מי שטוען שאין הבדל בין משא ומתן על 20 דולר לעומת 20 מליון אז הוא לא מבין שום דבר מהחיים שלו. גם אם קוראים לו מקסוואל.
ההוא לא יכול להשתתף בדיון וחבל , היה מעניין לראות את תגובתו לדבריך אבל בכל מקרה מדובר בשתי עמדות שתוקפות את אותו נושא מזוית אחרת , ומה שטוב עבור האחד לא בהכרח טוב גם לשני . חוץ מזה לא אתה ואני מאמין שגם לא הוא בוגרי הפקולטה למינהל עסקים עם תואר אקדמאי בתחום , את הנסיון והידע רכשתם באוניברסיטה של החיים ואם היה לנו פה גם איזה מרצה לכלכלה ומינהל עסקים יכול גם להיות שהיה מערער על הגישה שלך ושלו , כי הזוית האקדמית נעדרת מהדיון .
העניין פה ששנינו מדברים שפות שונות בנסיון להגיע להבנה משותפת . אתם כל הזמן מדברים על אופי של מו"מ , בעוד אני אומר שבכל מקרה מדובר במו"מ בשורה התחתונה . להזכירכם כי בבירור שכחתם , היה אחד שהלין על העובדה שרק במחוזותינו אנו נדרשים להליך זה , ורוברט בתגובה אמר לו שהליך כזה קיים גם בניכר רק בהבדל קטן - שם סחורה כמו רמקול אינם פתוחה למו"מ בניגוד לעסקאות אחרות , ולכן אנו צריכים להיות דווקא מרוצים שזכות זו שמורה לנו כאן כאשר את עיקר האש והאנרגיות רצוי להפנות לסוגיית המחיר ההתחלתי של ציוד שמע בארץ.
יצא לי לקנות מוצרים ב-2000 שקל ולא ניהלתי ״משא ומתן״ אם כי ״הורדתי מחיר״..
הורדת מחיר שהושגה עקב אילוץ/דרישה של הצד השני היא בפירוש פועל יוצא של משא ומתן , כאשר ההשגה היחידה שיכולה להיות תקפה במקרה הזה היא על אופן ביצועו , ולא מהותה של אותה הוזלה . זה יכול להיות "יאללה , תעגל לי את ה280 שקל למטה , אני שם לך מזומן ביד עכשיו" , וזה יכול להיות סצנריו מהתגובות של רוברט עם המגדלים המפוארים , עו"דים מעונבים , סיגרים שמנמנים והשלכות חובקות עולם, סביבה , אדם וחיה . המהות זהה.
שוב: "מו"מ , לפי ההגדרה בויקיפדיה , הוא
כל תקשורת שהמטרה שלה היא לשכנע או להשפיע על הזולת."
גם אם השגת את ההוזלה דרך טלפתיה , קריצת עין או כל אמצעי ביטוי אחר והשפעת על עמדת הצד השני , ניהלת מו"מ. מהי תוצאתו של מו"מ ? שינוי בתמורה המקורית של עיסקה . CASE CLOSED