואנים בימים האחרונים

אתה כמעט צודק.
לקרוא הסבר מנומק זה אכן מלמד אבל הדינמיקה של ״אני לא עונה עניינית וממשיך לדקלם את אותן הקלישאות/מנטרות בשרשורים אחרים״ זה לא דיאלוג ולא דיון.
זה לשחק טניס לבד מול קיר….

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אולי הדוגמא הבאה תעזור במשהו.
ניקח רזולוציה של מסך טלוויזיה - ברור שמסך טלוויזיה ברזולוציה של 8k עדיף על פני מסך ברזולוציה 4k שעדיף על מסך ברזולוציה full hd.
במצב של מרחק ישיבה 4 מטר ממסך בגודל 32 אינץ , האם יש למסך 8k יתרון כלשהו על פני מסך full hd?
התשובה היא לא כי העין שלנו לא מסוגלת להבחין בפרטים הנוספים שברזולוציה 8k ניתן לראות אבל ממרחק צפייה הרבה יותר קרוב או בגודל מסך הרבה יותר גדול.
זאת אנלוגיה לדברים שעמיר חזר והסביר כבר כמה פעמים לגבי אחוז THD - אין שום יתרון ל THD 0.00001% על פני THD 0.01% בגלל יכולת השמיעה המוגבלת של אוזן האדם.
לגבי טווח דינמי - זאת עוד מגבלה של חוש השמיעה שלנו וקומפרסיה במידה נכונה עוזרת לנו ומונעת הגברה/החלשת ווליום בתדירות גבוהה בזמן האזנה, במיוחד כאשר זמן האזנה הוא בלילה.

זו לא ממש דוגמא הכי טובה בעולם, אבל ניחא...:)

למסך 8K יהיו יתרונות גדולים על מסך 1080P
גם ממרחק אפס, במיוחד שכל החומר משודר היום ב 4K.

גם מבחינת דחיסות התמונה וגם מבחינת עיבוד הוידאו והצורך לבצע Downscaling במקום Upscaling.

ועוד יתרונות טכניים נוספים, אבל כאמור לא נכנס לזה...:)

רן

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
דווקא מבין את זה - זה סיגנל די פשוט - "אם מתייחסים אלי כמו בנאדם - זה משמח - גם אם לא מסכימים"
ר.

אז צריך לייצר אימוג׳י אחר ל ״לא מסכים לדעתך אבל מכבד אותה״

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בגלל זה יש לי סבלנות לענות, כי אני כותב בעיקר לאחרים, כדי שיבינו עם מי יש להם עסק ברמת ביטחון גבוהה:
לא Audio ולא God, לא מדע ולא אמת.
ריקנות + יומרות + גאווה על הדעות השגויות + אי נכונות לעדכן אותן..

אם הוא בכלל מגיב, זה ממילא לא לעניין וכמעט מיותר, למעט העלאת נושא חדש שהוא לא הבין ונותן לי הזדמנות להסביר :)

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
זו לא ממש דוגמא הכי טובה בעולם, אבל ניחא...:)

למסך 8K יהיו יתרונות גדולים על מסך 1080P
גם ממרחק אפס, במיוחד שכל החומר משודר היום ב 4K.

גם מבחינת דחיסות התמונה וגם מבחינת עיבוד הוידאו והצורך לבצע Downscaling במקום Upscaling.

ועוד יתרונות טכניים נוספים, אבל כאמור לא נכנס לזה...:)

רן

תניח שהחומר משודר ב full hd.
ברור שאם משודר חומר ב 4k אז רמת הרזולוציה המומלצת המינימלית , גם ממרחק גדול, תהיה 4k.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
587
נקודות
93
אז צריך לייצר אימוג׳י אחר ל ״לא מסכים לדעתך אבל מכבד אותה״
זה יכול לפתור לכולנו הרבה בעיות..

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
תחום דינמי,

אם רצפת הרעש בחדר שקט היא בסביבות 30DB SPL, "טווח דינמי" של 100DB מביא אותנו לתקרה של 130DB SPL.
בעיה,
האלטק שנבנה לא מזמן ומיועד לעצמות גבוהות, מגיע ל-116DB SPL (ממושך), רמקול HI-FI סטנדרטי הרבה פחות.
סף הכאב נמצא גם הוא באזור הזה, 120-130 DB SPL.

אם לא רוצים כאבים ואין רמקול מתאים, צריך להוריד את הווליום.
במקרה כזה מאבדים את הפרטים הקטנים מתחת לסף הרעש.

אז מגבירים כדי להחזיר את הפרטים ומבצעים קומפרסיה כדי לא לקבל "מכה" בראש מהתקרה.

ככה יוצא ש"יותר זה פחות"

R

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: gds

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
למרות שחובת ההוכחה עליך, במקרה נתקלתי בהסבר של מייקרוסופט שמתאר את התופעה של השינוי החוזר של הווליום בגלל טווח דינאמי גבוה, ונותן הנחיות איך להפעיל קומפרסיה של הטווח. מקווה שזו סמכות מספיקה עבורך, אבל גם אם לא, אם אתה טוען שמה שכתבתי אינו נכון, חובת ההוכחה עליך.

The dynamic range of a piece of audio content is basically the difference between the lowest volume and the maximum volume. If the dynamic range of the content is too high, users may find themselves adjusting the volume repeatedly during playback. For example, movies frequently have a high dynamic range. Often, when the volume is adjusted so that dialog can be understood during quiet scenes, other parts of the movie with music or sound effects are louder than desired.

נ.ב., הציטוט הזה ממש מתאים לך -- הוא משתמש במילה basically :)
מעניין אם גם במילה basic אתה טוען שלא שומעים את ה-i :)
איתגרת, קיבלת:
Digital files allow for over 90dB of difference between the loudest and softest sounds, compared to vinyl’s 70dB dynamic range. Digital files, therefore, offer over ten times the dynamic range of vinyl recordings, meaning a much larger difference is possible between the quietest and loudest parts of a recording before noise becomes an issue.

Separation between the left and right channels on vinyl is 30dB, compared to digital files which exceed 90dB. This gives vinyl a far more limited soundstage compared to its digital counterpart.

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
למה זה מוזר ?
אני מפרגן גם לאנשים שקוטלים את מה שאני אומר עם לייקים כמשרגיש לי שבן אדם השקיע או שיש קמצוץ של הגיון בדבריו
אני לא חייב להסכים איתו
זה בייסקלי ההבדל בין להיות AudioGod ל AudioDog;)

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
איתגרת, קיבלת:
Digital files allow for over 90dB of difference between the loudest and softest sounds, compared to vinyl’s 70dB dynamic range. Digital files, therefore, offer over ten times the dynamic range of vinyl recordings, meaning a much larger difference is possible between the quietest and loudest parts of a recording before noise becomes an issue.

Separation between the left and right channels on vinyl is 30dB, compared to digital files which exceed 90dB. This gives vinyl a far more limited soundstage compared to its digital counterpart.
10 מיליארד דולר בבנק עדיפים על
מיליארד אחד קטן.
ברור.

* יוקיץ' עם 270 מליון בקושי גומר ת'חודש.

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בגלל זה יש לי סבלנות לענות, כי אני כותב בעיקר לאחרים, כדי שיבינו עם מי יש להם עסק ברמת ביטחון גבוהה:
לא Audio ולא God, לא מדע ולא אמת.
ריקנות + יומרות + גאווה על הדעות השגויות + אי נכונות לעדכן אותן..

אם הוא בכלל מגיב, זה ממילא לא לעניין וכמעט מיותר, למעט העלאת נושא חדש שהוא לא הבין ונותן לי הזדמנות להסביר :)
על זה נאמר (אגב זו פרשת השבוע)
בא לקלל ויצא מברך :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
איתגרת, קיבלת:

אמרנו כבר שאתה כותב קלישאות ונשאר תקוע באותה נקודה.

כבר הסכמנו שדיגיטל עדיף על אנאלוג בנוקאאוט בכל מדד טכנולוגי, אז מה אתה חושב שאתה מחדש כאן?

הוכחת שאפילו לא יודע את העובדות לגבי עד כמה ויניל נחות טכנולוגית. דבר ראשון בהכנת תקליט ויניל הוא כאמור קומפרסיה, ואחר כך הקטנת הפרדת הערוצים וסיכום הבאס למונו -- שני אלה מגדילים את ה-trackability של התקליט -- ואז מוסיפים קצת או הרבה EQ.

אמה מה? אתה כאמור גם לא מבין את משמעות הנתונים.

כאמור, הוסבר כבר בפירוט מירבי למה בהשמעה ביתית דווקא הטווח הדינמי עדיף במציאות, לא ברמת התיאוריות הפיוריסטיות שלך, אבל אתה שוב חוזר לאותו חור.

ולגבי הפרדת הערוצים, כמו לגבי SINAD וכו', מעל נקודה מסוימת זה כבר לא משנה.

30dB זה לגמרי מספיק בעניין הפרדת ערוצים, ולא רק מספיק אלא כנראה עדיף במציאות: ברוב המקרים -- וכאן זה רוב -- הבמה בוויניל עדיפה על הבמה בדיגיטל, קוהרנטית יותר, מלאה יותר באמצע, ולפעמים גם רחבה(!) יותר. במציאות, זה לא פועל כמו שאפשר לחשוב.

המקרה היחיד שבו בכלל שומעים שהפרדת הערוצים אינה גבוהה היא כשיש מוזיקה בצד אחד ושקט בצד שני, שאז אם מקרבים את הראש לרמקול של הערוץ השקט, שומעים שם חלש מאוד את הערוץ השני. אבל: בפועל כמעט ואין כאלה מצבים, וגם ממילא הרמקול החזק יותר ב-25dB-30dB מטביע לגמרי את האות החלשלוש האמור, כך שאין לזה שום משמעות מעשית. בחלק לא זניח מהמקרים, הפרדה חדה מדי גורמת לאפקט של "חור באמצע". לפיכך, לא רק שאין יתרון מציאותי להפרדה גבוהה, זה אולי אפילו חסרון.

אולי היה עוזר אם היית יודע עובדות בסיסיות, כמו למשל שבהתחלה היו מקליטים בשני מיקרופונים -- הפרדת ערוצים גדולה -- נוצר "חור באמצע", ואז הוסיפו מיקרופון שלישי באמצע, ובמיקס חילקו אותו שווה בשווה בין שני האחרים, כלומר הקטינו את הפרדת הערוצים באופן יזום, ומאז לא חזרו אחורה. אבל בעליל אתה לא יודע את זה, וכנראה גם אם היית יודע את זה, לא היית מבין את זה.

לסיכום:
  1. הבאת נתונים ידועים וחשבת שהם חדשים -- זה מה שקורה איתך כל הזמן -- לכן אומרים לך שאתה מביא קלישאות.

2. הבאת נתונים טכנולוגיים גם אחרי שכבר הוסכם שדיגיטל עדיף טכנולוגית בנוקאאוט, כלומר אתה תקוע באותו מקום כל הזמן

3. לא ידעת את כל העובדות הרלוונטיות

4. לא הבנת את המשמעות בשטח, במציאות, של הנתונים שהבאת, למרות שאחד מהם, הטווח הדינמי, כבר הוסבר ונטחן עד דק

5. אתה אפילו משוויץ בזה שאתה תקוע, ושלא תשנה את דעתך

6. אתה משוויץ בקישקוש הזה של קירבה למקור הלא ידוע

7. אתה ממשיך לתקוע את הקלישאות שלך בצורה פרובוקטיבית בכל חור, למרות שאתה יודע שזה מעצבן אנשים, שלגמרי בצדק הקלישאות והשיקולים השגויים שלך לא מעניינים אותם

8. אתה לא עונה על טיעונים עובדתיים ולוגיים שמועלים מול טענותיך, כנראה כי אין לך מה לומר.

9. אתה קורא לעצמך אלוהי האודיו, וטוען שאתה מייצג את המדע והאמת, בעוד שההפך המוחלט הוא הנכון
והרי לך הסבר למה אתה גם מיותר וגם לא רצוי כאן.

@נמר ??

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
עמיר
אל תצפה מנמר שיעשה משהו.
ראה מה קורה בשרשור ״עוד 2 ס״מ אני מלך…״ שהתדרדר לשפל חסר תקדים.
אם יש לך את הסבלנות להמשיך לענות לו עניינית ולנסות להמשיך בשיח הענייני איתו , מתוך מטרה שיגיב עניינית, זה יהיה מצוין.
מציע לך לערוך את המשפטים הקשים ולנסות להישאר בטיעונים הענייניים בתקווה שיגיב עניינית.
ברור לי שזה לא קל ומתסכל אבל לפחות מעביר את הזמן ב״לילות הקיץ החמים שום דבר אינו קורה…״

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור