exupgh12
חבר משקיען
- מעורבות
- 3,078
- נקודות
- 113
לדעתי הנוסחה הישנה שעלות הכבילה צריכה ליהיות 10% מעלות המערכת די משקפת גם את עמדתי ללא שום קשר למחירי הכבלים המוגזמים.
בעיני זו גישה בריאה ומפוכחת
לדעתי הנוסחה הישנה שעלות הכבילה צריכה ליהיות 10% מעלות המערכת די משקפת גם את עמדתי ללא שום קשר למחירי הכבלים המוגזמים.
אני חושב שהמחירים סבבה לגמרי !
בהתחשב ששילמתי על שלי הרבה יותר...מעניין יהיה לקחת זוג XLR לבדיקה והשוואה.
ככל שהציוד יותר מאוזן ואיכותי, ההבדלים יהיו ברורים הרבה יותר.
שאין לה שום קשר להוצאת סאונד טוב מהמערכת. זה כלל אצבע חמוד ששם לנו גבולות ותו' לא. אמרת כנף שאנשי מכירות יכולים להגיד כדי להצדיק הוצאה של כמה מאות שקלים על כבלים ע"י לקוח שלא מבין למה צריך יותר מהום סנטר.בעיני זו גישה בריאה ומפוכחת
@exupgh12
נו באמת מי אתה שתחליט מה זה הגיוני ומה לא ? תחליט עבורך בלבד לא עבור אחרים
לאחד יש מערכת שעולה כמה עשרות שקלים ולא מבין אותך שיש לך מערכת הרבה יותר יקרה.
כך לך נראה שמחיר כזה או אחר לא הגיוני - תראה אני בונה לעצמי לאט לאט מערכת בהרבה מאוד כסף (עבורי בכל אופן) ויש אנשים רבים מסביבי שקוראים לי משוגע חלקם לא בצחוק - אני לא אוהב לפגוש אתם גם כאן בפורום.
וכן לדעתי כבלים עושים הבדל גדול מאוד בסאונד, וכן אתה לא חייב להסכים איתי, אבל ה לא אומר שאתה צודק ואני טועה אז בבקשה לא מתאים לך אל תקנה - אל תשמיץ מה שאתה לא מכיר
לדעתי אין הבדל מהותי בחשיבות בין מגבר לכבל לרמקול או לאקוסטיקה.
במערכת סאונד הכל חשוב, והחוליה החלשה קובעת את אייכות המערכת.
מגבר של 10000 ש"ח נותן בסביבות 90% מהאייכות של מגבר מאותו יצרן שעולה נגיד 25000 ש"ח.
קל מאוד להיטפל לכבלים, כי זה נגיש ואפשר להחליף מהר ולנסות לשמוע הבדלים.
אני בטוח שאם אעשה מבחן עיוור לרבים בפורום בין מגבר של 10000 ש"ח למגבר של 25000 ש"ח - רובם לא יבחינו בשינוי משמעותי (כאשר שני המגברים מספיק חזקים לשלוט ברמקול).
בכוונה כתבתי שני מגברים מאותו יצרן (אף על פי שגם בין יצרנים אחרים, ההבדל לא יהייה משמעותי באוזני רבים ובהרבה מערכות)נכון שמערכת תהיה חזקה כמו החוליה החלשה שלה (השאלה כמה באמת היא חלשה ואם כבל של מחיר X נותן 99% מהביצועים של כבל במחיר 5X - מכאן שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון מה מתאים עבורו).
אני חולק עלייך בסייפה, עברו תחת הידיים שלי מספר לא קטן של מגברים (גם כיום יש לי 2 ) וקל מאוד להבדיל בינהם, מגבר רוטל לא נשמע כמו מגבר של שינדק, שלא נשמע כמו מגבר של מרנץ ואפילו שני המגברים של יוניסון שעברו דרכי נשמעים שונה (אם כי שומרים על גוון דומה) האחד מהשני.
איציק, ראית פעם רכב שהצמיגים עולים רבע ממחיר הרכב עצמו ?
את אותה הטענה אני מעלה כאן, לא יכול להיות שמגבר של קונסטליישן יעלה 10k והכבילה החיצונית תתחיל ברבע או בחצי מחיר של המגבר, משהו כאן מעוות
נכון שמערכת תהיה חזקה כמו החוליה החלשה שלה (השאלה כמה באמת היא חלשה ואם כבל של מחיר X נותן 99% מהביצועים של כבל במחיר 5X - מכאן שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון מה מתאים עבורו).
אני חולק עלייך בסייפה, עברו תחת הידיים שלי מספר לא קטן של מגברים (גם כיום יש לי 2 ) וקל מאוד להבדיל בינהם, מגבר רוטל לא נשמע כמו מגבר של שינדק, שלא נשמע כמו מגבר של מרנץ ואפילו שני המגברים של יוניסון שעברו דרכי נשמעים שונה (אם כי שומרים על גוון דומה) האחד מהשני.
לא הבנתי מה הקשר לעלות הלא פרופורציונאלית של כבלים?
רוזי כפרה מחירי ח"חמחירי הסתדרות?
שאין לה שום קשר להוצאת סאונד טוב מהמערכת. זה כלל אצבע חמוד ששם לנו גבולות ותו' לא. אמרת כנף שאנשי מכירות יכולים להגיד כדי להצדיק הוצאה של כמה מאות שקלים על כבלים ע"י לקוח שלא מבין למה צריך יותר מהום סנטר.
בקיצור, המחירים של כבלים מעצבנים, אבל גם של מגברים ושל רמקולים. וכבלים שעולים הרבה מאד כסף הם גם בדרך כלל הרבה יותר טובים מאלה שעולים הרבה פחות. אולי מתאימים יותר, אבל בהחלט טובים יותר.
המחירים עולים כל הזמן כי יש מי שקונהאבל זה מה שהולך פה בפורום (וגם בשני)
ואיך זה יעלה 300-500 אם רק קונקטורים עולים יותר?
אני רק אומר כי זה מה יש. ומחירים עולים כל שנה כלפי מעלה
יש לי בבית כבלים של MIT רמת entry-level, אלה המחירים פחות או יותר
ק"ב אצלי עובד עם כבלים של QED, שהם הרבה יותר זולים (פעם חשבתי כי הם מאוד יקרים)
שימוש בטכנולוגיות גבוהות וחומרים יקרים ומרוכבים
מעלים את המחיר בעשרות מונים.
ד״א , ברקסים קרבון קרמיים בפרארי עולים כמו טויוטה קורולה!
כנ״ל רמקולים, אביזרים וכבלים שונים שמשתמשים בטכנולוגיות כאלו ואחרות, מייקרים אותם מאוד. האם זה מצדיק את ההשקעה או לא, שכל אחד ישפוט בעצמו.
ועדיף שישפוט לפני שיורה צרורות בפורום ;-)
זה לשאלתך מדוע זה כ״כ יקר...
לגבי היחס לעלות רכיבי המערכת, מינימום 10% לדעתי. והגזמות זה מיותר. קודם כל אלקטרוניקה ורמקולים.
ערן, כמי שבשנות העשרים שלו עסק בסחר אופנועים והחזיק בעצמו מספר אופנועי ספורט אקזוטיים מהקצה הראשון אני יכול להעיד שבעולם המוטורי הדברים קצת שונים.
דוגמה: מיסב ראשי עבור Fireblade/דוקאטי 1098 יעלה בהונדה/דוקאטי X שקלים, אממה, אף אחת מהחברות לא באמת מייצרת את הרכיב, מאוד קל למצוא את המק"ט של הייצרן (SKF) ולרכוש את אותו החלק בX/5.
לגבי פרארי לרוב זה קצת שונה כי רבים מהחלקים הם מייצרים בבית, אבל את הבלמים לא, משום שהם פונים לחברות שמתמחות בנושא כמו ברמבו, ניסין וכו....
לגבי חומרים, אני מסכים שלזהב וכסף יש מחיר (עבור המשקל), אבל טכנולוגית ייצור כבילה אינה טכנולוגיית חלל, האמן לי שלהעמיד FAB לייצור שבבים או מפעל לייצור רכבים עולה "קצת" יותר מלהקים פס ייצור לכבלים... וזה טרם דיברנו על R&D.
אני לא בא בטענות ליבואנים, האמת גם לא לייצרנים (יש מי שמוכן לשלם אז למה שלא יתמחרו במחירים הזויים) הטענה מופנית לצרכנים שלדעתי האישית איבדו קצת כיוון, בעיני אין כבל ששווה3000$, 5000$, 10000$ או 40000$ כפי שכמה מהייצרנים מתמחרים את הכבלים שלהם.