ל TakeOne
נלך שלב שלב, שהדיון יהיה פחות תיאורטי.
עם ה AVATAR יש לי ניסיון 'מוגבל'- חייתי איתו חודשיים בבית, ויצא לי לבחון אותו על לא מעט על רמקולים של אדיופיזיק ופוקאל. עם ה VR-4SR 'חייתי' מספר חודשים- וגם יצא לי לבחון מספר הגברות עליו.
לא יצא לי לבחון את ה AVATAR על ה VR-4 - ואני יכול לנסות 'לנתח' את שיכלול החוויות עם שני הציודים- אני לא ערב שמה שאומר נכון, אבל אנסה 'להשליך' מאחד לשני.
ה VR-4 לטעמי לא יעבוד במיטבו עם ה AVATAR - לזה בדיוק התכוונתי שהתאמה חשובה.
(בדיוק כפי שהוא עובד לא בהתאמה מושלמת עם אוונטי, וירגו, 915, ואחרים ששמעתי איתו)
אפשר לבחור לקנות רמקול במיליון דולר ולחבר לו מגבר ב 5,000 דולר- הרבה פעמים הרמקול ינגן לא רע בכלל- אבל רחוק בעשרות אחוזים מיכולתו המלאה.
איך לחלק את התקציב בין רמקול למגבר- ואיזו קומבינציה תמצה יותר מפוטנציאל הסט, זו מהות האדיופיליה.
אתה רשאי לבחור כל נתיב מההתאמה המוחלטת שמנצלת את מלוא היכולת, ועד חוסר התאמה מוחלט- הבחירה בידך.
לגבי רזרבות- תחבר פעם מגבר רב יכולת / רזרבה ותנגן בעוצמה בינונית פלוס קטע מוזיקאלי- במהרה תגלה תופעה מעניינת: ההבדל בין מיקטע אנרגטי ללא אנרגטי באותו קטע יכול להסתכם ב VR4 בפי 20 עד פי 50 יותר וואטים.
שתיבחן את המגבר שלך- תישאל את עצמך כמה זמן הוא 'יחזיק' בקטעים הדינמיים מבלי להתחיל 'להתפשר' כי אין לו רזרבה: 10 שניות, רבע דקה, דקה וכדומה.
התשובה תתייג את המגבר שלך ביחס לרמקול שלך- וזו תהיה התשובה הפרקטית לשאלה.
להחליט על סיגנון ההגברה- אינטגרייד מנורות- ואז לבוא ולטעון ש AVATAR הוא החזק 'בשכונה' אינה שיטה נכונה.
לא בגלל 'חוזקו' או 'חולשתו' ביחס לאינטגרייטים המנורתיים האחרים- אלא בגלל שאין מגבר מנורות אינטגרייד במחירים הנדונים שמתאים ל VR4 .
(גם אם החברה ממליצה- ההמלצות שלה לא שוות את הנייר שהן נכתבות עליו, לטעמי).
להנות מרמקול זה בסדר- אבל החשוב הוא להשוואות הגברות- כולל קיצוניות- כדי להבין מה משמעות הביטוי מנגן מצויין.
הקרי ניגן מצוין ביחס למה ? ואם המיגבלה היא תקציבית מדוע לקנות רמקול יקר ולהכריח אותו להשתדך למגבר שקטן על מידותיו- אלא אם ברור שהוא שלב ביניים.