הכבלים שחיברו אותי למוסיקה - Cardas

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
זה די פשוט ככל שיש יותר עניים
באופן מוזר יש יותר עשירים,
אלא מה הם לא יכולים להראות
את הכסף הצבעוני,אז אפשר להתפנק
על ציוד אודיו יקר ולצאת בתאוותם שלמה;)
אבל אסור לדבר על זה!

ded

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
3
מרוב העצים שכחתי להודות לנמר על הסקירה ולשאול : יש סיכוי לבדיקה של הכבלים באמת העממיים שלהם ?
בתחילת דרכי יצא לי להקשיב לאחד מהלא יקרים שלהם אצל אייל פור ז"ל ומאוד אהבתי . ובכלל שמתי לב שלרוב חברות
תמיד יש איזה כבל ברמת כניסה שנישמע פשוט "נכון" ומוזיקלי - בלי "הברקות" באיזה שהוא תחום תדרים או סופר פירוטים
וכו... פשוט מנגן מאוזן ,יפה וקייפי, מספיק מפורט כדי לייצר במה...מעניין האם גם ל cardas יש כזה
תודה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אבקש לקבל לסקירה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גילוי נאות, לאחר בחינה של הכבלים בביתי ועל הסט אפ שלי רכשתי כבילה כוללת של החברה (כבלי רמקולים, אינטרקונקטים וכבלי חשמל).
אני עדיין עומד מאחורי הטענה כי באופן כללי מחיר כבלים היא סוגיה כואבת, אבל התוצאות והשיפור בסט אפ שלי הופכו את הגלולה לקצת יותר מתוקה - יקר, אבל היה שווה כל שקל.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
לדעתי כבל זה ״מכשיר״ במערכת , כי כבלים משנים את הסאונד, ובמקרים של מערכות סופר שקופות - לא במעט.
צודק יואל פלרמן שאומר שכל מוצר שמיוצר בצורה מצומצמת עבור קהל קטן ומסויים , ולא באופן מסחרי יעלה הרבה יותר
מכבל RCA פשוט שנמכר במאות אלפים ובמליונים בעולם ומיועד לכל מכשיר אודיו פשוט באשר הוא.

גם באופנה אני רואה מידי פעם בטלויזיה ששימלה מיוחדת של מעצב ידוע עולה 10,000$ ונעל כ 3,000$.
גם בענף הריהוט , כל שולחן או סלון מעוצב של יצרני בוטיק ימכר בפי 5 -7 ממקבילו הפחות מעוצב ומושקע
למרות שמדובר באותו העץ או אותו הבד, אבל הגימור והעיצוב היוקרתי פונים לפלח שוק קטן מאד ומפה המחירים האסטרונומיים.

יש כבלים שמאד מושקעים אם זה בכסף או נחושת טהורה ,פלטוניום ,פחם , בשזירות מיוחדות ,ובקונקטורים מחומרים יקרים
כמו כסף נחושת או רודיום וכו.
ויש כבלים טובים שיצרנים מסויימים מנפחים אותם בבידוד על מנת שיראו עבים ומרשימים ודופקים להם מחירים בשמיים
ולא תמיד בגלל החומר אלא בגלל העובי של הבידוד שנותן להם מראה מפלצתי ומרשים.

החוכמה כשקונים כבל , זה לא איך שהוא נראה אלא איך שהוא נשמע ואיזו דרמה עושה במערכת ביחס למחירו.
כבל מגיע עם אופי של צליל , שיכול להתאים ולא להתאים לסט אפ מסויים , ללא קשר למחירו.
כמו שקונים רמקולים ב 100,000 שח , יהיו כאלה שיקנו כבל רמקול ב 20,000 שח , ולא חסרים רבים כאלה בארץ.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
@ארמה אודיו, בגדול יצרן יכול לנקות במספר אסטרטגיות גנריות כדי למצב את המוצר ללקוח, הנפוצות: מחיר ובידול

במוצרי יוקרה מדובר בידול ללקוח, זה יכול לבוא לידי ביטוי בייחודיות המוצר, איכותו, טכנולוגיה עדיפה, גמישות ע"פ הלקוח ואף שרותים נילווים אחרים.

בחזרה לנושא, למרות דעות קדומות בנושא, "פתחתי" את הראש והתנסתי בעצמי, ההבדלים היו מורגשים, השאר היסטוריה.
בשורה התחתונה, כשזה מגיע לאודיו, אוזן הלקוח היא זו שקובעת.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113

זה נחמד אבל היות והאוזן איננה מכשיר מדידה, אלא מחוברת לראש, ובראש קורים הרבה דברים, אז גם שמיעה, נניח בהדגמה של סוחר או יצרן, היא לא חזות הכל. הייתי באלף הדגמות של מכשירים/כבלים/וואטאבר שהיה טרנד קולקטיבי בחדר של שמיטת לסת, אבל תכלס...לא דובים ולא יער. ועיין ערך:

[URL]https://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics[/URL]

ברור כמובן שעדיף לשמוע מאשר לא לשמוע. אבל מי מאיתנו לא קנה רכיב ללא שמיעה ובמיוחד ללא שמיעה על הסטאפ שלנו? קשה מאוד לשמוע מראש על הסטאפ בבית ולקנות ראש לפטיפון, זרוע, סטנד אודיופילי למערכת, או לחילופין לא כדאי לפעמים לוותר על הזדמנויות של רמקולים מאוד מורכבים לשינוע רק בגלל שלא תשמע אותם על הסטאפ בבית.
קיצר, המטריצה קצת יותר מורכבת מכלל ברזל של לשמוע קודם בבית.

עריכה: אין לי מושג למה הפוסט יצא עם קו הדגשה תחתון וגם לא הצלחתי לבטל אותו, אז אין לראות במודגש כמשהו חשוב שראוי לדגש מיוחד וגם לא בכל הפוסט כולו, וכך גם בשאר הפוסטים שלי באשר הם שאינם חשובים כלל ועיקר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

זה נחמד אבל היות והאוזן איננה מכשיר מדידה, אלא מחוברת לראש, ובראש קורים הרבה דברים, אז גם שמיעה, נניח בהדגמה של סוחר או יצרן, היא לא חזות הכל. הייתי באלף הדגמות של מכשירים/כבלים/וואטאבר שהיה טרנד קולקטיבי בחדר של שמיטת לסת, אבל תכלס...לא דובים ולא יער. ועיין ערך:

[URL]https://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics[/URL]

ברור כמובן שעדיף לשמוע מאשר לא לשמוע. אבל מי מאיתנו לא קנה רכיב ללא שמיעה ובמיוחד ללא שמיעה על הסטאפ שלנו? קשה מאוד לשמוע מראש על הסטאפ בבית ולקנות ראש לפטיפון, זרוע, סטנד אודיופילי למערכת, או לחילופין לא כדאי לפעמים לוותר על הזדמנויות של רמקולים מאוד מורכבים לשינוע רק בגלל שלא תשמע אותם על הסטאפ בבית.
קיצר, המטריצה קצת יותר מורכבת מכלל ברזל של לשמוע קודם בבית.

עריכה: אין לי מושג למה הפוסט יצא עם קו הדגשה תחתון וגם לא הצלחתי לבטל אותו, אז אין לראות במודגש כמשהו חשוב שראוי לדגש מיוחד וגם לא בכל הפוסט כולו, וכך גם בשאר הפוסטים שלי באשר הם שאינם חשובים כלל ועיקר.

זה בסדר, גם ללא קו התשובה שרשמת ראויה לתגובה ;).

עם כל הכבוד למכשירי מדידה הם לא מעניינים אותי, מעניינת אותי החוויה האישית שלי בלבד, את מכשירי המדידה אני משאיר למעבדה ולמה הדברים זהים, לא ניתן למדוד חוויה ע"י מכשירים (ניתן לדרג, ניתן לקמט אבל שום מכשיר מדידה ושום AI או ML לא מסוגלים להחליף חוויה אנושית - לפחות לא כיום), אתה יכול להסביר למכונה מה ההשלכות ההמדידות, פיזיולוגית והפסיכולוגיות לאהבה, ועדיין המדידות או המכונה לעולם לא ידעו מה תחושתך.

לגבי הציוד שברשותי, מלבד מגבר האוזניות וה BD\SACD (לא לרשום שמעולם לא ניגן דבר) יצא לי לשמוע את כל מרכיבי הסט אפ שלי לפני רכישה - רמקולים, מגבר, פטיפון, מקורות דיגיטליים, כבילה.

נכון לומר שלא את כל הציוד שמעתי בביתי, אבל ע"פ ניסיוני אין רכיב שרכשתי מיבואן שלא נשמע טוב יותר בסביבה שלי.

אלו שיבקרו (אולי בצדק) שרכיב צריך להישמע בסביבת הלקוח.

א. מסכים אך הדבר לא תמיד אפשרי (לא כל רכיב ניתן לשינוע/נמצא במלאי וכו..)
ב. חלקנו עובר לדירה/בית חדש מידי פעם... האם לפני שרכשתם את הנכס החדש גררתם את המערכת ובדקתם איך תשמע - אני בטוח שלא.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
השקעתי ״הרבה״ כסף על כבלים (מסין כמובן) נשמעים לי הרבה יותר טוב מכבלים פשוטים שהיו לי
אין לי למה להשוות אותם אבל לי זה נשמע טוב מספיק ולכן לא מרגיש שהפסדתי כלום
לא ידוע לי כמה צריך לשלם יותר עבור כמה ישמע יותר טוב ומעדיף לא להתעסק עם הנושא יותר

https://www.aliexpress.com/item/Cho...899.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2c5f4c4dxRf1eC

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
גילוי נאות, לאחר בחינה של הכבלים בביתי ועל הסט אפ שלי רכשתי כבילה כוללת של החברה (כבלי רמקולים, אינטרקונקטים וכבלי חשמל).
אני עדיין עומד מאחורי הטענה כי באופן כללי מחיר כבלים היא סוגיה כואבת, אבל התוצאות והשיפור בסט אפ שלי הופכו את הגלולה לקצת יותר מתוקה - יקר, אבל היה שווה כל שקל.
יכולה להיות בעיה עם כבל כאשר מחליפים ציוד....אתה עומד לקבל ציוד חדש:) תקווה שלא תיתקל בזה.
אני החלפתי כבל רמקול בגלל חדר.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אני החלפתי טלוויזיה בגלל הפטיפון

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
יכולה להיות בעיה עם כבל כאשר מחליפים ציוד....אתה עומד לקבל ציוד חדש:) תקווה שלא תיתקל בזה.

נלקח בחשבון.
נכון לעכשיו האפשרות היחידה בשינוי חלל האזנה אצלי הוא החלפת מקום המגורים, מקווה לא להגיע לשם;)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
השקעתי ״הרבה״ כסף על כבלים (מסין כמובן) נשמעים לי הרבה יותר טוב מכבלים פשוטים שהיו לי
אין לי למה להשוות אותם אבל לי זה נשמע טוב מספיק ולכן לא מרגיש שהפסדתי כלום
לא ידוע לי כמה צריך לשלם יותר עבור כמה ישמע יותר טוב ומעדיף לא להתעסק עם הנושא יותר

https://www.aliexpress.com/item/Cho...899.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2c5f4c4dxRf1eC

העצה הכי טובה, אל תיכנס לזה, לפעמים "בורות היא ברכה".
אני חייתי עם כבלים לא יקרים של QED ו CHORD, הסקרנות גילתה לי עולם נוסף.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לדעתי כבל זה ״מכשיר״ במערכת , כי כבלים משנים את הסאונד, ובמקרים של מערכות סופר שקופות - לא במעט.
צודק יואל פלרמן שאומר שכל מוצר שמיוצר בצורה מצומצמת עבור קהל קטן ומסויים , ולא באופן מסחרי יעלה הרבה יותר
מכבל RCA פשוט שנמכר במאות אלפים ובמליונים בעולם ומיועד לכל מכשיר אודיו פשוט באשר הוא.

גם באופנה אני רואה מידי פעם בטלויזיה ששימלה מיוחדת של מעצב ידוע עולה 10,000$ ונעל כ 3,000$.
גם בענף הריהוט , כל שולחן או סלון מעוצב של יצרני בוטיק ימכר בפי 5 -7 ממקבילו הפחות מעוצב ומושקע
למרות שמדובר באותו העץ או אותו הבד, אבל הגימור והעיצוב היוקרתי פונים לפלח שוק קטן מאד ומפה המחירים האסטרונומיים.

יש כבלים שמאד מושקעים אם זה בכסף או נחושת טהורה ,פלטוניום ,פחם , בשזירות מיוחדות ,ובקונקטורים מחומרים יקרים
כמו כסף נחושת או רודיום וכו.
ויש כבלים טובים שיצרנים מסויימים מנפחים אותם בבידוד על מנת שיראו עבים ומרשימים ודופקים להם מחירים בשמיים
ולא תמיד בגלל החומר אלא בגלל העובי של הבידוד שנותן להם מראה מפלצתי ומרשים.

החוכמה כשקונים כבל , זה לא איך שהוא נראה אלא איך שהוא נשמע ואיזו דרמה עושה במערכת ביחס למחירו.
כבל מגיע עם אופי של צליל , שיכול להתאים ולא להתאים לסט אפ מסויים , ללא קשר למחירו.
כמו שקונים רמקולים ב 100,000 שח , יהיו כאלה שיקנו כבל רמקול ב 20,000 שח , ולא חסרים רבים כאלה בארץ.

כבלים תמיד היו נושא לשיחה בכל פורום באינטרנט,האם יש השפעם או איין.
זה ברור שיש השפעה של כבלים על איכות השמיעה,הבעיה לדעתי שקשה לחשב אם בכלל אפשר, כמה צריך לשלם וכמה יותר מקבלים בתמורה כי קשה למדוד.
האם מי שקנה כבלים ב-10000$ יהיו כאלה שקנו ב-20000$ יותר איכותיים. מה אז? איפה עלות מול תועלת?
העצה הכי טובה, אל תיכנס לזה, לפעמים "בורות היא ברכה".
אני חייתי עם כבלים לא יקרים של QED ו CHORD, הסקרנות גילתה לי עולם נוסף.

אין לזה סוף, כמו בכל תחביב , תהיה בטוח שרע אני לא שומע
אני לא יכול להרשות לעצמי לשבת מול המערכת לסגור עיניים ולהתנתק מהעולם
שומע ותוך כדי עושה את מטלות החיים :)
אם זה עושה אותי בור? לא ניראה לי ,אומר תודה קודם שנהנה מהמוסיקה ולא מהכבל

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כבלים תמיד היו נושא לשיחה בכל פורום באינטרנט,האם יש השפעם או איין.
זה ברור שיש השפעה של כבלים על איכות השמיעה,הבעיה לדעתי שקשה לחשב אם בכלל אפשר, כמה צריך לשלם וכמה יותר מקבלים בתמורה כי קשה למדוד.
האם מי שקנה כבלים ב-10000$ יהיו כאלה שקנו ב-20000$ יותר איכותיים. מה אז? איפה עלות מול תועלת?

אין לזה סוף, כמו בכל תחביב , תהיה בטוח שרע אני לא שומע
אני לא יכול להרשות לעצמי לשבת מול המערכת לסגור עיניים ולהתנתק מהעולם
שומע ותוך כדי עושה את מטלות החיים :)
אם זה עושה אותי בור? לא ניראה לי ,אומר תודה קודם שנהנה מהמוסיקה ולא מהכבל

ידידי, נראה שלא הובנתי.
בלעז יש משפט האומר ignore is a bliss, כלומר: מה שאינך יודע לא יכול לפגוע בך.

במקרה שלי, חייתי מצויין עד שלמדתי שאפשר יותר.

זה כלל לא מעיד עליך ועל אהבתך לתחום

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
זרקתי את כבל של קרדס וקימבר לקימברמט, אחרי שניסיתי את 47LABS.
לא צריך כזה רחוק- אנחנו כאן...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור