אירוע הקדמים הגדול - תובנות

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
תודה לאלדר על אירוע מעולה! מבחינתי הרמקולים היו השוס של האירוע. הם היו לא פחות ממדהימים.
לדעתי הפירוט בכל אחד מהקדמים היה טוב מאד והרגשתי שהניואנסים נעו בין טוב מאד למעולה.
תודה גם ליואל על הרצינות באירגון הקטגוריות בשאלון, וליבואנים והחברים על הבאת המכשירים והכבלים.
ולבסוף, האירוח היה כיד המלך.

לחיי האירועים שבדרך!

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
,לדעתי ,2 הקדמים שברשותי מהווים את הקצוות של הטווח שבתוכו היה לאחרים קוקטייל כזה או אחר של תדרים וניקיון ,
האלגרי הוא הנקי המפורט והשקוף ביותר ונטול הצבע ביותר בין כל הקדמים שביקרו היום בארוע ,
הCAT לעומתם הוא בעל נשמה יתרה ,גודל מוגזם ,והתנדנדות שקצת מחברת התוים אבל שקוף הוא לא ,
מה אני אומר לכם ,היה לי חשק לקנות קדם חדש ,עבר לי !

אכן תובנה מוזרה. כאילו המסקנה סומנה מראש:עצוב:. זה למה אין לי נטייה להשואות כאלה

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
הפוסט מדבר על תובנות אם כך אלה שלי:
1.מדהים לראות מעל 20 משוגעים בדירה אחת ששומרים על סדר מופתי.
2.מעטים היבואנים שמוכנים לגרור עצמם עם משקל כבד על גבם,והכל לשם אירוע שבא לחזק את הדילמה של שניץ.
3.רמקולים ענקיים יכולים להיות מאוזנים,ולהישמע נפלא.
4.מונו בלוקים של Luxman יכולים בקלות להניע מפלצות ענקיות כמו של שניץ,ועדיין יהיה להם מספיק כח להניע עוד זוג.
5.צריך מטורף מדופלם כמו אלדר בכדי לדחוף על חשבונו יום כזה.
ובקיצור אירוע נהדר,בו הכרתי אנשים חדשים,נפגשתי עם ותיקים והמסקנות האישיות שלי הן:
מערכת עם פרה פאור תיתן תמיד תוצאה טובה יותר מאשר משולב.
פרה טוב אינו חייב להיות יקר במיוחד,ואני מפסיביים יורד.
תודה לכולם ובמיוחד לאלדר שאפו ענק :אצבע מורמת
(שניץ אגב ה- CAT על המערכת שלך טוב מהאלגרי)

תמונות מצורפות

• 20141011_112306.jpg
    20141011_112306.jpg
    KB 164.1 · צפיות: 501
  • 20141011_112311.jpg
    20141011_112311.jpg
    KB 161.3 · צפיות: 449
נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל או הבן של מיכאל
עזרה
(ורד)

1) The Nordic Sound של Lindberg / 2L
https://shop.klicktrack.com/2l/35847/?
Haydn: String Quartet In D, Op. 76, No. 5 - Finale - Presto, Engegеrdkvartetten

2) מרסדס סודה, מיסה קראולה
לא יודע לגבי מהדורה
http://www.amazon.com/Misa-Criolla-Mercedes-Sosa/dp/B0000X2DJ8

שיר ראשון - Kyrie

3) סטיב קוהן, Remembering Tomorrow בהוצאה של ECM
http://stevekuhnmusic.com/#/cds/remembering-tomorrow/

טראק ראשון - The Rain Forest

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
אכן תובנה מוזרה. כאילו המסקנה סומנה מראש:עצוב:. זה למה אין לי נטייה להשואות כאלה
תובנה נפלאה (וסובייקטיבית לחלוטין) - הבנאדם מרוצה ממה שיש לו :), די נדיר להגיע למצב כזה...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

ולמה הגעת לתובנה הזאת, אם רוב המשתתפים בחרו בקדם מגבר של שניצל כאחד המועדפים? אולי זאת הסיבה?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לטעמי היה ארוע פצצתי,כבוד לשניצל על הארגון ,החזון ,הרצון להעביר חוויה רבת משתתפים.
לא הייתי בין המדרגים עקב תורנות מטבח ,אבל אין תלונות.
לדעתי ה NAT וה MBL היו בליגה אחרת .
עם אלק כמו של שניצל הייתי מאזין עם ה CAT ולא עם האלגרי.אין לו את חווית האזנה כמו עם הCAT.
היו לדעתי צריכים לחזור בסוף ההשמעות ,לשמיעה חטופה לקדם הראשון ,המיוזיק... ע"מ להיות בטוחים
במה ששמעו.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
1) The Nordic Sound של Lindberg / 2L
https://shop.klicktrack.com/2l/35847/?
Haydn: String Quartet In D, Op. 76, No. 5 - Finale - Presto, Engegеrdkvartetten

2) מרסדס סודה, מיסה קראולה
לא יודע לגבי מהדורה
http://www.amazon.com/Misa-Criolla-Mercedes-Sosa/dp/B0000X2DJ8

שיר ראשון - Kyrie

3) סטיב קוהן, Remembering Tomorrow בהוצאה של ECM
http://stevekuhnmusic.com/#/cds/remembering-tomorrow/

טראק ראשון - The Rain Forest

מיכאל
תודה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תעלה כתבה שלמה בעמוד הראשי.
בגדול - אירוע חשוב ומעניין. בשילוב עם האירוח של אלדר קיבלנו חתיכת בילוי.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אין אפילו צדיק אחד שיודע איזה דגם של MBL הוצג?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אין אפילו צדיק אחד שיודע איזה דגם של MBL הוצג?
לבקשתך:
MBL 5011 Preamplifier​

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מה עם סיכום יותר פרטני
או קיי:

את המפגש פתח יואל פרלמן (מוצג ג'...סורי, התמונה לא מסתובבת לי) בהסבר כללי על מה שמנסים להשיג במפגש, וכיצד. בהתאם, הוכנה טבלה ובה ציונים מ 1-10 לכל מכשיר על במה, כלים/קולות, ודינאמיקה. בהנתן שמדובר במכשירים שמלכתחילה נחשבים למשובחים, הרי שגם ציון נמוך עדיין אומר שהמכשיר שנבחן שייך לאליטה. ובסופו של יום, בואו לא נשכח שהתוצאות תלויות במליון פראמטרים אחרים, כך שזה למרי לא מדעי.
DSC_2253.jpg
תחילה שמענו את ה Music first. קיבל אצלי ציון 61. אני חשבתי שהיה מעט בהיר מדי, קצת צווחני, וללא גובה במה בתחום המיד.

אחריו שמענו את ה אודיו ריסרץ' 5, שמבחינתי היה הקדם הטוב ביותר במבחן וקיבל אצלי ציון 75.5.הוא היה מאוזן, מדוייק ועם פירוט מטורף. הוא היה הדינאמי מכולם, והצליח להעביר איזו תחושה של גובה במה. את הכל הוא עשה בקלות, כאילו שואל "זהו? זה כל מה שיש לכם בשבילי?"

אחריו שמענו את ה- אלגרי, שהפתיע אותי בסוף כשסיכמתי את הציונים לציון סופי, כי הוא הגיע אצלי למקום השלישי עם ציון 61.5. הבמה לא היתה משהו אבל במבחן הכלים/קולות הוא היה בסדר גמור והדינמיקה שלו היתה טובה - מאוווד מפתיע כי הוא קדם פסיבי. אני חשבתי שהיה מעט בהיר ועם סאונד מעט "שטוח".

אחרי זה שמענו את ה MBL. זו הפעם הראשונה שיוצא לי לשמוע MBL, עד עכשיו רק שמעתי עליו. הוא היה מעוווולה, וקיבל אצלי ציון 69.5. הוא היה מצויין בהכל ומאוד מאוזן בכל דבר. הכל בא לו בקלות, למרות שחשבתי שפסנתר יצא בו מעט חסר חיים.

אחר ה MBL הגיע תור ה CAT. לא התלהבתי ממנו למרות שהיו אחרים שדווקא כן (אבל כידוע אודיו זה עניין לגמרי סובייקטיבי של טעם). קיבל אצלי 55.5 בעיקר בגלל שחשבתי שהשקיפות שלו היתה הנמוכה משאר המשתתפים. פחות פירוט, פחות טוב במוזיקה ווקאלית ומעט צווחני (ואני עוד חובב סאונד בהיר).

אחרי ה CAT הגיע הקנדידט שלטעמי חלק את דוכן המקום הראשון עם האודיו ריסרץ' SE5: הלקסמן. ראשית, הלקסמן היה לדעתי הדוגמן מבין כל הקנדידטים. כחובב ווינטאג', לקסמן עשו בחוכמה כששמרו (או בעצם חזרו, אחרי "התקופה השחורה" תרתי משמע) לעיצוב של אמצע שנות השבעים. יפה בטירוף וקיבל ציון 75.5. הוא נתן סאונד דינמי, מוזיקלי, ועשה הכל מעולה ובקלות. בדומה לאודיו ריסרץ' הוא הצליח להעביר גובה במה (נגיעה), ובסוף היה כאמור במקום ראשון משותף עם האודיו ריסרץ'. לטמי האודיו ריסרץ' היה בנגיעה קלה טוב יותר (נגיעה? בקושי דיגדוג) כי חשבתי שבתור קדם מנורות הלקסמן יכול היה להיות חלק יותר, אבל דוגרי, זה ממש לא פראמטר. זה מהדברים שמושפעים משאר הציוד המחובר אז התוצאה הסופית של המפגש היא לגמרי תוצר המקום, הזמן, הציוד והבורקסים.

בסוף שמענו את ה NAT שקיבל ציון 57.5. אצלי הוא קיבל ציון נמוך בבמה, אך פיצה על זה בפירוט כלים/קולות. אני חשבתי שהסאונד שלו היה קצת יבש, מעט שטוח.

תמונות מצורפות

• DSC_2253.jpg
    DSC_2253.jpg
    KB 144.8 · צפיות: 449
נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מעניין ,דווקא בבמה מצא חן בעיני הNAT

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
*** מועתק מהשרשור המקורי*** מי שקרא לא בוצעו שינויים (אוחד עם השרשור הנ״ל).
סיכומון:
ראשית לאלדר תודה תודה על היוזמה
כן ירבו יוזמות כאלו אירועים בהווה ובעתיד הקרוב והרחוק.
לתאכלס:
שבת בבוקר, 11 התייצבו אצל אלדר כ20 אנשים ו7 קדמים.
סוכם שהמבחן לא יהיה עיוור, יואל פלרמן נתן לנו מספר נקודות עיקריות לניקוד.
תדרים: באס-מיד-היי, אינטגרציה בניהם, בבאס פירוט ועד כמה יורד.
במה: עומק, רוחב וגובה.
כילים/קולות (ווקאל): פירוט הכילים, ווקאל, השילוב-יחס, מיקום ויחוס כלים /קולות.
שינויי עוצמה: בייחוד בקלאסי.
ולבסוף, תחושה כללית/ מוסיקליות.
להלן רשימת הקדמים עם התייחסותי האישית.
מיוזיק פירוט-קדם פאסיבי.
אודיו ריסרץ 5 רפרנס.
אלגרי-פאסיבי.
MBL
לקסמן (לא מהסדרות של ה 600-900), אלא סדרת וינטג׳.
CAT
NAT מג׳נטיק.
נתחיל מהסוף, אני הכי אהבתי את ה NAT (מקום ראשון) וה אודיו ריסרץ (די בנוקאוט מהשאר).
אולם, לצערי לא שמעתי את ה MBL שהרוב בחרו בשלישיה הראשונה ולדעתי זכה גם במקום השני או השלישי.
עוד משהו, גיליתי שאני פחות איש של פאסיבי ויותר של קדמים אקטיבים. וגם לא בנקודות בודדות אלא בהרבה.
מוסיקה אני לא זוכר היו 3 קטעים: קלאסי, מרסדס סוסה ג׳אז מודרני של ECM
חברים מי שזוכר, נא להשלים את הקטעים ששמענו.
להלן הניקוד שלי:

1. מיוזיק פירס-קדם פאסיבי.
היה הראשון בהדגמה. למרות שהסכמנו שהראשון ישמע שוב היות וכראשון אין ייחוס לגביו. בסוף לא נשמע בשנית. אצלי (כמו אצל רבים), קיבל את הציון הנמוך ביותר (אני לא דרגתי כלל). בדיעבד, אצלי לא היה משנה את בשלישיה הראשונה.
2. אודיו ריסרץ 5- משמעותית נשמע לאוזני טוב יותר, מוזיקאלי, בס יותר הדוק ומפורט, הבמה גם גדלה פלאים, הפרה נתן יותר משקל לקול הווקאלי של מרסדס, עשה הכל טוב יותר.
ציון 9.
3. אלגרי-פאסיבי.
היה בין אודיו ריסרץ לMF. נתן מהכל אבל לא הורגש, טוב או לא, אני יותר אהבתי את הקדמים האקטיבים שצבעו כל אחד מה שהביא איתו..
4. MBL-אקטיבי. לא נכחתי. פספוס. כמעט כולם אהבו.
5. לקסמן- 8.5 מאוד מפתיע יחסית גם למחיר 4.000$ אם אני לא טועה.מוסיקאלי מאוד. חובר עם ארקה שהוסיפה מעת שקט לדעתי.
6. CAT- ההפתעה קדם בגיל של אלדר לדעתי. מוסיקאלי מאוד מאוד. וינטאג׳ אמיתי עשה מהכול ונכון. לא היה לו גבוהים הכי או ירד בנמוכים וכו׳ אבל עשה הכול.
7. NAT- המנצח. אם לא היה האודיו ריסרץ לטעמי בנוקאוט.
קיבל אצלי בין 9.5-10.
וואו. עשה הכול מהכול. לא היה חסר כלום!
למה מקום ראשון. כי הוא הביא גם יותר אוויר בין הכילים, נתן משקל /מוזיקאליות מה לא! הבמה והיחס בין קולה של מרסדס לשאר הכלים היה פשוט פנומנאלי.

זהו
היתה חוויה מדימה, אין ספק שבמערכת/רמקולים /הגברה שכזו זה באמת היתה חוויה
תודה שוב אלדר ולשלמה שבעצם היה אחראי על הכל חוץ מהמוזיקה
שבת שלום
חג שמח.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
האם אחד מהמשתתפים יוכל לפרט מה היו הקרטריונים לניקוד וכיצד בוצע השיקלול ?

לגבי אלה שדרגו 2 מכשירים באותו מקום אשמח אם יוכלו לפרט את השוני שמצאו באותם מכשירים שדרגו ביחד

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113

לגבי אלה שדרגו 2 מכשירים באותו מקום אשמח אם יוכלו לפרט את השוני שמצאו באותם מכשירים שדרגו ביחד
מה זה משנה , בסוף ממילא המקומות הראשונים דורגו לפי "מה שמרגיש " ולא לפי סכום הנקודות לכל פרמטר ,אחרת הMBL למשל היה מגיע לתהומות ,מה שהיה טוב בו שלמרות חרה של ציונים בפרמטרים הספציפים ,הסך הכל נשנמע נהדר,לא נעים לי אפילו לפרט איזה דרעק של ציונים קיבל הCAT שלי ממני יחסית לאורחים ,ולמרות זאת אני לא מחליף אותו באף אחד מהחדשים ,
בקיצור במכשיר בסופו של דבר יש קסם ניסתר שאינו קשור ליכולות שלו לתת פירוט נפלא בסים או מיד ,וזה מה שקובע !

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

אם אתה מחפש דוקטורט, אז זה לא.
כל הקישקושים של אודיופילים מדופלמים שווים לת*ת

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מה זה משנה , בסוף ממילא המקומות הראשונים דורגו לפי "מה שמרגיש " ולא לפי סכום הנקודות לכל פרמטר ,אחרת הMBL למשל היה מגיע לתהומות ,מה שהיה טוב בו שלמרות חרה של ציונים בפרמטרים הספציפים ,הסך הכל נשנמע נהדר,לא נעים לי אפילו לפרט איזה דרעק של ציונים קיבל הCAT שלי ממני יחסית לאורחים ,ולמרות זאת אני לא מחליף אותו באף אחד מהחדשים ,
בקיצור במכשיר בסופו של דבר יש קסם ניסתר שאינו קשור ליכולות שלו לתת פירוט נפלא בסים או מיד ,וזה מה שקובע !

וואללה , זה כל הסוד שבקסם של מערכת טובה.
זה לא הפרמטרים בנפרד, זה בסופו של דבר המכלול.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
דווקא במקרה שלי, המועדף היה זה שקיבל את הציון הגבוה ביותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יש כאילו שהראשון קיבל אצלם את הציונים הנמוכים?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור