בנוסף לשיכוך הויברציות החיצוניות, יש גם את נושא הויברציות שיוצר הרכיב עצמו:
http://highfidelity.pl/@main-389&lang=en
http://highfidelity.pl/@main-389&lang=en
לאו דווקא עושה הגיון.
עלות קניית הרכיב אינה קשורה לעלות הכללית אלא לתמורה ולערך המוסף שלו.
מסכים איתך, השאלה עד כמה נרגיש הבדל בסטנד יקר על מערכת לא יקרה?
נמר,
על זה, קבל לייק ענק
אז בעצם אתה מייעץ לאנשים להשקיע באקוסטיקה וזה מצויין.
חבל שלא התחלת כך את השרשור
(ואגב, לא טענתי שאין הבדלים, טענתי שהם זניחים ביחס להחלפה של רמקול/הגברה/טיפול אקוסטי, ששם נמצא 90 אחוז מהסאונד של כולנו - ההתעסקות משום מה ב 10% הנותרים גוזלת הרבה יותר מדי אנרגיה וחשיבות מאודיופילים, אולי שם נמצאת ההנאה האמיתית או מה שמבדיל בין רמות שונות של אובססיה - אני בגישתי לא שולל כלום, אבל כנראה שיעברו הרבה מים בנהר, או הרבה ציוד עד שאקנה סטנד יקר ברמה של 10K שקלים נניח... כנראה עד שאותם 10K לא יעשו שום דבר מבחינת קפיצה באיכות לרכיבים - תוסיף לזה שזה מוצר שכמעט לא ניתן לבדוק את יעילותו על המערכת ועצם העובדה שהוא משנה את התנאים האקוסטיים במרחב וזה מרחיק את היום הזה עוד יותר - אם לא הייתי מוגבל בשום צורה בתקציב אולי הייתי מזמין משהו מ Nasa ואולי עוד היום הזה יגיע... ).
נמר. תשמע.
אני וגם רונן מתעסקים במדידות שלעומתן מה שציוד אודיו חווה הוא בטל בשישים. מה זה בטל, אפילו לא באותה נשימה.
ועדיין, אין שום , אבל שום השפעה על כל הדברים האלו.
מה שכן, זה נורא יפה, ונורא "נראה" וכו..
כן, מעמד ללא ספק ישפיע על טייפ, על פטיפון, על מגבר מנורות וזה מכיוון שיש שם חלקים מכנים.
הוא יכול גם להשפיע על כבלים שמחוברים ע"י מחברים זכר-נקבה שלא יושבים כמו שצריך .
על רכיב אלקטרוני, שמולחם כמו שצריך , אין, אבל אין, אבל.....אייייןןןןןן שום השפעה.
פשוט אין.
אני אסביר לך את זה בצורה פשוטה יותר. הכח הפועל על הדברים "הנעים" (הגדרה בעייתית) הוא חזק בכמה וכמה וכמה סדרי גודל מכוחות פיזים, דהיינו כוח הכבידה שהוא בעצם הכח שמזיז את הסטנד והחלקים שיושבים על הסטנד.
זה נחמד שאתה ועוד כמה אלפי אנשים החלטתם שאתם יודעים מה טוב לאודיופילים וש"יאללה בוא תשמע".
אבל לא נראה לי ששום אודיופיל על סמך הדברים האלו ישלח חללית לפלוטו או יריץ את המאיץ ב CERN.
למדע, להנדסה, לפיזיקה , למתמטיקה יש חוקים, יש מעבדה, יש ניסויים.
לפי ההגיון הפשוט שלי? אין כמעט אף אודיופיל שיוציא מהכיס 40 50K וזה עוד לפני שהוא שומע ציוץ מהמערכת,
או לפחות לא בהתחלה..
כן, ככה נכון לעשות, אבל אל תשכח כמה ציוד החלפת עד שהגעת לתובנה הזו.אני עשיתי את זה בבית שלי עוד לפני שהכנסתי מערכת.
או שאתה צוחק על עצמך או שאתה חושב שהאנשים פה לא מבינים כלום או שהתייעצת עם מהנדס חשמל רק בשם הוא מהנדס ולא מבין שום דבר בהנדסה ובמדע.דרך אגב, מהנדסי חשמל צוחקים שאומרים להם שיש הבדלים בכבלי חשמל...
מסכים חלקית, לאקוסטיקה חשיבות רבה שבלעדיה הסאונד לא נשמע משהו אפילו נשמע פח.סטנד, חשמל, אקוסטיקה, אילו בעצם התשתית, שאם היא לא מספיק טובה,
כל השידרוגים לא ממש יביאו את האיכויות של המכשירים.
רמקול מדהים ויקר בסביבה אקוסטית לא טובה, או נגן על יוקרתי אך מושפע מויברציות, לא יעזרו למערכת להישמע טוב יותר ( אלא רק שונה) , ואולי להיפך, המערכת תישמע רע יותר.
לדעתי, שאלה פחות מעניינת אם סטנד משפיע כן/לא (מבחינתי הוא כן משפיע).
הטענה כאן היתה שהוא משפיע משפיע כמו רכיב, דהיינו: כמו רמקול, מגבר, מקור.
במילים אחרות, לחדד, הטענה היתה, שאם נחליף סטנד זה כמו שהחלפנו רמקול/הגברה.
עם זה אני לא מסכים!
לדעתי,
בהנחה שהמקור איכותי (נו, כזה שמספיק מפורט, לא צורם ומתאים להגברה), אז השידוך חדר-רמקול-מגבר הוא בעל ההשפעה הגדולה ביותר - כלומר 90 אחוז מהסאונד שאנחנו שומעים נובע מהשידוך הזה.
יש עוד 10 אחוז, חשובים מאוד (לא מזלזל בהם חלילה) של פיין-טיונינג.
10 אחוז שתכל'ס יכולים בקטנה לשפר ולהפוך הצליל למהנה לאורך שעות לא מעייף, לתת יותר שקט ופרטים.
10 אחוז של כיף.
השאלה איפה אנחנו נמצאים מבחינת בניית הסט-אפ, אם אנחנו מחפשים קפיצה/שדרוג לדעתי עדיף לשדרג רמקול ולא סטנד.במיוחד אם הסטנד המיועד עולה כמו הרמקול שלנו.
אם אנחנו רוצים עוד קצת מיקרו/מאקרו מאותו סט-אפ ולהוציא ממנו עוד קצת מיץ ויודעים שאת הרמקול והמגבר כבר לא נחליף אז סטנד זה מוצר מצויין לשפוך עליו כסף.
או שאתה צוחק על עצמך או שאתה חושב שהאנשים פה לא מבינים כלום או שהתייעצת עם מהנדס חשמל רק בשם הוא מהנדס ולא מבין שום דבר בהנדסה ובמדע.
כל מהנדס ופיזיקאי לאו דווקא מהנדסי חשמל יכול להסביר מבחינה תאוריטית מה המשמעות של כבל חשמל, אך במציאות יש גורמים אחרים שתלויים במערכת עצמה.
נכשלתם בהבנת הנקראצודק.
ולכן היה עדיף שיכתוב ״יש מהנדסי חשמל״ ובזה למשל, הוא צודק.
בקיצור שניכם צודקים אבל במקרה הזה, אתה צודק יותר.
מוסיף לך עוד 3 נקודות לפרופיל.
יש הבדלים ברורים וגדולים על מכשירים טרנזיסטורים לא נעים.
נסה ותווכח
דרך אגב, מהנדסי חשמל צוחקים שאומרים להם שיש הבדלים בכבלי חשמל...
לא כולם יודעים הכל ובטח לא התנסו בהכל