איך לא לחרב שרשורים – הצעת ייעול

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אתה רציני? ואם הייתי כותב שקניתי לפני שנה מגבר דו ערוצי ב50000 שקל? ואם מישהו אחר היה כותב את תגובה 76 מה היית עונה לו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אתה רציני? ואם הייתי כותב שקניתי לפני שנה מגבר דו ערוצי ב50000 שקל? ואם מישהו אחר היה כותב את תגובה 76 מה היית עונה לו?

אני רציני כמו התקף לב. ומדוע? מפני שבסופו של דבר אתה מבין שאין הרבה קשר בין המחיר הנקוב לבין המחיר בפועל. למה זה ככה? כי ככה זה כאן. מאיפה זה נולד? כנראה מאביה הפולני של אישתי שיכול להתמקח שעה על רכישה של מאפרה בעוד הוא יכול לרכוש את החנות כולה + החנות שעל ידו רק מהריבית שהכסף שלו צובר בבנק. ונכון, גם אלה ״שלא מתווכחים״ בסופו של דבר מתמקחים באבואה על המחיר ואף שולפים (תמיד אגב) את המחיר באמזון ארצות הברית

לגבי כוח צרכני.

קח למשל את השוק שלנו. בשוק שלנו שני אתרים עקריים כאשר אנחנו (אודיו וקולנוע ביתי) בעוד השני (המכונה אודיו וקולנוע ביתי) מעודד באופן מוצהר רכישה מחו״ל. הכמה רושכשים מחו״ל בפועל? כנראה לא מעט. אבל בסופו של דבר עידוד השוק הישראלי הוא זה שישנה את התמונה, ולא מחאות שעכשיו יחסכו לכם 300 או 1000 שקל עם תוצאה של שווק אודיו מת בארץ.

ישנם המון שיקולים ליבואן (במיוחד יבואן גדול) הנוגעים לתמחור. שיקולים כאלה שעל חלקם אני יכול לדבר ועל חלקם אני מנוע מלדבר. אבל בוא נגיד את זה אחרת. חלק מהיבואנים, שהתמחור שלהם נתפס כבלתי פרופורציונלי ביחס למדינת המוצא, הוא תמחור שנולד מתוך אילוצים שונים. הרי מי לא רוצה להיות הכי זול ולמכור הכי הרבה?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
כל מקרה לגופו וזה גם תלוי במימדי החברה ובאיכות השירות. אני למשל קונה רק בארץ. לא מפרנס את הגויים.
אבל מכאן אתן לך דוגמא בשביל שתבין.

אם נניח יבואן משווק חברה מסויימת שהתנאי שלה לשיווק הוא להביא את כל דגמי החברה. מישהו צריך לממן את המוצרים האלה. הרי אלא שנפתחו ומודגמים אבודים (עליהם לא מרוויחים) ואלא שנתקעים איתם אחרי שמוחלף דגם גם אבודים. מי יממן את זה?

השאלה היא לא מי יממן את התצוגות.
השאלה היא איך - האם בתוספת קטנה על כמות מכירה גדולה או בתוספת גדולה על כמות מכירה קטנה.

ארז

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
נמר, שו אחי... מה קורה.
ערב טוב.
: -)

תשמע, אני ממש לא מסכים איתך.
בל יהא ספק, אני מדבר גרידא לגבי נושא התימחור.
(ולא שאר התתי נושאים שעלו).

אין שום סיבה ובעיקר הצדקה (אם כי זכותו)
להפציץ מחיר בלי קשר!
מישהו כבר אמר פה (כמדומני רוזי), הוא יורה באפלה.
אם פגע - נפלא. אם לא - נו נרוויח סטנדרט.
מעבר לזה, בני אדם זה לא מתימטיקה.
יש אחד שיצא מהחנות רק אחרי שבעל הבית יבכה.
יש אחד, שלא נוהג להתווכח. לא בתכונה שלו, לא בנוי לזה.
ויש אחד שמנסה, אך לא מתעקש.
וכן הלאה.
אז, רק "הקרציה" בסופו של יום ירוויח ?! למה.
אבל עזוב, זו פילוסופיה.
תכלס מה שבאמת חשוב לדעתי, זו הנקודה הבאה.
כדלקמן :
ההשוואה שלך לארהב בכלל לא רלוונטית.
מה שכן מהווה מדד, זה מצב אחר.
2 רמקולים (חברות שונות כמובן), שמיוצרים באנגליה, ונמכרים שם באותו מחיר.
ולמרבה ההפתעה, רמקול אחד נמכר בארץ במחיר X, והשני במחיר של 1.8X
לא משנה איך תסובב את זה, אין תרוץ. אין אמתלה. אין הצדקה.
(שני היבואנים, הן של ה 1 והן של ה 1.8, מחזיקים חנות. עלות יבוא מאותה ארץ וכו).
אגב, את זה אני מספר מניסיון אישי.
אני בכוונה לא מציין שמות ועלויות. כי לא זו הנקודה אלא העיקרון.

אישית, אני מאוד מצדד בפותח אותו שרשור.
ולא, אין לי מושג מי זה אלגזי. לא לטובה ולא לרעה.
אבל - תבוא לקפה ונסתדר?
חאליק !!

אה כן, במידה ויש בינינו פלוגתא, אזי התוצאה רגילה.
אתה טועה. אני צודק : -)
}{

נסמך בצידו.
לדעתי (ויש לציין - ממש לא מבוססת), העובדה שאלגזי מחזיק ציוד מעולה ...
אך בתימחור בעייתי (בלשון המעטה), מצמצמת לו את אחוז הקונים.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נ
2 רמקולים (חברות שונות כמובן), שמיוצרים באנגליה, ונמכרים שם באותו מחיר.
ולמרבה ההפתעה, רמקול אחד נמכר בארץ במחיר X, והשני במחיר של 1.8X
לא משנה איך תסובב את זה, אין תרוץ. אין אמתלה. אין הצדקה.
(שני היבואנים, הן של ה 1 והן של ה 1.8, מחזיקים חנות. עלות יבוא מאותה ארץ וכו).

חגי, לא מסכים איתך.....יבואן א' עובד מהבית, יבואן ב' יש לו אופרציה מטורפת עם אולמות תצוגה, מחסנים, מכוניות, סוכני מכירות וכו' .
התמחור לא יכול להיות זהה ואני מניח שזה הגיוני גם לך.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אהלן רוברט.
בהחלט הגיוני לי.
רק שאם תקרא שוב, ציינתי כי שני היבואנים מחזיקים חנות (נגיד "בעיר").
(ולא אחד בבית, והשני בעיר).
מעבר לזה, אין לי ספק שבגין האופרציה מחיר יהא שונה.
אבל אתה יודע, גם "לשונה" יש גבול !
הווה אומר, כי למסקנה איני מסכים איתך.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אהלן רוברט.
בהחלט הגיוני לי.
רק שאם תקרא שוב, ציינתי כי שני היבואנים מחזיקים חנות (נגיד "בעיר").
(ולא אחד בבית, והשני בעיר).
מעבר לזה, אין לי ספק שבגין האופרציה מחיר יהא שונה.
אבל אתה יודע, גם "לשונה" יש גבול !
הווה אומר, כי למסקנה איני מסכים איתך.
ערב טוב מסייה חגי :), אם עלות האופרציה היא באותם סדרי גודל אכן אין שום סיבה להפרשי תמחור גדולים.....אבל נחזור למציאות, 2 היבואנים שדובר אליהם ובמיוחד סיריוס מחזיקים באופרציה עצומה.....תסתכל על המבנה של סריוס זה נראה כמו איזה קניון.

אמרתי זאת כבר בעבר "במקרה זה רואים לאיפה הולך הכסף וכנראה שלא כולו הולך לכיס הבעלים - זה מאכיל משפחות"

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
ערב מבורך רוברט.
סליחה על הבורות, מזה סיריוס, אלגזי?
בכל מקרה, אני לא בקיא בעסקים...
אך האם גודל המקום וכו (כפי שציינת), לא מעיד גם על גודל וכמות המכירות ?!
זה לא שהוא מוכר בהיקף כמו החנות הקטנה, ואז נאלץ לתת מחירי שמיים.
אני מדבר על העיקרון שציינת. בלי קשר לאלגזי או כל אחד אחר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ערב טוב מסייה חגי :), אם עלות האופרציה היא באותם סדרי גודל אכן אין שום סיבה להפרשי תמחור גדולים.....אבל נחזור למציאות, 2 היבואנים שדובר אליהם ובמיוחד סיריוס מחזיקים באופרציה עצומה.....תסתכל על המבנה של סריוס זה נראה כמו איזה קניון.

אמרתי זאת כבר בעבר "במקרה זה רואים לאיפה הולך הכסף וכנראה שלא כולו הולך לכיס הבעלים - זה מאכיל משפחות"
אם החנות מחזיקה ״קניון״ אז הלקוח צריך לממן את אותו קניון? אם היבואן לא מסוגל להחזיק קניון מרווח סביר על המוצרים - הוא אמור להצטמצם, לא להתעלק על הלקוחות שלו.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
סיריוס.JPG
חגי, ראשית , להבהרה, לא קניתי ציוד סטריאו כ 25 שנה ואיני מכיר אף יבואן בארץ.

סיריוס הם בן היתר יבואני אלק שדובר רבות על התמחור הגבוה שלהם .......תראה למה התכוונתי שהאופרציה שלהם נראת כמו קניון ....ואכן הם מביאים מוצרים נוספים מלבד אלק אבל זה לא משנה את התמונה הכללית.

תמונות מצורפות

• סיריוס.JPG
    סיריוס.JPG
    KB 43.2 · צפיות: 286

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אם החנות מחזיקה ״קניון״ אז הלקוח צריך לממן את אותו קניון? אם היבואן לא מסוגל להחזיק קניון מרווח סביר על המוצרים - הוא אמור להצטמצם, לא להתעלק על הלקוחות שלו.

אריה

אולי מסכים איתך ואולי לא אבל זה לא הנושא......הנושא הוא האם היבואן הוא גזלן ולפי דעתי הוא בעיקר מאכיל הרבה מאוד משפחות .....אגב אני סוציאליסט מזדקן ;)

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
לא, הוא לא גזלן. חלילה.
הוא לא משקר. הוא לא מסתיר.
הלקוח מודע למחיר, בין אם לפני הקפה או אחריו.
אבל, לפחות לטעמי, אין שום הצדקה לתימחור שלו.

אגב, לא מצליח להבין את טיעון האכלת משפחות.
סיריוס מאכיל הרבה משפחות - בזכות היקף המכירות שלו !!
ולא הפוך.
אפילו דוכן פלאפל מתנהל כך. שוכרים יותר עובדים כשהיקף המכירות עולה.
זה לא שמקפיצים את המחיר ב 50 אחוז למנה עכשיו.
אבל זה כבר דיון אחר, לפורום אחר ... בתחום אחר.

לא קניתי ציוד סטריאו כ 25 שנה
לא 'מדגדג' לך ?
יעני להתחדש/לשדרג/לגוון ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לא קניתי ציוד סטריאו כ 25 שנה
לא 'מדגדג' לך ?
יעני להתחדש/לשדרג/לגוון ?

לפני 23 שנה לאמא של חבר הייתה זכות של עולה, ניצלתי זאת והבאתי לארץ מערכת שבארץ עלתה כ- 200,000 שקל לפי מחירי 1995 .......אני שלמתי עליה כמדומני 70,000 ש"ח (המיסים באותה תקופה היו מטורפים)

בין היתר הבאתי רמקולים פלאנריים (אפוג'י מיני גראנד ) ו 2 פאורים שאחד מהם נחשב סוג של רתכת Aragon 4004 II כי רק מגבר כזה מסוגל להפעיל את האפוג'י שלי עם נצילות של מתחת ל 80 dB והתנגדות של 2.5 אוהם בתחומים מסויימים.
בנוסף הבאתי גם סאב של וולודיין 15" שמשחרר את האפוג'י מהתדרים הנמוכים ומאפשר ניגון בעוצמה גבוהה יותר.

לדעתי רמקולים פלאנריים הם הרמקולים האולטימטיביים (אין קופסא אז גם אין "צליל קופסתי" ) החסרון היחיד לדעתי של רמקולים מהטיפוס הזה הוא חוסר פאנצ' מסויים בתחום ה 100-150 הרץ עקב ההחזרה מהקיר האחורי שמתאבכת ומתחסרת מהגל הקדמי.

בקיצור,לדעתי לא התרחשה שום התפתחות ברמקולים הפלאנריים ב 25 השנה האחרונות ....החומרים של פעם הם בדיוק כמו החומרים של היום קרי , מיילר, קפטון ואלומיניום .....בניגוד מוחלט לרמקולים הדינאמיים הקופסתיים שבהם התרחשה התפתחות אדירה בתקופה האמורה - קרמיקה, יהלומים ,אבנים טובות, חומרים פנוליים לתיבות, תיבות ששוקלות רבע טון וכו'

לגבי שאר הרכיבים במערכת הסטריאו דעותי די ידועות.....מגבר/קומפקט איכותיים מלפני 25 שנה לא שונים באיכות הצליל מציוד איכותי של היום......זו דעתי ונעזוב לרגע את הוויכוחים על כך.

וכמסקנה מכל שכתבתי אני מניח שאתה מבין כעת מדוע לא "מדגדג" לי כרגע לבצע שום שנוי במערכת שלי.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

לפי התאוריה הכלכלית שלך, כל החנויות והיצרנים הגדולים אמורים להיות יקרים מהחנויות והיצרנים הקטנים.
יש מספיק דוגמאות כדי להבין שזה בעיקר ההיפך.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לפני 23 שנה לאמא של חבר הייתה זכות של עולה, ניצלתי זאת והבאתי לארץ מערכת שבארץ עלתה כ- 200,000 שקל לפי מחירי 1995 .......אני שלמתי עליה כמדומני 70,000 ש"ח (המיסים באותה תקופה היו מטורפים)

בין היתר הבאתי רמקולים פלאנריים (אפוג'י מיני גראנד ) ו 2 פאורים שאחד מהם נחשב סוג של רתכת Aragon 4004 II כי רק מגבר כזה מסוגל להפעיל את האפוג'י שלי עם נצילות של מתחת ל 80 dB והתנגדות של 2.5 אוהם בתחומים מסויימים.
בנוסף הבאתי גם סאב של וולודיין 15" שמשחרר את האפוג'י מהתדרים הנמוכים ומאפשר ניגון בעוצמה גבוהה יותר.

לדעתי רמקולים פלאנריים הם הרמקולים האולטימטיביים (אין קופסא אז גם אין "צליל קופסתי" ) החסרון היחיד לדעתי של רמקולים מהטיפוס הזה הוא חוסר פאנצ' מסויים בתחום ה 100-150 הרץ עקב ההחזרה מהקיר האחורי שמתאבכת ומתחסרת מהגל הקדמי.

בקיצור,לדעתי לא התרחשה שום התפתחות ברמקולים הפלאנריים ב 25 השנה האחרונות ....החומרים של פעם הם בדיוק כמו החומרים של היום קרי , מיילר, קפטון ואלומיניום .....בניגוד מוחלט לרמקולים הדינאמיים הקופסתיים שבהם התרחשה התפתחות אדירה בתקופה האמורה - קרמיקה, יהלומים ,אבנים טובות, חומרים פנוליים לתיבות, תיבות ששוקלות רבע טון וכו'

לגבי שאר הרכיבים במערכת הסטריאו דעותי די ידועות.....מגבר/קומפקט איכותיים מלפני 25 שנה לא שונים באיכות הצליל מציוד איכותי של היום......זו דעתי ונעזוב לרגע את הוויכוחים על כך.

וכמסקנה מכל שכתבתי אני מניח שאתה מבין כעת מדוע לא "מדגדג" לי כרגע לבצע שום שנוי במערכת שלי.

רוברט,
אהבתי מאוד את המערכת שלך :כל-הכבוד:.

תומר צין

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
נראה שמה שמתאים למחזורים שמתגלגלים כאן לאוכלוסיה שעושה כאן עסקים
ואיך אנשים מכוונים לעסק האוטופי זה לא יותר מדוכן בשוק רמלה לוד.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
חגי, לא מסכים איתך.....יבואן א' עובד מהבית, יבואן ב' יש לו אופרציה מטורפת עם אולמות תצוגה, מחסנים, מכוניות, סוכני מכירות וכו' .
התמחור לא יכול להיות זהה ואני מניח שזה הגיוני גם לך.

אל תשכח רוברטו שהם מוכרים לא רק אודיו
אלא בנוסף החל מקולנוע ביתי ומסכים לטלוויזיה ועד לשואבי אבק לדוגמא
נתח הרווחים וכמות הקונים עשוים ליהיות גדולה מונים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
רוברט

איזה Velodyne יש לך ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
רוברט

איזה Velodyne יש לך ?
כאמור כל המערכת שלי היא "קשישה" כולל הסאב (בת 23 ושתהיה בריאה עד 120 ( אקוויולנטי לשנות אדם)) , בכל מקרה הדגם הוא F-1500R והוא סגור ללא פורט.

מעט תאורייה למתעניינים :

סאב זה עובד ללא פורט מאחר ויש לו משוב/סרבו כלומר יש לו סוג של מיקרופון (בעצם מד תאוצה) שמדווח כל הזמן למגבר על מצבו של הוופר וכך המגבר מבצע תיקונים כדי להגיע לעקום הענות Flat למרות ה "אין פורט" והגודל הפיזי הקטן יחסית של התיבה.

בקיצור, כדי להוציא את הבס הנמוך שמוציא סאב מוופר של 15" , ללא פורט וללא סרבו , נדרשת תיבה בגודל של ארון קיר 2 דלתות !!! .......או להבדיל לבצע אקווליזינג בתחום הסופר נמוך ואז נדרש מגבר של מאות רבות/ אלפי וואטים.

אגב היתרון של עבודה ללא פורט הוא שבתכנון לא נכון של פורט עלולים לשמוע "נשיפות ונשימות" מהפורט .....לעיתים, ובתדרים מאוד ספציפיים.

תמונות מצורפות

• Velodyne F-1500R.JPG
    Velodyne F-1500R.JPG
    KB 73.9 · צפיות: 295
נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
יופי של סאב.
תמשיך להנות ממנו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור