איפה הצעירים?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
חיפשתי על זה באינטרנט ולא מצאתי, לכל היותר מדובר על הפרש של 5 מילישניות במגברי מנורות לא טובים. הפרש שלא ניתן להבחין בו.
זה תלוי load . מגבר מנורות ככלל לא מתמודד טוב עם עכבות נמוכות , ה DF יורד דרסטית .
וזו התוצאה .
נמדד אין סוף פעמים על ידי אישית .( לא מגברים היברידיים)

אבל אם זו הבעיה - אז אני מוכן לשים המון כסף שהרוב כאן עם דיליי של בין 30 ל 100 מילי שניות , ללא שימוש בסאב בחלקים מסוימים בבאס .מפני שאין סאב .

אי אפשר לברוח מזה .
כל דיפ או פיק בבאס בחדר בהכרח מביא אותו סטיה חדה בזמן .

לרוב מדובר על סטיות של פלוס מינוס 10 די בי שבהכרח מביאים לסטיה אדירה בזמן .

אבל אם קראת על זה באינטרנט …

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113
פסיבי זה קיצור דרך.
למה אתה חושב שפסיבי זה נאמן למקור?
בהגדרתו פאסיבי הוא מתפשר -קרוס אנלוגי הוא פשרה ויש דברים שלא ניתן לעשות בקרוס פאסיבי.בטח לא 2 או 3 WAY.
הסיבה שלא כל החברות מציעות רק רמקולים אקטיבים כי זה מסרס את התחביב - ניסוי וטעיה ,התעסקות וכו.
אם רק איכות ונאמנות למקרו היה הסיפור מזמן הכל היה אקטיבי.כל מהנדס הגון יגידלך את זה בדלת סגורה.

KII, DD הם דוגמא אחת - יש לך הרבה יותר זולים ומעולים.
אני יכול לספור על כף יד אחת ואם נגזים על 2 - את מספר החברות שמייצרות רמקולים פאסיביים שניתן להחשיבם לציוד מתקדם.
עבורי - אם לרמקול יש סטיה גדולה בגרף שלו -זאת אומרת מה שנכנס -הוא לא מה שיוצא ובסטיה גבוהה-אז הוא לא נאמן למקור .נקודה.

שוב השיח חוזר =ציוד יקר =נאמן מקור =ציוד מתקדם.במציאות זה לא כך בכלל.

היי דן,

נסחפנו לדיון שאינו קשור לנושא המקורי של השרשור.

אם נחזור לשאלת הפתיחה לגבי הצעירים – בניית מערכת אודיו איכותית, בין אם אקטיבית ובין אם פסיבית, כרוכה בעלויות. דור הצעירים כיום נוטה להפנות את המשאבים הכלכליים שלו לנושאים אחרים, ולכן התחום הזה פחות מושך עבורם.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
היי דן,

נסחפנו אותנו לדיון שאינו קשור לנושא המקורי של השרשור.

אם נחזור לשאלת הפתיחה לגבי הצעירים – בניית מערכת אודיו איכותית, בין אם אקטיבית ובין אם פסיבית, כרוכה בעלויות. דור הצעירים כיום נוטה להפנות את המשאבים הכלכליים שלו לנושאים אחרים, ולכן התחום הזה פחות מושך עבורם.
צודק.

אני פחות מכיר צעירים מתחת ל 30 ועל מה הם מוצאים כספים.

ערב נעים

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
היי דן,

כל מה שרשמת עדיין לא סותר את הטענה שכרטיס כניסה לעולמות ה Hi End היו ונשארו גבוהים ולא נגישים לחלק גדול לאוכלוסיה, מה שמרחיק את האוכלוסיה הצעירה מהתחביב.
אני לא מסכים איתך בהגדרת הכניסה.
מה זה כניסה להיי-אנד? היי אנד זה תיוג, זה לא סף קשיח.
גם מערכת ALL IN ONE סבבה עם רמקולים - סבבה - זה כרטיס כניסה.
גם פטיפון פרוג'קט ב- 2000 ש"ח ורסיבר קיימברידג' או ארקאם זה כרטיס כניסה.

אני כן מסכים איתך בהגדרת העלות. אם אפשר לקנות קופסה שמנגנת ב- 300 שקל, למה להשקיע 3000? או 30,000?
לכן, אני כן חושב שהמושג "אודיו איכותי" הוא משהו הרבה יותר נדיר בימינו.
כשהפוקימונים (שם קוד לצעירים חננות מתחת לגיל 35) עוברים ליד המשרד שלי, מציצים פנימה ורואים את ה-רחמנא ליצלן-דאק ומגבר אוזניות שמחובר ל... אוזניות מוזרות, הם לא מבינים למה יש קופסאות כאלה גדולות שם ובשביל מה זה טוב.
כששמים להם את האוזניות על הראש ומנגנים להם, או אז יש משהו כמו 30% שמבינים שיש כאן איכות אחרת, ועוד 70% שלא מבינים על מה המהומה.

אבל לדעתי השיח כאן הוא על ה- 30%: על קהל היעד הפוטנציאלי. וכאן אני מתחבר למה שאתה אומר, וחושב שמתי מעט ישקיעו יותר מכמה מאות בודדות על אוזניות, קל וחומר עוד קופסאות שמתחברות אליהן. ואנחנו לא מדברים על רמקולים, כן?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
צודק.

אני פחות מכיר צעירים מתחת ל 30 ועל מה הם מוצאים כספים.

ערב נעים
וואי, דן, אין ספק באשר למוצאך - פולני. (takes one to know one!)
יותר פאסיב אגרסיב מזה קשה למצוא. ;)

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
הצעירים נמצאים בטיק טוק
ואינסטגרם
שומעים מוסיקה בטלפון
במקרה הטוב קונים רמקול חיצוני של ״ג׳אבל״
אין להם סבלנות לשמוע אלבום שלם
הם שומעים מה שבא להם באותה שנייה בלחיצת כפתור
לא צריך להפוך תקליט
לא צריך להחליף דיסק
הם גם לא יכולים להתרכז כי כל דקה הטלפון מזמזם
מצד שני הופעות חיות, הרוב sold out

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
הצעירים בארץ עוברים תהליך של הדתה שתלך ותתעצם ותוך כדי התהליך מערכות היי-אנד וגיוון מוסיקלי באופן כללי מעניינים להם את התחת, מלבד אולי מוסיקה אמונית של עומר אדם ודומיהם...
לא יודע לגבי משיח, אבל מקריאת תגובתך ייתכן, וכך לי נדמה, שהחמור הלבן הקדים...

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
זה תלוי load . מגבר מנורות ככלל לא מתמודד טוב עם עכבות נמוכות , ה DF יורד דרסטית .
וזו התוצאה .

אבל אם זו הבעיה - אז אני מוכן לשים המון כסף שהרוב כאן עם דיליי של בין 30 ל 100 מילי שניות , ללא שימוש בסאב בחלקים מסוימים בבאס .מפני שאין סאב .

אי אפשר לברוח מזה .

עדיין מחכה לראות גרפים ומדידות. תודה.

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
תלוי אפה המנורות בשרשרת . בגדול .

לגבי עיווותים של מנורות - כן . יש כאלה לא מעט .
לא יודע מה זה חדרים שנמדדים מעולה ונשמעים לא משהו - לרוב המדידה חובבנית ואם תחפש מספיק תמצא את הבעיה למה שאתה שומע .

אם שמעתי מערכות שמובססות מנורות ויש את אפקט הבאס המלווה - איך שהוא תמיד תמיד הבאס עם עננה על כל הסאונד .שמיע מאוד .

בגרף אתה רואה בירור שהבאס מאחר ב 50 מילי שניות משאר התדרים .

לידי ישבו כאלה שאמרו שזה מצוין . יש בשר .
עבורי זה היה סיוט ומשעמם , מאפיל על הפרטים והכל נשמע דומה .

מי צודק ?
אוביקטיבית - אני .לפחות ברמה שזה לא נאמן למקור .התדרים צריכים להגיע לאוזן באותו זמן - בדיוק כמו בטבע או כלי נגינה .

סובייקטיבית - יש כאלה שמתחברים לסאונד לא נאמן למקור . אי אפשר להתווכח עם מה שבן אדם אוהב ומתחבר .

אבל כן וראוי להגיד - זה לא נאמן למקור.
איזה אוסף של שטויות...למה רק 50 מילי? מי מדד את זה ? באיזה מגבר? תגיע אלי, עם מגבר SS ומגבר שפופרות. נעשה מדידות. אוכיח לך שבמציות מגברי SS בעילי GROUP DELAY הרבה יותר גבוה ממגברי שפופרות (בגלל עומק של משוב שלילי).

נערך לאחרונה ב:

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
וזו התוצאה .

אי אפשר לברוח מזה .

כמה DF צריך לריסון של תזוזה אחורית של וופר?עם עומס בינוני בתדר 20 HZ?
5? 10? אולי 100?

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113
אני לא מסכים איתך בהגדרת הכניסה.
מה זה כניסה להיי-אנד? היי אנד זה תיוג, זה לא סף קשיח.

מתן,

מהו בית יוקרה? האם מדובר בבית בשווי 5 מיליון, 10 מיליון, 50 מיליון, או אולי בית שמתחיל רק ב-100 מיליון?

ברוב התחומים, המונח “היי-אנד” (Hi-End) מתייחס למוצרים או מערכות טכנולוגיות ברמת האיכות הגבוהה ביותר. אלו מוצרים המתוכננים ומיוצרים תוך הקפדה על ביצועים יוצאי דופן, שימוש בחומרים איכותיים במיוחד, ועיצוב ייחודי ומרשים.

נערך לאחרונה ב:

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
524
נקודות
113
ציוד יוקרה (כמו בית יוקרה כמו רכב יוקרה כמו שעון יוקרה ...) מתחיל איפשהו ב 50K למכשיר זה גם מה שמקנה את כרטיס הכניסה למועדון.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אכן זה נכון שצעירים שומעים מוסיקה בסמאטפון ואולי ברמקול חיצוני זול.
האמת,, שגם אני מגלה מוסיקה חדשה בטיקטוק אבל מייד מוסיף את האמן בדיזר להאזנה איכותית במערכת.
את הצעירים לא מעניין אותם FLAC , ואפילו אם הם יודעים מה זה הם יאזינו לספוטיפי MP3 , נסה להתווכח איתם על איכות המקור..
ואם יש גם כמה שמבינים, הם משוכנעים ש MP3 זה כמו המקור..
אז למה ישקיעו במערכת טובה ?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
צעירים,
גם אם ייחשפו למערכות הטובות בארץ,
זה לא יעשה להם כלום לתווך הרחוק,
חוץ מרגש אינטנסיבי לאותו הזמן ששומעים,
זה ממש לא ייתן להם דרייב ללכת ולהשקיע (בטח לא בכרטיסי כניסה כאילו אחרים),
כן "אולי" (וזה בזהירות רבה) ייתן חשק לאיזה דו ערוצי נחמד שימצאו ב-ZAP או SALE ב-BF ו/או יבואו לפה להתייעץ על מערכת בתקציב של 6000 ש"ח שתכלול הכל.
אומר זאת כי זו המציאות היום (עם צעירים וגם עם צעירים פלוס)...
עבדתי בזמנו במשרד גדול, עם הרבה צעירים (בתחום שלי) וכאשר היה שיח על מוזיקה, מידי פעם שאלתי, אך את/ה מקשיב למוזיקה, במיוחד מוזיקה שעבורי היא איכותית - הדבר הראשון שאמרו --פלייליסט ביוטיוב--- או ספוטיפיי....אפילו לא דברו על אמצעי פיזי של מערכת שמע...וכאשר הגענו לשם...לחלקם המלא...חוץ מאוזניות in ear שרכשו כאשר היו בטיול בחול, או רסיבר ק"ב מעפן, ורמקולים בהתאם, אין יותר מידי חדש שם...

אבל מה שכן כולם בלי יוצא מן הכלל, אוהבים, מתרגשים ונהנים ממוזיקה כשמה כן.
האמצעי שמע פחות רלוונטיים להם.
גם יכול להיות "סאונד" שבוקע מהרמקולים של המחשב שעלו 49.90 ש"ח בחנות מחשב מקומית.

המצב באמת לא אופטימי...לגבי המשכיות הענף באופן כללי.
זה לפחות בארץ, עם המצב בארץ...מה בעולם?...כנראה אחרת (מעט).

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
מתן,

מהו בית יוקרה? האם מדובר בבית בשווי 5 מיליון, 10 מיליון, 50 מיליון, או אולי בית שמתחיל רק ב-100 מיליון?

ברוב התחומים, המונח “היי-אנד” (Hi-End) מתייחס למוצרים או מערכות טכנולוגיות ברמת האיכות הגבוהה ביותר. אלו מוצרים המתוכננים ומיוצרים תוך הקפדה על ביצועים יוצאי דופן, שימוש בחומרים איכותיים במיוחד, ועיצוב ייחודי ומרשים.
אבל גיא ,
יצא לך לשמוע מגבר שעולה חמישית ממגבר מסוים ונשמע הרבה יותר טוב ?

כנ״ל לגבי רמקול .

כל הזמן נתקלים בדברים כאלה …

וככל שהמחיר עולה ככה התופעה מחמירה ואני לא מתכוון לתמורה שולית פוחתת.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113
אבל גיא ,
יצא לך לשמוע מגבר שעולה חמישית ממגבר מסוים ונשמע הרבה יותר טוב ?

כנ״ל לגבי רמקול .

כל הזמן נתקלים בדברים כאלה …

וככל שהמחיר עולה ככה התופעה מחמירה ואני לא מתכוון לתמורה שולית פוחתת.
תראה דן,

לא כל יוצא מן הכלל הוא כלל.

אגב, היום קיבלתי תרתי משמע תמונת ראי למה שרשמת, רמקול שעולה כמעט פי 2 מהרמקול שהיה ברשותי עד הבוקר, ותאמין או לא, שווה כל שקל בהפרש.

כן, הפער כזה גדול, וזאת למרות שהרמקול הקודם היה באמת יוצא דופן שלא מעט מבקרים טענו שהוא הדבר הכי טוב עד 100k דולר.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
החוויה שלך לא מעידה על הכלל .
אני מדבר על משהו שקורה לי כל הזמן , ללא הפסקה .
משהו שאני רואה גם בהנדסת הרמקול - הפגמים וחוסר המקצועיות צורחים את זה .

ראה קצת ארין אודיו קורנר .
תגובות מבישות של חברות שמוכרות רמקולים במאות אלפי דולרים שכאשר רואות מה מוציא הקליפל - מספקות תשובות שדיי מוכיחות שאין להם מושג איך נמדד הרמקול שהן מייצרות .

אבל באתר יש אלף
דיבורים על טכנולוגיה , אין סוף … חומרים מהחלל ומה לא- הנדסת קרוס בסיסית לא כלולה במחיר - אבל קבלים יקרים כן .נו גיא ?
אתה בחור רציונאלי מאוד ואני מאוד מעריך אותך , זה נראה לך הגיוני ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113
החוויה שלך לא מעידה על הכלל .
אני מדבר על משהו שקורה לי כל הזמן , ללא הפסקה .
משהו שאני רואה גם בהנדסת הרמקול - הפגמים וחוסר המקצועיות צורחים את זה .

ראה קצת ארין אודיו קורנר .
תגובות מבישות של חברות שמוכרות רמקולים במאות אלפי דולרים שכאשר רואות מה מוציא הקליפל - מספקות תשובות שדיי מוכיחות שאין להם מושג איך נמדד הרמקול שהן מייצרות .

אבל באתר יש אלף
דיבורים על טכנולוגיה , אין סוף … חומרים מהחלל ומה לא- הנדסת קרוס בסיסית לא כלולה במחיר - אבל קבלים יקרים כן .נו גיא ?
אתה בחור רציונאלי מאוד ואני מאוד מעריך אותך , זה נראה לך הגיוני ?

דן חברי,

ֿהשיח שלנו חוטף את השרשור ולא קשור לכותרת.
רוצה להמשיך בנושא, פתח שרשור חדש, או טוב מזה, שיח חברים ונדסקס מבלי להפריע לשאר חברי הפורום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור