איפה הצעירים?

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
הקטע עם "צעירים" הוא לאו דווקא כספי. ברור שיש שמשתכרים מעט, ויוקר המיחייה מגביל את החלומות,
אך יחד עם זאת, אני מניח שאני לא היחיד שמכיר חבר'ה בני 25- 30 וקצת, בעיקר מתעשייה כמו הי טק, שמוציאים 30-50 אלף ש"ח ומעלה על זוג אופנים, וזה לפני ביגוד, הנעלה ושידרוגים כל שנתיים.
הם אפילו מוציאים כסף על אוזניות לא רעות (הכל יחסי כן?), אבל איכשהו הקטע של לשבת בסלון כמה שעות ולהתרכז בהאזנה לאלבומים, לא כל כך בראש שלהם. וכשזה לא ביום יום, אז באמת שאין להם סיבה להשקיע.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
809
נקודות
113
הקטע עם "צעירים" הוא לאו דווקא כספי. ברור שיש שמשתכרים מעט, ויוקר המיחייה מגביל את החלומות,
אך יחד עם זאת, אני מניח שאני לא היחיד שמכיר חבר'ה בני 25- 30 וקצת, בעיקר מתעשייה כמו הי טק, שמוציאים 30-50 אלף ש"ח ומעלה על זוג אופנים, וזה לפני ביגוד, הנעלה ושידרוגים כל שנתיים.
הם אפילו מוציאים כסף על אוזניות לא רעות (הכל יחסי כן?), אבל איכשהו הקטע של לשבת בסלון כמה שעות ולהתרכז בהאזנה לאלבומים, לא כל כך בראש שלהם. וכשזה לא ביום יום, אז באמת שאין להם סיבה להשקיע.
לדעתי סיבה ל "קטע של לשבת בסלון כמה שעות ולהתרכז בהאזנה לאלבומים, לא כל כך בראש שלהם" זו בהתפתחות הטכנולוגי, בדורות קודמים (נגיד ילידי 60-70-80) תכלס לא היה מה לעשות מעבר ללצפות בערוץ אחת או שנים בטי וי, ללכת לקולנוע פעם בשבוע, לקרוא ספר טוב ו/או להזין למוזיקה דרך פטפון או איזה טייפ סילים שלהחזיק בבית דבר כזה היה נחשב ל WOW .
כיום...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
בדיוק.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
524
נקודות
113
בזמנו תחילת 80 זה היה סטנדרט בסלון בכל בית: מזנון עם הזכוכיות, טלויזיה באמצע, זוג מדפי גדול מעץ יושבים להם איפשהו מעל המזנון ורסיבר חוגה כלשהו או משולב פטיפון מעץ, עם הזמן גם גילו את הפוטינציאל שטמון בתחום למימוש רווחי ענק ועם ההתקדמות הטכנולוגית נהפך להיום שזה ברובו סוג של תחביב שהולך ונעלם ...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
את הצעירים לא מעניין אותם FLAC , ואפילו אם הם יודעים מה זה הם יאזינו לספוטיפי MP3 , נסה להתווכח איתם על איכות המקור..
ואם יש גם כמה שמבינים, הם משוכנעים ש MP3 זה כמו המקור..
אז למה ישקיעו במערכת טובה ?
אפשר להגיד אותו על דבר על צעירים בשנות השמונים ששמעו קסטות מתחנה מרכזית. אני לא חושב שזאת הנקודה. הנקודה היא כמה חשיפה יש לסאונד באיכות גבוהה יותר, ולדעתי היא יורדת משמעותית עם השנים, כשאודיו באיכות גרועה נהיה זמין יותר.

נתת לי נקודה למחשבה: אני חושב שזה אורח החיים מסביב, עם דגש על חיי המשפחה, שהשתנה ופחות מאפשר. יש לי קולגה-חבר באמצע שנות השלושים עם שלושה ילדים קטנים. שנינו עבדנו באותה חברת היי-טק, והוא נורא רצה מערכת מצויינית; אפילו קנה משולב של פליניוס ועף על עצמו, אבל... נאלץ למכור אחרי כמה חודשים כשהבין שפשוט אין לו איפה לשמוע. נראה שהיום, יותר מפעם, כשיש ילדים אז הבלאגן בבית חוגג ואין מפלט שקט. ובמצבים כאלה, באמת אין טעם לקנות מערכת איכותית.
חבר אחר עם ילדים חייב לשמוע בחדר קטן וצפוף, במקום בסלון המרווח. גם הוא התייאש בסוף ומכר הכל.

כשאני הייתי ילד, השכנים היו דופקים עם מגב על התקרה עם הייתי מרעיש להם. הילדים היו משחקים בחוץ, אז להורים היה יותר ספייס בבית.
לא?

• Like
Reactions: omi

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
809
נקודות
113
נתת לי נקודה למחשבה: אני חושב שזה אורח החיים מסביב, עם דגש על חיי המשפחה, שהשתנה ופחות מאפשר. יש לי קולגה-חבר באמצע שנות השלושים עם שלושה ילדים קטנים. שנינו עבדנו באותה חברת היי-טק, והוא נורא רצה מערכת מצויינית; אפילו קנה משולב של פליניוס ועף על עצמו, אבל... נאלץ למכור אחרי כמה חודשים כשהבין שפשוט אין לו איפה לשמוע. נראה שהיום, יותר מפעם, כשיש ילדים אז הבלאגן בבית חוגג ואין מפלט שקט. ובמצבים כאלה, באמת אין טעם לקנות מערכת איכותית.
חבר אחר עם ילדים חייב לשמוע בחדר קטן וצפוף, במקום בסלון המרווח. גם הוא התייאש בסוף ומכר הכל.

כשאני הייתי ילד, השכנים היו דופקים עם מגב על התקרה עם הייתי מרעיש להם. הילדים היו משחקים בחוץ, אז להורים היה יותר ספייס בבית.
לא?
לא יודע, אצלי כשילדים היום קטנים - שמעתי הכול ויחד איתם ברקע או כשהיו בחדרים שלהם (מערכת בסלון) - לא הייתה בעיה, עכשיו דווקא כשגדלו והתחילו בלימודים "חזקים" יותר - צועקים לי שינמיך:)

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
לא בהכרח, וגם כי בדור הנוכחי שפע צעירים בני 25 - 30 שאין להם ילדים עדיין.
אני לא בטוח שילדים היום זה "תיק" יותר משמעותי מבחינת האזנה למערכת מאשר בדורות קודמים..
וכשהם גדלים, הם די עצמאיים שיהיו בריאים, ובזנן שהותם בבית הם מעדיפים פרטיות. לפחות כך נסיוני.
אבל אני בהחלט מכיר מי שמפרפר נון סטופ וקשה לו להתרכז בהאזנה. ברור שזה קורה וכנראה חלק מהעניין.

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
118
נקודות
43
איזה אוסף של שטויות...למה רק 50 מילי? מי מדד את זה ? באיזה מגבר? תגיע אלי, עם מגבר SS ומגבר שפופרות. נעשה מדידות. אוכיח לך שבמציות מגברי SS בעילי GROUP DELAY הרבה יותר גבוה ממגברי שפופרות (בגלל עומק של משוב שלילי).
אבל הוא חושב שהוא מבין. תקשיב לציוד שמוכר ותבין מה הוא חושב שנכון

• Like
Reactions: 845

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
אבל הוא חושב שהוא מבין. תקשיב לציוד שמוכר ותבין מה הוא חושב שנכון
ההודעה שלך מאוד נמוכה … הייתי אומר ששברת את השיא של עצמך …
במיוחד לאור העובדה … שכל הודעה שלך היא עקיצה או גיבוב של שטויות.

על הבנתך בתחום … לא נרחיב .אני חושב שזה דיי ברור ..

בקשר לציוד … נו …. אתה אוהב לנסות לעקוץ … מותר לך… ככה זה כשאין משהו ענייני להגיד .

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
ההודעה שלך מאוד נמוכה … הייתי אומר ששברת את השיא של עצמך …
במיוחד לאור העובדה … שכל הודעה שלך היא עקיצה או גיבוב של שטויות.

על הבנתך בתחום … לא נרחיב .אני חושב שזה דיי ברור ..

בקשר לציוד … נו …. אתה אוהב לנסות לעקוץ … מותר לך… ככה זה כשאין משהו ענייני להגיד .
אתה הבאת את זה על עצמך.

• Like
Reactions: 845

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
524
נקודות
113
היום הצעירים שומעים הרבה מוזיקה ותכנים אבל בלי רגש, התכנים הם כאלה,בכל אופן המכשירים\איכות צליל נותן לך את הרגש הזה של פעם היה גם המרדף של להתאמץ ולהשיג מדיות שחלקם היו קשות להשגה הן בגלל האמצעים והן בגלל התקציב, היום זה אחרת הכל נגיש ללא רגש, בדומה שמכוניות של פעם שהיה קשה להשיג במיוחד בגלל אמצעים כספיים זמינים, ברכבים לכל אחת אופי ורגש בנסיעה, אלו של היום אין את זה, הכל בנאלי וחסר חיים, וזה גם לא ממש מעניין אף אחד מפאת החשיפה\זמן\לחץ בחיים ועוד, תקופה אחרת שלא תחזור אפשר להסתכל גם על הצד החיובי בעניין שהוא לא לדפוק את המוח בגלל איכות הצליל והמחשבה היומיומית האינסופית כי את הדור העכשוי ברובו המוחלט איכות הצליל לא מעניינת בכלל, לפעמים גם חושבים שיש איכות אבל בפועל זה דראעק פשוט לא מכירים כלום מעבר, כאמור יש גם צדדים חיוביים לעניין - לעיתים יש דברים שעדיף לא לדעת מה יש מעבר, בתמורה לשקט ושלווה ללא הטרדות ומחשבות אינסופיות בעניין ..... חומר למחשבה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
אתה הבאת את זה על עצמך.
לא צריך להיות דרמטי כי לא באמת קרה משהו …
הוא עושה את זה מ day 1 לי ולרוב האנשים פה .

ואם להגיד את האמת - מגרד למישהו ויגרור ממנו תגובות אגרסיביות - אמשיך להגיד אותה כל פעם מחדש , כמו שתמיד היה וכמו שתמיד יהיה .

זה עוד במסגרת המותר - אם לא הייתי עוסק בתחום - האמת הייתה ברורה הרבה יותר ופחות פוליטקלי קורקט .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
היום הצעירים שומעים הרבה מוזיקה ותכנים אבל בלי רגש, התכנים הם כאלה,בכל אופן המכשירים\איכות צליל נותן לך את הרגש הזה של פעם היה גם המרדף של להתאמץ ולהשיג מדיות שחלקם היו קשות להשגה הן בגלל האמצעים והן בגלל התקציב, היום זה אחרת הכל נגיש ללא רגש, בדומה שמכוניות של פעם שהיה קשה להשיג במיוחד בגלל אמצעים כספיים זמינים, ברכבים לכל אחת אופי ורגש בנסיעה, אלו של היום אין את זה, הכל בנאלי וחסר חיים, וזה גם לא ממש מעניין אף אחד מפאת החשיפה\זמן\לחץ בחיים ועוד, תקופה אחרת שלא תחזור אפשר להסתכל גם על הצד החיובי בעניין שהוא לא לדפוק את המוח בגלל איכות הצליל והמחשבה היומיומית האינסופית כי את הדור העכשוי ברובו המוחלט איכות הצליל לא מעניינת בכלל, לפעמים גם חושבים שיש איכות אבל בפועל זה דראעק פשוט לא מכירים כלום מעבר, כאמור יש גם צדדים חיוביים לעניין - לעיתים יש דברים שעדיף לא לדעת מה יש מעבר, בתמורה לשקט ושלווה ללא הטרדות ומחשבות אינסופיות בעניין ..... חומר למחשבה.

איזה שטויות

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
485
נקודות
83
.
כשאני הייתי ילד, השכנים היו דופקים עם מגב על התקרה עם הייתי מרעיש להם
: -))
נוסטלגיה מתוקה.
.

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
118
נקודות
43
לא צריך להיות דרמטי כי לא באמת קרה משהו …
הוא עושה את זה מ day 1 לי ולרוב האנשים פה .

ואם להגיד את האמת - מגרד למישהו ויגרור ממנו תגובות אגרסיביות - אמשיך להגיד אותה כל פעם מחדש , כמו שתמיד היה וכמו שתמיד יהיה .

זה עוד במסגרת המותר - אם לא הייתי עוסק בתחום - האמת הייתה ברורה הרבה יותר ופחות פוליטקלי קורקט .
האמת, כתבתי את זה בצורה לא פרשנית כפי שאתה נתת לזה (ובאמת שאין לי בעיה בפרשנות שאתה עצמיך נתת :בכי:)

אחזור על זה עם יותר מילים :"אבל הוא חושב שהוא מבין" (לא כתבתי אם אני חושב שאתה מבין או לא, אלא הפסקנות של הדברים שכתבת משתמע שאתה חושב שאתה יודע) . ודעתי על מה שאתה מבין או לא- לא חשובה. ולכן עצתי הייתה :" תקשיב לציוד שמוכר ותבין מה הוא חושב שנכון"

ובהחלט , בהודעה הזו שלי (ולא הקודמת) אני" עושה לך"
חמוד, יש דברים יותר חשובים בעולם ואתה לא כזה חשוב שאפגע לך בפרנסה .
תתקדם.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,164
נקודות
113
האמת, כתבתי את זה בצורה לא פרשנית כפי שאתה נתת לזה (ובאמת שאין לי בעיה בפרשנות שאתה עצמיך נתת :בכי:)

אחזור על זה עם יותר מילים :"אבל הוא חושב שהוא מבין" (לא כתבתי אם אני חושב שאתה מבין או לא, אלא הפסקנות של הדברים שכתבת משתמע שאתה חושב שאתה יודע) . ודעתי על מה שאתה מבין או לא- לא חשובה. ולכן עצתי הייתה :" תקשיב לציוד שמוכר ותבין מה הוא חושב שנכון"

ובהחלט , בהודעה הזו שלי (ולא הקודמת) אני" עושה לך"
חמוד, יש דברים יותר חשובים בעולם ואתה לא כזה חשוב שאפגע לך בפרנסה .
תתקדם.
אתה לא פוגע לי בפרנסה .
אני לא מתפרנס מאנשי האתר .

מה שאני כותב פה הוא במסגרת התחביב שלי וככזה אני מפרגן בעיקר לציוד של אחרים ( מעט מאוד מדבר על ציוד שאני מייבא כי זה לא האישו )

אני ודאי לא חשוב . אבל אודיו כן ויהיה נחמד אם תתרום משהו במקום לנסות לעקוץ כל פעם מישהו אחר .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור