אתה רציני? ואם הייתי כותב שקניתי לפני שנה מגבר דו ערוצי ב50000 שקל? ואם מישהו אחר היה כותב את תגובה 76 מה היית עונה לו?
כל מקרה לגופו וזה גם תלוי במימדי החברה ובאיכות השירות. אני למשל קונה רק בארץ. לא מפרנס את הגויים.
אבל מכאן אתן לך דוגמא בשביל שתבין.
אם נניח יבואן משווק חברה מסויימת שהתנאי שלה לשיווק הוא להביא את כל דגמי החברה. מישהו צריך לממן את המוצרים האלה. הרי אלא שנפתחו ומודגמים אבודים (עליהם לא מרוויחים) ואלא שנתקעים איתם אחרי שמוחלף דגם גם אבודים. מי יממן את זה?
נ
2 רמקולים (חברות שונות כמובן), שמיוצרים באנגליה, ונמכרים שם באותו מחיר.
ולמרבה ההפתעה, רמקול אחד נמכר בארץ במחיר X, והשני במחיר של 1.8X
לא משנה איך תסובב את זה, אין תרוץ. אין אמתלה. אין הצדקה.
(שני היבואנים, הן של ה 1 והן של ה 1.8, מחזיקים חנות. עלות יבוא מאותה ארץ וכו).
ערב טוב מסייה חגי , אם עלות האופרציה היא באותם סדרי גודל אכן אין שום סיבה להפרשי תמחור גדולים.....אבל נחזור למציאות, 2 היבואנים שדובר אליהם ובמיוחד סיריוס מחזיקים באופרציה עצומה.....תסתכל על המבנה של סריוס זה נראה כמו איזה קניון.אהלן רוברט.
בהחלט הגיוני לי.
רק שאם תקרא שוב, ציינתי כי שני היבואנים מחזיקים חנות (נגיד "בעיר").
(ולא אחד בבית, והשני בעיר).
מעבר לזה, אין לי ספק שבגין האופרציה מחיר יהא שונה.
אבל אתה יודע, גם "לשונה" יש גבול !
הווה אומר, כי למסקנה איני מסכים איתך.
: -)
אם החנות מחזיקה ״קניון״ אז הלקוח צריך לממן את אותו קניון? אם היבואן לא מסוגל להחזיק קניון מרווח סביר על המוצרים - הוא אמור להצטמצם, לא להתעלק על הלקוחות שלו.ערב טוב מסייה חגי , אם עלות האופרציה היא באותם סדרי גודל אכן אין שום סיבה להפרשי תמחור גדולים.....אבל נחזור למציאות, 2 היבואנים שדובר אליהם ובמיוחד סיריוס מחזיקים באופרציה עצומה.....תסתכל על המבנה של סריוס זה נראה כמו איזה קניון.
אמרתי זאת כבר בעבר "במקרה זה רואים לאיפה הולך הכסף וכנראה שלא כולו הולך לכיס הבעלים - זה מאכיל משפחות"
אם החנות מחזיקה ״קניון״ אז הלקוח צריך לממן את אותו קניון? אם היבואן לא מסוגל להחזיק קניון מרווח סביר על המוצרים - הוא אמור להצטמצם, לא להתעלק על הלקוחות שלו.
אריה
לא קניתי ציוד סטריאו כ 25 שנה
לא 'מדגדג' לך ?
יעני להתחדש/לשדרג/לגוון ?
לפי התאוריה הכלכלית שלך, כל החנויות והיצרנים הגדולים אמורים להיות יקרים מהחנויות והיצרנים הקטנים.ערב טוב מסייה חגי , אם עלות האופרציה היא באותם סדרי גודל אכן אין שום סיבה להפרשי תמחור גדולים.....אבל נחזור למציאות, 2 היבואנים שדובר אליהם ובמיוחד סיריוס מחזיקים באופרציה עצומה.....תסתכל על המבנה של סריוס זה נראה כמו איזה קניון.
אמרתי זאת כבר בעבר "במקרה זה רואים לאיפה הולך הכסף וכנראה שלא כולו הולך לכיס הבעלים - זה מאכיל משפחות"
לפני 23 שנה לאמא של חבר הייתה זכות של עולה, ניצלתי זאת והבאתי לארץ מערכת שבארץ עלתה כ- 200,000 שקל לפי מחירי 1995 .......אני שלמתי עליה כמדומני 70,000 ש"ח (המיסים באותה תקופה היו מטורפים)
בין היתר הבאתי רמקולים פלאנריים (אפוג'י מיני גראנד ) ו 2 פאורים שאחד מהם נחשב סוג של רתכת Aragon 4004 II כי רק מגבר כזה מסוגל להפעיל את האפוג'י שלי עם נצילות של מתחת ל 80 dB והתנגדות של 2.5 אוהם בתחומים מסויימים.
בנוסף הבאתי גם סאב של וולודיין 15" שמשחרר את האפוג'י מהתדרים הנמוכים ומאפשר ניגון בעוצמה גבוהה יותר.
לדעתי רמקולים פלאנריים הם הרמקולים האולטימטיביים (אין קופסא אז גם אין "צליל קופסתי" ) החסרון היחיד לדעתי של רמקולים מהטיפוס הזה הוא חוסר פאנצ' מסויים בתחום ה 100-150 הרץ עקב ההחזרה מהקיר האחורי שמתאבכת ומתחסרת מהגל הקדמי.
בקיצור,לדעתי לא התרחשה שום התפתחות ברמקולים הפלאנריים ב 25 השנה האחרונות ....החומרים של פעם הם בדיוק כמו החומרים של היום קרי , מיילר, קפטון ואלומיניום .....בניגוד מוחלט לרמקולים הדינאמיים הקופסתיים שבהם התרחשה התפתחות אדירה בתקופה האמורה - קרמיקה, יהלומים ,אבנים טובות, חומרים פנוליים לתיבות, תיבות ששוקלות רבע טון וכו'
לגבי שאר הרכיבים במערכת הסטריאו דעותי די ידועות.....מגבר/קומפקט איכותיים מלפני 25 שנה לא שונים באיכות הצליל מציוד איכותי של היום......זו דעתי ונעזוב לרגע את הוויכוחים על כך.
וכמסקנה מכל שכתבתי אני מניח שאתה מבין כעת מדוע לא "מדגדג" לי כרגע לבצע שום שנוי במערכת שלי.
חגי, לא מסכים איתך.....יבואן א' עובד מהבית, יבואן ב' יש לו אופרציה מטורפת עם אולמות תצוגה, מחסנים, מכוניות, סוכני מכירות וכו' .
התמחור לא יכול להיות זהה ואני מניח שזה הגיוני גם לך.
כאמור כל המערכת שלי היא "קשישה" כולל הסאב (בת 23 ושתהיה בריאה עד 120 ( אקוויולנטי לשנות אדם)) , בכל מקרה הדגם הוא F-1500R והוא סגור ללא פורט.רוברט
איזה Velodyne יש לך ?