אירוע הקדמים הגדול - תובנות

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
המועדף שלי...הוא שכמובן קיבל את הציון הגבוה ביותר :). האודיו ריסרץ'. הוא קיבל את אותו הציון כמו הלקסמן, אבל איכשהו היה נעים יותר.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
המועדף שלי...הוא שכמובן קיבל את הציון הגבוה ביותר :). האודיו ריסרץ'. הוא קיבל את אותו הציון כמו הלקסמן, אבל איכשהו היה נעים יותר.
I finally figured out
:cool:

igal.l

עוסק בתחום
מעורבות
40
נקודות
28
כל הכבוד על היוזמה ועל הרצון והאהבה כמובן לתחום :כל-הכבוד:
האם הבדיקה על הקדמים נעשתה עם כבלי חשמל זהים ?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
לא. האינטרקונקטים היו זהים אבל לא כבלי החשמל. אני חושב שזה בגלל שחלק מהמכשירים מגיעים עם כבל משלהם.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
שלום
קודם כל תודה לאלדר על האירוח המצוין והיוזמה המבורכת.
אני אחד האלה שלא הכיר אותו קודם (וכמעט אף אחד בעצם) והאמת שהיה מאוד נחמד. זה לא פשוט ובכלל לא מובן מאליו שבן אדם פותח את דלתות ביתו לאנשים זרים לגמרי שהדבר המשותף היחיד זה אהבת התחום. רק על זה מגיע לך כל הכבוד.
לאירוע, פרט לכל הדברים שרוב הכותבים ציינו, רציתי להדגיש את חשיבות המערכת כשלם שתמיד הוא יותר מסך חלקיה.
המערכת של אלדר מנגנת מוסיקה בצורה נפלאה ומורכבת מ"חומרים" מצוינים. המפלצות שעומדות בסלון מעבירים בצורה מושלמת מוסיקה ללא קשר לניסיון "לפרק לגורמים" בסופו של דבר מה שקובע ומה שניבדק בניקוד זה סעיף ה"תחושה" של כל מכשיר.
להדגיש גם את החשיבות לשני המפלצות האחרות שדחפו ללא קושי את הרמקולים (המונובלוקים של לוקסמן) שלא משנה אם היו מחוברים לקדם פסיבי (פחות התחברתי) או אקטיבי ניגנו מושלם. דבר שמעלה כמה מחשבות מפני עצמו.
הניקוד שלי פורסם בהתחלה ולא כל כך חשוב, הייתי חי בשלום עם כל אחד מהמכשירים שבדקנו.
כמובן שפרט לניקוד האבסולוטי שכל אחד נתן יש גם חשיבות ל"ניקוד לש"ח" או במילים אחרות VFM.
במקרה שלי למשל, היגעו למקום הראשון ה NAT וה LUXMAN (הפרש של פי 3 במחיר בערך) וכמו כן ה ALLEGRI הקטנטן (!!!! והזול בין כולם לא התבייש לעמוד בגבורה ליד המפלצות בגודל ובמחיר. כמו תמיד אומרים בתחום יש לבחון באוזניים ולא לפי המראה או תג המחיר.

לסיכום, שוב תודה רבה לאלדר על הכנסת האורחים והאפשרות להתרשמות (למרות התנאים הלא אופטימלים) למערכת שלו ופגישה חברתית.

גבי

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לגבי הפסיבים, זה היה דיי צפוי. הסיכוי לאהוב אותם בסוג כזה של האזנה שואף לאפס... צריך זמן להתרגל לחוסר צבע. אבל קחו פסיבי לשבוע רצוף (בהנחה שיושב טוב על העקבות), תחזירו האקטיבי ותראו מה קורה...

בעסה שפספסתי :בכי:

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לגבי הפסיבים, זה היה דיי צפוי. הסיכוי לאהוב אותם בסוג כזה של האזנה שואף לאפס... צריך זמן להתרגל לחוסר צבע. אבל קחו פסיבי לשבוע רצוף (בהנחה שיושב טוב על העקבות), תחזירו האקטיבי ותראו מה קורה...

מסכים איתך ב1000 אחוז ,:בעד:אפילו לא מוכן לחזור עכשיו לאקטיבי שלי (שקיבל מקום שלישי ) ,אני עם שושו בפסיבים,
תגיד ?דני בכור שומע כל היום קדמים ,לו בטוח יש פרופורציות ,למה בחר מקום שלישי פסיבי ?
האמת ,אני חושב שזה עניין של התקדמות ,או בגרות אודיופילית ,נמאס עם השנים מצבע ,מה שאתה שומע זה את המקור מדבר עם המגבר בלי היופי או הקלקול שמוציא הקדם ,אם המגבר טוב והנגן זהב יש סיכוי ששום דבר יהיה קרוב אליו .

נערך לאחרונה ב:

igal.l

עוסק בתחום
מעורבות
40
נקודות
28
לא. האינטרקונקטים היו זהים אבל לא כבלי החשמל. אני חושב שזה בגלל שחלק מהמכשירים מגיעים עם כבל משלהם.

משמעות רבה מאוד לכבלי חשמל לא זהים!
תודה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
משמעות רבה מאוד לכבלי חשמל לא זהים!
תודה
מה איכפת לך , העיקר 2 הזוכים הגדולים ,גם הNAT וגם הAR היו מחוברים עם אליישין .(הנה גיליתי לך סוד!

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

לא חושב שהבעיה היא חוסר צבע כפי שאתה מכנה זאת.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אבל מה שעושה פסיבי ?קושר בין הנגן למגבר בלי הרבה אוונטות ,מה שיוצא תלוי כבר לא בו ,אם המגבר מעפאן ,הוא לא ייפיף אותו ,
זה מאוד דומה להחלפת אינטרקונקט שקשור בין שנגן למגבר ,רק שליאינטרקונקט הזה יש כפתור עוצמה !

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
עניתי לזבדה... שניצל מעלי לחץ על שלח לפני..

בעני אין בעיה, או שאוהבים או שלא... אין פה איזה תובנה עמוקה או אמת אבסלוטית, הכל עניין של הרגל. קרה לי הרבה פעמים ששיניתי את דעתי על מוצרים (מגרוע לטוב וההפך) רק לאחר שהאוזן התרגלה.

ועכשיו אני אסתור את עצמי, לאחר שביקרתי אצל שניצל חטפתי כאפה לפנים, חזרתי הביתה חשבתי/הבנתי ששומעים אצלי פח.. גם חסר גוף וגם שומעים את זה מאוד צלול.... מה שניקרא החרוץ הטיפש... באנה ויש פה ציוד לא פרייר בכלל... חיברתי הפסיבי שוב בתקווה תחזור לי ההנאה שהיתה לפני הכאפה... ולהפתעתי עדיין נשמע לא משהו... טוב מה עושים? כרגע בעבודה...המשך יבוא...

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אבל מה שעושה פסיבי ?קושר בין הנגן למגבר בלי הרבה אוונטות ,מה שיוצא תלוי כבר לא בו ,אם המגבר מעפאן ,הוא לא ייפיף אותו ,
זה מאוד דומה להחלפת אינטרקונקט שקשור בין שנגן למגבר ,רק שליאינטרקונקט הזה יש כפתור עוצמה !

:בעד:

בהתחלה הרגיש לי כאילו שפכו לי חנקן נוזלי על הצליל... ואני עוד עם פוקאל... לאחר שהתרגלתי קשה לחזור לאקטיבי... אבל אולי אתגבר... ניראה...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
בסדר שניץ כפרה, אז עכשיו אנחנו תלויים במגבר.
נניח שהיה לנו מגבר ללא צבע מפורט כמו הקרימזונים של איל פור...מה אז? ביחיאת במי הייתה בועט ראשון.(רק אל תיבעט בי:))

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בלי קשר (ובקשר למשקולות שניתנו במבחן הקדמים)
להבנתי פירוט זה כששומעים נכון, כלומר הגוון והשכבות של הכלי או הזמרת הוא "אמיתי".
בעוד רזולוציה, זה ששומעים את כל המוקלט על הדיסק.
יש הרבה מערכות עם רזולוציה, אבל הן לא מפורטות, ובעצם שומעים את הצילום רנטגן של הסאונד.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
בלי קשר (ובקשר למשקולות שניתנו במבחן הקדמים)
להבנתי פירוט זה כששומעים נכון, כלומר הגוון והשכבות של הכלי או הזמרת הוא "אמיתי".
בעוד רזולוציה, זה ששומעים את כל המוקלט על הדיסק.
יש הרבה מערכות עם רזולוציה, אבל הן לא מפורטות, ובעצם שומעים את הצילום רנטגן של הסאונד.

פירוט מלשון פרטים (Details), אבחנה היא רזולוציה.

פירוט הוא יכולת של מערכת להעביר ניואנסים של צליל או קול אדם, דברים "קטנים", כמו שחרור פדל בפסנתר, נשימה, משולש בתוך תזמורת, מרכיבים של נגינה כמו פריטה, ועוד כיו"ב.

כדי שמערכת תוכל להעביר פירוט ברמה גבוהה, צריכה להיות לה יכולת גבוהה בתחום האבחנה, רזולוציה.

לכן, פירוט הוא תוצאה של אבחנה.

אם המערכת יכולה ליצור אבחנה באיכות גבוהה, רמת הפירוט תהיה גבוהה.

כלומר: המאזין הוא "צרכן" של פירוט, אבחנה היא הכלי המשרת את הספקתה.

לי לא לכן, איך "יש הרבה מערכות עם רזולוציה, אבל הן לא מפורטות".

לי לא ברור מה זה "צילום הרנטגן של המוזיקה" ואיך שומעים אותו.

בצילום, רמת האבחנה של החיישן/עדשה משפיעה על רמת הפירוט המתקבלת במרכיבי האוביקט המצולם.

כך זה גם כאן.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
הייתה מביא איזה XP 20. היה לנו עוד זוכה אפילו בלי כבל.האמת קדם פצצה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
פירוט מלשון פרטים (Details), אבחנה היא רזולוציה.

פירוט הוא יכולת של מערכת להעביר ניואנסים של צליל או קול אדם, דברים "קטנים", כמו שחרור פדל בפסנתר, נשימה, משולש בתוך תזמורת, מרכיבים של נגינה כמו פריטה, ועוד כיו"ב.

כדי שמערכת תוכל להעביר פירוט ברמה גבוהה, צריכה להיות לה יכולת גבוהה בתחום האבחנה, רזולוציה.

לכן, פירוט הוא תוצאה של אבחנה.

אם המערכת יכולה ליצור אבחנה באיכות גבוהה, רמת הפירוט תהיה גבוהה.

כלומר: המאזין הוא "צרכן" של פירוט, אבחנה היא הכלי המשרת את הספקתה.

לי לא לכן, איך "יש הרבה מערכות עם רזולוציה, אבל הן לא מפורטות".

לי לא ברור מה זה "צילום הרנטגן של המוזיקה" ואיך שומעים אותו.

בצילום, רמת האבחנה של החיישן/עדשה משפיעה על רמת הפירוט המתקבלת במרכיבי האוביקט המצולם.

כך זה גם כאן.
אני חושב שהסברתי את המשמעות של פירוט עבורי, כבר בהודעה הקודמת.
זה הגוון הנכון של הצליל עם השכבות והעומק הנכונים.
בעוד רזולציה, זה בעצם רק לשמוע את הצליל, אבל עם גוונים ומשקלים לא נכונים.

מערכת עם רזולציה גבוהה היא כמובן בהירה, שומעים בה את כל מה שמוקלט על הדיסק, אבל המצילתיים נשמעות
מחרישות אוזניים וזמר נוטה להישמע כמו זמרת, ולגיטרה אין את המשקל המתאים, וכן הלאה - זה סאונד רנטגן

כמו תמונה שרואים בה את כל האובייקטים שנמצאים מול העדשה, אבל הצבעים והגוונים אינם אמיתיים.

תרגום מילים מאנגלית לעברית, לאו דווקא מסביר את משמעותם בהקשר של סאונד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור