הכבלים שחיברו אותי למוסיקה - Cardas

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ערן, כמי שבשנות העשרים שלו עסק בסחר אופנועים והחזיק בעצמו מספר אופנועי ספורט אקזוטיים מהקצה הראשון אני יכול להעיד שבעולם המוטורי הדברים קצת שונים.
דוגמה: מיסב ראשי עבור Fireblade/דוקאטי 1098 יעלה בהונדה/דוקאטי X שקלים, אממה, אף אחת מהחברות לא באמת מייצרת את הרכיב, מאוד קל למצוא את המק"ט של הייצרן (SKF) ולרכוש את אותו החלק בX/5.

לגבי פרארי לרוב זה קצת שונה כי רבים מהחלקים הם מייצרים בבית, אבל את הבלמים לא, משום שהם פונים לחברות שמתמחות בנושא כמו ברמבו, ניסין וכו....

לגבי חומרים, אני מסכים שלזהב וכסף יש מחיר (עבור המשקל), אבל טכנולוגית ייצור כבילה אינה טכנולוגיית חלל, האמן לי שלהעמיד FAB לייצור שבבים או מפעל לייצור רכבים עולה "קצת" יותר מלהקים פס ייצור לכבלים... וזה טרם דיברנו על R&D.

אני לא בא בטענות ליבואנים, האמת גם לא לייצרנים (יש מי שמוכן לשלם אז למה שלא יתמחרו במחירים הזויים) הטענה מופנית לצרכנים שלדעתי האישית איבדו קצת כיוון, בעיני אין כבל ששווה3000$, 5000$, 10000$ או 40000$ כפי שכמה מהייצרנים מתמחרים את הכבלים שלהם.

לא מתאים לך אל תקנה

למה אתה בא אלי או לאחרים בטענות שאנחנו רוכשים ציוד וכבלים טובים שעושים לנו שינוי גדול בסאונד.

זה לדעתי חצוף מצדך

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
כרמי ,השלב הבא שלו שהוא יגיד לנו שאין הבדלים בסאונד בין כבלים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לא מתאים לך אל תקנה

למה אתה בא אלי או לאחרים בטענות שאנחנו רוכשים ציוד וכבלים טובים שעושים לנו שינוי גדול בסאונד.

זה לדעתי חצוף מצדך

כרמי, נראה לי שאתה מקצין ולוקח את הדברים באופן אישי מידי, זכותי להביע עמדה גם אם דברי לא תואמים לעמדתך מבלי שתקרא לדברי חצופים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

זה דווקא יש, מניסיון

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אבל זה מה שהולך פה בפורום (וגם בשני)
ואיך זה יעלה 300-500 אם רק קונקטורים עולים יותר?

נתת עוד דוגמה בלי שהתכוונת.
קנה פלאגים של WBT להרכבה עצמית מהיבואן פה בארץ יעלו 1200 ש"ח, קנה אינטרקונקט עם אותם הפלאגים והכל ביחד יעלה פחות כי היצרן קונה בכמויות, לכן תמחור הכבלים לא צריך להיות סך חלקיהם אלא הרבה פחות

נערך לאחרונה ב:

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
127
נקודות
43
אני עם נמר :בעד:

"ככל שהמערכת יותר שקופה, כך ההבדלים בין הכבלים יבואו יותר לידי ביטוי"
"אם מצאתי עוד חצי שניה של צליל דעיכה עבורי זו דרמה שעשויה להיות שווה אלפי (שקלים במקרה שלי). "

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

די אני כבר הפסקתי להתיחס עליו

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
חברים יקרים.

אני חושש שגיא לא הובן כהלכה ובכלל, אין מה להתרגז. הוא לא טען שאין הבדלים בין כבלים אם כי טען טענה די נכונה שהמחירים הפכו לבלתי שפויים בעליל. בזה למשל הוא צודק.

האם זה אומר שדעתו לא נכונה? לא. המחירים בלתי שפויים כלל.
האם צריך לכעוס על זה שזה נאמר? גם לא. הרי בסופו של דבר מה יש לכעוס על אדם שהוא, מה לעשות, צודק.
האם זה חצוף מצידו? תלוי איך הדברים נאמרים/נכתבים. במקרה הזה לא ממש בטוח שחוצפה זו המילה הנכונה. אולי ״מלח על הפצעים״ שכולנו מדממים מהם.

בקיצור. יש מה להתייחס אליו ועוד איך. אני גם מסכים איתו ולמרות זאת משלם בכניעה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
http://www.soundstageglobal.com/ind.../701-high-end-2017-product-coverage-gallery-3

The MIT ACC 268 speaker cables may be the most shockingly high-priced product seen at High End. One
set of ACC 268s costs a mind-boggling €90,000, which, thankfully, does include two Articulation Control Consoles about the size of mono power amplifiers. We also learned that MIT doesn't specify the length of cables included at the list price -- you can order what you want. Although we do believe they would balk if you needed a set of 200' cables. As it stands, the price to us seemed a touch silly, if only because you can buy a BMW car, made right here in Munich, for about half that price

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
הוא לא טען שאין הבדלים בין כבלים אם כי טען טענה די נכונה שהמחירים הפכו לבלתי שפויים בעליל. בזה למשל הוא צודק.
ללא ספק כבלים עושים את העבודה ויש הבדלים ברורים בין כבלים.

לא בהכרח כבל יקר יישמע יותר טוב. יש מלא חברות שמתמחרות הכבלים שלהם בצורה הזויה ולא שווים כלום.

המרוויח בגדול מכל עסק הכבלים הוא היבואן. לפחות אני מכיר 5 חברות כבלים שמוכרים בארץ ויודע איזה אחוז משלם היבואן.

בהצלחה אושיק! (ורד)

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
נראה לי, עם כל הכבוד, כי הדיון כאן התפזר. האם מחירם של כבלים סביר בהינתן הוצאות פיתוח, חומרים עבודה וכו'? ממש לא. כל השוואה בין כבל נכבד שמחירו חמש-ספרתי (בדולרים) לזה של מכונית, נאמר, הוא מופרך. מכונית, שלמה, עשויה מ-20,000 עד 30,000 חלקים, היא עתירת טכנולוגיה בשפע של תחומים, מייצרים אותה אלפי אנשים באתרי ענק ובתהליך סופר מורכב. להשוות כבל רמקול ב-30,000 דולר למכונית שזה מחירה, מעלה על הדעת שמשהו חמור מאוד השתבש כאן.

הסיבות לתמחור אינן קשורות בכלל למוצר בשער המפעל, אלא לשילוב של קהל קטן יחסית בקנה מידה עולמי ומספר עצום של יצרנים עבורו אותו קהל (וזו בעיה בכל שאר מוצרי ההי-אנד) - והנה עוד הבדלים בין מכוניות לבין אודיו הי אנד. הצורך בשיתוף פעולה של יבואנים וחנויות - שיש להם שפע אדיר של ספקים אלטרנטיביים - מחייב להעניק להם שולי רווח גבוהים מאוד, משהו שנע (מלמטה) ברמות של 50-100 אחוזים לכל אחד במקרה של כבלים.

וכמובן, קיימת בשוק הזה, המתכווץ בקנה מידה עולמי, גם העדפה של חלק מהלקוחות שלו, לבעלות מבוססת-סטטוס. נציג של אחת המכובדות ביצרניות הכבלים, מהכי הכי נחשבות, סיפר לי שעלתה דרישה מהיבואנים שלה לכבל שמחירו יהיה כפול מהכבל המאוד לא זול שהיה להם; "לאחרים יש כאלה, והלקוחות דורשים משהו מכובד". סט עילית חדש כזה עולה משהו כמו 50,000 דולר. אם מוסיפים כבלי חשמל, אז בכלל.

מכיוון שלניסיוני לפחות, כבלים עושים הבדל של ממש, נשארות רק שתי שאלות: המחיר המוחלט (פונקציה של העו"ש) והתמורה שלהם למחיר, פונקציה של צרכנות נבונה. ענייןן התרומה למערכת נתונה הוא עניין אחר.

וכן, יש כאלה, שישלמו הרבה יותר גם עבור שיפור קטן, או ישלמו הרבה הרבה יותר לכבלים של חברה נחשבת, אפילו אם יצרן אחר, אבל עלום שם, מציע איכות גבוהה בהרבה פחות כסף. ומי שניסה כבלים באופן שיטתי, מכיר את העניינים האלה.
חקסמח

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המחירים עולים כל הזמן כי יש מי שקונה
אם היצרנים הצליחו לשכנע אותך ש 2,000-3000$ זה עממי, זה אומר שתמיד יהיה מי שיקנה לא עממי ב 10,000$ ואז כל השוק נכנס לסחרור מחירים
אני כמו exupgh12 חושב שהשוק הזה איבד את עצמו לדעת
אני חושב שהמחירים עולים דווקא כי מספר הקונים הקטן ממילא - רק הולך וקטן.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
שימוש בטכנולוגיות גבוהות וחומרים יקרים ומרוכבים
מעלים את המחיר בעשרות מונים.
ד״א , ברקסים קרבון קרמיים בפרארי עולים כמו טויוטה קורולה!

כנ״ל רמקולים, אביזרים וכבלים שונים שמשתמשים בטכנולוגיות כאלו ואחרות, מייקרים אותם מאוד. האם זה מצדיק את ההשקעה או לא, שכל אחד ישפוט בעצמו.
ועדיף שישפוט לפני שיורה צרורות בפורום ;-)
זה לשאלתך מדוע זה כ״כ יקר...
לגבי היחס לעלות רכיבי המערכת, מינימום 10% לדעתי. והגזמות זה מיותר. קודם כל אלקטרוניקה ורמקולים.
הברקסים בפרארי לא באמת משקפים עלות אמיתית או משהו קרוב אפילו, הם משקפים את התיישרות הקליינטים עם המוטו של היצרן, זה לפיו המוצרים שהוא מייצר הם אקזוטיקה למעטים ומובחרים, שהרי בעובדה הם מוכנים לשלם, יותר מכך קרוב לודאי שהם היו מהססים לו המחיר היה זול. ככה זה עובד כשמדובר במוצרים שמופנים לקהל "אנין", כשתנאי סף לאנינות הוא מחיר המבדל אותו ממוצרים להמונים.

ded

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
3
וואאוו .... מזמן לא ראיתי דיון כזה .עוד מימי "טאפוז" בין אריה גור , יואב ,גנאדי וכו... :) . לפחות יש קונצנזוס שיש הבדלים:)
אני גם מאלו שחושב שהמחירים יצאו מכלל פרופורציה וכפי שצויין קודם - אצבע "מעשימה" מפנה רק כלפינו , הצרכנים, שבמרדף האין סופי לאחר "זנב של אצמנו"-סאונד מושלם , כבר לא רואים/שומעים כלום . מצד שני , העולם מאוד התעשר בעשורים האחרונים מכל מיני בועות מחשבים , נדלן ומה שלא יהיה ושופך כסף על ימין ועל שמול . אני לא בא כאן להטיף ולתקן את העולם והרגליו - גדולים ממני ניסו וניכשלו .אם יש לך כסף למותרות - שיבושם לכם . באמת . תיקנו יחטות , מטוסים פרטיים. וכל הדיבורים על הפרופורציות באחוזים בין הרכיבים ממש מצחיקות אותי כאשר מחיר הכבל אצמו הוא.......
יותר יקר מכל המערכת שלי :)
.אבל כדאי לפמים לעצור לרגע ולהתייחס אחד לשני בכבוד ולא לראות בכל מה ששונה כהתקפה אישית עם הרבה כעס . תראו לאן הגענו : אנחנו רעבים לשמוע ולהקשיב לכול הניואנסים של הכבל אבל לשמוע ולהקשיב לדעה של משהו אחר ..... זה כבר בפורום אחר ? :) זה יותר חשוב מכל הברזלים מחורבנים האלה .
הכול ברוח טובה :)

Balance

אוהב את התחום
מעורבות
79
נקודות
28
לא מתאים לך אל תקנה

זה לדעתי חצוף מצדך

הכל בסדר איתך???
כל אחד ירשום מה בא לו בלי לפגוע. לא מתאים? חפש מקום אחר.
כן מחירים לא שפויים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המחירים של כל ציוד האודיו ברמה הגבוהה לא שפויים, זה לא קשור לכבלים. וכל אחד נהפך לי כאן למומחה ביצור כבלים שיכול להבין איך מייצרים אותם וכמה זה צריך לעלות.

יש רבים שלא חושבים שצריך להשקיע בכבלים וזה זכותם כמו שזכותם לא לרכוש כל ציוד אחר שיקר לדעתם.
מצד שני לא מבין למה צריך לבכות על כך כל כך הרבה דפים - לא מתאים שלא יקנו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אפשר להפעיל תיקון שגיאות כתיב בפורום?

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
המחירים של כל ציוד האודיו ברמה הגבוהה לא שפויים, זה לא קשור לכבלים. וכל אחד נהפך לי כאן למומחה ביצור כבלים שיכול להבין איך מייצרים אותם וכמה זה צריך לעלות.

יש רבים שלא חושבים שצריך להשקיע בכבלים וזה זכותם כמו שזכותם לא לרכוש כל ציוד אחר שיקר לדעתם.
מצד שני לא מבין למה צריך לבכות על כך כל כך הרבה דפים - לא מתאים שלא יקנו.
באמת מסקרן למה דיון כזה, להבנתי לגמרי לגיטימי, מהווה סוג של קטליזטור להתפרצות כמעט רגשית. קורה אגב לא רק פה, גם בפורומים אחרים, תהיות הקשורות למחיר המופרך מאוד של מוצרי אודיו ברמות המחיר הגבוהות יותר ( לדעתי כמובן ויודע שאם לא מתאים אני לא חייב לקנות, אפשר לפסוח על זה ), נתקלות כמעט בחומה של איבה אצל אלו שכן קונים. קצת מעורר שאלה בדבר קיומן האפשרי של תחושות אשם אצל הקליינטים ובאמת שאין לכך הצדקה. זכותך המלאה כמובן לעשות מה שאתה רוצה והתקפה על אלו החושבים אחרת מיותרת. מקסימום אפשר להשתתף בצערם על חוסר הבנתם והחמצת ההנאה הסונית שזו גורמת להם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קצת פסיכולוגיה על הבוקר :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור