- מעורבות
- 4,264
- נקודות
- 113
מערכות החברים כאן אמנם מושקעות, אבל לא ברמה שלא יהנו מתוספת של 5 ספרות לרכיב שאינו סטנד - שיפור כזה ברכיב, במיוחד אקוסטיקה/רמקול ישנו המערכת לאין שיעור.
מעמד הוא חלק מהמערכת. כמו כבלים, כמו מפצל, כמו נגן וכמו מגבר. מערכת ללא מעמד איכותי משוכך היא מערכת לא שלמה.
אני מעוניין למצות הפוטנציאל של המערכת אצלי אבל מקטין חשיבותו של רזוננס כזה או אחר, חושב שהרמקול שלי יהנה יותר מהגברה איכותית יותר בתוספת של 5 ספרות
גם אם תחליף 200 רמקולים בסופו של דבר שיפור כמו שיכוך האלקטרוניקה הוא בלתי נמנע. מדוע? משום שהוא נותן משהו אחר מהחלפת רמקולים. זה רכיב שמטפל בבעיות אחרות במערכת. באותה מידה אין מה לשדרג מקור משום ששידרוג רמקולים יהיה תמיד עדיף לשיטתך.
לגבי סטנדים בכל טווח מחיר, אני עברתי מכזה עם ספייקים בין קומה לקומה עם מדפים מבודדים לשולחן קפה של איקאה - וואלה לא היה הבדל.
יצא לך טוב. אצלי יש הבדלים.
מאין לך ששולחן קפה של איקאה למשל מווברץ יותר מסטנד ייעודי? (אני לא מדבר על מזנון גדול).
לא צריך יותר מהגיון בריא בשביל להבין את זה. שולחן הקפה של איקאה עשוי מקרטון. קרטון הוא חומר פחות קשיח מעץ מייפל למשל. הוא גם קל מאוד ולא יציב. למרות ההמלצות שהיו כאן בעבר, בשילוב כתבה שנעשתה באיזה אתר נחשב (לא זוכר מי), מצאתי שהשולחן הזה הוא אחד מהמדפים הגרועים ביותר שנתקלתי בו. אממה, כל מי שלא רצה להשקיע במעמד יעודי נשבע ששולחן קפה ב-75 שקלים באמת עושה את מה שפיניט אלמנט פגודה מאסטר רפרנס עושה. אז הוא נשבע - היום זה חינם.
אגב, גם למזנון יש השפעה אקוסטית והסרתו משנה את הצליל במרחב האקוסטי הרבה יותר מאשר הטיפול עצמו ב"רזוננס" של המכשיר.
כל רכיב שתכניס/תוציא מהחדר ישפיע אקוסטית. לעומת זאת, יש לי חבר טוב שיש לו גם מזנון רגיל ולצידו שולחן יעודי לאודיו. כשהעברנו את מגבר הפונו שלו מהשולחן היעודי למזנון הלא יעודי ההבדל היה שמיע בהחלט. המזנון לא יצא והשולחן היעודי לא ניכנס. שניהם שם, לא זזו ממקומם וההבדל היה מורגש.
לגבי המערכת של שלמה, אם נשמע חרא עם ובלי, כנראה שיהיה לכם מאוד קל במבחן עיוור לוודא שאתם מבחינים בהבדל ב 10 מתוך 10 ניסיונות (הכוונה כשעיניכם מכוסות ואתם לא יודעים מה מנגן, עם או בלי).
ספרו לנו על זה לכשתעשו כזה דבר - אולי תופתעו מהתוצאות של מבחן כזה בעצמכם.
אני תמיד מציע לעשות מבחן הפוך. לקחת שני מוצרים שאתה מבין בהבדלים בניהם באופן מוחלט. אני אבוא ואעשה לך מבחן עיוור. אולי תופתע מהתוצאות של מבחן כזה.
עם זאת. מבחנים עיוורים (מנסיון) מטעים מאוד. זו הסיבה למשל, שאתה לא בוחר את הרכיבים שלך על פי מבחנים עוורים.