המציאות אצלך היא שחור-לבן? כינור יכול להשמע רק כמו כינור או כמו פח אשפה?
יש רק מציאות אחת שאליה כולם שואפים?
אם הייתה כזו, לא הייתה הצדקה לקיומם של יצרנים רבים - פשוט מודדים את "המציאות" ומייצרים לפי מדידת הרפרנס הזאת....
עובדה שכל יצרן נותן את הפרשנות שלו למציאות...מי היצרן שלדעתך פוגע בול במציאות?
התחביב עוסק בחוש השמיעה, שכמו כל שאר החושים הוא סוביקטיבי. לכן עבור אחד זה נשמע "חריף" ולשני זה לא מספיק צלול...
ארז
תראה מה כתבתי מלכתכילה, כל עוד אודיופיל מודה שהוא לא מחפש את המציאות, הכל בסדר.
אבל מי שכן מחפש את זה, בהיי אנד הוא נמצא בבעיה . אתה כנראה לא מצליח לרדת לסף דעתי .
יצרנים ד"א מודדים כל חייהם אחוזי עיוותים, באלקטרוניקה, בדרייברים , הרמוניות שניות ושילישיות וכו...
ולמה אתה חושב שזה כ"כ חשוב? בוא נשמע עם 15% עיוות, שיהיה רחוק כמה שיותר מהמקור, הכי מגניב.
עובדה שיש יצרנים שהם יותר טובים, ועובדה שיש טכנאי הקלטה שהם יותר טובים והקלטות שנחשבות באופן חד משמעי ליותר טובות מאחרות או רפרנס שאני בטוח שגם אתה שומע בבית
אז בלי המציאות, איך אפשר לדעת איזו הקלטה יותר טובה מהאחרת? למה אתה משווה? לאגוזים?
זה שכל אדם בוחר את ההתפשרויות שלו במקום אחר זה לגטימי ונכון, על זה אני לא מתווכח.
גם אני בבית שומע עם מערכת שעושה לי נעים בנשמה, אבל היא לא קרובה למשהו אמיתי, אולי רק בפרמטרים מסויימים שחשובים לי . אבל אני יודע בדיוק מה אי אפשר להשיג ואיך זה אמור להשמע באמת, אם הייתי מנסה להגיע לשם.
המערכת הכי קרובה למציאות שאני מכיר היא הסט אפ הכבד של LV עם KONDO לשאלתך.
ולא, היא לא מנסה לדמות מערכת PA מוגברת באלפי וואטים אלא כלים לא מוגברים.