זה נחמד אבל היות והאוזן איננה מכשיר מדידה, אלא מחוברת לראש, ובראש קורים הרבה דברים, אז גם שמיעה, נניח בהדגמה של סוחר או יצרן, היא לא חזות הכל. הייתי באלף הדגמות של מכשירים/כבלים/וואטאבר שהיה טרנד קולקטיבי בחדר של שמיטת לסת, אבל תכלס...לא דובים ולא יער. ועיין ערך:
[URL]https://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics[/URL]
ברור כמובן שעדיף לשמוע מאשר לא לשמוע. אבל מי מאיתנו לא קנה רכיב ללא שמיעה ובמיוחד ללא שמיעה על הסטאפ שלנו? קשה מאוד לשמוע מראש על הסטאפ בבית ולקנות ראש לפטיפון, זרוע, סטנד אודיופילי למערכת, או לחילופין לא כדאי לפעמים לוותר על הזדמנויות של רמקולים מאוד מורכבים לשינוע רק בגלל שלא תשמע אותם על הסטאפ בבית.
קיצר, המטריצה קצת יותר מורכבת מכלל ברזל של לשמוע קודם בבית.
עריכה: אין לי מושג למה הפוסט יצא עם קו הדגשה תחתון וגם לא הצלחתי לבטל אותו, אז אין לראות במודגש כמשהו חשוב שראוי לדגש מיוחד וגם לא בכל הפוסט כולו, וכך גם בשאר הפוסטים שלי באשר הם שאינם חשובים כלל ועיקר.
יכולה להיות בעיה עם כבל כאשר מחליפים ציוד....אתה עומד לקבל ציוד חדש תקווה שלא תיתקל בזה.גילוי נאות, לאחר בחינה של הכבלים בביתי ועל הסט אפ שלי רכשתי כבילה כוללת של החברה (כבלי רמקולים, אינטרקונקטים וכבלי חשמל).
אני עדיין עומד מאחורי הטענה כי באופן כללי מחיר כבלים היא סוגיה כואבת, אבל התוצאות והשיפור בסט אפ שלי הופכו את הגלולה לקצת יותר מתוקה - יקר, אבל היה שווה כל שקל.
פחחחח....רוברטיניו, אז זהו שלא.
אני החלפתי טלוויזיה בגלל הפטיפוןאני החלפתי כבל רמקול בגלל חדר.
יכולה להיות בעיה עם כבל כאשר מחליפים ציוד....אתה עומד לקבל ציוד חדש תקווה שלא תיתקל בזה.
אני החלפתי כבל רמקול בגלל חדר.
השקעתי ״הרבה״ כסף על כבלים (מסין כמובן) נשמעים לי הרבה יותר טוב מכבלים פשוטים שהיו לי
אין לי למה להשוות אותם אבל לי זה נשמע טוב מספיק ולכן לא מרגיש שהפסדתי כלום
לא ידוע לי כמה צריך לשלם יותר עבור כמה ישמע יותר טוב ומעדיף לא להתעסק עם הנושא יותר
https://www.aliexpress.com/item/Cho...899.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2c5f4c4dxRf1eC
לדעתי כבל זה ״מכשיר״ במערכת , כי כבלים משנים את הסאונד, ובמקרים של מערכות סופר שקופות - לא במעט.
צודק יואל פלרמן שאומר שכל מוצר שמיוצר בצורה מצומצמת עבור קהל קטן ומסויים , ולא באופן מסחרי יעלה הרבה יותר
מכבל RCA פשוט שנמכר במאות אלפים ובמליונים בעולם ומיועד לכל מכשיר אודיו פשוט באשר הוא.
גם באופנה אני רואה מידי פעם בטלויזיה ששימלה מיוחדת של מעצב ידוע עולה 10,000$ ונעל כ 3,000$.
גם בענף הריהוט , כל שולחן או סלון מעוצב של יצרני בוטיק ימכר בפי 5 -7 ממקבילו הפחות מעוצב ומושקע
למרות שמדובר באותו העץ או אותו הבד, אבל הגימור והעיצוב היוקרתי פונים לפלח שוק קטן מאד ומפה המחירים האסטרונומיים.
יש כבלים שמאד מושקעים אם זה בכסף או נחושת טהורה ,פלטוניום ,פחם , בשזירות מיוחדות ,ובקונקטורים מחומרים יקרים
כמו כסף נחושת או רודיום וכו.
ויש כבלים טובים שיצרנים מסויימים מנפחים אותם בבידוד על מנת שיראו עבים ומרשימים ודופקים להם מחירים בשמיים
ולא תמיד בגלל החומר אלא בגלל העובי של הבידוד שנותן להם מראה מפלצתי ומרשים.
החוכמה כשקונים כבל , זה לא איך שהוא נראה אלא איך שהוא נשמע ואיזו דרמה עושה במערכת ביחס למחירו.
כבל מגיע עם אופי של צליל , שיכול להתאים ולא להתאים לסט אפ מסויים , ללא קשר למחירו.
כמו שקונים רמקולים ב 100,000 שח , יהיו כאלה שיקנו כבל רמקול ב 20,000 שח , ולא חסרים רבים כאלה בארץ.
העצה הכי טובה, אל תיכנס לזה, לפעמים "בורות היא ברכה".
אני חייתי עם כבלים לא יקרים של QED ו CHORD, הסקרנות גילתה לי עולם נוסף.
כבלים תמיד היו נושא לשיחה בכל פורום באינטרנט,האם יש השפעם או איין.
זה ברור שיש השפעה של כבלים על איכות השמיעה,הבעיה לדעתי שקשה לחשב אם בכלל אפשר, כמה צריך לשלם וכמה יותר מקבלים בתמורה כי קשה למדוד.
האם מי שקנה כבלים ב-10000$ יהיו כאלה שקנו ב-20000$ יותר איכותיים. מה אז? איפה עלות מול תועלת?
אין לזה סוף, כמו בכל תחביב , תהיה בטוח שרע אני לא שומע
אני לא יכול להרשות לעצמי לשבת מול המערכת לסגור עיניים ולהתנתק מהעולם
שומע ותוך כדי עושה את מטלות החיים
אם זה עושה אותי בור? לא ניראה לי ,אומר תודה קודם שנהנה מהמוסיקה ולא מהכבל
לא חבל, יכולת לזרוק אלי וכבר הייתי מוצא לו שימושזרקתי את כבל של קרדס וקימבר לקימברמט, אחרי שניסיתי את 47LABS.
לא צריך כזה רחוק- אנחנו כאן...זרקתי את כבל של קרדס וקימבר לקימברמט, אחרי שניסיתי את 47LABS.