הכבלים שחיברו אותי למוסיקה - Cardas

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אחרי שתשמע את 47 לא תוכל למצוא שום שימוש לבלוף הזה בשם CARDAS.
לא מכיר את 47 , אך לא חסר חברות כבלים מעולים במחירים שונים וביניהם קרדס..
ותאמין לי ימצא איזה מי שהוא שיגיד אותו דבר על 47 האהוב אליך

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אחרי שתשמע את 47 לא תוכל למצוא שום שימוש לבלוף הזה בשם CARDAS.

תמיד אפשר להחליף את הכבלים במסתור הכביסה, או לעשות בהם שימוש בתור כבל גרירה, למה לזרוק אם אפשר למחזר?

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא מכיר את 47 , אך לא חסר חברות כבלים מעולים במחירים שונים וביניהם קרדס..
ותאמין לי ימצא איזה מי שהוא שיגיד אותו דבר על 47 האהוב אליך

נכון, אין צורך בכינויים משפילים. קארדס זה "בלוף" כמו הרבה כבלים אודיופיליים שמהנדסים את הסאונד לטעם מסויים.

אם ב laboratory 47 עסקינן אני חייב לומר שזהו כבל פנומנלי שאיכשהו עובר מתחת לרדאר ולא זוכה לחשיפה לה הוא ראוי.
יצא לי לבחון אותו, חוט דקיק ופשוט עם חד-מוליך בקוטר סיכה שמוציא צליל נדיר במחיר מגוחך שגורם לחשוב פעמיים על התמחור בפלח השוק הזה: טבעי ללא תחרות ממש כמו בחיים, הפרדה והעמדה של כלים במרחב בצורה נפלאה ו"בוגי פקטור" שגורם לאי שליטה ברגל. חבר האתר הזמין לעצמו כמה תופים ומוכר מה שנשאר לו (בלוחות).

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
נכון, אין צורך בכינויים משפילים. קארדס זה "בלוף" כמו הרבה כבלים אודיופיליים שמהנדסים את הסאונד לטעם מסויים.

אם ב laboratory 47 עסקינן אני חייב לומר שזהו כבל פנומנלי שאיכשהו עובר מתחת לרדאר ולא זוכה לחשיפה לה הוא ראוי.
יצא לי לבחון אותו, חוט דקיק ופשוט עם חד-מוליך בקוטר סיכה שמוציא צליל נדיר במחיר מגוחך שגורם לחשוב פעמיים על התמחור בפלח השוק הזה: טבעי ללא תחרות ממש כמו בחיים, הפרדה והעמדה של כלים במרחב בצורה נפלאה ו"בוגי פקטור" שגורם לאי שליטה ברגל. חבר האתר הזמין לעצמו כמה תופים ומוכר מה שנשאר לו (בלוחות).
למה אתה קורה ל״בלוף״? כבל שעולה הון שאיכות לא מוצדקת שלו או כבל שעולה הון ולא עושה כלום?
אם הכול היה כזה פשוט מלבד ה47 לא היה קיים שום דבר....
לא ניסיתי - אבל מרוב הסקרנות אני מוכן לנסות.

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
רבותי, לא הבנתם את דברי. לא קראתי לקארדס בלוף, ההיפך, אמרתי שאם כך הרי שלהרבה כבלים עם אופי ספציפי אפשר להצמיד את התואר הזה, לא כי הם כאלה פר סה. לקארדס יש פטנט על חומרים ושזירה שעושים אופי מוזיקלי יחיד במינו, אלי זה לא מדבר כי אני מחפש מינימום התערבות בצליל, איך אני יודע מה זה מינימום? שומע הקלטות של כלים אקוסטיים ומשווה לכלים בלייב, ואיפה שאפשר לחבר מכשירים בק טו בק עם פלאג דו זכר איכותי שיש לי עושה גם את זה לאחר תיאומי גובה וכו'
יש כבלים שהם באמת בלוף, לא אנקוב שמות אבל הם באמת נשמעים גרוע לפי קריטריונים בסיסיים, עולים הרבה, ולפעמים ארוזים בחליפת נקניקיה שמנה ליצור פוזה שתצדיק את המחיר, נדמה לי שאמיר ארמה גם ציין זאת.

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
סליחה, אבל מי קובע שכבל "גרוע" או "מצוין"? מחיר או אוזן? לדעתי אוזן ומחיר זה כבר כול אחד אם יכולות שלו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
חיו ותנו לחיות - כל אחד שירכוש מה שטוב לו ויאזין לפי הבנתו ל"צליל טבעי" המופק מסטאפ שאינו כלי נגינה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אההה?
נניח אני הייתי אצלך והבנתי שאתה לא מבין כלום בסאונד (או אפילו לפי תגובות)
אדע לקחת את דבריך בערבון מוגבל.
אבל אם אותו gds, נניח הצליח לשכנע אותי שמבין עיניין, כותב "יש כבלים שהם באמת בלוף",
אותי אישית כן מעניינת הדעה הספציפית של gds, לגבי כבליפ שהם בלוף.
לא מעוניין במידע ? דלג.

קצת הבנת הנקרא לא תזיק.

מתוך תגובת ההבהרה של ידידנו gds.

"רבותי, לא הבנתם את דברי. לא קראתי לקארדס בלוף, ההיפך, אמרתי שאם כך הרי שלהרבה כבלים עם אופי ספציפי אפשר להצמיד את התואר הזה, לא כי הם כאלה פר סה. לקארדס יש פטנט על חומרים ושזירה שעושים אופי מוזיקלי יחיד במינו"

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בהחלט לא יזיק לך הבנת ה... לא התייחסתי לחלק התגובה שרשמת, אלה לחלק הזה:

אם הוא מציין שנתקל בכבלים לא קארדס אבל גם בלוף,
חשוב לציין זאת, הניסיון שלו מעניין והפורום נועד למטרה הזאת.
לחלוק דעות וניסיון.
ואם דעתו לגבי כבל בלוף לא מעניינת את genvirt', אולי ימצאו אנשים שדעתו חשובה להם.

כמה אפשר ללקק למוכרי בלופים ? בגלל שרוצים לקבל איזה הנחה מאיזה יבואן נפחד לתת דעה לגבי מוצרים
שהם בלוף ?

אני מבין שמלבד דעתך דעתם של אחרים בנושא אינה נחשבת, כולל האיש מאחורי המאמר/בחינה ממנו השרשור הנ"ל נגזר.
אם כך הדברים חבל על הזמן היקר של כולנו.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
ואם gds כתב שחלק מהכבלים הם בלוף
אז זה אומר שהוא צודק? מה הוא עבר את הפקולטה לבלוף בהצלחה יתרה?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
בהחלט לא יזיק לך הבנת ה... לא התייחסתי לחלק התגובה שרשמת, אלה לחלק הזה:

אם הוא מציין שנתקל בכבלים לא קארדס אבל גם בלוף,
חשוב לציין זאת, הניסיון שלו מעניין והפורום נועד למטרה הזאת.
לחלוק דעות וניסיון.
ואם דעתו לגבי כבל בלוף לא מעניינת את genvirt', אולי ימצאו אנשים שדעתו חשובה להם.

כמה אפשר ללקק למוכרי בלופים ? בגלל שרוצים לקבל איזה הנחה מאיזה יבואן נפחד לתת דעה לגבי מוצרים
שהם בלוף ?

אותי דווקא מעניין כול הדעות - אך עד היום אף אחד (כולל gds) לא הסביר מה זה כבל ״בלוף״.
תגדיר אתה מה זה הגדרה של כבל בלוף וככה נוכל להתייחס בהתאם.
אני ממש לא ״מלקק״ לאף אחד בתקווה לקבל אחוז הנחה ולא עוסק בחבר מביא חבר.
אולי בדקתי את קרדס ולא אהבתי? אך זה לא אומר שכבל מבחינתי בלוף פשוט אולי לא התאים לי? ואולי כבל חברה אחרת באותה רמת מחיר כן ״עשה לי את זה״?
ולפרגן לעוסקי תחום ש״עושים את זה״ להרבה אוהבי התחום אודיו באים זה בכבל או במכשיר (גם מכשירים הם בלוף - למה לא? יקר רצח!) - מה רע בזה? ניסיתה לעבוד בתחום הזה? אם יש לך מה ליציאה - תתחיל להביא - גם תרווח גם אחרים ירוויחו, אך תאמין לי מה שלא תביא - ימצאו כאלה שיגידו ״בלוף״.
מה שבלוף לך - הנעה לאחר.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
הנה חזרנו לדיון הנצחי מה זה "טוב" או מה זה "נכון" באודיו, כמו הדיון בין הרפואה המודרנית לזו המשלימה וכאלה שמוכרים צמחים וטיפולים שמרפאים כל סוגי המחלות.
לדידי בלוף זה שאני משווה בכמה מערכות כבל OEM גם חשמלי או כבל של יצרנים מוכרים לשימוש אולפני בעלות של 20 ש"ח למטר מול השם המפוצץ והיקר ולא מוצא שום סיבה לשלם את המחיר של האחרון וגם בהשוואה לאחרים במחירו לפי סטנדרטים בסיסיים באודיו (ועכשיו ישאלו מה אלו) הוא, לכל מי שאוזניו בראשו פשוט לא נותן שום ערך מוסף מוזיקלי\אודיופילי אלא אפילו גורע.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
ואם כבל ״יקר״ אכן כן ״עושה את זה״ בסט אפ שלמי שהוא? האם קנייה מוצדקת או לא?
אני ממש לא מתלהב מהתמחורי הכבלים כמו כול אחד ואחד, אבל אם כבל עושה לסאונד להשתפר (לטעמי) האם שווה? זו שאלה שלא יכולה להיות לך או לאחר תשובה אלה רק למי שהולך אם זה, לא ככה?
אם מבחינתך אין הבדל בין כבל 20₪ לבין 10k - סבבה אין כאן פשע:) אך מי שיכול להרשות לעצמו וכן כבל יקר טרם לו - למה לא?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
באופן אישי הייתי שמח לכבלים במחיר נגיש שיעשו את מה שהכבלים האחרים עשו אצלי במערכת, הייתי שמח לשים את הכסף שלי במקום אחר.
לא כל הכבלים שבדקתי (וברור שלא בדקתי את כולם) הניבו את אותה תוצאה, אלו שכן הביאו לשיפור הגדול ביותר משרתים אותי כיום, עבורי המחיר הצדיק את השינוי שהתקבל מהחלפת הכבילה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ואם כבל ״יקר״ אכן כן ״עושה את זה״ בסט אפ שלמי שהוא? האם קנייה מוצדקת או לא?
אני ממש לא מתלהב מהתמחורי הכבלים כמו כול אחד ואחד, אבל אם כבל עושה לסאונד להשתפר (לטעמי) האם שווה? זו שאלה שלא יכולה להיות לך או לאחר תשובה אלה רק למי שהולך אם זה, לא ככה?
אם מבחינתך אין הבדל בין כבל 20₪ לבין 10k - סבבה אין כאן פשע:) אך מי שיכול להרשות לעצמו וכן כבל יקר טרם לו - למה לא?

כבל שעושה במערכת כל שתהיה הדמיה שטוחה כמו בריכת פעוטות שהופך את נגן הבס לסובל מחולשת שרירים ואת שאר הכלים לסלט הוא כבל בלוף ולא יכול להתאים לאף אחד, מי שאומר שהכבל הזה עושה לו את זה צריך לשלול ממנו את תעודת האודיופיל.
כבל כזה חד משמעית בנוי לקוי וחומריו גרועים ואם הוא נשמע כך בעקביות בכל מערכת אין לשלם עליו ולו שקל אחד.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
ואם לא נעשה סלט אלה להפך מוסיף פרוט ומחזק את הבס? אזי הכול מוצדק? שוב אותו כבל (לא משנה מה ובאיזה מחיר). לאחד עושה טיב לשני לא טוב ולשלישי כלל לא עושה שום דבר. איך אפשר לקרוא לזה בלוף או פלא?
מי בכלל יכול להגיד איך מוזיקה אמורה להישמע? יש עוד מכשירים בדרך וגם הקלטה שונה....

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
כבל שעושה במערכת כל שתהיה הדמיה שטוחה כמו בריכת פעוטות שהופך את נגן הבס לסובל מחולשת שרירים ואת שאר הכלים לסלט הוא כבל בלוף .....
אגב - קרדאס קליר - אחד מהכבלים מפורטים ביותר שנתקלתי בהם עד היום...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור