איפה הצעירים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,940
נקודות
113
או בשמם המרגיז עד מרתיח ויניל...בייחוד אם מתעקשים לשרבב שפה ולומר בקוקטיות וי- נייל
למה להתעצבן מזה? :(

"ויניל" הוא המונח הנכון והמדויק בהתייחסות לכל תקליט, מכל קוטר, מהירויות ומשקל, שעשוי מוויניל.

מונחים אחרים לא תמיד קולעים למטרה. למשל:
  • "תקליט" כולל גם 78 ו-shellac.
  • LP מתייחס רק לוויניל בקוטר "12 במהירות ⅓33.
  • "אנלוג" כולל גם טייפים וקסטות למיניהם.
וכד'.

בדיונים בפייסבוק אני נתקל לא פעם בכאלה שמתקנים את השימוש במילה vinyls — ברבים — בהתייחסות לתקליטי ויניל, תוך ציטוט הקלישאה "vinyl is the substance/material, record is the format". באנגלית, לחומרים אין צורת רבים, כך ש-vinyls היא שגיאה דקדוקית. בפועל, השפה התפתחה והשתנתה, ויש רבים שמשתמשים במילה vinyl בהתייחסות לתקליט עשוי ויניל, ולא לחומר, כך שצורת הריבוי קיימת ונכונה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
למה להתעצבן מזה? :(
כי יש מילה עיברית יפה, תקליט. מילא דיסק ששמה העיברית איחרה את ההמצאה ונשתרשה המילה הקלילה דיסק במקום תקליטור.
ובד"כ יש את הפרצוף הזה שאנשים עושים, כולל להיאבק בהגייה, כשהם אומרים וינייל על הגיותיו שמצחיק אותי. בעיקר חברה צעירים ממני ( שזה מתחיל להיות רוב האנשים... מהפך!) ויניל וי-נייל, וניל- כאילו זו מילת קסם שהופכת את המוצר למשהו "אחר" או "סקסי" יותר.
מרביתינו כאן גדלו על השאיפה לחולצה ותקליט מקוטנר... חולצה ותקליט לא חולצה ווינייל... חולצה וויניל ...נשמע משהו מאגף הסאדו מאזו כשאני מהרהר בזה...

והלוואי וכל צרותינו יסתכמו בשריטה שלי ממילת הוינייל... וממילים מסויימות בכלל ( כמו שאני סולד מהמילה "טחונים" וממילות השיר של מוקי "ילד של אבא", מה לעשות ככה אני). וההתעצבנות שלי אין לה השלכות לעולם שלנו @AK1 היקר, אמור וינייל ככל שתרצה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,940
נקודות
113
כי יש מילה עיברית יפה, תקליט. מילא דיסק ששמה העיברית איחרה את ההמצאה ונשתרשה המילה הקלילה דיסק במקום תקליטור.
ובד"כ יש את הפרצוף הזה שאנשים עושים, כולל להיאבק בהגייה, כשהם אומרים וינייל על הגיותיו שמצחיק אותי. בעיקר חברה צעירים ממני ( שזה מתחיל להיות רוב האנשים... מהפך!) ויניל וי-נייל, וניל- כאילו זו מילת קסם שהופכת את המוצר למשהו "אחר" או "סקסי" יותר.
מרביתינו כאן גדלו על השאיפה לחולצה ותקליט מקוטנר...

והלוואי וכל צרותינו יסתכמו בשריטה שלי ממילת הוינייל... וממילים מסויימות בכלל ( כמו שאני סולד מהמילה "טחונים" וממילות השיר של מוקי "ילד של אבא", מה לעשות ככה אני). וההתעצבנות שלי אין לה השלכות לעולם שלנו @AK1 היקר, אמור וינייל ככל שתרצה.
פירטתי על הנושא בפוסט נפרד, כולל למה "ויניל" יותר מדויק/ספציפי אפילו מ"תקליט", אם כי כיום מועטים אלה שמנגנים תקליטים עשויים shellac.

אשר להגייה, זה כבר לא נראה לי משנה, אתה יכול להתעצבן בנחת :)
אישית, אני הוגה את זה ויניל, לא וייניל :)

sbk

חבר אתר
מעורבות
85
נקודות
18
לא, לא ממש, המערכת הראשית גם לא מעניינת אותן,
יותר מעניין אותן, אם וכאשר ומאז ומתמיד, דווקא המערכת השנייה. (סרטים).
קח אותן בהזדמנות לשמוע מערכת טובה :p

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
קח אותן בהזדמנות לשמוע מערכת טובה

צודק, מכיר אחת כזו..?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
יש המון צעירים בתחום.הריגוש ממוזיקה איכותית הוא אנושי וטבעי ולא קשור לדור כזה או אחר.
הם פשוט בענין של מותגים אחרים ושפה אחרת.
בעיקר פתרונות אקטיבים מבוססי DSP.
חברות מבוססות מדע וביצועים ופחות אבן אודיפילית מהיער השחור.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
וואלאק אם הייתי צעיר הייתי בורח מכם קילומטרים.
מזל שאני לא :p

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
מה שמדהים אותי הוא שלמרות שהצעירים היום חשופים לסאונד איכותי מאד יחסית דרך אוזניות (בהשוואה לאוזניות הפשוטות של סוני שהיו בשימוש בתקופת הווקמן), הם עדיין מתלהבים ומופתעים מאד כשהם שומעים מערכת איכותית. ככה זה עם חברים וידידים של הבנות שלי שמגיעים לביקור או עמיתים צעירים מהעבודה. אנקדוטה מעניינת: אחת האינדיקציות הטובות ביותר לאיכות הסאונד אצלי כשאני עושה שינויים במערכת זה הזמן שלוקח לאחת הנשים בבית להוריד את הווליום. השאיפה היא כמובן שיום אחד הן רק יעלו את הווליום.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
לי יש מזל , ילדים מוזיקאים , פסנטר ית ונגן גיטרה , המערכת מרכז החיים

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
אצלי טוענות שבמקום להתרכז במוזיקה עצמה ובתוכן שלה אני מרוכז בסאונד. זה לא נכון בכלל, אבל נראה ככה כלפי חוץ.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
במחשבה שניה. אולי עדיף שישארו עם אוזניות (ואפילו סגורות)
לא הייתי רוצה לשמוע את בילי אייליש ועוד מוזיקה מנומנמת מהבית השכן
זה כאילו לכל היוצרים / ות נעלמו הביצים.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
המדע יש לו מקום, וגם לאבן- בני אדם יש להם יותר ממה שהמדע יכול לכמת .
מדענים הם בני אדם .
גם לאנשים שמדידות מאוד חשבות להם - יש רגשות והם משתמשים בהם כל הזמן בהאזנה למוזיקה ויש להם פקטור חשוב ביותר . לא פחות מהמדידות .

מתוך הכרה שלא הכל מדיד או מאוד מסובך וגוזל זמן רב .
המטרה היא לדעת איפה אתה נמצא ולשפר דברים אוביקטיבית .

אחר כך וותוך כדי אפשר וחייב להיכנס לרגש כי בסוף זה מה שחשוב .

אבל אם אתה לא יודע איפה את נמצא , ופעם יש בעיה בטרק הזה ואז מחליף מגבר והבעיה ״נפתרה״ ואחרי שבוע יש בעיה בטרק אחר ושוב מחליפים אבל לא נוגעים בעיקר .

גם המסקנות מאוד שרירותיות ולא עקביות .בסוף מגלים שזה גיין או מיקום ספה ולא הרמקול ….

מתנצל … זה פשוט מה שאני רואה כל הזמן …

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
ניפטר אחד,
ערכו הלוויה ובסופה עברו על הקבר הטרי.
הגיעה תורה של גברת אחת שנעמדה בפיסוק על הקבר והטילה את מימיה,
כעסו כולם והצטווחו, ענתה להם - כל אחד בוכה מאיפה שכואב לו.
גם כאן, לא משנה הנושא, מישהו יהלל את הפטיפון, אחר את הדיסקים והאקוסטיקה/ מדידות תמיד יצוצו מאיזו פינה.
והצעירים? הצעירים חיים את החיים ונוחרים בבוז לכל הדיונים.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
אז איך פונים לצעירים ? אולי דרך אינטרנט אחר , ארועים באוניברסיטאות בעזרת המכללות למוזיקה , אולי נדגים ב"רימון " כהתחלה , יהודה אדר הוא חבר שלי , יכול לארגן משהו שם ? איזה הרצאה קצרה והדגמה מפילה של מוזיקה עברית דווקא ?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
אבל אם אתה לא יודע איפה את נמצא , ופעם יש בעיה בטרק הזה ואז מחליף מגבר והבעיה ״נפתרה״ ואחרי שבוע יש בעיה בטרק אחר ושוב מחליפים אבל לא נוגעים בעיקר .

גם המסקנות מאוד שרירותיות ולא עקביות .בסוף מגלים שזה גיין או מיקום ספה ולא הרמקול ….
בוקר טוב, המהות שלנו כאודיופילים היא בדיוק הנקודה הזאת של שיקול הדעת. בעולם הצרכני של היום, ואולי צרחני, שמוטה לעבר הבטחות שיווק אני מניח שלעיתים נח למכור " אמת" מסויימת מאשר אמת אחרת ולעיתים נח לנומגם לקנות אותה.

באופן אישי אני נמצא במקביל לעולם הזה, ואתה בטבורו , ככה שאולי מה שנראה לי ברור מבחינת הנסיון שלך עם לקוחות מצריך הסבר .
אז איך פונים לצעירים ? אולי דרך אינטרנט אחר , ארועים באוניברסיטאות בעזרת המכללות למוזיקה , אולי נדגים ב"רימון " כהתחלה , יהודה אדר הוא חבר שלי , יכול לארגן משהו שם ? איזה הרצאה קצרה והדגמה מפילה של מוזיקה עברית דווקא ?
אחרי שתסיים להסביר להם מי זה יהודה אדר כבר לא יישאר זמן " לקורס"..חחחח. לא חושב,שצריך להיות מורים ואו מדריכים , בסך הכל להאיר פנים למי שמתעניין ולשמור על אווירה מזמינה. השאר יבוא כמו שצריך לבוא. או כמו שמובא במקורותינו :
"דאמר רבי יוחנן טוב המלבין שיניים לחברו יותר ממשקהו חלב שנאמר ולבן שנים מחלב" , מלבין שיניים כלומר מחייך ובסבר פנים טובות.

נערך לאחרונה ב:

Nimi

חבר אתר
מעורבות
17
נקודות
8
לא יודע אם זה נחשב צעיר, אבל אני בן 31.
לפני 7 שנים קניתי את הזוג רמקולים הראשון שלי ביד 2 (Wharfedale 9.5), אחרי שהמון שנים שמעתי מוזיקה במערכת Sony גדולה, שהיו מוכרים פעם בדיוטי פרי..

אני מגדיר את תחום הסטריאו/קולנוע ביתי כתחביב האהוב והעיקרי שלי.

להגדיר את עצמי אודיופיל לפעמים קשה לי, תלוי תקופה, אבל אין ספק שגם בזמן הפנוי שלי אני קורא כל הזמן על התחום בפורומים/אתרים, מכור זו לא מילה.

עברו הרבה מים במהר מאז שהתחלתי, גם הבנתי מה הטעם שלי ברמקולים, עשיתי הרבה בחירות מושכלות, ואני יחסית שלם היום עם המערכת שלי.

כשנסיים לבנות את הבית אני מתכנן להחליף את ההגברה שלי.

אגב, הצלחתי ״להכניס״ עוד שני חברים לתחום, באותו גיל.
כל אחד כבר עם מערכת צנועה בשווי של 25k לערך.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
בוקר טוב, המהות שלנו כאודיופילים היא בדיוק הנקודה הזאת של שיקול הדעת. בעולם הצרכני של היום, ואולי צרחני, שמוטה לעבר הבטחות שיווק אני מניח שלעיתים נח למכור " אמת" מסויימת מאשר אמת אחרת ולעיתים נח לנומגם לקנות אותה.

באופן אישי אני נמצא במקביל לעולם הזה, ואתה בטבורו , ככה שאולי מה שנראה לי ברור מבחינת הנסיון שלך עם לקוחות מצריך הסבר .

אחרי שתסיים להסביר להם מי זה יהודה אדר כבר לא יישאר זמן " לקורס"..חחחח. לא חושב,שצריך להיות מורים ואו מדריכים , בסך הכל להאיר פנים למי שמתעניין ולשמור על אווירה מזמינה. השאר יבוא כמו שצריך לבוא. או כמו שמובא במקורותינו :
"דאמר רבי יוחנן טוב המלבין שיניים לחברו יותר ממשקהו חלב שנאמר ולבן שנים מחלב" , מלבין שיניים כלומר מחייך ובסבר פנים טובות.
בוקר אור ,
שאל ואסביר בשמחה .

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
עם המוזיקה שיש היום חבל להשקיע על מערכת!
העתיקים יותר נהנים ממוזיקה איכותית שגדלנו עליה! בעשור וחצי האחרונים זה רק בית שימוש!
גם הלועזי, וגם שלנו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור