@גיא
אפרופו
מה שחשוב לי לומר כאן שזו ההעדפה שלי כי אני לא נוהג להאזין האזנה "קריטית" בווליום נמוך -- ווליום כזה משמש רק לשמיעה ברקע, ואז לא ממש משנה לי מה קורה. אבל לגמרי מקובל עלי שלמי שכן מבצע האזנה "קריטית" בווליום נמוך יכולה להיות העדפה אחרת.
הסיפור של ה-loudness אמור להפריע לפיוריסטים צדקנים למיניהם.
אבל מבחינתי, מה שמערכת "צריכה" לעשות זה להסב הנאה לבעליה, ולא באמת חשוב אם הצליל מדוייק או שעבר עיבודים כלשהם, החל בהכנת ויניל וכלה בדמוי-loudness כלשהו.
אז אם אתה אוהב את זה -- זה מה שבאמת חשוב. השאר פילוסופיות שלא באמת עושות הבדל.
עמיר
שמע עמיר,
ראשית חייב לומר לך שאני שמח!
למה שמח, אף פעם לא ממש החלפנו מילים. לא במפגשים השונים ולא כאן.
וזאת כי תמיד הפוסטים והתגובות שלך נראו לי ארוכים אין קץ ולרוב מאוד לוחמניים ומתנשאים.
אז באופן טיבעי לא ממש תרמתי מעצמי לאינטרקציאה איתך. אפילו נמנעתי. מודה.
אעיד
על עצמי בלבד שמאז השרשור שלך בוא חשפת את "הממלכה הפרטית שלך",
אני אישית מרגיש שינוי ענק בסגנון, בגישה ובכלל בסובלנות שלך כלפי אלה שלא מבינים אותך מייד.
פתאום נעים לדבר וכיף לשמוע על הידע והניסיון שלך ואף נחמד מאוד לנהל דיון גם אם מסכימים שלא להסכים והכי חשוב, ישנה הבנה והכרה שהכי חשוב זה כל אחד ומה שעושה לו טוב בביתו. ואם לא ממש מסכימים אז גם בסדר. אין פסול.
ועל זה אני אומר לך חן חן!
ולעיינינו,
ישנו ווליום של מוזיקת רקע שאני מניח שלכולנו יש X שעות במצב הנ"ל.
אתה יודע, המערכות שלנו הן כבר ברמה שהן חלק מהבית. במיוחד אלו שהיא אצלם בסלון (כמוני ועוד הרבה אחרים)
ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בציוד גדול פיזית.
אצלך הסיטואציה קצת אחרת כי אצלך ישנו חדר יעודי שכל תכליתו בחיים זה מוזיקה.
אבל אצלי, גם כשהמערכת מנגנת ואני עסוק בדברים אחרים בבית, עדיין כל הבית ובטח גם אני שומעים וחווים את המוזיקה ואת המערכת.
ולמרות שאני לא ב-sweep spot עם האנטנות פתוחות מקסימום עדיין חשוב לי לשמוע שהמערכת תנגן ברמה מסוימת.
אותו כנ"ל אגב קורה כשאני גולש לי ונרדם מול המערכת ואני מחליש ווליום, עדיין חשוב לי ביצוע מענג כפי שהוא מענג בעוצמה גבוה יותר.
אז כפי שאמרתי קודם, חיי היום יום גמישים ומשתנים כל הזמן וכך גם המערכת והעוצמות שבא היא נדרשת לנגן.
ולכן אני עדיין בדיעה שמערכת צריכה לנגן כמו שצריך בכל עוצמה אותה דורש בעליה.
בחייך, אנחנו ישארלים,
"שלמנו כל כך הרבה כסף, בושה שהיא לא מכינה לי קפה כל בוקר!!"